Şimdi Ara

SMS ile gelen virüslü indirme linkinden keylogger veya virüs bulaşır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese Merhaba. Başlıkta da bahsettiğim gibi bizimkilerin android telefonuna SMS ile link gelmiş ve o link chrome a yönlendirmiş. ''Resim'' isimli bir dosya mıdır yoksa exe midir veya resim midir ne olduğu bilinmeyen bir şey yüklemek istemiş telefona ama chrome zararlı diyip yine de indirmek istiyor musunuz diye sormuş iptal e basmış bizimkilerde indirmemişler. Kaspersky ve AVG'nin google playden indirdiğim ücretsiz sürümleri ile tarama yaptım ama herhangi zararlı bir şey bulamadılar. Yine de hala şüpheleniyorum keylogger ihtimalinden. Öneriniz var mıdır? Keylogger telefona girmiş midir?

• her gördüğünü indirme apk kurmayı iptal et...

• Merhaba,

(Malum Pegasus yazılımı ise mesaja bile gerek kalmadan telefonlara her türlü girilir. Böyle bir saldırıya maruz kalacak tipler değiliz :)

Eğer telefon Root'lu değilse, kurulan APK dosyasını kaldırdığında telefonda hiçbir şey kalmaz. Kısayolu launcher'dan gizleyebilir o yüzden Ayarlar , uygulamalar kısmından bak. Veya da marketten app manager edin. Mesela reklamsız bir tane buldum https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ash.easyappmanager

Eğer telefon Root'lu ise, geçmiş olsun, tek sağlam çare yedekleri dikkatle alıp (özellikle foto-video, whatsapp, hesap şifreleri) fabrika verilerine sıfırlamak.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.