Şimdi Ara

Snapdragon 8 Gen 4 hakkında heyecanlandıran yeni detaylar ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Snapdragon 8 Gen 4 hakkında heyecanlandıran yeni detaylar ortaya çıktı
    Snapdragon 8 Gen 4, Qualcomm'un geleneksel CPU tasarımlarından uzaklaşan ilk akıllı telefon yongası olacak gibi duruyor. Apple ile rekabette Oryon çekirdeklerinin Snapdragon yongalarında kullanılacağı zaten resmi olarak açıklanmışken şimdi ortaya çıkan detaylar da çekirdek konfigürasyonuna ışık tutuyor.

Snapdragon 8 Gen 4 detaylanıyor

Son bilgiler Qualcomm’un MediaTek'in Dimensity 9300'ü ile aynı CPU kümesini benimseyeceğini gösteriyor, bu da yaklaşan silikonda artık düşük güç tüketen çekirdekleri görmeyebileceğimiz anlamına geliyor. Hem Snapdragon 8 Gen 4 hem de Dimensity 9400'ün TSMC'nin 3nm sürecinde ve daha spesifik olarak Tayvanlı üreticinin 'N3E' sürecinde üretileceği bir süredir biliniyor.

Snapdragon 8 Gen 4 hakkında heyecanlandıran yeni detaylar ortaya çıktı
    Bununla birlikte, Digital Chat Station adlı güvenilirliği yüksek bir kaynak gelecek yılın amiral gemisi silikonunun kod ad olan ‘Sun’ için daha fazla ayrıntıyı paylaştı. Yonganın CPU kümesi olarak ‘2+6’ konfigürasyonunu kullanacağı, iki yüksek performanslı Phoenix çekirdeğinin ardından aynı adı taşıyan altı orta kademe çekirdeklerinin yongada olacağı belirtiliyor. Performans odaklı çekirdekler ile Snapdragon 8 Gen 4, önceki nesle oranlara şaşırtıcı bir güce erişebilir.

Ayrıca Bkz.Snapdragon 8 Gen 4'ten ilk rakamlar paylaşıldı: Rakipsiz olabilir

Bu hamlenin gerçek olup olmayacağı elbette belirsiz ancak verimlilik çekirdeklerinin olmayışı enerji tüketimi hakkında soru işaretlerine neden oluyor. TSMC N3E, üreticinin mevcut 3nm sürecinin daha olgun ve verimli hali olacağından bu enerji açığının kapatılması mümkün olabilir. Tüm bu bilgiler Snapdragon 8 Gen 4'ün beklemeye değeceğini gösteriyor ancak özel Oryon çekirdeklerine geçişle birlikte yeni yonganın fiyatı da yükselecektir. Bu da müşterilere ve akıllı telefon tüketicileri için ek maliyet demek.

Kaynak:https://wccftech.com/snapdragon-8-gen-4-only-phoenix-performance-cores-built-on-3nm-process/

• Nuvia şirketi ilk sunumlarını yaparken zaten güç tükeminde de ütopik vaadler sunmuşlardı. Bu senaryoda Oryon çekirdekleriyle beraber farklı çekirdekleri beraber kullanmaktansa klasik yaklaşımla frekans azaltmak daha etkili sonuç veriyor olabilir.

• Baya heyecanlandırdı beni bu içerik. 3nm, N3E, Phoenix L, Phoenix M filan baya cafcaflı duruyor.

• Snapdron 8 Gen 2 2023 yılında ısınıyor. Erken koşmaya başladı Qualcomm. Umarım aşırı güçle herkesi ezer geçerim diye düşünüp gerçek hayatta çuvallamaz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 8 gen 2 ısınıyor mu nasıl

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • DaggeredByRuhtan kullanıcısına yanıt
    Evet tüm işlemciler ısınıyor. Android tarafı daha çok ısınıyor ve performans düşüşü oluyor. Apple işlemciler de yüksek parlaklık veya yoğun işlerde ısınıyor ama rakiplerine göre daha az fark ettiriyor. Performans düşüşü Apple telefonlarda daha geç başlıyor ve kısa sürüyor zaten işin bitmiş oluyor. Her telefon geçti elimden en çok Sony Xperia serileri çabuk ısınıyor hemen performans düşürüyor ve donmalar başlıyor çünkü çok ince bir telefon dostum.

• Keşke android telefonlarda da ProRes Log benzeri kalitede video çekebilsek. Heyecanla bekliyorum işlemci haberlerinde ama sanıyorum uzun bir süre daha gelmeyecek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hayır, benimde şimdiye kadar elimden bir çok cihaz geçti ve sonuç olarak benim görüşüme göre Apple'ın tüm cihazlarının ısı sorunu bulunmakta ancak androidde bir kaç sorunlu işlemci dışında ısı değerleri stabil ama İphone'larda ısı durmadan artıyor ve 45 dereceyi geçtikten sonra performansı çok kısıyor neticede telefon kullanılamaz hale geliyor. Android telefonların thermal performansı Apple cihazlardan her konuda daha iyidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Render mi alacağız yoksa video prodüksiyon mu yapacağız ? Ne işe yarayacak ki bu kadar işlem gücü ? Standart işlere orta seviye bir işlemci bile fazlasıyla yetiyor. Herkesin ihtiyacı olan bir şey değil.

• Gen 2 kolay kolay ısınan bir işlemci değil ve A17 Pro işlemcisiyle karşılaştırıldığında daha az ısındığı testlerle ortaya konmuştur.

Ayrıca Apple işlemcilerinin termal başarımlarından dolayı daha iyi olduğu da safsatadan ibarettir bu Gen 2 ve A17 Pro karşılaştırılmasında ortaya çıkar. Gen 2 çipi A17 Pro'ya göre daha geç throttlinge düşer. Apple şirketi ürünlerinde ekstra soğutma çözümü kullanmaz.

Gen 2 çipi güç ve verimlilik açısından bu güne kadar gördüğümüz en iyi QC işlemcisidir. 1 önce çıkmasına rağmen grafik performansında A17 Pro'dan bir tık daha geridedir bu karşın daha verimlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R0llingMan -- 8 Aralık 2023; 19:37:0 >
  • Deli gibi kas güçlerine ulaştıkta bu kas gücü olarak kaltı kullanamıyoruz.

Belki yapay zeka ile bu kas gücümüzün de bir anlamı olmaya başlar.

• R0llingMan kullanıcısına yanıt
    neredeyse aman ne gerek var çıkmasın diyeceksiniz, siz s23 ultra kullanıyorsunuz diye. hem mediatek dimensity 9400, hem qualcomm snapdragon 8 gen 4 çok güzel gelecek. ilk defa öyle %10u bulan performans ile gelmeyecek. 25-30 u bulacak tek çekirdekte bir önceki nesile göre.

• SeniorGrandMaster kullanıcısına yanıt
    silah zoruyla lütfen alır mısınız diye size soran yok zaten. isteyen değil orta, giriş seviyesi işlemcili telefon bile alabiliyor. alıyor ama 1-2 sene sonra ya benim telefonum niye kasıyor diye ağlamaya başlıyor. burada esas önemli olan cihazların 5 ve daha üzeri yıl güncelleme alması. pixel 8 ile google 7 yıl güncelleme veriyor. eğer bi işlemci 7 sene önce yaptığı işlerin yarısını yapmakta zorlanmaz mı orta seviye ve giriş seviye işlemci olduktan sonra?

• deliliniz var mı ısınma konusunda?

• Windows 11 kullanıcısına yanıt
    Neye tetiklendiginizi anlamadım? Gen 4'u eleştiriğim yok ki, tam tersine beğeniyor ve heycanla bekliyorum.

Okuduğunuz yorumundan nasıl böyle bir çıkarımda bulundunuz da benim gen 4'e neredeyse çıkmasın demek istediğim sonucuna vardınız merak ediyorum. Konu Gen 2'nin ısınması üzerinden yürüyor, tartışmamızın gen 4 veya benim kullandığım cihazla ilgisi yok zira Gen 2'yi kullanan tek cihaz S23 Ultra değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R0llingMan -- 9 Aralık 2023; 4:10:36 >
  • Çekirdek sayısı günümüz ve gelecek için yetersiz. Yapay zekanın kullanması için ayrı birimler olmalı.

Elektronik Teknisyeniyim dediğim gibi her sene amiral gemisi farklı bir markanın en iyi telefonunu kullanırım. Şu an Samsung S23 düz modelini kullanıyorum. Önceki telefonum iPhone 13 pro idi. Daha eski olmasına rağmen iPhone 13 pro işlemcisi snapdragon 8 Gen 2 den daha az ısınıyor. Fanboy değilim mesleğim gereği her türlü işlemciye ve telefona aşığım. 20 yıldır telefon kullanan biri olarak faydam dokunsun istedim. Üst üste kaç yıldır Apple işlemciler zirvede. Apple telefonların herşeyi eleştiriye açık ama işlemci konusunda bağımsız testler gayet açık. Bu sene bile tek çekirdek ve verimlilikte geçemediler A17 Pro işlemciyi. Malum dünyanın ilk ve tek 3 Nm işlemcisi. Üstelik Apple soğutucu kullanmıyorken android markaları buhar kazanları kullanıyor bir fikir vermesi açısından önemli.

Silah zoruyla olmasa da gönüllü olarak almak için bir sebep yok. En üst seviye işlemci de alsanız, 5 yıldan sonra kör topal, ağır aksak bir cihazınız olur. Orta seviye de rahatça 5 yıl götürür. 2 yıl abartmışsınız. 7 senede planlı eskitme yapmayıp yavaşlatmasalar ilk günkü gibi çalışır. Orta seviyenin altını zaten 3 sene kullanırsan dua et.

• DaggeredByRuhtan kullanıcısına yanıt
    Isınmıyor hocam.

• Erken kosmak ve qualcom 😀

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.