Şimdi Ara

SLR-LIKE (BRIDGE) MAKİNA TAVSİYE?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
4.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: askan22

Fuji s6500fd Bulabilirseniz (HD video da istemiyorsanız) hiç düşünmeden alın.. Sony R1 biraz fantazi olur onu es geçersek s6500fd DSLR-Like'da her yönden DSLR kalitesine en yakın modeldir,2.el 450-600 TL civarı piyasası ve bu paralara haydi haydi hakeden bir Like..

Şu işaretlediğim cümleyi biraz açarmısınız?
  • @dellyozzy,
    Sıralarsak:
    18-20 26X gibi adeta dürbünü andıran like makinelerden uzak durun. Özellikle geniş açıda sizi rahatsız eden mor saçaklanma ve renk dağılmaları sizi oldukça rahatsız eder.
    Yüksek zoom aynı zamanda IS sistemini ZORUNLU kılar. Olmazsa olmazdır.
    Gerçekten Sony R1 like makinelerin bir çok eksiğine rağmen o dönemin kralıdır. Elbette bu marka ve modeli kral yapan neredeyse APS-C ölçülerine sahip CMOS sensörü ve o tarihte, sadece 900 $ eden mükemmel ve makul zoom'lu Carl-Zeis objektifidir. Ama artık fantaziden ziyade Nostaljik desek daha doğru olşacaktır.
    Marka modele gelince:
    Yeni çıkartılan dSLR' lerin çoğuna sırf motorlu zoom' lu olmaları ve mercimek kadar sensörleri nedeniyle pek sempati ile baktığım söylenemez. dSLR zevki alacasanız makinenin biraz heybeti- ağırlığı ve en azından objektifinde manuel zoom halkası ile manuel netleme halkaları olmalıdır.
    Bütçeniz sınırlı olduğuna göre size tavsiye edebileceğim ve bana göre hala yeri pek doldurulamamış makina Fuji S6000FD/S6500FD (aynı makinedir) 2. eli temiz kullanılmış olma şartıyla 500-600 TL arası alabilirsiniz ya da sıfır Panasonic DMC-FZ 50 veya FUJIFILM S200 EXR Hatta Fuji S9100/S9600, Bütçeyi zorlarsanız Fuji S100FS Kalın (Bold) yazdıklarım IS' lidir, diğerlerinde titreşim giderici sys. yoktur. Bu modellerin dışındakiler kesinlikle size dSLR tadı vermez Çoğu Çocuk oyuncağı gibi kalır elinizde. Denemesi bedava, Gidin en yakın bir Tekno-SA veya benzer yerlere, el içinde kaybolan oyuncakları görün.
    Bunların dışında eh ! idare eder diyebileceğim motorlu zoomlu olmasına rağmen Sony HX1 ve Panasonic DMC-FZ35 diyebilirim. Kıtlıkta yani......
    quote:

Orijinalden alıntı: askan22

Fuji s6500fd Bulabilirseniz (HD video da istemiyorsanız) hiç düşünmeden alın.. Sony R1 biraz fantazi olur onu es geçersek s6500fd DSLR-Like'da her yönden DSLR kalitesine en yakın modeldir,2.el 450-600 TL civarı piyasası ve bu paralara haydi haydi hakeden bir Like..

Diğerleri ise birbirine benzer, güncel modellerin çoğu aşağı yukarı aynıdır, Sadece HX1'de daha kolay Panorama fotoğraf çekme özelliği var ekstra, Odak aralığını özelliklerini,fiyatını beğendiğinizi alın ama kullanıcılarından da yorum almak iyi olur çünki bazı modellerde kendine özgü sorunlar olabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 19 Kasım 2009; 19:14:23 >

• Sorum biraz alakasız olacak ama Fuji S200-EXR İzmir'de nereden alınabilir? Sıfır-açılmamış kutu-spot olarak? Yani İzmir'in hayyamı neresidir?
    Malum internet-alışveriş sitesi kullanılmayacaktır Görerek almak taraftarıyım. Bildiğim kadarı ile Teknoloji marketleri bu cihazı henüz satmıyor???? Bayramda İzmirde olacağım, satın alım için.Yardımlarınız için teşekkürler.

• @bipekkan hocam;

Şu nostaljik üründen daha iyi bir SLR-Like söyleyebilirmisiniz? 2006-2007-2008-2009-2010 model olabilir farketmez..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kurtb

Sorum biraz alakasız olacak ama Fuji S200-EXR İzmir'de nereden alınabilir? Sıfır-açılmamış kutu-spot olarak? Yani İzmir'in hayyamı neresidir?
    Malum internet-alışveriş sitesi kullanılmayacaktır Görerek almak taraftarıyım. Bildiğim kadarı ile Teknoloji marketleri bu cihazı henüz satmıyor???? Bayramda İzmirde olacağım, satın alım için.Yardımlarınız için teşekkürler.

İzmir'in Hayyamı yoktur maalesef, olsa da Hayyam gibi yerlerden daha çok DSLR ekipmanlarını temin edersiniz, slr-like gibi güncel, popüler cihazları Doğu bank gibi spot piyasadan alabilirsiniz, TR garantisiz istiyorsanız en mantıklı ve güvenilir Gitti gidiyordan alırsınız.

• @Novarix,
    Nostaljide ısrar edeceğim. Sonuçta Eylül 2005 çıkışlı bir model. Malum bu sektörde PC de olduğu gibi bir yıl bile bir asır gibi kabul ediliyor. Daha İYİ, Çok göreceli bir kavram. O gün için Nikon D2X de kullanılan bir sensörün, daha küçük bir versiyonunun kullanılması (21.5x14.4) 5x bir zooma karşılık ED ve APSH merceklerle donatılmış ve o gün için yaklaşık 900-1000 $' değerinde bir objektif. Acayip bir dinamik aralık, ilk defa kullanılan Adobe RGB vs. Ama buna karşılık max. çekim hızının 1/2000 sn ile sınırlı kalması, hareketli (Çok garip bir şekilde tepe flaşının olması gereken bir yerde guguk kuşu gibi tünemiş bir LCD (2"- 134.000 pix) dolayısıyla garip bir yerde de tepe flaşı oturtulmuş. Anormal büyük RAW dosyaları 22 mB ve çok yavaş yazma hızı ve RAW' da sürekli çekim kipinin olmayışı, CMOS sensör olmasına karşın 400 ISO' nun üstünde anormal Noise. Çok sınırlı kamera özelleştirme, yetersiz resim parametreleri, Düşük ışık koşullarında yetersiz oto fokus, Benim için önemli değil ama video çekim kipinin olmayışı, Mangal kadar, dengesiz bir ağırlık neredeyse 1 kg. ve zamanında inanılmaz bir fiyat. 1800 $. O devirde bu makina ile Canon 350 D mukayese ediliyordu ve Kit lensle fiyatı 800-900 $ aralığındaydı. Ancak biz bu olumsuzlukları şimdi çok daha iyi olanları gördüğümüz için diyebiliyoruz. Meşhur ve bilinen bir deyiştir.
    "Taş yerinde ağırdır" Veya "Bir zamanlar Kraldı" Bu nedenle kişisel görüşümdür. Artık bu makina bir NOSTALJİ' dir. Daha iyisi mi bir - iki örnek: Panasonic DMC-FZ50 veya S6000FD veya S100FS sensörlerinin R1' e göre çok daha küçük olması artık R1' in daha üstün olmasını hiç gerektirmiyor. Teknoloji 2005' deki gibi değil artık.....
    quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

@bipekkan hocam;

Şu nostaljik üründen daha iyi bir SLR-Like söyleyebilirmisiniz? 2006-2007-2008-2009-2010 model olabilir farketmez..

• Hocam, bu kez yanılıyorsunuz.

Bilemiyorum R1 kullandınız mı ancak saydıklarınızın çoğu ya görece, yada hatalı bilgi içeriyor.
    Herşeyden önce madem sensör boyutlarından bahsediyoruz; bugün hala hiçbir SLR-Like makinede R1'in kullandığı kalite ve büyüklükte bir sensör mevcut değil. 1/2000sn'de görece olarak fazlasıyla yeterli bir süre. Ki flaşı bu hıza bile ayak uydurabiliyor. Bugün hangi DSLR ile bunu yapabilirsiniz?..

O guguk kuşu nitelemesi yaptığınız LCD, pekçok kullanıcı tarafından bir devrim olarak nitelendirildi. Hatta bildiğim kadar uluslararası forumları takip eden biri olarak; pekçok kullanıcının bu konuda "DSLR makinalarda da boyle olmasını dilerdim!" dediğine şahit olmuşsunuzdur.

Çok yavaş yazma hızı demişsiniz. Merak ediyorum; hiç Pentax kullandınız mı? Bakın SLR-Like'larla hiç mukayese bile etmiyorum. Canon 400D, Nikon D300, Pentax K100D Super, Pentax K10D, Sony R1 kullandığım makineler ve işleme hızı konusunda Pentaxlardan fazlasıyla üstün olduğu gibi Canon 400D'den aşağı kalır bir tarafı yok.

400 ISO'nun üzerinde anormal NOISE olayını açıkçası ilk sizden duydum. Hadi kendimi geçiyorum, çeşitli platformlarda onlarca R1 kullanıcısı arkadaşım var. Bu makinenin ISO performansını da SLR-Like'larla değil, DSLR'lerle karşılaştırıyorlar.. Çünkü Like'larla karşılaştırmak adaletsizlik olur!

-------

S6000FD veya S100FS veya diğerleri..

Aynı şartlar altında, aynı kareyi görüntüleyin; aradaki farkı görün. Çok zor değil.

Teknoloji ilerliyor dediğiniz gibi ama R1, bir efsane olarak zaten zamanının çok ötesinde bir teknoloji ve kalite barındırıyorken; bugün bir fotoğrafçı için en önemli şey olan GÖRÜNTÜ KALİTESİNDE hala hiçbir SLR-Like ona rakip dahi olamıyorken çıkıpta mercimek sensörlü makinelere R1'den daha iyi demek haksızlık olur.

Evet, özellikle S6500FD(6000) iyi makinadır ama R1'e rakip olabilecek bir makine asla değildir.
    Zaten dediğim gibi; SLR-Like'larla kıyaslamak bile anlamsız. Neyini kıyaslayacaksınız?

Tüm bu söylediklerimi geçtim; makineyi satmaya kalktığımda onlarca "üstad" diyebileceğimiz abimiz çıkıp "dostum, napiorsun?! o makine satılır mı?!" diyorsa bunca insanın bir bildiği elbet vardır..

• @Novarix,
    En azından R1 kullanıcısı olduğunuzu bilseydim daha yumuşak bir dil kullanırdım. 2006 başında İlk S6000FD' yi aldığım sırada 2 makina arasında kalmıştım. Diğeri R1 di. TR satış fiyatı tam O günkü parayla 3 milyar, Yurt dışından getirttiğimde 2.150.000.000 TL' ye, benim zavallı ise 880.000.000 TL' ye mal olmuştu. O sıralarda mukayese 400D ile değil 350D ile yapılıyordu ve ISO performansı açısından bu modele yakın deniyordu. Benim konu ettiğim 400 ISO üstü yetersiz ışık koşullarında. Diğer mukayeselerimde bu günkü teknolojiye göre konuşmuştum Zaten belirttim. O nedenlede TAŞ YERİNDE AĞIRDIR tabirini kullandım. Zaten Bir like makinede neredeyse APS-C ye yakın ölçülerde sensör kullanmak bir çılgınlıktı ve arkası da gelmedi..... Makinanın üretimine son verdiler ticari kaygılarla. Aynı olay S6000FD' nin de başına geldi bir yılda makinenin üretimini durdurdular çünkü diğer like hatta o sıralarda Fuji S3 vardı satışını engeller hale gelmişti.
    Bende o sıralarda S6000FD yerine R1 alsaydım elbette satmazdım. Guguk kuşuna gelince elbette o güne göre devrim ama bu gün bunu FZ 50 Hatta Compact Canon A-6xx serisi daha rasyonel olarak çözmüş durumda Hatta Sony' A serisinin son modellerinde de aynı kullanım kolaylığı var. Pentax özellikle RAW' da Üst modelini konu edeyim K20D bir felaket ama teknoloji ilerliyor ve çözüm yollarıda gelişiyor. mesela K-x te durum hayli farklı...

• Peki hocam

400 üstü ISO iddianızı ve R1'in üretimine neden son verildiğini ve aslında bu makineyi kimlerin ürettiğini iyi bir araştırmanızı öneririm.

S6500FD'yi de R1'e rakip yaptınız ya; benim susma zamanım. Selamlar.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.