Şimdi Ara

SNR değeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    SNR Seviyesi: 4.0 14.1 db
    Hat Zayıflaması: 40.9 22.6 db
    Veri Hızı: 8380 799 kbps

Bugün öğleden sonra farkettim. ADSL2 PLUS'a geçmiş heralde bizim bölge galiba.(Bayrampaşa - Kartaltepe Mah.) Benim veri hızım 4mbit'te sınırlıydı. Yani hattı açtırdığım ilk hafta 8mbit'ti veri hızım ama 2.hafta kopma sorunu olmuştu. Daha sonra teknik elemanlar geldi ve kablolarınız eski 4mbit'e sabitliyorum yoksa kopma olur demişti. Sabitlemesinden sonra kopma sorunu hiç yaşamadım. Ama dediğim gibi bugün veri hızını tekrar 8mbit'e yükseltmişler. Araştırdığım kadarıyla SNR seviyesi 10'dan düşük olursa kopma oluyormuş. Hatta hiç bağlantı olmuyormuş. Bikaç saattir netin başındayım henüz kopma falan yok

Kısacası ne yapmalıyım, müşteri hizmetlerini arayıp tekrar sabitlemelerini söyleyeyim mi? SNR değeri ve hat zayıflama değeri nasıl?

• SNR için 7 'den aşağısı yurtdışında kopma sınırı olarak belirtiliyor , Türkiye şartları içinde 8-9 olması bir pay kalması açısından iyi olur diye düşünüyorum ,yoksa 10 da kopmaz . Eğer hattınızda kopma yoksa yüksek hızda kullanmaya devam edin , en iyisi 4-5 gün gözlemleyin ,sorun olursa her zaman hızınızı düşürtebilirsiniz.
  • Aynen ben de gittiği yere kadar keyfini çıkarmayı düşünüyorum

Bi ara SNR değeri 0,8'lere kadar indi şu an 3,5 kopma yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: emretamgoz

Alım Hızı Gönderim Hızı
    SNR Seviyesi: 4.0 14.1 db
    Hat Zayıflaması: 40.9 22.6 db
    Veri Hızı: 8380 799 kbps

Bugün öğleden sonra farkettim. ADSL2 PLUS'a geçmiş heralde bizim bölge galiba.(Bayrampaşa - Kartaltepe Mah.) Benim veri hızım 4mbit'te sınırlıydı. Yani hattı açtırdığım ilk hafta 8mbit'ti veri hızım ama 2.hafta kopma sorunu olmuştu. Daha sonra teknik elemanlar geldi ve kablolarınız eski 4mbit'e sabitliyorum yoksa kopma olur demişti. Sabitlemesinden sonra kopma sorunu hiç yaşamadım. Ama dediğim gibi bugün veri hızını tekrar 8mbit'e yükseltmişler. Araştırdığım kadarıyla SNR seviyesi 10'dan düşük olursa kopma oluyormuş. Hatta hiç bağlantı olmuyormuş. Bikaç saattir netin başındayım henüz kopma falan yok

Kısacası ne yapmalıyım, müşteri hizmetlerini arayıp tekrar sabitlemelerini söyleyeyim mi? SNR değeri ve hat zayıflama değeri nasıl?

Bu değerlerle bırak 8'i, 2 mbit bile alman mucize. Ölçümde hata olduğunu düşünüyorum. Farklı bir modemle tekrar deneyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hacı şu an download yapıyorum ortalama 800kb/s

Farklı modemle denersem mevcut hızımdan da olurum, en iyisi gittiği yere kadar kullanayım 8 mbit'i
  • Bildiğim kadarıyla sınır 6.Bu değerin altında sağlıklı çalışma olacağını zannetmiyorum.
  • Hiç ellemeyin, kopmaya başlarsa kademeli olarak hızınızı düşürmelerini istersiniz. Ne demişler; "if it ain't broken, don't try to fix it" (bozuk değilse düzeltmeye çalışmayın, kurcalamayın) :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.