Şimdi Ara

##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ## (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.259
Cevap
1
Favori
78.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eğer Fujifilm makineyi 900-1000 ytl'den satışa çıkartırsa kendi ipini çeker, kendi adıma konuşayım, giderim direk yurtışından getirmeye çalışırım....
  • gerçekten dehşet ötesi makinaymış inceledim siteden
  • 1000ytl de kompakt makinaya verilmez açıkcası.İnşallah daha ucuz olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: rb.atasoy

1000ytl de kompakt makinaya verilmez açıkcası.İnşallah daha ucuz olur.

İnşallah dedikleri gibi fiyatlar Avrupa seviyesinde olur. Bu arada Nikon D40' ı inceledim. Aslında d-SLR ile kıyaslamak hata ama s500df'in eline su dökemez. Yine aynı şekilde bu aralar gazetelerde dev ilan verilen EOS 400D'yi de incedim. Bunlar d-SLR ama dünyanında parası İncelemelerde s500df'yi yakayamıyorlar. Ben anlamadım bu işi. Bize(bana da tabi) bir açıklayacak var mı?
  • s6500 demek istedin galiba. 400d s6500den çok daha üstündür.Nerden o kanıya vardınız acaba?
    quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

quote:

1000ytl de kompakt makinaya verilmez açıkcası.İnşallah daha ucuz olur.

İnşallah dedikleri gibi fiyatlar Avrupa seviyesinde olur. Bu arada Nikon D40' ı inceledim. Aslında d-SLR ile kıyaslamak hata ama s500df'in eline su dökemez. Yine aynı şekilde bu aralar gazetelerde dev ilan verilen EOS 400D'yi de incedim. Bunlar d-SLR ama dünyanında parası İncelemelerde s500df'yi yakayamıyorlar. Ben anlamadım bu işi. Bize(bana da tabi) bir açıklayacak var mı?

• quote:

s6500 demek istedin galiba. 400d s6500den çok daha üstündür.Nerden o kanıya vardınız acaba?

Canon 400D de kronikleşen ISO 400 den sonraki noise'ın devam ettiğini farkettiğimden bu kanıya vardım.
    http://www.dpreview.com/reviews/canoneos400d/page25.asp
    Bu sayfadan sonra 800 ve 1600 ISO daki normal test resimleri verilmemiş ve iş boğuntuya getirilmiş. Malum genellikle dpreview.com Canon'cu olarak biliniyor. Bu benim değil bu foruma yazanların fikri. 800 ve 1600 ISO için verilen örnekleri %100 croplayınca noise iyice belirginleşiyor.Zaten işin ilginci bu resimlerin tamamına yakını , yakın çekim yapılmış.
    Çok fazla bir tecrübem yok ama artık neye bakmam gerektiğini az çok biliyorum. Tabi hata yapmışta olabilirim. Dediğim gibi farklı sınıflardaki makineleri mukayeseye kalkmak ta doğru bir iş değil. Bir malın reklamı gereğinden fazla yapılmaya başlayınca insan ister istemez kuşkulanıyor. Gazete reklamları bu makine için ayyuka çıktı. bu da manidar....

• quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

quote:

s6500 demek istedin galiba. 400d s6500den çok daha üstündür.Nerden o kanıya vardınız acaba?

Canon 400D de kronikleşen ISO 400 den sonraki noise'ın devam ettiğini farkettiğimden bu kanıya vardım.
    http://www.dpreview.com/reviews/canoneos400d/page25.asp
    Bu sayfadan sonra 800 ve 1600 ISO daki normal test resimleri verilmemiş ve iş boğuntuya getirilmiş. Malum genellikle dpreview.com Canon'cu olarak biliniyor. Bu benim değil bu foruma yazanların fikri. 800 ve 1600 ISO için verilen örnekleri %100 croplayınca noise iyice belirginleşiyor.Zaten işin ilginci bu resimlerin tamamına yakını , yakın çekim yapılmış.
    Çok fazla bir tecrübem yok ama artık neye bakmam gerektiğini az çok biliyorum. Tabi hata yapmışta olabilirim. Dediğim gibi farklı sınıflardaki makineleri mukayeseye kalkmak ta doğru bir iş değil. Bir malın reklamı gereğinden fazla yapılmaya başlayınca insan ister istemez kuşkulanıyor. Gazete reklamları bu makine için ayyuka çıktı. bu da manidar....

yazdıklarına malesef pek katılamayacağım.
    Tamam ben de 6500fd yi çok beğendim, hatta adına bu topiği bile açtım ve bütün incelemelerini detayına kadar okudum, gelir gelmez kendisini de yakından inceleyeceğim ama, bu iki makinayı senin de dediğin gibi kıyaslamamak gerek. (farklı kategori!)

Noise konusuna gelince, 400D piksel çözünürlüğü artmış olmasına rağmen, max rezolüsyonda 350D ile aynı noise u üretiyor. Yani piksel başına daha az ışık düşüyor olmasına rağmen ( aynı sensör ebatları, biri 8Mp diğeri 10MP) aynı signal/noise oranını yakalamış... (bu canon'un açıklaması)

Dpreview (phil Askey) 'im canon cu olması eski nikon fanatiklerinin savıdır. Digital SLR ler ilk geliştiğinde Nikon canona göre çok zayıf kaldığından dolayı reviewlarda canon hep üstün çıkıyordu Phil ne yapsın :)
    Şimdilerde Nikon dijitalde durumu topladı biraz (amacım Nikon-Canon savaşı başlatmak değil, bu güne kadar mesajlarımı okuyanlar ikisine de değer verdiğimi bilirler) bence Phil işini son derece bilimsel ve adil yapıyor. ben Nikon'u daha başarılı olduğu karşılaştırmalarını da okudum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alehar -- 23 Aralık 2006; 20:04:44 >

• @Alehar bu işi benden daha iyi bilir ama ben 400D ile S6500 arasında bir fark göremedim. S3 ise bence tam bir hayal kırıklığı. H5 in performansı ise göz dolduruyor.

Resimler sırasıyla S3-H5-S6500FD-400D

##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabri -- 24 Aralık 2006; 4:31:03 >

• sırasıyla S3-H5-S6500-400D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabri -- 24 Aralık 2006; 3:43:16 >

• Arkadaşlar, ben bir önceki mesajımda "400D ile 6500fd arasında karşılaştırma olmaz, farklı kategori! " derken, sadece image quality (IQ) veya noise özelliklerini kastetmemiştim.

Bir SLR de lens değiştirebilmek çok nemli bir avantajdır. (mesela 400D ye daha iyi bir lesn takıldığında resim kalitesi de artar ;)

Ayrıca, SLR lerin fokuslama hızı, özellikle düşük ışıkta fokuslama performansı, çekim hızı gibi özellikleri bakımından da arada çok fark var. Yabii bunlar da lens ile ilgili... Düşünün, Kit lens fokus performansı açsından vasat kabul ediliyor L lenslere göre... ;)
  • Tabi ben karşılaştırma olayını sadece noise,keskinlik ve renk kalitesi üzerine yaptım. Olayın evveliyatını da bilmediğim için dpreview forumlarında yazılanlara soyut bir gözle baktım. Gerçekten incelemeleri yapan, her marka model için aynı objeleri kullanması en azından gerçekçi bir karşılaştırma yapma imkanı veriyor. Canon 400D' de 400 ISO'dan sonra objede sapma yapması beni tedirgin etti. Birde gereğinden fazla insanın gözüne gözüne sokulan alamet gazete reklamları, Gerçekte Canon çok ısınık olduğum bir markadır. ama nedense birden bana bu reklamlar itici geldi....
    Bunun dışında reflex makina ile slr-like bir makinayı karşılaştırmak hiç doğru değil, farkındayım. Ama verim yönünden Cabri' nin örneklerinden de görüleceği üzere 400D göz dolduran bir alet değil, benim anlatmak istediğim sadece buydu.Terimlere daha alışamadığım için bazen yanlış anlaşılıyor olabilirim. Daha yiyeceğim çok ekmek var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 24 Aralık 2006; 9:34:26 >

• Arkadaşlar,
    Bu arada s9600(s9100) ile ilgili bir ÇİN sitesi buldum. Tabi Çin'ce ama dpreivew gibi test fotogları konulmuş ve değişik ISO'larda ve enstantane ile çekilmiş yüzlerce fotograf var. İlk incelemelerime göre s9500'e göre resimler birazcık daha keskin ama 6599df keskinliği yok. kenarlarda yine s9500 deki gibi aşırı renklenme aynen devam ediyor ve resim bu kesimlerde fluğlaşıyor. Link aşağıda ve tecrübeli arkadaşlardan sensör cinsleri ve hatta lens te aynı olduğuna göre s9600 ve hatta 9500'ün daha başarılı olması gerekirken resim kalitesi olarak neden 6500dh çok daha başarılı açıklayabilirler mi?
    http://detail.zol.com.cn/90/89331/pic.shtml
    SOL ÜST KÖŞEYE DİKKAT !
    http://detail.zol.com.cn/picture_index_1/9350.html
    Bunlarda aynı sitede s6500df örnek resimleri:
    http://detail.zol.com.cn/picture_index_2/10862.html
    Bu 2 resimin s9600 ile çekilmişi de var. Bir hayli Farklı,
    http://detail.zol.com.cn/picture_index_2/10045.html
    http://detail.zol.com.cn/picture_index_2/10043.html
    Bunlarda s9600 ile çekilmiş aynı yer foto'ları:
    http://detail.zol.com.cn/picture_index_1/9566.html
    http://detail.zol.com.cn/picture_index_1/9573.html

Bu arada ufak bir ayrıntı dikkatimi çekti. s6500df de süper macro yok ! , 10 cm'den başlıyor. s9500 ve s9600 de süper macro var ve 1 cm. Bence önemli bir ayrıntı...... mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 24 Aralık 2006; 12:42:13 >

• S6500 fd macrosu 1cm diye biliyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alehar

Arkadaşlar, ben bir önceki mesajımda "400D ile 6500fd arasında karşılaştırma olmaz, farklı kategori! " derken, sadece image quality (IQ) veya noise özelliklerini kastetmemiştim.

Bir SLR de lens değiştirebilmek çok nemli bir avantajdır. (mesela 400D ye daha iyi bir lesn takıldığında resim kalitesi de artar ;)

Ayrıca, SLR lerin fokuslama hızı, özellikle düşük ışıkta fokuslama performansı, çekim hızı gibi özellikleri bakımından da arada çok fark var. Yabii bunlar da lens ile ilgili... Düşünün, Kit lens fokus performansı açsından vasat kabul ediliyor L lenslere göre... ;)

Sınıfları farklı olduğu için karşılaştırmak anlamsız olur. Katılıyorum @Alehar...

Benim amacım sadece resim kalitesine bakmaktı. Ama kit lenslerin kaliteli olmadığını öğrenmiş olduk böylece. Sonuçta 6500fd topiği, bu makine ne yapar ne yapamaz bakıyoruz işte :)

Burdan şu sonuca varabilir miyiz? 6500fd bu haliyle 400d nin standart lensli haliyle yarışabiliyor - Resim kalitesi olarak-

Süper macro var biliyorum bende -1cm-

• • Normal: 40 cm (wide) / 2 m (tele) - Infinity
    • Macro: 10 cm (wide) / 90 cm (tele)
    • Super macro (wide only) 1 cm
  • 2 saat öncesine kadar bende öyle biliyordum. Lets Go Digital 1 cm diyor amaaaaa,
    http://www.dpreview.com/news/0607/06071302fujifilms6500fd.asp
    http://www.trustedreviews.com/digital-cameras/review/2006/10/24/Fujifilm-FinePix-S6500fd/p4
    http://www.fujifilm.co.uk/presscentre/news/index.php?id=1302
    http://www.fujifilm.co.uk/digital/cameras/s6500/index.php?page=tech_specs
    Daha da link verebilirim ama bu linklerde sadece normal macronun olduğu belirtiliyor. Bana Fuji/Türkiye tarafından gönderilen basın bülteninde de Super macro VAR deniyor.
    Buyrun Cenaze Namazına. Hangisi DOĞRU?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 24 Aralık 2006; 16:23:15 >

• Doğrudan yarışabiliyor diyemeyeceğim. Ama şöyle bir bilgi vereyim.
    Kendi F10 ve 300D makinam ile noise karşılaştırması yapmıştım. Gördüğüm sonuç şu oldu: F10 şaşırtıcı derecede başarılıydı ama, tabiiki de 300D noise konusunda bariz daha iyiydi.

F30'un F11 den noise açısından biraz daha iyi olduğunu biliyoruz. Ama bence hala 300D den kötü.
    Ayrıca, 6500fd de noise açısından F30 dan çok az daha kötü, lens ve IQ açısından daha başarılı. burdan çıkacak sonuç, 300D hem f30 hem de 6500fd den daha iyi, 400D de 300D de ile kıyaslandığında biraz daha iyi ise...

Arkadaşlar neden illa 6500fd nin 400D kadar iyi olmasını arzuluyorsunuz ki!
    Daha evvel fotoğrafçılık ile pek uğraşmadı iseniz, ve ilerde türlü türlü lenslere yatırım yaparım diye düşünmüyor iseniz bence alabileceğiniz en iyi SLR-like makina s6500fd! Hatta daha küçük olması nedeniyle şayet 9600, 6500 kadar iyi olsa bile, ben 6500 derim.

Yok eğer doğrudan SLR dünyasına girmek istiyorsanız bir sürü giriş seviyesi alternatif var, bütçenize göre...

Ama emin olun, SLR'ler her anlamda hız ve performans için yaratılmışlardır. Bir kez denediniz mi aradaki farkı anlarsınız.

quote:

Orjinalden alıntı: cabri

quote:

Orjinalden alıntı: Alehar

Arkadaşlar, ben bir önceki mesajımda "400D ile 6500fd arasında karşılaştırma olmaz, farklı kategori! " derken, sadece image quality (IQ) veya noise özelliklerini kastetmemiştim.

Sınıfları farklı olduğu için karşılaştırmak anlamsız olur. Katılıyorum @Alehar...

Benim amacım sadece resim kalitesine bakmaktı. Ama kit lenslerin kaliteli olmadığını öğrenmiş olduk böylece. Sonuçta 6500fd topiği, bu makine ne yapar ne yapamaz bakıyoruz işte :)

Burdan şu sonuca varabilir miyiz? 6500fd bu haliyle 400d nin standart lensli haliyle yarışabiliyor - Resim kalitesi olarak-

Süper macro var biliyorum bende -1cm-

• http://www.dpreview.com/news/0607/06071302fujifilms6500fd.asp (verdiğin linkte super macro belirtilmiş)

• Normal: 40 cm (wide) / 2 m (tele) - Infinity
    • Macro: 10 cm (wide) / 90 cm (tele)
    • Super macro (wide only) 1 cm

http://www.dcresource.com/reviews/fuji/finepix_s6000fd-review/index.shtml (bu sitede var diyor)

.....Below that we have the four-way controller, which is used for menu navigation, changing manual exposure settings, and also for:
    Left - Macro mode (Off, macro, super macro)
    Right - Flash setting (Auto, auto w/redeye reduction, flash on, flash off, slow sync, slow sync w/redeye reduction)
    Center - Menu/OK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabri -- 24 Aralık 2006; 17:04:48 >

• @Alehar, fiyat olarak 2 katı ve üst sınıfa dahil bir cihaz 400D.. İkisini kıyaslamak gibi bir amacım olmadı yada keşke onun kadar iyi çeksin gibi bir arzum da :) Burda 400D lafı geçince onun testine de baktım. Fiyatına göre performansını yansıtmadığını düşündüm ve onun da test fotosunu koydum buraya.. 2 tane fotoya bakıp değerlendirmemek lazım tabi.
    Ben fotoğrafçılık konusunda emekleme aşamasındayım.. Sizin gibi arkadaşlar sayesinde birşeyler öğrenmeye çalışacağız işte. Bir hata yada sürçi lisan edersek şimdiden affola..

saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: cabri

@Alehar, fiyat olarak 2 katı ve üst sınıfa dahil bir cihaz 400D.. İkisini kıyaslamak gibi bir amacım olmadı yada keşke onun kadar iyi çeksin gibi bir arzum da :) Burda 400D lafı geçince onun testine de baktım. Fiyatına göre performansını yansıtmadığını düşündüm ve onun da test fotosunu koydum buraya.. 2 tane fotoya bakıp değerlendirmemek lazım tabi.
    Ben fotoğrafçılık konusunda emekleme aşamasındayım.. Sizin gibi arkadaşlar sayesinde birşeyler öğrenmeye çalışacağız işte. Bir hata yada sürçi lisan edersek şimdiden affola..

saygılar

yok canım ne demek, bir SLR-like makinanın ISO perofrmansını SLR lere yakın mertebelere gelmesi güzel bir olay, bir sene evvel bunları hayal bile edemiyorduk.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.