Şimdi Ara

SLR-LIKE (BRIDGE) MAKİNA TAVSİYE??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
4.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR SIRA BİR SÜRE ÖNCESİNE KADAR KAFAYI KİTLEMİS D-SLR MAKİNE ALMAYA KARAR VERMİSTİM. FAKAT YAKINDA BİR ÇOCUĞUM OLACAĞINDAN VE EŞİMİN DE FOTOGRAF ÇEKME İHTİYACI OLACAĞINDAN BİR SÜRELİĞİNE PROFESYONEL MAKİNA OLAYINI ASKIYA ALMAK ZORUNDA KALDIM.

BU DURUMDA BANA GEÇİŞ SEVİYESİNDE HEM COMPACT HEMDE SLR TADINI VERECEK BİR SLR-LİKE MAKİNE GEREKMEKTEDİR.

ÇOCUĞUM OLACAĞINDAN VE ÇEKİLECEK FOTOLARIN BİR ÇOĞUNUN PORTRE TARZI OLACAĞINDAN ÖNCELİKLİ OLARAK --NETLİK-- ÖNEMLİ DİR.

BENDE BİRAZ ARAŞTIRDIKTAN SONRA BİR KAÇ MODEL ÜZERİNDE YOĞUNLASTIM. SONUÇTA MADDİ OLANAĞIMDA KISITLI OLMASINDAN DOLAYI SPOT MAKİNELER DAHA ÇOK BANA HİTAP EDECEK GİBİ DURUYOR.

BÜTCEM KONUSUNA GELİNCE 600-700 CİVARLARINDA OLABİLİRSE TAKSİT İMKANI DA OLMASI ÖNCELİKLİ TERCİHİM OLACAKIR..

DÜŞÜNÜDÜĞÜM MAKİNALARA GELİNCE;

1- Sony Cyber-shot DSC-HX1
    2- PANASONIC LUMİX DMC-FZ35
    3- Olympus SP-560 UZ
    4- Canon PowerShot SX20 IS
    5- Panasonic Lumix DMC-FZ28

SANKİ BİRAZ FZ 35 İLE HX1 E YOĞUNLASTIM GİBİ AMA SP560 DAAYNI PERFORMANSI DÜŞÜK FİYATTA SAĞLIYABİLEBEKSE DÜŞÜK FİYAT TABİKİ İYİ OLACAKTIR BENİM İÇİN. SONUÇTA MARKAYA PARA VERMEK İSTEMİYORUM..

LİNK TE DE BU TARZ MAKİNELERİN KARSILASTIRMALARI YER ALMAKTADIR.

http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=canon_sx1is%2Ccanon_sx20is%2Ccasio_exf1%2Cfuji_finepixs100fs%2Cnikon_cpp90%2Cpanasonic_dmcfz28%2Cpanasonic_dmcfz35%2Coly_sp560uz%2Csony_dschx1&show=all

BU DOĞRULTUDA BANA YARDIMCI OLABİLECEK VE TAVSİYELERİNİ ASİRGEMEYECEK ARKADAŞLARA İHTİYACIM VAR.
    TABİKİ ÖNCELİKLİ TERCİHİM FİYAT/PERFORMANS OLACAKTIR..

• Auto mode da eşinizde rahatlıkla bir DSLR kullanabilir... Compact veya SLR-like makinelere verilen para kadar acıdığım bir şey yok inanın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenkog

Auto mode da eşinizde rahatlıkla bir DSLR kullanabilir... Compact veya SLR-like makinelere verilen para kadar acıdığım bir şey yok inanın...

Ben de katiliyorum arkadasa
    Like makineyle baslamak yerine Pentax K-x veya Nikon D3000 alin derim ben
    Ufak cocuk varsa K-x daha mantikli olur. Pentax govdeler daha dayanikli oluyor.

Ama illa Like makine alicam derseniz, PM atin benim HX1'i satiyim size
  • quote:

Auto mode da eşinizde rahatlıkla bir DSLR kullanabilir... Compact veya SLR-like makinelere verilen para kadar acıdığım bir şey yok inanın...

compacti boyutlari, mobilitysi nedeniyle tabi ki ayri tutmak lazim..
    su anki kosullarda Slr-Like makinalara verilen paraya yazik..
  • arkadaşlar tabiki gönlümden dslr makine geçiyor

ama sorun bütçemin kısıtlı olması en düşük fiyatlı dslr 1200 tl den başlıyor..

bense slr-like düşünüyorum çünkü ayırabilediğim maks. tutar 600-700 tl dir.

diyelimki ikinci el dslr makine almak istedim.ama onun da temiz olması düşük shot ta olması güvenilir olması ve düşündüğüm fiyatlarda olması gercekten zor..

yorumlarınızı bu yönde yaparsanız çok sevinirim..
  • hx1 ve fz35 arasında kaldım
    sizin tercihiniz ne olurdu???
  • Fiyat konusunda sıkısık olmanız cok normal, bir bebeğin olması beklenmedik masraflara yol acabilir tabiki, Bu arada Allah analı-babalı buyutsuz diyorum ve kendi yorumuma geciyorum..

Bende daha once like makina kullanmıstım, Fujifilmin ve cok memnun kalmıstım, bir kere renklerine asık olabilirsiniz,''Chrome mode'' cok kaliteli renkler yakalamaktaydı.

İsterseniz Fujinin yeni modellerine bakabilirsiniz örnek olarak :http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=248&productid=bd99006
    Fiyat olarakda cok uygundur...

ACıklamalar kısmını okuyun isterseniz makinayı detaylı anlatmıslar, kafanıza yatarsa gidip birkere de elinize alıp-dokunun içinize sinerse alın, emin olun herkosulda işinizi görecektir.
    İyi Günler.

-----------------------
    2 Makina arasında kaldım dediğinizden o iki makina arasında PANASONIC LUMİX DMC-FZ35 tercih ederdim (fiyatlarına bakmadan soyluyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrioNx -- 9 Kasım 2009; 12:55:48 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 1100D için lens tavsiyesi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aslında bi ara fijinin s6500fd modeline çok merak salmıştım. tip olarak slr yi çok andırıyordu. sekil olarak ta çok iyiydi.. ama o bayaa eski bir makine.daha güncel olacak bir makine bakıyorum simdi.

bu durumda fotorgaf kalitesi iyi ve iyi video çekebilen fiyatıda uygun bir alet işimi görecektir kanısındayım.

ilk mesajımda 600-700 yazmıştım ama hani spot olupta fujinin falan 400 civarı makineler de işimi görecekse onlara da sıcak bakabilirim..

fotograf makinesinden gerçekten pek anlamadığım için bu doğrultuda yanlış karar verip gereksiz para da harcamış olmak istemiyorum..

fiyat performans gerçekten önemli...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dellyozzy

aslında bi ara fijinin s6500fd modeline çok merak salmıştım. tip olarak slr yi çok andırıyordu. sekil olarak ta çok iyiydi.. ama o bayaa eski bir makine.daha güncel olacak bir makine bakıyorum simdi.

bu durumda fotorgaf kalitesi iyi ve iyi video çekebilen fiyatıda uygun bir alet işimi görecektir kanısındayım.

ilk mesajımda 600-700 yazmıştım ama hani spot olupta fujinin falan 400 civarı makineler de işimi görecekse onlara da sıcak bakabilirim..

fotograf makinesinden gerçekten pek anlamadığım için bu doğrultuda yanlış karar verip gereksiz para da harcamış olmak istemiyorum..

fiyat performans gerçekten önemli...

Eger yeni model bakiyorsaniz HX1 derim ben
    Ama eski model sorun olmazsa, S6500fd alin derim ben

• Acıkca Fuji'yi tavsiye ederim. S6500fd Bende oneririm cok kaliteli makinadır,
    Fiyat olarak biraz yuksek ama bu modelde var :
    http://www.hepsiburada.com/fujifilm-finepix-s100fs-11.1mp-2.5-lcd-dijital-fotograf-makinesi-4gb-hafiza-karticanta-hediyeli-/productDetails.aspx?categoryid=248&productid=bd99973

İlgili linkten acıklamalarına göz atın isterseniz, fiya bence yuksek ama hem amator hem pro olarak isinizi gorecek makina, spotu varmıdır araştırmak lazım acıkca..

• Açıkca bende fotografdan anlayan biri olarak fujiyi tavsiye ederim. Fuji herhalde film devri bittikten sonra kendini bir nevi dijital film olan ışığadurali birim olan CCD üretimine adadi kendini Fujinin makinalari çok iyi onun dışında sizin aradığınız gibi panasonicler var. Panasonic de ki lenslerin alman carl zeiss olduğunu da düşünürsek. Aslında fotografda objektif eskiden her şeydi. ;) çünkü 36mm lik kasetler halinde film yüklüdikten sonra doygunluk ve kontrast, film hızı gibi bize kaliteyi sunan filmler arasında en iyi seçimi yapmak bize kaliyordu ama dijital de böyle şansimiz olmadığna inanıyorum... Her ne kadar objektif keskinliği versede görüntü algilayicimiz kötü olduktan sonra at gerisini...

Benim size makina tavsiyem kesinlikle FUJI FinePix s1500 dür.
  • yaa iyice kafam karıstı hergün yeni bir model beğeniyorum..

bu s1500 modelinde objektifinden dolayımıdır nedir tam bilemiyorum netlik sorunu var diye duymustum...

bu arada açtığım konuya ilgi bu kadarmı arkadaslar yaa.
    sizden bir yardım istedik yapmayın eymeyin yahuuuu..
  • Bence yapılacak en iyi hareket bir elektro markete giderek test ederek almak.. Makinaya dokunmak, incelemek karar bakımından sizin için daha kolay olacaktır.
    Önemli olan makinanın sizin icinize sinmesi.
  • Piyasada gerçek anlamıyla tek bir SLR-Like makina var, o da Sony R1..

Bu makinayı aslında objektifi sabit bir DSLR olarak düşünebilirsiniz. Pekçok DSLR makinadan daha büyük bir sensorü ve varolan bir DSLR makinanıza harici olarak satın almaya kalksanız 2000 Lirayı gözden çıkarmanız gereken, Carl-Zeiss Vario-Sonnar T 24-120mm objektifi mevcut. Bence çok yeterli bir aralık. Ki mesela bu değerler full frame için. Yani 16mm gibi bir geniş açıya tekabül ediyor günümüzün DSLR makinalarında.

Biraz araştırın, hak vereceksiniz..

Tabii piyasada nereden bulunur, nasıl bulunur bilmiyorum. Sıfır zaten bulamazsınızda, ikinci elde de kullanıcıları bu makinayı pek satmak istemiyor. Türkiyede zaten yaklaşık 750 tane var bildiğim kadarıyla. Ben derimki, gerçek bir SLR-Like istiyorsanız, düşünün..

• sanki fz 35 bana daha yakın gibi duruyor..
    onu alacağım galiba...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

quote:

compacti boyutlari, mobilitysi nedeniyle tabi ki ayri tutmak lazim..
    su anki kosullarda Slr-Like makinalara verilen paraya yazik..

şurayı çok merak ettim cidden ne demek

• quote:

Orijinalden alıntı: fenerlix07

Taşınabilirlik.

DSLR sahiplerinde bazen ufacık compact makinelerde bulunur. Cepte taşınabilenlerden. Bazen gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

quote:

Orijinalden alıntı: fenerlix07

Taşınabilirlik.

DSLR sahiplerinde bazen ufacık compact makinelerde bulunur. Cepte taşınabilenlerden. Bazen gerekiyor.

taşınabilirlikmiş yani teşekkür ederim

• Slr-like bir makine istiyorsanız,size tavsiyem fujifilm finefix S100FS,ve bende kullanıyorum harika bir makine.

SLR-LIKE (BRIDGE) MAKİNA TAVSİYE??
  • Fuji s6500fd Bulabilirseniz (HD video da istemiyorsanız) hiç düşünmeden alın.. Sony R1 biraz fantazi olur onu es geçersek s6500fd DSLR-Like'da her yönden DSLR kalitesine en yakın modeldir,2.el 450-600 TL civarı piyasası ve bu paralara haydi haydi hakeden bir Like..

Diğerleri ise birbirine benzer, güncel modellerin çoğu aşağı yukarı aynıdır, Sadece HX1'de daha kolay Panorama fotoğraf çekme özelliği var ekstra, Odak aralığını özelliklerini,fiyatını beğendiğinizi alın ama kullanıcılarından da yorum almak iyi olur çünki bazı modellerde kendine özgü sorunlar olabilir..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.