Arkadaşlar Merhaba, Bugün 650D'ye kavuştum. Alternatifler Pentax K5, Canon D7 ve Nikon D7000 iken neden 650D de karar kıldığıma gelince, Epeyce zamandır Ev sineması tutkum mevcut zamanla projector doğru görüntü vs üzerine çok kafa yordum. Kendi kişisel görüşümdür ki Pentax'ın renkleri gerçekten ileri(kontrastı patlamış LCD gibi kimi LCD sever kimi plasma) duruyor, Nikon ise daha soğuk renklere sahipti örneğin tv de veya monitörde renk sıcaktığını 9300'de kullanmak gibi. Canon renkleri bana göre daha gerçeğe yakındı. 2009 yılının kral makinelerinden Canon 7D ise spot olarak aynı fiyatlara alınabilirdi. Fakat hem teknik özellik tablosu hemde çekilen fotoları incelediğimde 2012'nin makinesi 650D'ye göre pek artısı yoktu ki tek öne geçtiği konu mükemmel dayanıklı kasası ve 2. LCD gösterilebilirdi. bu ikisi arasında kalıp garanti açısından bana sorun çıkarmasından tereddüt ettiğimden kafam rahat olsun diye hemde video çekimleride başarılı olsun diye STM lens ile Canon 650D aldım. Gelelim 650D'ye size yazıyı yazarken bataryası şarjda deneme imkanı bulamadım. ama plastiği tırt. elinize inanılmaz plastik geliyor. Makine ile beraber Silk SH-736HD başlık ile Silk 400dx pro aldım. Tripod'un malzeme kalitesi 650D'yi 10'a katlar. Malzemesini beğenmesemde fotoğraflardan memnun kalacağımı düşünüyorum. Uzmanlaşırsam fotoğraf işinde ve işler iyi giderse inşallah 3-4 yıl sonra 6D ayarında bir makine alırım. Yönlendirmeleriniz destekleriniz için teşekkürler. Foto çekmeye başlayınca onun içinde görüş yazacağım.
kasa kalitesinin sizi üzücegini hiç sanmam plastık gibi olabilir dıs kaplaması gercekten saglam aletler zamannda 450d nin saglamlık testini kai yapmıstı sanırım bişey olmaz bunlaraki zaten kacımız dusurmeyı goz onune alıyorkı
60d kullanıyorum bilmem ne alasımlıyms kasası degisik bir malzeme ekran kapagı dısında gayet saglam bana göre ama su acılan ekranlara alısamadım daha
sevmıyorum bana 5dmk2 gibi olsun yeter lcd yapısı
Geçtiğimiz birkaç günde Nikon'un 5100'ünü de inceleme fırsatı buldum ve hem çekimler olarak hem de body kalitesi olarak verdiğim karardan memnunum. Video kalitesine gelince. 650d belki sınıfında iyi biryerde fakat Panasonic TM-700 ile aralarında gerek ses gerek görüntü olarak nerdeyse uçurum var. Bu sebeple onu satmaya kıyamıyorum. Eğer satsaydım sigma 10mm lens düşünüyordum. Yeni lens makinenin borcu bitene kadar bekleyecek. Fotoğraf makinasının videoda en avantajlı yönü bana göre eğer farklı lensleriniz varsa bunların hepsini harmanlayıp güzel videolar çekebiliyor olmanız.
Jpeg kalitesini karşılaştırmanın ne anlamı var bilmiyorum. Eğer raw işlemeyecekseniz slr makina almanın da bence hiç anlamı yok.
Örneğin ben de Panasonic GH2 var. Video konusunda rakipsiz olduğu için aldım. Testlerde ise 60d'den foto konusunda daha iyiydi. Fakat ben hayal kırıklığına uğramıştım foto çekimlerinden sonra meğer olay raw işlemekten geçiyormuş. Profesyonellerin çoğu diyorki jpeg bir nevi size hızlı sunum yapmak için verilen bir format. Olay rawdan geçiyor. Çektiğim jpeglere bakarsanız gayet soluk ve flu ama rawda bir kaç saniyelik işlemden sonra fotoğraf biraz abartı katarsak sanat eserine dönüyor.
quote:
Orijinalden alıntı: madmax50
... Artık DSLR taşımak işkence gibi geliyor 750 gr makina 500 gr lens gezerken bir süre sonra boynumda 10kg gibi hissediyorum. Yaşasın AYNASIZLAR
that's it!!!
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme