İyi çalışmalar arkadaslar.... yeni 250 gb smartdisk harici hdd aldım kullnma klavuzunda formatlama fat32 yapın diyor bunu ntfs yapsak bir sorun cıkarırmı bilgisi olan varmı...
olmaz sa brkısmını fat32 bir kısmını ntfs nasıl yapabilirim ....
NTFS ya da fat32 olarak kullanım herhangi bir sorun çıkarmaz. İstediğiniz şekilde yapabilirsiniz. Bir kısmını fat32 bir ksımını da ntfs ye çevirerek kullanma imkanınız var. Bunu imzamdaki bölümlendirme ile ilgili konuya bakarak yapabilirsiniz.
birde dikkatimi ceken biçimlendirme yapmadan bilg.kullanamazsınız fiyor benim anlamadığım bilg.tanıdı hatta denemek için 3 gb veri attım yükledi fat 32 olarak gözükğyor....ama yinede biçimlendirmem gerekiyormu garip bir durum.....
quote:
Orjinalden alıntı: abraham35
birde dikkatimi ceken biçimlendirme yapmadan bilg.kullanamazsınız fiyor benim anlamadığım bilg.tanıdı hatta denemek için 3 gb veri attım yükledi fat 32 olarak gözükğyor....ama yinede biçimlendirmem gerekiyormu garip bir durum.....
Yok biçimlendirme yapmanıza gerek yok. Bazı diskler fabrika çıkışı ayrılmamış alan gözükür. İşte o zamn biçimlendirme yapmak gerekir ancak sizde öyle bir durum szö konusu değil.
Biçimlendirmenize gerek yok.
son bir soru daha sorayım ....
fat 32 de te bir yüklemede en fazla 4 gb mı yükleyebiliyoruz? örnegin 5 gb bir oyun var bunu tek sefer de yükler mi?
quote:
Orjinalden alıntı: abraham35
son bir soru daha sorayım ....
fat 32 de te bir yüklemede en fazla 4 gb mı yükleyebiliyoruz? örnegin 5 gb bir oyun var bunu tek sefer de yükler mi?
Hayır yükleyemezsiniz. Tek seferde 4g dan fazla veri atmak için dosya sisteminizin ntfs olması gerekir.
cevaplarınız için çok teşekkür ederim ....
sizin birçok yorumunuzu okudum sizin de bir önerinizi alayım sizce böylemi bırakayım yoksa fat32 ve ntfs olarak ikiye ayırıyım mı?
bence direk ntfs kullan, fat dosyaları büyük dosyalarda kötüdür ...
FAT 32 AVANTAJ VE DEZAVANTAJLARI
avantajları Linux dahil hemen her işletim sistemi tarafından okunabilir. Çoklu işletim sistemiyle çalışanlar için daha uygundur.
64 MB ve altında belleğe sahip sistemlerde daha verimlidir.
Küçük ve orta ölçekli klasörlerde çalışırken gayet hızlıdır.
Sabit disk kafası NTFS’e oranla daha az hareket halindedir. Bu nedenle yavaş sabit disklerde daha verimli çalışır
Dezavantajları Diskteki dağınıklık (fragmantasyon) arttıkça performans hızla düşer. Sık sık disk birleştirme işlemi uygulamanız gerekir. Çok fazla dosya içeren klasörlerde oldukça yavaştır. Büyük dosyalara erişim nispeten zordur. Tek bir dosya en fazla 4 GB büyüklüğünde olabilir.
NTFS AVANTAJ VE DEZAVANTAJLARI
avantajları Sistem prformansı dağınıklıktan fazla etkilenmez. Sistemdeki dosyalar son derece büyük ya da klasörler ne kadar çok dosya içeriyor olursa olsun, gösterdiği performans iyidir. Büyük dosyalarla, örneğin dev boyutlu video dosyalarıyla çalışırken dosyanın arasındaki özel bir bölüme ulaşmak nispeten kolaydır. Çok küçük dosyalara ulaşımı son derece hızlıdır.
Dezavantajları 64 MB’den düşük belleğe sahip sistemlerde önerilmez. Düşük hızlı sabit disklerden performans olarak FAT’a oranla daha fazla etkilenir.
Eğer harici diskinizi dvd oynatıcılarda kullanmak istiyorsanız dosya sisteminizin fat32 olması lazım. İsterseniz bir bölümünü fat32 yapıp o bölümü de dvd oynatıaclarda kullanabilirsiniz. Diğer bölümde ntfs kalır.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme