|
Snapdragon X Plus tanıtıldı: İşlemci neler sunuyor?
-
-
İşte burada İşletim Sisteminin önemi ortaya çıkıyor. Windows 12 ile ARM olayını tamamen çözerler ve X86 kodunu tam olarak çalıştırırlar.
-
Windows değilde, Linux çalıştıran tabletleri görmek isterim açıkçası.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
32 bit yani x86 64 bit donanim ve 64 bit isletim sistemlerinde yuktur! Bu konuda yaygin populer ilk adimi iPhone larda Apple yapmistir. Hatta bazilari absurt 4GB RAM altinda niye 64 bit donanim ve isletim sistemine gectiler diye cahilce homurdayanlar olmustu donanimhaber ahalisinde de bolca varlar(di) .
32 bit zaten eskimiz uygulamalar filan rafa kaldirilmali. Uygulamalarini 64 bit ve ARM64 olarak cikarmayanlar hatalidirlar vizyonsuzluktur derim.
Windows 12 NPU odakli olacak ve sanirim en az 16 GB RAM istenecek entegre yapay zeka islenmesi icin ...
Snapdragon x Plus ve Elite burada bence NPU da 45 TOPS ise Inteli delip gecti .... Windows 12 ye simdiden hazir diyebiliriz ...
Nvidia da ARM tabanli GPU cikaracak mi ? Nvidia yoksa komple bir sistem le Qualcomm a rakip mi olacak bekleyecegiz ...
-
Linux türevlerini görmek isteriz fakat MS'un buna tepkisi ne olur merak ediyorum, neticede Quallcomm'un partneri MS :)
Dell, Lenovo HP üçlüsünden neler gelecek merakla bekliyorum, M3'ü tokatlamaları aynı zamanda INTEL ve AMD için milat olabilir ve bu sayede el mahkum 1-2 nesil performans patlaması görebiliriz. :))))
-
Linux kendiniz kurabilirsiniz, üretici ne yapsın?
Linux zaten bunu sağlaması gerekmiyor mu?
-
Bootloaderı açık(bios), arm mimarisi üzerinde tablet opmizasyonu olan, Linux dağıtımlı bir cihazı kast ediyorum.
Lunar lake işlemcilerin enerji tüketim/çekirdek performansı ne düzeyde hocam? M3 ile kıyas edersek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
NVIDIA da ARM yonga seti geliştiriyor. Microsoft bu işin altından kalkabilirse güzel şeyler olacak.
Aslında haklısınız. X86'nın biteceği falan yok. Ama ARM ile Apple'ın sağladığı başarının önemli kaynağı işlemcilerin üretim verimlilik teknolojisiydi. Diğer taraftan ARM tasarımların avantajlarını görmezden gelmemek de lazım. 4 sene önce birileri PC'leri bitiriyordu da, neyse.
Detaylı cevabınız için teşekkürler hocam, Lunar Lake ve M4 işlemcileri heyecanla bekliyorum o halde.
Kendim Masaüstünde DDR5 ile Intel 12700K ve taşınabilirde M3 Air kullanıcısıyım. İkisini de farklı amaçlar için kullanıyorum. Şu ana kadar taşınabilirde herhangi bir Windows cihaz beni memnun etmeyi başaramadı.
-
ARM64 ten bahsediliyor ARM derken öyle düşünün ve eskiden 64 bit ARM lerde 32 bit uyumluluğu da vardı bunlar dediğim gibi külfet. Emülatörler ile de 32 bit yine de verilebilir ama performans düşük olacaktır.
32 bit devri bitti eskiye dönük uyumluluk artık marifet değildir. Eski 32 bit olarak derlenmiş ( compile ) uygulamalar da artık çöp olmalı ...
-
Bu destek imkan gelir. Özellikle Çinli firmalardan beklerim. Lenovo ilk aklıma gelen global markalardan .
DELL de yapabilir ... Kurumsal odaklı aslında Linux dağıtımlıları daha idealdir .
-
Görelim bakalım neler olacak. Ben de Intel'in yeni işlemcilerini merak ediyorum. Apple, M serisi çıktığında işlemcilerini çok iyi pazarladı, bunun da Mac'lere en iyi satış dönemini yaşattığı gerçek. Herkes buradan ekmek yemek isteyecektir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
İşte burada İşletim Sisteminin önemi ortaya çıkıyor. Windows 12 ile ARM olayını tamamen çözerler ve X86 kodunu tam olarak çalıştırırlar.
|
Windows değilde, Linux çalıştıran tabletleri görmek isterim açıkçası.
|
Benzer içerikler
- office 2024
- youtube reklam engelleyici
- netflix oyunları ücretli mi
- whatsapp gizli mesaj
- whatsapp durum video kalitesi düşüyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X