Slmlar abilerim,kardeşlerim ben Şamil 19 yaşındayım bizim elimizde şu anda 2002 model 1.6 toyota corolla terra mevcut yaza inş. pederbey emekli oluyor bizde model yükseltmeyi düşünüyoruz 40.000 tl max. limitimiz var. bizim aklımızda olan 3 araba var2. 1.si 2010-2011 1.4 tsi skoda superb comfort si 2008-2010 model 1.8 honda civic exculusive sedan var 3.sü 2011 toyota corolla var. ama bizim öncelikli tercihimiz 1.4 tsi motorla 125 hp performans sunan skoda superb,gerek iç tasarım,gerekse dış tasarım baya ilgimizi çekti sizlerin yorumlarınızı,tavsiyelerinizi bekliyorum
1.4 tsi skoda superb 125 hp 200 nm tork (skoda superb 200 nm torku ile daha çekici geldi bize + chip tuning uygulamasına müsait tsi motoru var) 1.8 honda civic exculusive 140 hp 174 nm tork 1.6 toyota corolla 124 hp 162 nm tork
bizim için önemli olan aracın geniş olması,dayanıklı olması ve az yakması bu konuda yardımlarınızı,önerileriniz bekiyorum şimdiden tşk. ederim
Octavia baktınız mı?
octavia'ya baktık ama superb daha güzel duruyor istersek 5-10bin kmde 2011 model skoda octavia alabilriz hemde elegant versiyonunu ama superb daha alımlı duruyo dış tasarım,iç tasarım bize daha uygun olur...
Suberb bence de daha güzel ama DSG alternatifi olmadığı için ben mecburen Octavia alacağım.
Saydığınız 2 araç SuperB'nin ne rakibi ne de sınıfı...Karşılaştırmak doğru olmaz... DSG önemliyse Octavia iyi tercih olacaktır (Elegant)... DSG önemsizse SuperB genişlik ve rahatlık bakımından tatmin edicidir..Fakat benzin fiyatlarını da gözden geçirin...
bilgi için teşekkürler zaten bizim için aracın hangi segmentte olduqu önemli değil sadece beyendiqimiz araçlar. Sadece dsg var diye octavia almayız. zaten benzinli sürecek kadar zengin değiliz :) aldıqımız qünün ertesi gününe lpg taktıracağız...
bilgi için teşekkürler. zaten bizim için aracın hangi segmentte olduğu önemli değil biz sadece paramızın yettiği kadar alabileceğimiz,beyendiğimiz arabaları kıyaslıyoruz. sadece dsg var diye octavia tercih etmemiz olanaksız. zaten benzinli sürebilecek kadar zengin değiliz :) aldığımız günün ertesi gününe lpg taktıracağız...
quote:
Orijinalden alıntı: hyuan
bilgi için teşekkürler zaten bizim için aracın hangi segmentte olduqu önemli değil sadece beyendiqimiz araçlar. Sadece dsg var diye octavia almayız. zaten benzinli sürecek kadar zengin değiliz :) aldıqımız qünün ertesi gününe lpg taktıracağız...
1.4 TSİ ile düzgün çalışabilen verim alabileceğiniz bir sistem hala yok...Var piyasada ama kötü...Olsa bile sıfır araba alıyorsunuz ertesi gün tüp taktırmak ne kadar içinize siner bilemem..kesinlikle Octavia DSG Dizel almalısınız o zaman..Önden görünüşü çok vahşiii ve güzel
bilgi için teşekkürler biz k.maraş'ta oturuyoruz internette bi araştırma yaptım artık tsi araçlara lpg sistemi uygulanabiliyormuş diye gördüm g.antep'te zaten uzun bir araştırma yaparız lpg taktırmak için ama dizel araç bizim için en azından pederbey için makul bir araç değil çünkü her nekadar az yaksada hem uzun yola çıkan birileri değiliz hemde mazot fiyatları belli sonuçta :) lpg nere ? mazot nere ? nette 2.el ilanlarda birçok 2.el lpg li tsi skoda superb gördüm hayırlısı diyelim biz bu aracı %95 alıcaz inş. lpg'de sorun olmaz diyorum hayırlısı...
quote:
bilgi için teşekkürler biz k.maraş'ta oturuyoruz internette bi araştırma yaptım artık tsi araçlara lpg sistemi uygulanabiliyormuş diye gördüm g.antep'te zaten uzun bir araştırma yaparız lpg taktırmak için ama dizel araç bizim için en azından pederbey için makul bir araç değil çünkü her nekadar az yaksada hem uzun yola çıkan birileri değiliz hemde mazot fiyatları belli sonuçta :) lpg nere ? mazot nere ? nette 2.el ilanlarda birçok 2.el lpg li tsi skoda superb gördüm hayırlısı diyelim biz bu aracı %95 alıcaz inş. lpg'de sorun olmaz diyorum hayırlısı...
İyi araştırın... LPG yüzünden aracın motorunda bir arıza meydana gelirse hiç bir şekilde garanti kapsamına girmez..Alacığınız Dizel araç farkının 3 5 katı motor masrafı çıkarır size..bilginiz olsun...
peki max. 40.000 tl'ye önerebileceğiniz başka araba varmı ? dizel olmucak benzinli olacak ?
quote:
peki max. 40.000 tl'ye önerebileceğiniz başka araba varmı ? dizel olmucak benzinli olacak ?
Bu fiyata SuperB'den başka araç önermem..Problem araç tercihi değil..Problem TSİ motor da yaşayacağınız LPG sorunu... Ben Passat 1.6 FSİ kullanıcısı idim...Daha önceleri çok araştırdım..FSİ ile bile kesinlikle tavsiye edilmiyordu LPG...
bilgi için tekrardan teşekkürler yapacak bişey yok inş. lpg olayı çözülürde rahatça lpg taktırabiliriz...
quote:
bilgi için tekrardan teşekkürler yapacak bişey yok inş. lpg olayı çözülürde rahatça lpg taktırabiliriz...
Rica ederim..Aracınız hayırlı olsun.. SuperB araç olarak da TSİ teknolojisi olarak da harika bir araç..Kazasız belasız sürüşler diliyorum..
Slmlar bence dizel araca yonelin sebebi ise simdi peder emekli evde cani sıkılacak eee alip arbayi esin dostun yanina gidecek dolayisiyla çok km yapacak simdi tup daha ucuz ama dizel yakar 6-7 lt lpg yakar 9-10lt
quote:
Orijinalden alıntı: qabdkq
Slmlar bence dizel araca yonelin sebebi ise simdi peder emekli evde cani sıkılacak eee alip arbayi esin dostun yanina gidecek dolayisiyla çok km yapacak simdi tup daha ucuz ama dizel yakar 6-7 lt lpg yakar 9-10lt
evet pederbey ewde durmaz ama pederbey motosiklet hastası :) kendisinede honda touring motoru alacak genel olarak arabayı abim ve ben kullanıcaz :)
Wovvvv pedere bak sen ....... Eee arabayi siz kullanacaksaniz biraz daha spor kasalara yonelin tabi yasinizi bilmem ama skodanin rs lerine bi bakin fabia yada octavia nasil olur
quote:
Orijinalden alıntı: qabdkq
Wovvvv pedere bak sen ....... Eee arabayi siz kullanacaksaniz biraz daha spor kasalara yonelin tabi yasinizi bilmem ama skodanin rs lerine bi bakin fabia yada octavia nasil olur
sorun rs almak değil zaten önceden aklımızda honda type-s vardı 1.8 140 hp hatchback 10 numarada tipi var spor otomobil ama bağajı küçük araba biraz küçük geldi o yüzden vazgeçtik arabaya lpg atınca bağaj diye bişey kalmıyor o yüzden biz superb'a yöneldik hatchback olupta bağajı büyük olan araç varsa ona yönelebiliriz ama superb manyak geniş araba tipide ideal...
o fiyatlara 2.elde çok uygun superb bulursunuz. hem de arabaya bindim dersiniz. hayırlısı.
Arkadaşım öncelikle belki tam öğrenememişsinizdir diye DSG şanzımanları biraz anlatayım. DSG lerin sistemlerinde normak otomatiklerdeki gibi aradaki vites değişimini hissetmessiniz. zira araç 2. vitese tam geçemeden 1. vitesi bırakmıyor yani çift kavramalı bir sistem mevzut aracın üzerinde. Ayrıca yapı itibari ile manuel vitese daha yakındır. Ayrıca DSG şanzımanlarda ortaya çıkan sorunların çoğu oratadan kaldırıldı. Ayrıca RS tavsiye etmem kesinlikle zira parçası hemen gelmez, Ayrıca pahalı bir araç. Superb sınıfının en geniş araçlarından biri ve çok performanslı. hatta çok geniş, ancak octaviada alabilirsiniz DSG şanzımanlı.
Öteki araçlarla karşılaştirmaya girerseniz kesinlikle Honda skodaya göre zayıf bir araçtır ve abartmıyorum 2004 bir civic içerisine inanılmaz ses alıyor. ayrıca kaza anında dayanıklı değil. nereden biliyorsunuz diye sorarsanız Ben skodanın yetkili bayisinde çalışıyorum ve aynı şirket içerisinde hondanında yetkili servisi var. hondaların kazalardan sonra geldiği hali görseniz binmessiniz. Tabi şuda bir gerçek. Skodanın vurduğu araç veya taşıtta sağlam kalmıyor yani gövdenin darbeyi abzorbe etmesi önemliyse karşı taraf içinde honda düşünülebilir ancak sağlam kaza yaparsanız hondada zarar görebilirsiniz. Buraya kazalı bir octavia geldş arkadan 160 km hızla doblo çarpmış octavia yeni kalmışken arkadan kaza geçirmiş yani nereden baksanız 100 km hızla çarpılmış arkası dağılmasına rağmen octavianın koltuklara kadar bile gelmemiş bağaj yani şasisi çok sağlam tavanı itekleyerek katlamız ama içerisindekiler sağlam arkadan vuran ölüyor tabi. Octaviaların A4 kasaları çok daha sağlam duvara girseniz duvarı yıkar.
Ancak DSG türü bir şanzımanı hondada ve toyotada ararsanız kesinlikle tavsiye etmem. toyotayı tam bilmiyorum ama hondanın aynı türdeki tronic şanzımanları DSG nin eline su dökemez. Tabi mercedezlerinde 7G tronik şanzımanları bnulardan daha daha üstün...