Şimdi Ara

Snow Leopard ve Iatkos v2 Reset Atma Problemi Herşeyi Denedim olmuyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bende mac os kurmaya çalışıyorum fakat kurulumu sorunsuz bir şekilde yapıyorum. -x -v busratıo=23 şeklinde. Kurulum sorunsuz tamamlanıyor ama mac e bir türlü giremiyorum logo çıkar çıkmaz reset atıyor. -x -v -f bunların hepsini denedim arch=i386 bunu flanda denedim ama nafile.
    Sistemim
    Gigabyte h55m d2h
    Intel Core i5 540m
    2x KINGSTON 2GB 1333MHZ DDR3
    Saphire ati 4670 1GB 128bit
    samsung 500gb hdd

Sistemim bu ve kernel seçmeden yukledim reset attı aynı şekilde chameleon rc4 ve rc5 denedim yine olmadı. Hem iatkos v2 hemde snow leopard denedim her iki şekildede olmadı. DVD ler,de en düşük hızda çekmiştim ondan kaynaklı değildir. Ne yapmam gerekiyor acaba yardımcı olabilirmisiniz.

Herhangi bir usb kullanmıyorum. Win7 kurulu sistemimde fakat hdd birincil olarak mac yeri açtım oraya kuruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zoginet -- 3 Mayıs 2011; 11:08:26 >

• yardımcı olabilecek kimse yok mu acaba ?
  • başka bir forumda böyle sorunu olan bir arkadaş için bios ayarlarından ahci seçeneği ile ilgili birşey yap demişlerdi ama tam hatırlamıyorum.Yanlış hatırlamıyorsam ahci achi gibi bir ayardan bahsediyorlardı.İstersen bir bak bios ayarlarına.
  • kardeş sen daha neyin ne demek olduğunu bilmiyorsun. mesajından bunu anladım.. önce git araştırma yap biraz
    sistemin %100 uyumlu
  • Bilmiyorum ama en azından yardımcı olmaya çalışıyorum bilipte yazmayanlar utansın.Çok biliyorsan arkadaşa yardımcı ol o zaman.Artiste bak
  • @PLar3s3
    sana dememiştim, üstüne alınmışsın sadece
  • pardon kardeş uyku sersemi olunca insan :(((
    quote:

Orijinalden alıntı: ArdilesS

@PLar3s3
    sana dememiştim, üstüne alınmışsın sadece
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 10 reset atma sorunu
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Pardon ama neyi araştırmam gerekiyor en azından onu söylermisin ? Yada yanlış CD lerden mi kurulum yapıyorum. Forumdaki birçok konuya baktım buna benzer bir iki kişi problem yaşamış onlar daki çözüm yollarını denedim ama bende işe yaramadı bu arada sistem ahci de kuruyorum zaten. Bios ayarlarının tümünühttp://tonymacx86.blogspot.com/ sitesinden gigabyte anakarta göre yaptım. Orjinal mac cd si elde ettim ve bunda dahttp://tonymacx86.blogspot.com/2010/04/iboot-multibeast-install-mac-os-x-on.html burdaki kurulumu uygulamayı denedim fakat daha kurulum aşamasında ekran kararıyor ve öyle kalıyor . Ordaki -x ve PCIRootUID=1 yöntemleriyle denedim sonuç aynı. Kurmaya çalıştığım orj mac versiyonu : 10.6.4 daha ne yapmam gerekiyor yada daha neyi araştırmam gerekiyor en azından bununla ilgili bilgi verirsen sevinirim. Sistemim uyumlu olduğunu biliyorum araştırmalarımda şunu gördüm çünkü daha once bu anakrta kurulum yapılmış

GA-H55M-D2H H55
    Use SL Retail + iBoot 2.7 + MultiBeast [12]
    Install Method;[13] 10.6.3 -> 10.6.7 (Manual Update)
    Components: Micr-OS.com
    Intel Core i3 540
    Seagate 1TB SATA2
    4 Go Transcend DDR3 1333MHz
    Nvidia GTS 450 GPU
    LG DVD-RW
    VGA Onboard Intel HD not working !
    All included in Multibeast Package:
    DSDT
    fakesmc.kext
    JMicronATA.kext
    alcHDA.kext
    Yes

Sadece ekran kartı farkı var bu sistemden. Şimdiden yardımcı olacak arkadaşa teşekkürler...
    quote:

Orijinalden alıntı: ArdilesS

kardeş sen daha neyin ne demek olduğunu bilmiyorsun. mesajından bunu anladım.. önce git araştırma yap biraz
    sistemin %100 uyumlu

• Kernel nedir, bootloader nedir vsv daha tam bilmiyorsun sanirim. Ilk mesajindan bunu anladim. :)

sahip oldugun dvd sanirim, mac alanlara verilen ozel dvd'lerden.. Cunku 10.6.4diye bi retail dvd yok. 10.6 ve 10.6.3 var. Buyuk ihtimal o yuzden kurulum yapamiyorsun

10.6.3 retail dvd edin once. Sonra da "iboot+10.6.3 retail dvd+10.6.7 combo update+multibeast+dsdt" seklinde kurulumu yaparsin. Sistemin uyumlu, sikinti yok o konuda
  • Tekrar merhabalar söylediğiniz sekılde mac kurabılmek ıcın yenı hdd almak zorunda kaldım ancak yenı alabıldım orj mac cd sı ıle bır kısmı w7 olana kurmama ızın vermıyordu. Sımdı kurullumu yaptım fakat acılısda yıne reset atıyor. Ama -x komutu ıle pc yı acabılıyorum. Tahmınımce ekran kartı kextlerı yuzunden boyle oluyor. Bırcok farklı 4670 denedım fakat hala reset atıyor acılısta ne yapmam lazım acaba. Ekran kartından deılse neyden olabılır yada. Forumlarda bayag araştırdım bırcok kısı dvı yuzunden demıs ve ozel boot dosyaları koymuslar bunlarıda denedım fakat bunlarda problem devam ettı.
  • Ekran kartı ile resetin bir alakası yok. Açılışı -v parametresi ile yaparsanız en son nerde takıldığını görürsünüz. -x kullanmayın. Sadece -v kullanın. Eğer resim çekme şansınız varsa takıldığı yerin resmini çekip yollayın ona göre bakılır duruma.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.