Şimdi Ara

Snapdragon 8 Gen 4 hakkında heyecanlandıran yeni detaylar ortaya çıktı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Nedenini söyle millet faydalansın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hangi nedenini sordun.qualcom gibi firmaya erken kosmak dedin.sakaysa komik.gercekse daha komik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sething S kullanıcısına yanıt
    Komik bir şey yok gülmek istiyorsan gül tabi. Büyük şirketlerde kararlarında ve uygulamalarında hata yapıp zarar edebiliyor veya batabiliyor. Ericsson, Siemens, Nokia, Lg, HTC hata yapıyor bu şekilde giderse batar deseydim yine güler geçerdin. Zamanının en iyi en güçlü şirketleriydi. Hatta şimdi Sony batacak diyorum ona da gülebilirsin kocaman Sony değil mi asla hata yapmaz veya batmaz. Qualcomm iyi şirket hoş şirket ama Apple işlemcileri geçeyim hırsıyla verimlilik çekirdeklerini çıkartırsa gör cümbüşü. Zaten üretim olarak Apple parayı basarak tüm 3 Nm bantlarını kendine ayırdı. 4 Nm ye mahkum diğer çip üreticileri. Birde saf güç peşinde koşarlarsa hem ısınan hem performans düşüren hem de bataryayı sömüren işlemcilere şahit olacağız. Mediatek dimensity serisinde o hataya düştü bir sürü olumsuz rapor çıkıyor hakkında inceleme sitelerinde. Bataryayı sömürüyormuş. Umarım üretim teknolojisi ve çip tasarımında Apple ile eşit oluncaya kadar maceraya kalkmazlar.

• Hocam önceki yazilarinizi okumadım ama, bu verimlilik cekirdekleri pekte verimli değiller. Qualcomm zaten sd 8gen 2 de verimlilik cekirdeklerinin sayisini 1 azaltti ve ironi gibi, boylelikle verimliligi ve performansı oldukça arttirdi. İsimlendirmeden dolayı herkes bu küçük çekirdeklerin verimli olduğunu düşünüyor ama en verimsiz çekirdeklerken, sadece en düşük güç tüketimiyle sınırlandırıldığından solayı sözde "verimli" diyoruz. Peki neden kullanılıyor, çünkü çok ucuzlar ve çoklu çekirdek deneyimini oldukça arttırıyorlar.

Şöyle anlatayım, bu küçük çekirdeklerden biri maksimum 1 watt yakıyorlar diyelim, büyükler ise maksimum 2 watt yakıyor olsun, herhangi bir büyük çekirdeği 1 watt'a sabitlersek, küçük çekirdeklerin maksimum 1 watt yakarken ki gücünden oldukça fazla performans verdiğini görüyoruz, yani yapılan isimlendirmeye rağmen aslında bulunduğu işlemci setindeki en verimsiz olanlar. Aynısı intelin yeni nesil işlemcilerinde de geçerli.

Yani sizin korktuğunuzun ve sanılanın aksine, bu sözde verimli çekirdekler yerine performans çekirdekleri konulup, bu çekirdeklerin çektiği güç ve frekansı e core gibi sınırlandırılırsa hem verimlilik hem de performans oldukça artmış olur. Ancak qualcomm salayım bunları full güçte çalışsın derse dediğiniz şeyler olur. Bu konuya burda değiniliyor diye bu videoyu bırakıyorum:

Geekerwanyoutube
    In 2021 and 2022, Apple's A15 SoC dominated the smartphone world, bringing awesome performance and power efficiency, and vastly outperformed Qualcomm's cursed Snapdragon 888 and 8Gen1. But today in 2023, we saw Qualcomm starting to fight back. With the redesigned Snapdragon 8 Gen2, could they stand any chance in the fight with Apple's new flagship A16? Let's find out... Like. Subscribe, Leave a comment! Stay tuned for more. Video Chapters: ------------ 0:00 Intro 1:34 Architecture 5:35 Benchmark - CPU 11:10 Benchmark - GPU 13:11 Test - Battery Life 15:01 Test - Genshin Impact 19:00 Android tweaking 21:50 Outro
    https://www.youtube.com/watch?v=c1j5p4iNvRM&feature=youtu.be

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• leonkennedy35 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim çok faydalı ve bilgilendirici bir yorum yaptınız. Benim de endişem henüz çip tasarımı ve üretim teknolojisi olarak Apple seviyesine gelmeden tam güç ile Apple çiplerini geçelim hırsına kapılırlarsa hem ısınan hem performans düşüren hemde pili su gibi içen android telefonlar ile karşılaşacağız. Yazılım ve donanım olarak da Apple kendi sistemini kurup yılda 4 telefon tanıtırken android tarafı lebi derya her telden ayrı bir ses çıkıyor. Umarım önce tsmc ile anlaşıp üretim bantlarının en iyisini Apple firmasının parayla kapatmasına engel olup eşit şartlarda yarışır. Maliyet için Snapdron 888 i Samsung firmasına üretti alev alacaktı işlemciler neredeyse. Ağzı yanınca sonraki işlemcileri tsmc ye ürettirerek toparladı biraz. Ben asıl Snapdron 8 Gen 4 ü merak ediyorum. Birde Apple soğutucu kullansa işlemcisinin hakkını tam anlamıyla verirdi ama kuruş maliyetin peşine düşüyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.