Şimdi Ara

SLR alma arefesindeyim. 650D vs Pentax K5II. Pişman olmamam için yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sonunda bende aranıza katılmaya karar verdim. Bu benim ilk Slr makinem olacak. Araştırmalar sonucu tam 650D(135mm STM ile)'ye karar vermiştim ki hoop formda PENTAX K5II'ye rastladım. incelemelerde Pentax k5II, Canon 60D'den bile iyi bulunmuş. formdaki paylaşılan fotoraflardan da etkilenmemek elde değil.
    http://snapsort.com/compare/Canon_EOS_60D-vs-Pentax_K-5
    http://snapsort.com/compare/Nikon_D7000-vs-Pentax_K-5
    http://snapsort.com/compare/Canon-EOS-650D-vs-Pentax_K-5

Aslında o kadar kararlıydımki 650D için..
    Fakat kafamı kurcalayan birkaç soru var.
    1-Pentax renkleri çok dolgun gerçekten uzak gibi. Canon daha gerçekçi renklere sahip gibi geldi(Acemiliktenmi bilmem) sizce de öyle mi. Ya da bu Pentax'ın daha iyi olduğunu mu gösterir?
    2-650D(135mm stm lens canon garantili) ile Pentax K5II neredeyse aynı fiyata. Madem nikon d7000 veya 60D ayarında neden herkes onu tercih etmiyor.
    3-Türkiyede Pentax için garantili/spot makina/lens rahat bulabilir miyim ve nerede.
    4-Fotoğraf makinesi alınca video kameramı(panasonic TM-700'ü satmam gerekebilir. canon 650D ve STM lens ikilisindeki gibi Pentax'da video da AF iyi çalışırmı

Pentax mı 650D mi seçmeliyim. Hangi sebeplerden dolayı tercih etmeliyim. Hafta içi çalıştığım için bu cumartesi gidebilirim diye düşünüyorum. Bu süre zarfında karar vermem gerek. Üstadlar yardım..

• K5II 650 den daha üst bir gövde ve çok başarılı. Ancak eğer video sizin için önemliyse o zaman kesinlikle 18-135 stm ile 650 d yi alın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 650D k-5 II ile kıyaslanmaz. Her türlü k-5.

Lakin pentax tr de zor bulunuyor. İnsanımız kaliteden anlamıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: yunuss.10

650D k-5 II ile kıyaslanmaz. Her türlü k-5.

Lakin pentax tr de zor bulunuyor. İnsanımız kaliteden anlamıyor.

Bütün dünyada aynı sorun kardeş. Biryerlerde yanlış var ama du bakalım...

• K5II oldukça iyi makine 650D'ye göre...

Öncelikle sınıf farkı var bu etken :)

İkinci olarak her markanın fotoğraf yorumu vardır ki ben renkleri daha canlı detayı biraz daha fazla severim Pentax bu konuda iyidir. Tabi sürekli RAW çeken birisi olsam

bu konu çok fazla önemli olmazdı :)

" 4-Fotoğraf makinesi alınca video kameramı(panasonic TM-700'ü satmam gerekebilir. canon 650D ve STM lens ikilisindeki gibi Pentax'da video da AF iyi çalışırmı "

Amma velakün böyle bir şık var ise bu konuda Canon ve Sony gövdeler öne çıkıyor. Gerçi Nikon D5200'ün fotoğraf ve Video kalitesi 650D'den daha iyi gibi gelmişti :)

Bence seçimini 60D , 650D , D5200 arasında şekillendir.

Pentax'ı da araştırmaya devam et derim. Fikrin değişirse iyi gövdedir.

Pentax türkiye forumlarında gezip tozup fikir sahibi olabilirsiniz.

İkinci el olarak kesinlikle Canon-Nikon gibi bir bir zenginliği olmasa da istediğiniz lens bir şekilde bulunuyor.

Ama yine de araştırma yapın derim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 18 Mart 2013; 10:47:24 >

• Slr makine ile video mu çekilir

• quote:

Orijinalden alıntı: yunuss.10

Slr makine ile video mu çekilir

Deklanşörde hızlı isen neden olmasın.Saniyede 24 kare miydi o?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 1100D için lens tavsiyesi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İşin içinde video varsa Canon veya Sony'den şaşmamak lâzım. 650D'ye alternatif olarak 60D de düşünülebilir. Hem Canon'ların daha çok tipte manuel lensle uyumluluğu var, o açıdan da video için yelpaze geniş olur. Pentax lenslerin AF'si genelde sesli, videoda AF kullanılacaksa dezavantaj olur.

• Arkadaşlar görüşleriniz için teşekkürler,
    Bir amatör olarak canonda karar kıldım. Fakat bir arkadaşın yönlendirmesiyle başka birşey ortaya çıktı. garantili 650d mi spot canon 7D mi, sorusuna biraz takılı kaldım. ama hala 650D den yanayım(HDR, AF video). Aksine görüşü olan beni yönlendirebilir mi?
    22 Martta Canon'un etkinliği varmış 700D tanıtımı veya kararımı çok etkileyecek birşey olmadığı durumda İnşallah Cumartesi 650D'ye kavuşacağım:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ocean_of_anka

Arkadaşlar görüşleriniz için teşekkürler,
    Bir amatör olarak canonda karar kıldım. Fakat bir arkadaşın yönlendirmesiyle başka birşey ortaya çıktı. garantili 650d mi spot canon 7D mi, sorusuna biraz takılı kaldım. ama hala 650D den yanayım(HDR, AF video). Aksine görüşü olan beni yönlendirebilir mi?
    22 Martta Canon'un etkinliği varmış 700D tanıtımı veya kararımı çok etkileyecek birşey olmadığı durumda İnşallah Cumartesi 650D'ye kavuşacağım:)

650d alacaksan 18-135 ile al.

spot 7d çok cazip bu arada. pentax ı bilmiyorum.
  • K5 zaten orta seviye bir ürün . 650D den üstün . Body kalitesi fotoğraf kalitesi vs olarak . Ama video önemlidir dediğin anda işler Canon Sony gibi gövdelere gider . Hem AF olarak iyiler hemde kalite olarak . Tabiki Pentax ta bu işi kötü yapmaz .

Bende k30 a bir bakın . Video body resim hepsi olarak 60d gibi bir makina .

• quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

650D

http://216.18.212.226/PRODS/canon-t4i/FULLRES/T4IhSLI01600NR2D.JPG
    http://216.18.212.226/PRODS/pentax-k5-ii/FULLRES/K52hSLI01600NRAD.JPG

Beyefendi siz neden dprewiew e bu kadar takılmış durumdasınız anlam veremedim bir türlü ? Caniconcu bir site olduğuna hem fikiriz bence . 645D gibi bir modelin fotoğraf kalitesi ile 650D nin kalitesi neredeyse aynıydı orada hatta 650D orta format olan o gövdeden bile iyiydi . K5 bile 7D , 600D , 60D d7000 gibi modellerden iyi resim kalitesi verebiliyorsa sizce nasıl olurda 650D den çok daha kötü olabilir ? o zaman kimse orta üst makinalar almasın zaten 650D var hepsinden iyi . Böyle internet ortamındaki test fotoğrafları ile bence sonuç bulunamaz . Yalandır genel anlamda zaten . Fanatiklik vardır reklamcılık vs vardır .

Ben 60d 7000d k5 600d d300s vs vs gibi bir çok makinayı kullanmış ve değerlendirmiş birisi olarak size şunu söylemeliyim resim kaliteleri hakkında ;

1-K5
    2-D7000
    3-7D
    4-D300S
    5-60D
    6-600D böyle uzar gider bu liste sırasıyla . Sizde bir giriş orta seviyesi ilgisi gördüm bu arada

• Pentax ile reklam anlaşması bitmiş. Sıra canonda sanırım.

Önceden her konuya Pentax K-r

Şimdi her konuya 650D-550D

• Konuyu açan arkadaşım tevafuka bak ki bende bu aralar dslr alacağım. Bende Pentax K5 ile Canon EOS 650D arasında kaldım. Benimde ilk dslr makinem olacak :) Neyse ben daha çok Pentax'ı beğendim renkleri daha iyi geldi Canon'un oyuncak gibi duran plastik gövdesinin yanında ele kalite hissi veriyor. Su ve toz geçirmeme özellikli sağlam bir bodye sahip. Kime sorarsam sorayım shutter sayısını Pentax'ta asla dert etme bu konuda en sağlam markadır cümlesini sürekli duyuyorum. Canon'a göre ISO kalitesi daha iyi Pentax'ın. Kısaca kanım baya ısındı Pentax'a kötü tarafları yok mu dersen elbette var. K5 serisinin ilk üretimlerinde sensör lekesi görülebiliyormuş alırken buna dikkat etmek gerek. Türkiye'de teknik servisi için çok kötü diyorlar yani tamam herkes taş gibi makina daha bozulanı görmedim dese de oldu ya arızalandı teknik servisin çok kötü olduğunu bilmende fayda var. Türkiye'de Pentax lens bulmakta baya zorlanıyorsun. Ama neyse ki sigma ve tamron lensler yetişiyor imdadımıza. Kısaca Pentax böyle ben Nikon veya Canon almaktansa Pentax almayı yeğliyorum adam gibi verdiğim paranın hakkını verecek bir makina.
    Şurada da iki makinenin karşılaştırması mevcuthttp://www.youtube.com/watch?v=_szFJwUWs8k

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zatche -- 20 Mart 2013; 16:52:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: session13

Konuyu açan arkadaşım tevafuka bak ki bende bu aralar dslr alacağım. Bende Pentax K5 ile Canon EOS 650D arasında kaldım. Benimde ilk dslr makinem olacak :) Neyse ben daha çok Pentax'ı beğendim renkleri daha iyi geldi Canon'un oyuncak gibi duran plastik gövdesinin yanında ele kalite hissi veriyor. Su ve toz geçirmeme özellikli sağlam bir bodye sahip. Kime sorarsam sorayım shutter sayısını Pentax'ta asla dert etme bu konuda en sağlam markadır cümlesini sürekli duyuyorum. Canon'a göre ISO kalitesi daha iyi Pentax'ın. Kısaca kanım baya ısındı Pentax'a kötü tarafları yok mu dersen elbette var. K5 serisinin ilk üretimlerinde sensör lekesi görülebiliyormuş alırken buna dikkat etmek gerek. Türkiye'de teknik servisi için çok kötü diyorlar yani tamam herkes taş gibi makina daha bozulanı görmedim dese de oldu ya arızalandı teknik servisin çok kötü olduğunu bilmende fayda var. Türkiye'de Pentax lens bulmakta baya zorlanıyorsun. Ama neyse ki sigma ve tamron lensler yetişiyor imdadımıza. Kısaca Pentax böyle ben Nikon veya Canon almaktansa Pentax almayı yeğliyorum adam gibi verdiğim paranın hakkını verecek bir makina.
    Şurada da iki makinenin karşılaştırması mevcuthttp://www.youtube.com/watch?v=_szFJwUWs8k

Hocam verdiğiniz bir inceleme değil de kağıt üzerinden özellik karşılaştırması olmuş . Gidin makinaları deneyin öyle alın yahu buna imkanınız var zaten . Hayyama gidin teknosaya yada mediamarkt vs vs bir çok yere gidip inceleyebilirsiniz keza kesin alacağım derseniz bilgisayara makina ile çektiğiniz resimleri dahi attırıp test ettiriyorlar (yüzsüzlük yapıp denemiştim)

Ama k5 ile 650 çok farklı kulvarların koşturucusular . Biri orta üst diğeri giriş üst . Biri daha ileri seviye kullanıcılara hitap ediyor diğeri ise giriş seviyesindeki öğrenme amaçlı makina . K5 alıp keyfini sürün Uzun süre kullandığım bir alet çok iyidir .

• Arkadaşlar Merhaba,
    Bugün 650D'ye kavuştum. Alternatifler Pentax K5, Canon D7 ve Nikon D7000 iken neden 650D de karar kıldığıma gelince, Epeyce zamandır Ev sineması tutkum mevcut zamanla projector doğru görüntü vs üzerine çok kafa yordum. Kendi kişisel görüşümdür ki Pentax'ın renkleri gerçekten ileri(kontrastı patlamış LCD gibi kimi LCD sever kimi plasma) duruyor, Nikon ise daha soğuk renklere sahipti örneğin tv de veya monitörde renk sıcaktığını 9300'de kullanmak gibi. Canon renkleri bana göre daha gerçeğe yakındı. 2009 yılının kral makinelerinden Canon 7D ise spot olarak aynı fiyatlara alınabilirdi. Fakat hem teknik özellik tablosu hemde çekilen fotoları incelediğimde 2012'nin makinesi 650D'ye göre pek artısı yoktu ki tek öne geçtiği konu mükemmel dayanıklı kasası ve 2. LCD gösterilebilirdi. bu ikisi arasında kalıp garanti açısından bana sorun çıkarmasından tereddüt ettiğimden kafam rahat olsun diye hemde video çekimleride başarılı olsun diye STM lens ile Canon 650D aldım. Gelelim 650D'ye size yazıyı yazarken bataryası şarjda deneme imkanı bulamadım. ama plastiği tırt. elinize inanılmaz plastik geliyor. Makine ile beraber Silk SH-736HD başlık ile Silk 400dx pro aldım. Tripod'un malzeme kalitesi 650D'yi 10'a katlar. Malzemesini beğenmesemde fotoğraflardan memnun kalacağımı düşünüyorum. Uzmanlaşırsam fotoğraf işinde ve işler iyi giderse inşallah 3-4 yıl sonra 6D ayarında bir makine alırım. Yönlendirmeleriniz destekleriniz için teşekkürler. Foto çekmeye başlayınca onun içinde görüş yazacağım.

http://www.tripodfoto.com/slik-sh-736hd-3-way-panhead.4734.p
    http://www.tripodfoto.com/slik-pro-400-dx-profesyonel-tripod-tripod-kilifi.1945.p

• quote:

Arkadaşlar Merhaba,
    Bugün 650D'ye kavuştum. Alternatifler Pentax K5, Canon D7 ve Nikon D7000 iken neden 650D de karar kıldığıma gelince, Epeyce zamandır Ev sineması tutkum mevcut zamanla projector doğru görüntü vs üzerine çok kafa yordum. Kendi kişisel görüşümdür ki Pentax'ın renkleri gerçekten ileri(kontrastı patlamış LCD gibi kimi LCD sever kimi plasma) duruyor, Nikon ise daha soğuk renklere sahipti örneğin tv de veya monitörde renk sıcaktığını 9300'de kullanmak gibi. Canon renkleri bana göre daha gerçeğe yakındı. 2009 yılının kral makinelerinden Canon 7D ise spot olarak aynı fiyatlara alınabilirdi. Fakat hem teknik özellik tablosu hemde çekilen fotoları incelediğimde 2012'nin makinesi 650D'ye göre pek artısı yoktu ki tek öne geçtiği konu mükemmel dayanıklı kasası ve 2. LCD gösterilebilirdi. bu ikisi arasında kalıp garanti açısından bana sorun çıkarmasından tereddüt ettiğimden kafam rahat olsun diye hemde video çekimleride başarılı olsun diye STM lens ile Canon 650D aldım. Gelelim 650D'ye size yazıyı yazarken bataryası şarjda deneme imkanı bulamadım. ama plastiği tırt. elinize inanılmaz plastik geliyor. Makine ile beraber Silk SH-736HD başlık ile Silk 400dx pro aldım. Tripod'un malzeme kalitesi 650D'yi 10'a katlar. Malzemesini beğenmesemde fotoğraflardan memnun kalacağımı düşünüyorum. Uzmanlaşırsam fotoğraf işinde ve işler iyi giderse inşallah 3-4 yıl sonra 6D ayarında bir makine alırım. Yönlendirmeleriniz destekleriniz için teşekkürler. Foto çekmeye başlayınca onun içinde görüş yazacağım.

http://www.tripodfoto.com/slik-pro-400-dx-profesyonel-tripod-tripod-kilifi.1945.p

Hayırlı olsun öncelikle ama tripod konusunda şunu alsaydınız keşke aynı fiyata denk gelmiş
    http://www.fotografium.com/urun/slik-700-dx-tripod.aspx?ttype=Properties#pt
    ama 400dx size yetiyorsa sorun yok

• Pentax K5 çok etkileyici bir makina. Sensörünü bir kenara bırakırsak body olarak beni etkileyen bir makina. Gövdede titreşim engelleyici ile ilk tanıştığımda elde 1 sn pozlama fotoğraf çektim ve sensör shift işini harika yapmıştı. En etkileyici özelliği bence buydu. Canon ve nikondan çok daha farklı bir renk tarzı vardı. Doygun renkler ve gerçeğe çok yakın renkler sunuyor. Elinize aldığınızda işte kalite budur dedirtiyor. Aynasız kullanmasam ilk tercihim olurdu. Artık DSLR taşımak işkence gibi geliyor 750 gr makina 500 gr lens gezerken bir süre sonra boynumda 10kg gibi hissediyorum. Yaşasın AYNASIZLAR
  • quote:

Arkadaşlar Merhaba,

kasa kalitesinin sizi üzücegini hiç sanmam plastık gibi olabilir dıs kaplaması gercekten saglam aletler zamannda 450d nin saglamlık testini kai yapmıstı sanırım bişey olmaz bunlaraki zaten kacımız dusurmeyı goz onune alıyorkı

60d kullanıyorum bilmem ne alasımlıyms kasası degisik bir malzeme ekran kapagı dısında gayet saglam bana göre ama su acılan ekranlara alısamadım daha

sevmıyorum bana 5dmk2 gibi olsun yeter lcd yapısı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.