Şimdi Ara

SMAÇÇ BASMAK İÇİN BOY (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
1
Favori
34.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.92 yim lise uni zamanlarında çift ters vurabilirdim, artık ancak tutunabiliyorum :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: konman4245

quote:

Orijinalden alıntı: Klozet

quote:

Orijinalden alıntı: CrossWisyoung

165cm webb -http://athletesunited.net/Springbaks/spud_webb.jpg

videosu yokmu bunn youtubede hocam

bende çok merak ettim
    air alert falan zıplamada işe yararmı ki

jjmedina25youtube
    spud webb dunk contest
    http://www.youtube.com/watch?v=H5wBI98NXEE

Air alertla 10cm gibi bir zıplama artışı gerçekleşebilir, fakat 3 ay süren ve gayet sıkı olan bir programla. Sürekli yapmak gerekir ve smaç tekniklerini bilmek gerekir. Devamlı oynayan biri değilsen smacın pek imkanı yok, çünkü ilerde sıkar. Heves mi yoksa tutku mu olduğuna karar verip başlaman yararına olur.

Ayrıca Kadour Ziani'yi de takip edebilirsin, boyu 179cm fakat 5 kişi üzerinden smaç vurabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Historia Calamitatum -- 2 Kasım 2009; 15:34:32 >

• hiç bir yorumu okumadan cevap veriyorum nede olsa %80 benimde yorumum okunmucak

boyum 1.88 ama ben basamıyorum ama earl boykins benden 20 cm kısa olmasına rağmen basıyor

SMAÇÇ BASMAK İÇİN BOY
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tlg.RBTR

hiç bir yorumu okumadan cevap veriyorum nede olsa %80 benimde yorumum okunmucak

boyum 1.88 ama ben basamıyorum ama earl boykins benden 20 cm kısa olmasına rağmen basıyor

SMAÇÇ BASMAK İÇİN BOY

Okuduk okuduk merak etme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Historia Calamitatum

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Klozet

quote:

Orijinalden alıntı: CrossWisyoung

165cm webb -http://athletesunited.net/Springbaks/spud_webb.jpg

videosu yokmu bunn youtubede hocam

bende çok merak ettim
    air alert falan zıplamada işe yararmı ki

jjmedina25youtube
    spud webb dunk contest
    http://www.youtube.com/watch?v=H5wBI98NXEE

Air alertla 10cm gibi bir zıplama artışı gerçekleşebilir, fakat 3 ay süren ve gayet sıkı olan bir programla. Sürekli yapmak gerekir ve smaç tekniklerini bilmek gerekir. Devamlı oynayan biri değilsen smacın pek imkanı yok, çünkü ilerde sıkar. Heves mi yoksa tutku mu olduğuna karar verip başlaman yararına olur.

Ayrıca Kadour Ziani'yi de takip edebilirsin, boyu 179cm fakat 5 kişi üzerinden smaç vurabiliyor.

2 senedir basketbolla uğraşıyorum ve 1 klupte yim mekiim de pf -sf arası değişiyor

• yazılanlar okunmucak diye cevap yazmamazlık yapmayın mutlaka okunur
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkDevil_

Zıplama ve potanın boyu ile alakalı.

Aynen katılıyorum.

Mesela potanın boyu 2 metre 60cm ise 1.70 boyu olan biri smaç basabilir çünkü kolları zaten 60 cm filan desek 2.30 eder 30cm bi cetvel boyu zıplaman lazım , yani biraz ucu ucuna olur , kişiden kişiye değişir , 1.80 olup da kol uzunlukları farklı olanlar var yani sonuçta.
  • quote:

benim boyum 1.63 aama yaş 12

12 yasnda ne isin var senin nette git sütünü iç ya
  • Beyazlar Beceremez ..
  • ben senin yaşında karpuzlama atıyodum 3lüğü ha şimdi atabiliyomuyum onuda bilmiyorum 2-3 senedir basket oynamıyorum smaç içinse 1.90 la çok rahat basarsın
  • 12 mi? Oha oha ilk defa bu kadar küçüğünü görüyorum dh de
  • Dostumuzun yaşını bırakıp soruları ile ilgilensek?

12 yaşında 163cm boy gayet güzel. Babanın, dedenin boyları ne kadar? Sana şiddetli tavsiyem, düzenli uyku, protein ağırlıklı beslenmen, bolca süt içmen ve zararlı alışkanlıkardan uzak durman. Mevkiinin 4 değil de 3 numara olması kanaatındayım. Çünkü 4 numara sağlam bir fizik ve özel yetenekler gerektirir. 3 numara olman için ise müthiş bir defansçı ve 2 numara yeteneklerini taşıyan biri olman gerekir. Kendi becerilerini koçların ile beraber keşfet ve onun gerektirdiklerine yönel. "Kendimden 20cm uzun birine öyle bir savunma yaparım ki attığı top çemberi bulmaz." diyebilen biri isen kesinlikle 3 numara olmakta durma derim. 10 yaşında basketbola başlamışsın. Bu, kıymetini bilen için müthiş bir lütuftur. Kesinlikle basketbolu bırakma ve yazlarını çok iyi değerlendir.

Ben 13 yaşındayken yazları 2 saat uyur, bir kulüp idmanı ve diğeri de zıplama programı olmak üzere 4 saat idman yapar; ardından ise akşama kadar arkadaşlarımla basket maçı çevirirdim. Bireysel tekniklerimi de geliştirmekten geri kalmazdım. Çok kısa bir sürede harika bir penetre yeteneği, çeviklik ve gayet güzel bir pas yeteneği kazanmıştım. Bunlar da bana 1 senede 2 madalya getirdi. Koçunun lafından çıkma ve kendine sürekli yeni şeyler kat, birçok sporu lisanslı olarak yapmış biri olarak sana en güzel hazzın basketbolda olduğunu söyleyebilirim. Gerek atmosferi, oyun dünyası ve camiası olarak. Çeşitli basketbol forumları mevcut, oralara yönelip durumun hakkında yardım da alabilirsin. Karı kız için oynamayan, basketbolu aşk ile oynayan, eski NBA maçlarını izleyip hüzünlenen, emektar basketbolcuların bırakış törenlerinde ağlayabilen biri isen ne mutlu sana! Bu vasıfları taşıyan biri kesinlikle basketbolda kazanan tarafta yer alacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Historia Calamitatum

Dostumuzun yaşını bırakıp soruları ile ilgilensek?

12 yaşında 163cm boy gayet güzel. Babanın, dedenin boyları ne kadar? Sana şiddetli tavsiyem, düzenli uyku, protein ağırlıklı beslenmen, bolca süt içmen ve zararlı alışkanlıkardan uzak durman. Mevkiinin 4 değil de 3 numara olması kanaatındayım. Çünkü 4 numara sağlam bir fizik ve özel yetenekler gerektirir. 3 numara olman için ise müthiş bir defansçı ve 2 numara yeteneklerini taşıyan biri olman gerekir. Kendi becerilerini koçların ile beraber keşfet ve onun gerektirdiklerine yönel. "Kendimden 20cm uzun birine öyle bir savunma yaparım ki attığı top çemberi bulmaz." diyebilen biri isen kesinlikle 3 numara olmakta durma derim. 10 yaşında basketbola başlamışsın. Bu, kıymetini bilen için müthiş bir lütuftur. Kesinlikle basketbolu bırakma ve yazlarını çok iyi değerlendir.

Ben 13 yaşındayken yazları 2 saat uyur, bir kulüp idmanı ve diğeri de zıplama programı olmak üzere 4 saat idman yapar; ardından ise akşama kadar arkadaşlarımla basket maçı çevirirdim. Bireysel tekniklerimi de geliştirmekten geri kalmazdım. Çok kısa bir sürede harika bir penetre yeteneği, çeviklik ve gayet güzel bir pas yeteneği kazanmıştım. Bunlar da bana 1 senede 2 madalya getirdi. Koçunun lafından çıkma ve kendine sürekli yeni şeyler kat, birçok sporu lisanslı olarak yapmış biri olarak sana en güzel hazzın basketbolda olduğunu söyleyebilirim. Gerek atmosferi, oyun dünyası ve camiası olarak. Çeşitli basketbol forumları mevcut, oralara yönelip durumun hakkında yardım da alabilirsin. Karı kız için oynamayan, basketbolu aşk ile oynayan, eski NBA maçlarını izleyip hüzünlenen, emektar basketbolcuların bırakış törenlerinde ağlayabilen biri isen ne mutlu sana! Bu vasıfları taşıyan biri kesinlikle basketbolda kazanan tarafta yer alacaktır.

anne tarafımdan dedeim noyu 176-180 arası
    baba tarafından dedemin boyu 180-185 arası
    dayılarımın ve amcalarımın boyuda 175-180 arası

inşallah uzar boyum ergenliğe bi girseydim kilo 60 :(

• 170-75 boylarında iseniz ve basmak istiyosanız ya zenci olmalısınız yada hayvan gibi bacak çalışmanız lazım
    benim boyum 185 ben 3.05 e vuruyorum düz bi şekilde
  • Boyla ahım şahım alakalı değildir yaş + bacak kasları ve bacak şekline bakar açıkçası çok uzun olanlar da çok fazla zıplayamazlar daha doğrusu kendilerini bu konuda kısalara göre daha zor ilerletirler. Onun için uzun olmaya bakmayın. Orta boylu olun yeter. Boyum 1.86 fakat bacaklarımdaki problem yüzünden potaya dokunamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cadocx

170-75 boylarında iseniz ve basmak istiyosanız ya zenci olmalısınız yada hayvan gibi bacak çalışmanız lazım
    benim boyum 185 ben 3.05 e vuruyorum düz bi şekilde

163 boyundayım yaş 12 ama
  • 1.79 boyum var.Standart 3.05 e bileğime kadar geliyor.Ama topu kavrayamadığım için bazı smaçlar kaçıyo.

+ Olarak nba de şuan smaç basamayan sadece breven knight var diye biliyorum.Herşey boy değil.Nate robinson' ve spud webb i çoğumuz görmüşüzdür zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Mxyzptlk -- 2 Kasım 2009; 18:33:18 >
  • Yaşla boyla alakası yok kardeşim, zıplamak sonradan çok çok az gelişir, max 10-15 cm geliştirebilirsin,
    Atletiklik doğuştandır. Benim boyum 1.72 bayaa bacak çalıştım vaktinde 3 metre potaya değiyorum ama smaç basamıyorum.
    1.80 arkadaşım 3.05 potaya çok rahat basıyor, anlayacağın çalışmakla bi ilgisi yok, "yetenek"
  • Ben de bi ara heeveslenmiştim sonra olmayacağını anladım pes ettim boy 173 anca panyaya değebiliyom :(
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.