Şimdi Ara

SmartNet ARCW4BR hem wireless hemde swiç olarak çalışırmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
12.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar SmartNet ARCW4BR WIRELESS 4 PORT Broadband Router siparişi verdim ama doğru cihazımı seçtim bilmiyorum . istediğim şu arkadaşın tek port zyxel modemden gelen data kablosunu bu cihaza takarak laptopla kablosuz internete çıkmak ve diğer portlarıda başka makinalara bağlayarak interneti paylaşabilirmiyim?? yani aynı zamanda bu cihaz swiç olarakta çalışırmı ?eğer olmaz derseniz gelmeden önce siparişi iptal ettrip farklı bişeyler bakayım.

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=2696&productid=bd61944
    Kablolu ADSL modemimi, Kablosuz ADSL modeme Nasıl çeviririm diye mi soruyorsunuz?
    smartNet ARCW4BR WIRELESS 4 PORT Broadband Router Pro Edition

FAYDASI NEDİR?
    Kolaylıkla kablosuz ağ kurmanızı sağlar.
    Sahip olduğu ekstra 4 ethernet portu ile sahip olduğunuz port sayısını arttırır.
    Kablosuz bağlantı için ayar yapılmasına gerek yoktur. Tak-Çalıştır bir cihazdır.
    güvenlik özelliklerini barındırır, istenirse şifre koyulabilir.
    Ürünün anteni değiştirilebilir. Böylece farklı güçlerde anten takılabilir ve kapsama alanı genişletilebilir.

NEDEN?
    Kablolardan kurtulup sınırsızca bilgisayarını internette kullanmak için
    Hem ekonomik, hem sorunsuz bir kablosuz ağ kurmak için
    4 port ethernet, kablosuz router, Değiştirilebilir anten
    DHCP Desteği / Firewall, 108 Mbps erişim noktası özelliği
    IEEE 802.11g standardı, 64/128bit şifreleme
    Detaylı Türkçe Kullanma Kılavuzu
    Tak ve çalıştır
    108 Mbps Data Hızı
    Değiştirilebilir Anten

• hepsiburada da ki yorumlar umarim isine yarar , bu arada bende ciddi ciddi almayi dusunuyoru eger donanimhaber uyelerinde birisi almis veya kullaniyor ise konu hakkında bizi bilgilendirebilir mi?

-------------------

* Yüzde oranları Evet yada Hayır seçen müşterilerimizin yüzde kaçının kayıtlı üyemiz olduğunu göstermektedir.

Bu ürün için toplam 5 yorum yapılmıştır.
    Ortalama Değerlendirme :
    22.08.2007 Varolan bağlantınızı kablosuza çevirmek için ekonomik bir çözüm
    Yeni bir laptop aldım ve bu yüzden evde kablosuz bağlantı olmasını istedim ama wireless modemlerin fiyatı da çok ucuz olmadığı için bu ürün tercih ettim.

Genel olarak bakıldığında güzel bir ürün ancak bazı eksikleri var. Sinyal gücü mesela çok kuvvetli değil ama yine de daire içinde en uzak odaya kadar çekebiliyor. Eğer 2 - 3 katlı evde kullanacaksanız biraz sıkıntı çekebilirsiniz ama daireler için ideal. Bir diğer eksiği de özellikle bilgisayarı yeni açtığınızda internet bağlantısı sağlanamayabiliyor. Modeme reset atmak zorunda kalabiliyorsunuz. Bu sorun belki herkes için geçerli olmayabilir ama gerçekten can sıkıcı bir durum.

Artı olarak da kurulumu çok pratik sadece size gösterilen adımları takip etmeniz yeterli. Şifre koymak da çok kolay. Ayrıca sinyal gücü çok kuvvetli olmasa da çektiği yerlerde kesinti yaşanmıyor. Şimdiye kadar hiç kopmadı bağlantım. Bir diğer artı da ürünün boyutları sanki sitede göründüğünden daha küçük geldi bana ayrıca daha hoş duruyor.

Kısacası ekonomik bir çözüm arıyorsanız tavsiye ederim. Ama ben uğraşmak istemiyorum sağlam bişe olsun diyorsanız o zaman direk wireless modem alın derim.

--------------------------------------------------------------------------------

04.08.2007 Router olarak iyi ama kablosuz fazla bişey beklemeyin
    Ürünü alalı 2 hafta oluyor. Herşeyden önce ürünün içinde gelen yazılımı çok detaylı,her türlü nat, port forward, firewall gibi detaylara sahip, isterseniz dhcp serverı kapatıp access point olarak da kullanılabiliyor. Wireless kısmı ise router gibi başarılı değil, 2 oda öteden sinyal hemen düşüyor. Yalnız özelliklerde belirtilmemiş, wpa/wpa2 şifreleme ,SSID kapatma, mac filitresi var. Hatta isterseniz wireless kısmını kapatıp sadece router olarak kullanma seçeneği bile var. Ürünle birlikte gelen kitapçık çok zayıf ama işinizi görecek kadar bilgi veriyor. Ayrıca teknik destek hattı çok mükemmel çalışıyor, kitapçık eksiğini kapatıyor. Özet olarak sık ve kalın duvarlı mekanlarda kullanmayacaksanız, kablosuz yayın gücü tek kriteriniz değilse, router olarak her türlü ihtiyacınızı karşılayacak bir ürün. Ben kablo interneti paylaştırmak için almıştım, genel olarak memnunum.
    Oy Verenlerin Kayıtlı Üye Olma Oranı
    Evet : 5 %20 Üye

%80 Üye Değil

Hayır: 1 %100 Üye

%0 Üye Değil

--------------------------------------------------------------------------------

29.07.2007 Kablosuz ferahlık için bu paraya değer
    Ürünün kurulumu kılavuzundaki kadar kolay ve çabuk olmasada yeni kullanıcılar içinde zor değil;ama hiç bir adımı atlamayın ve şifreleri,profil ve netwoork ağ adını mutlaka not edin; ürün yakın mesafede mükemmel işliyor ama araya duvarlar ve mesafe girdikçe verim düşüyor;yan odada 6-7 metre mesafede yaptığım testde veri transfer hızı 54 den 39 a kadar düştü ayrıca kanallar arasındada büyük fark var: bu mesafede(arada duvarda varken) en verimsiz kanalda transfer hızı 17 iken verimli olanda 39 Mbps idi(13 kanal var kurulum sırasında en verimli kanal seçilemedi)
    Turgay YAVUZ - Yaş: 43 , TARSUS/İçel/Türkiye

18.07.2007 Çok iyi...
    Ürünü yığma ve gaz beton yapılarda deneme şansım oldu, gerçekten çok iyi bir cihaz...
    Evet : 6 %33 Üye

%67 Üye Değil

Hayır: 3 %33 Üye

%67 Üye Değil

10.07.2007 Harika bir çözüm.
    Ürünü alalı 2 ay oldu. Sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Evimde normal adsl modem vardı pcye takılı. Daha sonra laptop da alınca wireless baglantıya ihtiyaç duydum ancak yeni bir modem almak yerine bu tarz bir cihaz çok daha ucuza mal oluyor. Cihazın hiçbir zorluğu yok. Takıyorsunuz ve çalışmaya başlıyor. İsterseniz şifre de koyabiliyorsunuz. Çekim gücü mükemmel. Anten değiştirilebilr ancak üzerindeki mevcut anten oldukça güzel çalışıyor. Belirtmek te fayda görüyorum, evimin duvarları çok kalın beton. Her yerde balkonda dahi mükemmel çekiyor. Hiç düşünmeden alın derim. Yeni bir wireless modem almak daha pahalıya mal olur zira.
    Evet : 11 %27 Üye

%73 Üye Değil

Hayır: 1 %0 Üye

%100 Üye Değil

• quote:

Orijinalden alıntı: the_iceberg

hepsiburada da ki yorumlar umarim isine yarar , bu arada bende ciddi ciddi almayi dusunuyoru eger donanimhaber uyelerinde birisi almis veya kullaniyor ise konu hakkında bizi bilgilendirebilir mi?

-------------------

* Yüzde oranları Evet yada Hayır seçen müşterilerimizin yüzde kaçının kayıtlı üyemiz olduğunu göstermektedir.

Bu ürün için toplam 5 yorum yapılmıştır.
    Ortalama Değerlendirme :
    22.08.2007 Varolan bağlantınızı kablosuza çevirmek için ekonomik bir çözüm
    Yeni bir laptop aldım ve bu yüzden evde kablosuz bağlantı olmasını istedim ama wireless modemlerin fiyatı da çok ucuz olmadığı için bu ürün tercih ettim.

Genel olarak bakıldığında güzel bir ürün ancak bazı eksikleri var. Sinyal gücü mesela çok kuvvetli değil ama yine de daire içinde en uzak odaya kadar çekebiliyor. Eğer 2 - 3 katlı evde kullanacaksanız biraz sıkıntı çekebilirsiniz ama daireler için ideal. Bir diğer eksiği de özellikle bilgisayarı yeni açtığınızda internet bağlantısı sağlanamayabiliyor. Modeme reset atmak zorunda kalabiliyorsunuz. Bu sorun belki herkes için geçerli olmayabilir ama gerçekten can sıkıcı bir durum.

Artı olarak da kurulumu çok pratik sadece size gösterilen adımları takip etmeniz yeterli. Şifre koymak da çok kolay. Ayrıca sinyal gücü çok kuvvetli olmasa da çektiği yerlerde kesinti yaşanmıyor. Şimdiye kadar hiç kopmadı bağlantım. Bir diğer artı da ürünün boyutları sanki sitede göründüğünden daha küçük geldi bana ayrıca daha hoş duruyor.

Kısacası ekonomik bir çözüm arıyorsanız tavsiye ederim. Ama ben uğraşmak istemiyorum sağlam bişe olsun diyorsanız o zaman direk wireless modem alın derim.

04.08.2007 Router olarak iyi ama kablosuz fazla bişey beklemeyin
    Ürünü alalı 2 hafta oluyor. Herşeyden önce ürünün içinde gelen yazılımı çok detaylı,her türlü nat, port forward, firewall gibi detaylara sahip, isterseniz dhcp serverı kapatıp access point olarak da kullanılabiliyor. Wireless kısmı ise router gibi başarılı değil, 2 oda öteden sinyal hemen düşüyor. Yalnız özelliklerde belirtilmemiş, wpa/wpa2 şifreleme ,SSID kapatma, mac filitresi var. Hatta isterseniz wireless kısmını kapatıp sadece router olarak kullanma seçeneği bile var. Ürünle birlikte gelen kitapçık çok zayıf ama işinizi görecek kadar bilgi veriyor. Ayrıca teknik destek hattı çok mükemmel çalışıyor, kitapçık eksiğini kapatıyor. Özet olarak sık ve kalın duvarlı mekanlarda kullanmayacaksanız, kablosuz yayın gücü tek kriteriniz değilse, router olarak her türlü ihtiyacınızı karşılayacak bir ürün. Ben kablo interneti paylaştırmak için almıştım, genel olarak memnunum.
    Evet : 5 %20 Üye

%80 Üye Değil

Hayır: 1 %100 Üye

%0 Üye Değil

29.07.2007 Kablosuz ferahlık için bu paraya değer
    Ürünün kurulumu kılavuzundaki kadar kolay ve çabuk olmasada yeni kullanıcılar içinde zor değil;ama hiç bir adımı atlamayın ve şifreleri,profil ve netwoork ağ adını mutlaka not edin; ürün yakın mesafede mükemmel işliyor ama araya duvarlar ve mesafe girdikçe verim düşüyor;yan odada 6-7 metre mesafede yaptığım testde veri transfer hızı 54 den 39 a kadar düştü ayrıca kanallar arasındada büyük fark var: bu mesafede(arada duvarda varken) en verimsiz kanalda transfer hızı 17 iken verimli olanda 39 Mbps idi(13 kanal var kurulum sırasında en verimli kanal seçilemedi)
    Turgay YAVUZ - Yaş: 43 , TARSUS/İçel/Türkiye

18.07.2007 Çok iyi...
    Ürünü yığma ve gaz beton yapılarda deneme şansım oldu, gerçekten çok iyi bir cihaz...
    Evet : 6 %33 Üye

%67 Üye Değil

Hayır: 3 %33 Üye

%67 Üye Değil

10.07.2007 Harika bir çözüm.
    Ürünü alalı 2 ay oldu. Sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Evimde normal adsl modem vardı pcye takılı. Daha sonra laptop da alınca wireless baglantıya ihtiyaç duydum ancak yeni bir modem almak yerine bu tarz bir cihaz çok daha ucuza mal oluyor. Cihazın hiçbir zorluğu yok. Takıyorsunuz ve çalışmaya başlıyor. İsterseniz şifre de koyabiliyorsunuz. Çekim gücü mükemmel. Anten değiştirilebilr ancak üzerindeki mevcut anten oldukça güzel çalışıyor. Belirtmek te fayda görüyorum, evimin duvarları çok kalın beton. Her yerde balkonda dahi mükemmel çekiyor. Hiç düşünmeden alın derim. Yeni bir wireless modem almak daha pahalıya mal olur zira.
    Evet : 11 %27 Üye

%73 Üye Değil

Hayır: 1 %0 Üye

%100 Üye Değil
    ben aldım yaklaşık bir aydır kullanıyorum herhangi bir sorun yok şifrede koydum küçük ev kullanıcıları için ideal diyebilirim.cihaz arka odada laptobumla evin önündeki terastan bğlanabiliyor buda bana yeter.yanlız anteni yazdıkları gibi değiştirilebilirmi bilmiyorum plastik bişey ben sökemedim yada beceremedim bu haliyle işimi gördüğü için uğraşmadım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: elktay

ben aldım yaklaşık bir aydır kullanıyorum herhangi bir sorun yok şifrede koydum küçük ev kullanıcıları için ideal diyebilirim.cihaz arka odada laptobumla evin önündeki terastan bğlanabiliyor buda bana yeter.yanlız anteni yazdıkları gibi değiştirilebilirmi bilmiyorum plastik bişey ben sökemedim yada beceremedim bu haliyle işimi gördüğü için uğraşmadım :)

Alıntıları Göster
    Bende bu aletten Receiver'imin ethernet çıkışına ihitaç duyması ve duvar delmek istemediğim için adlım. Ağları birleştirme fonksiyonu ile wireless modeme bağlanıyor ve ethernete takılan cihazları da internete bağlandığı modeme bağlayarak wireless yoluyla bağlıyor. Fiyatına göre gerçekten çok iyi işler becerebilen bir alet.

Antenini çıkarmasını beceren yokmu?Antenini bende değiştirecektim , çıkaramadım

• quote:

Orijinalden alıntı: Exit to DOS

Bende bu aletten Receiver'imin ethernet çıkışına ihitaç duyması ve duvar delmek istemediğim için adlım. Ağları birleştirme fonksiyonu ile wireless modeme bağlanıyor ve ethernete takılan cihazları da internete bağlandığı modeme bağlayarak wireless yoluyla bağlıyor. Fiyatına göre gerçekten çok iyi işler becerebilen bir alet.

Antenini çıkarmasını beceren yokmu?Antenini bende değiştirecektim , çıkaramadım

Alıntıları Göster
    Peki bu alet wireless modeme bağlanıp köprü vazifesi görüyor mu?Yani benim üst katta wireless modem var.Fakat bana sinyal güçsüz geliyor.Şimdi bu routerle wireless ağımı genişletebilir miyim?Yoksa mutlaka ethernet bağlantısı mı gerekiyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Blof

Peki bu alet wireless modeme bağlanıp köprü vazifesi görüyor mu?Yani benim üst katta wireless modem var.Fakat bana sinyal güçsüz geliyor.Şimdi bu routerle wireless ağımı genişletebilir miyim?Yoksa mutlaka ethernet bağlantısı mı gerekiyor?

Alıntıları Göster
    Bunlar aynı yerde doğmuş kardeşlere benziyorlar.

SMARTNET ARCW4BR

AirTies AP-400

USR9111

Acaba firmwareleri birbirlerine yüklenebilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 18 Ocak 2008; 0:24:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Akinci

Bunlar aynı yerde doğmuş kardeşlere benziyorlar.

SMARTNET ARCW4BR

AirTies AP-400

USR9111

Acaba firmwareleri birbirlerine yüklenebilir mi?

Alıntıları Göster
    Ürün hakkında ki görüşleri güncellersek sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: ZiveR

Ürün hakkında ki görüşleri güncellersek sevinirim

Alıntıları Göster
    @Akinci
    SMARTNET yukardaki gibi biraz farklı değil.
    Tıpatıp aynı.

Sanırım hepsini Arcadyan diye bir firma üretiyormuş.

http://www.usr-emea.com/support/s-prod-template.asp?loc=bene&prod=5463
    http://www.airties.com/index.asp?page=prdetails&id=23&dil=eng
    http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?tmplt=Cps&slg=ENG&sct=ROUTERS_GATEWAYS_SU&cat=PC_NETWORKING_CA&session=20080217050657_195.174.162.14&grp=PC_PRODUCTS_GR&ctn=SNB5600/00&mid=Link_GetStarted&hlt=Link_GetStarted
    http://www.kont.com.tr/tr/urunler_detay.asp?ID=ROUSNT00001 (Kendi sitesindeki fotoğraf yanlış. Smartnette zaten kont'un kendi markasıdır. )

İçlerinden en son US Robotics geçen ay yeni firmware çıkartmış. Diğerinden ses seda yok.

quote:

mafaky

Bugüne dek Türkiye pazarına sunulmuş olan AirTies Ürünleri "OEM" değil "ODM" tasarımlardır.

OEM ("Original Equipment Manufacturer") tasarımlarda kendi üretim tesisi bulunmayan "meşhur bir marka" (diyelim ki Linksys, US Robotics) U.Doğudaki bir üreticiye (örneğin AirTies ürünlerinin üretimini de gerçekleştiren Arcadyan gibi bir firmaya), bana şu fiyat sınırında kalacak, şu şu şu özelliklerde bir ADSL modem yap. Al sana yazılımı, ayrıca al sana kozmetik tasarımı (dış gövde tasarımı) der. U.Doğu'daki üretici firma da bu spesifkasyonlarda mal üretir ama bunu sadece o "meşhur marka" için gerçekleştirir. Zaten devrenin özellikleri, yazılım ve en önemlisi kozmetik tasarım sadece ve sadece "meşhur markanın" tekelindedir; bunların kazara bir rakibe kısmen bile verilmesi hukuki anlamda büyük patırdı kopartır. U.Doğu'daki üretici firma genelde "fason üreticidir" ancak üretim tekniği ve esnekliğine sahip olan taraf olduğu için de "meşhur marka" ile sıkı bir işbirliği içinde çalışır yani bizdeki birtakım "fasoncu" kot pantalon üreticileri gibi eline her türlü malzeme, kalıp, model ve stilin verilip de sadece dikişin yapıldığı yerlerden daha değişik ve üst düzeyde işlerin içerisindedir; teknolojik anlamda bu U.Doğu firması.

Bu bağlamda, USR-9105, USR-9106, USR-9107 ve USR-9108 gibi ürünler tam anlamıyla OEM tasarımlardır.

ODM ("Original Design Manufacturer") tasarımlarda ise durum biraz farklıdır. Bu durumda, U.Doğu'daki üretici firma artık kendi birikimleri ile temel bir devre tasarlamış artı bir de kozmetik tasarım (dış gövde) ortaya koymuştur. Ancak bu devre tasarımı "değişmez" değildir; üzerine yüklenecek yazılım da alıcıdan alıcıya (hatta aynı alıcının değişik ülkelerde pazarlayacağı versiyonlara göre...) değişiklik gösterecektir. Donanım konusunda da birtakım farklılıklar söz konusudur (AirTies'ın Türkiye kullanımı için gerekli görüp yaptırdığı değişiklikler gibi...). Ancak bu durumda U.Doğu kökenli üretici firma gerek donanım gerekse yazılım ve gerekse kozmetik olarak tamamen aynı olabilecek iki ürünü aynı pazar (pazar ülke veya ülkeler grubu olabilir; anlaşmaya bağlı...) iki müşteriye aynı anda pazarlayamaz. Bu da bu işin ticaretinin etik tarafıdır.

Yine somut bir örnek gerekirse, USR-9110 denilen (Türkiyede USR-5473 kiti olarak bir adet USR-5422 54 mbps USB wireless adaptörle paket olarak" satılmakta) model tek ethernet ve tek USB portu olan ve de tek antenli bir wireless ADSL modem. Uzaktan bakıldığında AirTies RT-210 ile aynı gövdeye sahip (anten sayısı haricinde...) ve içini de açarsanız bunun da aynen RT-210 gibi Texas chipset kullandığını ve RT-210 ile devresinin %90 benzer olduğunu görebiliriz. Ekranda çıkacak menü ve arayüzler de oldukça benzer olabilir. Ancak devreler komponent bağlamında %100 aynı olmadığı gibi, yazılım olarak tamamen aynı değildir artı AirTies'ın belirtilen başka özellikleri de vardır. Ama üretici Arcadyan firması USR'a bu 9110 modelini üretirken, AirTies için de RT-210'u üretmekte ve bu 2 "kısmen benzer" ürün aynı pazarda hukuki bir problem yaratmadan satılabilmektedir.

Sizin belirttiğiniz gibi SMC'nin de bazı modemleri Arcadyan tarafından üretilmekte ve ODM tasarım olanlarda bunlar AirTies ile aynı (daha doğrusu "oldukça benzer") dış görünümde olmaktadır. Ancak bu ne AirTies ürünlerinin SMC ürünleri ile tamamen aynı özellik ve performansata olduğunu ne de tersini gösterir...

Bilgilerinize.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Blof

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Mr.Blof

Senin düşündüğün fikirle hocam aynen bu şekilde bu routerı aldı. WDS (Wireless Distribution System) supportu sayesinde wireless sinyalini alıp dağıtabiliyor. Fakat hangi markalarla uyumlu olduğu hiç bi yerde yazmıyor. Ben D-Link Routerdan aldığım sinyali dağıtacaktım fakat olmadı. Olmayacağını da biliyordum fakat hoca böyle istedi diye denedik. Ayrıca bu aletten sinyal zayıf geliyor diyen arkadaşlar olursa üstüne pringles kutusu takmalarını öneriyorum. 700m'den sinyal alıyordum pringles kutusuyla birlikte.

• quote:

Orijinalden alıntı: karinca

quote:

Orjinalden alıntı: Mr.Blof

Senin düşündüğün fikirle hocam aynen bu şekilde bu routerı aldı. WDS (Wireless Distribution System) supportu sayesinde wireless sinyalini alıp dağıtabiliyor. Fakat hangi markalarla uyumlu olduğu hiç bi yerde yazmıyor. Ben D-Link Routerdan aldığım sinyali dağıtacaktım fakat olmadı. Olmayacağını da biliyordum fakat hoca böyle istedi diye denedik. Ayrıca bu aletten sinyal zayıf geliyor diyen arkadaşlar olursa üstüne pringles kutusu takmalarını öneriyorum. 700m'den sinyal alıyordum pringles kutusuyla birlikte.

Alıntıları Göster
    pringles kutusunu hangi biçimde takıyordun?

bire buna neden 4 port switch diyorlar arkasında 1 adsl girişi 1 tane lan çıkışı var sadece:
    http://www.usr.com/support/9111/9111-tu-ug/index.html

• quote:

Orijinalden alıntı: M@rKSm@N

pringles kutusunu hangi biçimde takıyordun?

bire buna neden 4 port switch diyorlar arkasında 1 adsl girişi 1 tane lan çıkışı var sadece:
    http://www.usr.com/support/9111/9111-tu-ug/index.html

Alıntıları Göster
    bende aldım bir tane. bazı dikkatimi çeken noktaları belirteyim:

- Adaptörü ilk gördüm, çok hantal ağır bişeydi. Demek kaliteli olsun diye böyle büyük tutmuşlar dedim, bendeki adsl modemin de adaptoru böle büyük sonuçta. ama routerin adaptör çok ısınıyor, cihaz isterse takılı isterse takılmamış olsun. Hatta yanına yaklaşınca ses bile duyuyorum sanki trafo gibi. Kaliteli bir adaptör değil sanırım ve çok hantal ağır bişey. cihaz da ısınıyor ayrıca. adsl modemimin adaptoru şimdiye kadar hiç böle ısınmadı.

-Cihazın bağlantılarını yapar yapmaz wireles ağınız kullanıma hazır oluyor.

- Kurulum cd sindeki programı kullanmadan ağa şifre koyamadım :S kullanım kılavuzundakileri aynen yaptım fakat ağa şifre koyamadı. ancak kurulum cd sini kulanarak becerebildim

-Cihazın açma kapama düğmesi yok, yada ben bulamadım :D. Reset düğmesi var , şu küçük delikli reset düğmelerinden. Cihazı kapamak için güç giriş kablosunu çıkarmanız gerekiyor.

-Wireles gücü/çekim alanı iyi. Belkide birçok wireless modeme göre daha iyidir.

-Arkasından 4 adet LAN çıkışı alabiliyorsunuz. Ben bi sitedeki resimde 1 çıkış görmüştim ama öle değil 4 çıkış var.

-Bu fiyata iyi bir hizmet...

• quote:

Orijinalden alıntı: M@rKSm@N

bende aldım bir tane. bazı dikkatimi çeken noktaları belirteyim:

- Adaptörü ilk gördüm, çok hantal ağır bişeydi. Demek kaliteli olsun diye böyle büyük tutmuşlar dedim, bendeki adsl modemin de adaptoru böle büyük sonuçta. ama routerin adaptör çok ısınıyor, cihaz isterse takılı isterse takılmamış olsun. Hatta yanına yaklaşınca ses bile duyuyorum sanki trafo gibi. Kaliteli bir adaptör değil sanırım ve çok hantal ağır bişey. cihaz da ısınıyor ayrıca. adsl modemimin adaptoru şimdiye kadar hiç böle ısınmadı.

-Cihazın bağlantılarını yapar yapmaz wireles ağınız kullanıma hazır oluyor.

- Kurulum cd sindeki programı kullanmadan ağa şifre koyamadım :S kullanım kılavuzundakileri aynen yaptım fakat ağa şifre koyamadı. ancak kurulum cd sini kulanarak becerebildim

-Cihazın açma kapama düğmesi yok, yada ben bulamadım :D. Reset düğmesi var , şu küçük delikli reset düğmelerinden. Cihazı kapamak için güç giriş kablosunu çıkarmanız gerekiyor.

-Wireles gücü/çekim alanı iyi. Belkide birçok wireless modeme göre daha iyidir.

-Arkasından 4 adet LAN çıkışı alabiliyorsunuz. Ben bi sitedeki resimde 1 çıkış görmüştim ama öle değil 4 çıkış var.

-Bu fiyata iyi bir hizmet...

Alıntıları Göster
    Bu router'ı heryere sordum fakat kimsenin elinde yok. İnternette satan sayılı sitede de stokta yok. Bu cihazı nereden temin edebilirim?
    Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vain

Bu router'ı heryere sordum fakat kimsenin elinde yok. İnternette satan sayılı sitede de stokta yok. Bu cihazı nereden temin edebilirim?

Alıntıları Göster
    Selam,

Bende de bu modemden var Hepsiburada'dan aldım yaklaşık 4 ay önce. Çok memnunum ancak şu var ki:

Başka bir wireless modemden sinyal alacak şekilde kullanamadım. Yani telefon hattı takmadan bilgisayarıma ethernet ile bağlayayım ve baka sinyallerden faydalanayım...

Olmadı ..

• quote:

Orijinalden alıntı: ufo

Selam,

Bende de bu modemden var Hepsiburada'dan aldım yaklaşık 4 ay önce. Çok memnunum ancak şu var ki:

Başka bir wireless modemden sinyal alacak şekilde kullanamadım. Yani telefon hattı takmadan bilgisayarıma ethernet ile bağlayayım ve baka sinyallerden faydalanayım...

Olmadı ..

Alıntıları Göster
    SEVGİLİ ARKADAŞLAR SMARTNET MODEM İLE SMARTNET SWİÇ BAGLANTISINI DETAYLI BİRŞEKİLDE AÇIKLAYABİLECEK BİRİLERİ VARMI ACABA(RESİMLİ, OLURSA ÇOK DAHA İYİ ANLAŞILIR)
    http://img301.imageshack.us/img301/2925/allah9.png
    http://images.hepsiburada.com/assets/Bilgisayar/500/bd83136.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beerte -- 9 Nisan 2008; 0:48:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Vain

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Umutcan

Ben de almak istiyorum. Hepsiburda da yok malesef.
    Aslında isteyenler olarak mail atsak stoklarına ekleyebilirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: PHI

quote:

Orjinalden alıntı: Umutcan

Ben de almak istiyorum. Hepsiburda da yok malesef.
    Aslında isteyenler olarak mail atsak stoklarına ekleyebilirler.

Alıntıları Göster
    İlk olarak bu cihazı wireless adaptör gibi ( wireless sinyalleri alıp bunu hem wireless hemde ethernet paylaşan) kullanmak için, size wireless interneti sağlayan modem yada cihazın wds özelliği olması gerekli. Ondan sonra yapılacaklar şöyle;

1) SmartNet ARCW4BR cihazın web yönetim sayfasına gidin (192.168.3.1)
    2) şifre yok, sadece login düğmesine basın
    3)Home Network Settings kısmıda tıklayın, wireless kısmına gelin ve size interneti sunacak olan bağlatının "Wireless Network Name (SSID)" ismi yani yayın adıyla, kanal numarasını aynı yapın, (Wi-Fi Channel number)
    4) save edin
    5) wds kısmına gelin, Enable or disable WDS features kısmını enable yapın.
    6) scan kısmından size yayın yapan wirelessı taratın ve bulduğunuzda , "Enable WDS" kısmına tik atın
    7) save edin

Diğer adsl modem yada interneti wireless yayın yapan cihazda da wds özelliğini açmayı unutmayın, ayrıca bazen problem olabiliyor, smartnet ARCW4BR in dhcp özelliğini kapatmanız gerekebilir, lan settings altında DHCP Server disable yapabilirsiniz.

Not: Wds özelliği wpa/wpa2 şifrelemeyi desteklemez, wep şifreleme kullanmızı öneririm

• quote:

Orijinalden alıntı: slymnuc

İlk olarak bu cihazı wireless adaptör gibi ( wireless sinyalleri alıp bunu hem wireless hemde ethernet paylaşan) kullanmak için, size wireless interneti sağlayan modem yada cihazın wds özelliği olması gerekli. Ondan sonra yapılacaklar şöyle;

1) SmartNet ARCW4BR cihazın web yönetim sayfasına gidin (192.168.3.1)
    2) şifre yok, sadece login düğmesine basın
    3)Home Network Settings kısmıda tıklayın, wireless kısmına gelin ve size interneti sunacak olan bağlatının "Wireless Network Name (SSID)" ismi yani yayın adıyla, kanal numarasını aynı yapın, (Wi-Fi Channel number)
    4) save edin
    5) wds kısmına gelin, Enable or disable WDS features kısmını enable yapın.
    6) scan kısmından size yayın yapan wirelessı taratın ve bulduğunuzda , "Enable WDS" kısmına tik atın
    7) save edin

Diğer adsl modem yada interneti wireless yayın yapan cihazda da wds özelliğini açmayı unutmayın, ayrıca bazen problem olabiliyor, smartnet ARCW4BR in dhcp özelliğini kapatmanız gerekebilir, lan settings altında DHCP Server disable yapabilirsiniz.

Not: Wds özelliği wpa/wpa2 şifrelemeyi desteklemez, wep şifreleme kullanmızı öneririm

Alıntıları Göster
    Switch olarak kullanmak kısmına gelince, dhcp özellikli adsl modemden gelen ethernet kabloyu 1,2,3,4 nolu lan kısmından birine takın, wan haric diğer bağlantı yerlerine takacağınız cihazlarda adsl modemden ip alır, yani bağlantıyı çoklarsınız. Hemde daha önceden cihazın wireless ayarlarını yaptıysanız, wireless cihazlarda adsl modemden ip alır ve internete çıkabilir yani wireless switch olarak çalışır.

• quote:

Orijinalden alıntı: slymnuc

Switch olarak kullanmak kısmına gelince, dhcp özellikli adsl modemden gelen ethernet kabloyu 1,2,3,4 nolu lan kısmından birine takın, wan haric diğer bağlantı yerlerine takacağınız cihazlarda adsl modemden ip alır, yani bağlantıyı çoklarsınız. Hemde daha önceden cihazın wireless ayarlarını yaptıysanız, wireless cihazlarda adsl modemden ip alır ve internete çıkabilir yani wireless switch olarak çalışır.

Alıntıları Göster
    4 potlu smartnet wireleess modem var fireware update yapmam gerekiyor sık sık kopmalar oluyor kont sitesinde yazılım yok nerden bulabilirim teknik servis modemi gönderin dedi yazılım vermedi varmı bulabilecegim bir adres acaba????????

• quote:

Orijinalden alıntı: alihaydara

4 potlu smartnet wireleess modem var fireware update yapmam gerekiyor sık sık kopmalar oluyor kont sitesinde yazılım yok nerden bulabilirim teknik servis modemi gönderin dedi yazılım vermedi varmı bulabilecegim bir adres acaba????????

Alıntıları Göster
    arkadaşlar 54Mbps nin üstünde veri hızı hızı ile kablosuz ağ kurabilen var mı?
    ben gerekli donanımı aldığım halde 125 mbps kullanamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: alihaydara

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: alihaydara

Ahhhhh ahhh ben de bi bulabilsem yeni yazılımını... teknik serviste de yeni yazılım yok sanırım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.