Şimdi Ara

SMS Onaylı Üyelik Sistemi Nasıl Yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Üstünde çalıştığım önemli bir proje kapsamında bir PHP web sitem var. Bu projenin özelliği gereği bu sitede sahte üyeliklerin yapılamaması en önemli ihtiyaçlardan birisi. Sahte üyeliklerin önüne geçebilmek için SMS onayıyla çalışan bir üyelik sistemini bu siteye entegre etmek istiyorum. Bildiğim kadarıyla toplu SMS hizmeti veren bazı firmaların bu anlamda destekleri ve yazılımları var. SMS onayıyla üyelik sistemini bir siteye entegre etmek zor mudur? Bu konuda bildiğiniz kaynaklar var mı? Ya da gerçek kişiliğe dayanmayan, sahte üyeliklerin önüne geçmek için daha iyi bir yol biliyor musunuz? Teşekkürler...

• Bu konuda düz mantıktan ilerlersek zamana göre belirli bir algoritma ile şifre oluşturabilir. Bunu herhangi bir servis sağlayıcı ile otomatik olarak gönderebilir ve onay kodunu yine zamana dayalı algoritmandan decrypt edip kontrol sağlayabilirsin. Ancak bildiğim kadarı ile (yenilerde araştırmadım.) bu mesajı atmak için bir servis sağlayıcı ile anlaşman olması gerekiyor. Bu anlaşmayı yaptığında onlarında önerdiği paketler var elbette.

Birde alternatif olarak üyelikte TC Kimlik no araştırıp, sorgulayabilirsin. Bu da büyük ölçüde sahte üyeliklerin önüne geçer.

Saygılarımla...
  • Yanıt için teşekkür ederim Vuraldesign, aslında ben kodlarından ya da yönteminden ziyade nasıl bir yola başvurmam gerektiğini merak ediyorum. Birlikte çalıştığım bir yazılımcı var ancak hangi toplu SMS firmaları bu hizmeti ve desteği veriyor, önce onu öğrenmem ve fiyatlarını araştırmam sonra birlikte çalıştığım arkadaşı oraya yönlendirmem gerekiyor. Bu arada TC Kimlik no sorgulamasını ben de düşündüm ve araştırdım, aslında bu yöntem çok daha sağlıklı ve maaliyeti düşük, ancak KPS (Kimlik Paylaşım Sistemi) adı verilen yeni bir uygulamayla bu sorgulamayı her işlem başına 2 Krş olmak üzere sadece kamu kuruluşları kullanabiliyormuş.. Umarım SMS onaylı üyelik hakkında bilgisi olan diğer arkadaşlar da yazarlar..
  • toplu sms firmalarında hem mesaj gönderimini hem de mesaja cevabı değerlendiren türden bütünleşik API ler var. her şirketin API'si farklı doğal olarak. kullanacağın yazılım dili ve platforma bağlı olarak template dosyaları ve örnekler mevcut.

edit : typo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Php -- 13 Eylül 2011; 21:54:45 >
  • Çok teşekkür ederim PHP. Bu konuda hizmet verdiğini bildiğin toplu SMS firmaları var mı? Bunlardan kalite ya da fiyat açısından önerdiğin birisi var mı?
  • Teşekkürler PHP, ben dewww.clickatell.com vewww.cardboardfish.com sitelerini buldum ve test ettim, gerçekten hızlılar. Ancak yerli toplu sms sitelerinde tarifeler ile ilgili bir sayfa varken bu sitelerde tarifelere ilişkin bir bilgi bulamadım. Ayrıca sitelerin yabancı olması nedeniyle, bahsettiğim SMS onaylı üyelik sistemini web siteme nasıl entegre edebilirim onu çözemedim..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • random olarka ürettiğin güvenlik kodunu API üzerinden belirtilen telefon numarasına göndereceksin, sonrasında siteye bu kodu girmelerini isteyeceksin. çok zor şeyler değil örnekleri var zaten sitede
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.