Şimdi Ara

SLR Makine konusunda yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: Chryin

Lenslere en az body'ye verilen parayı verebilmek?

Ne diyorsun arkadaşım? Bazı lensler makinenin 3 katı fiyatına.

Evet.. Bunda ne yanlışlık var?
    Neden esip gürledin anlamadım.

Söylediğime çıkışıp, sonrada benim söylediklerimin aynısını dillendireceksen niye bu şiddet bu celal?

Babam, uzun yıllardır sadece ve sadece Nikon DSLR kullanıyor. 4-5 farklı makine ve onlarca lens geçti elinden. Bırakta bilelim piyasayı az cok! Lenslere en az body'e verilen parayı verebilmek cümlesinde ne gariplik var açıklarmısın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayı Baba -- 27 Mayıs 2009; 9:48:03 >
  • Bazı noktalara katılmıyorum; kit lensin yetersiz olduğu bir gerçek ancak sadece 2 lensle iyi bir set oluşturmak mumkun , her lense heves etmekte dslr kullanıcısı için doğru değil bence, mesela sigma 18-70 makro ve bir 70-210 alındığı zaman her koşulda çekim yapmak mümkün, zaten giriş seviyesi dslr makinaların hedeflediği kitlede tam olarak budur, bahsedilen ayarlar çokta kapsamlı değil compakt makina tasımaya hiç gerek yok p moduna alıp compakt makina gibi kullanılabiliyor üstelik daha hızlı otofokus yapar compaktlara göre, bence kişilere makina önerisi yapılırken tarzına göre lenslerde önerilmeli, örnek 18-200 makrolu lens ile çok mutlu olan dslr kullanıcıları mevcuttur tek lens ile ...

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: NovariX

Eğer bunun sizin için kalıcı bir tutku olduğunu düşünüyorsanız ve benim yeterli imkanım var; lenslere de en az body'e verdiğim kadar para verebilirim diyorsanız; ve hepsinden önemlisi artık D-SLR kullanmaya yetecek tecrübe ve bilgi birikimine sahibim diyebiliyorsanız hiç düşünmeyin ve D-SLR alın derim.

Ancak pekçok D-SLR sevdalısı, makineyi aldıktan sonra Compact yada SLR-Like makinelerdeki o rahatlığı ağlayarak arıyor. Evet; D-SLR'deki netliği hiç birinden alamazsınız; ama SLR-Like'lar da fazlasıyla iş görür. Kaldıki pekçok D-SLR kullanıcısı imkanları el veriyorsa birde SLR-Like makine bulundururlar yanlarında. Yada compact makine. Çünkü D-SLR makinelerin ayarıydı, kılıydı, yünüydü derken pekçok poz kaçabilmektedir.

Bu şartlar altında son karar yine sizin.

SLR-Like sınıfının en iyilerinden biri için;http://forum.donanimhaber.com/m_31785696/mpage_1/key_//tm.htm#31914058

Selamlar.

Ben makinemi 1.300 TL'ye aldım.
    Almak istedigim Sigma 10-20 1.500 TL.

Yakın bir abim, ondan bundan özenerek gitti Nikon D40 aldı 750 TL gibi komik bir rakama kit lens dahil.
    Üzerinden 1 ay geçti ya ben bunla zoom yapamıyorum dedi.
    Sonra araştırdı gitti dandik bi tele lens aldı. Üzerinden yine biraz zaman geçti bu lensden verim alamıyorum. Yahu geçen bi lens kullandım müthişti bu lensi almak istiyorum dedi.
    Fiyatına baktık 3.500 TL. Adamın agzı açık kaldı..
    Sonra geniş açı istiyorum dedi. En ucuz geniş açı ikinci el sigma 10-20. Fiyatına 800 TL civarında yine makineden pahalı.. Onuda alamadı tabii ki.
    Bir süre sonra macro çekemiyorum lens istiyorum dedi. Baktık ikinci el 105 mm macro lens 1.000 TL. Buyur burda yak! Onuda alamadı tabii. Ee bütçe yok.
    O sandi ki 750 TL verip makineyi alınca iş bitti. Makine her zaman alınır önemli olan lenslere bütçe ayırabilmek!...
    En sonunda makineyi sattı kendisine Canon S5 DSLR-Like aldı 600 TL'ye.
    "Ohh be macrosuda var zoomuda var videosuda var fotografı sabitliyo ne çekebilecegimi de ekranda görebiliyorum ohh be" dedi

Siz siz olun bu duruma düşmeyin..

Bu işi hakkıyla yapmak, zevk alarak yapmak isteyenlerin hatrı sayılır fotograf bilgisi olması gerekir. Aynı zamanda saglam bütçe..
    Yahu alayımda lensleri sonra alırız iyisinden olmasına gerek yok diyen birisi bu tür makineyi aldıgında 3 ay sonra rafa kaldırır..

Zaten profesyonel fotografçılar yanlarında iki adet gövde bulundurur.
    Birisinde geniş açı birisinde tele zoom takılıdır örnek vermek gerekirse.
    Lens takıp degiştirmekle zaman harcamak istemezler.
    Öyle anlar yakalanır ki kaçırılmak istenmez.

Bunlar kimdir? Spor muhabirleri, haberciler, doga fotografçıları vs vs vs..
    Bende yanımda compact bir makine taşıyorum.
    Çünkü öyle anlar oluyor ki anında basıp çekeyim istiyorum bu gibi durumlar içinde compact makine taşıyorum yanımda..

• benim satış ilanımı incele istersen
  • quote:

Orjinalden alıntı: NovariX

quote:

Evet.. Bunda ne yanlışlık var?
    Neden esip gürledin anlamadım.

Söylediğime çıkışıp, sonrada benim söylediklerimin aynısını dillendireceksen niye bu şiddet bu celal?

Babam, uzun yıllardır sadece ve sadece Nikon DSLR kullanıyor. 4-5 farklı makine ve onlarca lens geçti elinden. Bırakta bilelim piyasayı az cok! Lenslere en az body'e verilen parayı verebilmek cümlesinde ne gariplik var açıklarmısın?

Yazı stilimden dolayı biraz yanlış anlaşılmış.
    Esip gürlemedim.

Hani derler ya böyle el sallayarak ohoooo ne makine parası dahada fazlasını verirsin gibilerinden söylemek istedim.
    Emin ol esip gürlesem, öyle esip gürlemem daha farklı olur.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: rondo1194

dslr-slr ne oluyor bu terimler kısaca açıklayabilirmisiniz,
    benim canona540 hangisi
    uzun zamandır bende foto eklemiyorum ve takip etmiyorum,

SLR : Single Lens Reflex ( Lensi degişebilen aynalı aynı zamanda filmli reflex makineler )
    DSLR : Digital Lens Reflex ( Lensi degişebilen aynalı tamamen dijital reflex makineler)
    Compact : Tamamen amatör kullanıcılara yönelik videoda çekebilen makinelerdir
    DSLR-Like : Yapısı DSLR'ye benzer bunun için DSLR-Like denilir. Özellikleri DSLR gibi degildir. Aynalı degil, lensi degişmez, reflex makineler degillerdir.

Sizin kullandıgınız makine compact makinedir..

teşekkürler açıklamanız için,
    peki çekim kaliteleride farklımı oluyor,
    dijital olan compakt makinalar kötümü çekiyorlar,
    dslr makinaya geçiş yapmak isteyenlerin geçiş sebepleri ne,
    valla ben bunları bilmiyordum,
    o zaman bizim şu evlerde bi köşeye attığımız eski makinalar iyiymiş,
    tekrarmı çıkarsak ne yapsak

• sebep, dslr body lerde buyuk sensor bulunuyor ve dolayısı ile doğru şartlarda çekim yapıldığında daha net ve daha derin fotoğraflar elde ediliyor
    sensör büyük oluncada birim alandaki çözünürlükte yükseliyor...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.