Selam arkadaşlar. 75 GB AKK'li 16 MBPS'e kadar olan paketi kullanmaktayım. Sürekli kopmalar yaşanıyor ve AKK geçmediğim halde merkezden sürekli hız düşürülüyor. Hat zayıflama değerleri download 5, upload 7. Güç değerleri 18 ve 12. Bu değerler fena değil ama SNR değerleri 5'in altında geziyor. Upload SNR de 0 gördüğüm bile oldu. Hattan düşüyorum sürekli bu yüzden.
Teknik ekip gelip baktı, 14 TL arıza tespit + 54 TL arızanın giderilmesi için ücret ödedik. Başta değerler düzeldi gibi oldu ama gittiklerinden yarım saat geçmeden yine SNR değerleri 10'un altını gördü, şimdi ise 5'in altında ve bu sabah teknik servisin sabitlediği 8 mbit hızı santral yine 3.6 mbite düşürmüş. Ona rağmen kopmalar oluyor.
Acaba bu SNR değerlerinin düşüklüğü nereden kaynaklanıyor? Gelen teknik ekip telefon kutusuna gelen sinyalin iyi olduğunu söyledi, eve gelen bağlantıda sorun olabilirmiş ve bu kısımda onları ilgilendirmezmiş (!). Telefon kutusundan eve gelen kabloda problem olabilirmiş. 5. katta yaşıyorum, aşağıdan ta bu kata bilmemkaç metrelik yeni CAT5-6 kablosu mu çektirmem gerekiyor (nasıl çekeceksem)? Bunu yapsam bile asıl sorun kablo da mı, yani düzelir mi onu da bilmiyorum. Çünkü yaptık dedikleri şey yarım saat geçmeden yine arıza verdi. Neden kaynaklanıyor olabilir bu SNR düşüklüğü? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
Hocam snr degeri nasil artirilir diger arkadaslar cevap verirler muhakkak ben eğer telefon kutusundan yeni tesisat yapacaksaniz kaca mal olur asagi yukari soyleyeyim. 6 katli apartmanda oturuyorum cat5e udp miydi utp miydi neydi o kablodan cektirdim 100tl tuttu sizin icinde asagi yukari bu kadar tutabilir -+100 tl.
Elektrikci cekecek sen zorlanabilirsin bu isi yaparken. Bizim apartmanda tesisatlar duzenli oldugu icin pek zorluk cikmadi ancak sizinkini bilemiyorum ne tesisatlar var kimin kablosu nereye gidiyo belli degil. Simdiden kolay gelsin iyi gunler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Tesisattan modem arayüzündeki değerleri atın bizde bir gözlemliyelim ilk önce ttnetten ekip iste ankastreden ölçüm yapsınlar sizde bakın eğer evdekinle yüksek çıkıyorsa iç tesisat değişikliği işe yarar ama ankastrede 1 - 2 db değişiyorsa gereksiz masraf çıkar size.