Merhaba arkadaşlar şu anda TTnet kullanıyorum 16mbit internet hızımla (9mbit falan internet hızı alıyorum speedtest'den fakat hız düşürme gibi bir işlem yapılmadı daha önce) aşağıdaki istatistiklerim mevcut.
ADSL Training Status: Showtime Mode: ADSL2+ Traffic Type: ATM Mode Link Uptime: 2 days: 2 hours: 24 minutes
ADSL Port Details Upstream Downstream Line Rate: 0.808 Mbps 14.556 Mbps Actual Net Data Rate: 0.800 Mbps 14.528 Mbps Trellis Coding: ON ON SNR Margin: 20.5 dB8.1 dB Actual Delay: 0 ms 0 ms Transmit Power: 12.4 dBm 19.8 dBm Receive Power: 4.7 dBm 4.7 dBm Actual INP: 0.0 symbols 0.0 symbols Total Attenuation: 0.0 dB 0.0 dB Attainable Net Data Rate: 1.233 Mbps 15.882 Mbps
Araştırdıklarımdan SNR (Margin?) değerlerinin düşük olduğunda internet kalitesinin düşmesi / paket kaybı ve kopmalar olduğu söyleniyor benim şu anda kopma problemim ve paket kaybı problemim bulunmuyor (ADSL2+ olarak speedtestten ankara merkeze ping attığımda 14 ping civarı alıyorum wireless ile).
Line Attenuation gibi bir değer bulamadım onun benzeri Total Attenuation buldum fakat bu da "0" çıktığı için kafamı karıştırdı bu kadar düşük olması imkansız sanırsam.
Şimdi ADSL alt yapısından VDSL alt yapısına ve 64mbit internet bağlantısı almak istiyorum yeni bağlantımda bu SNR değerleri Fiber alt yapısına geçtiğim için değişebilir mi (iyi veya kötü anlamda) yoksa ADSL e benzer değerler mi alırım (kutuya olan uzaklık sebebiyle). Yukarıdaki değerlerdeki Downstream ile Upstream arasındaki fark nedir birisi download birisi upload anlamındaysa benim upload kalitem nasıl download'a karşı bu kadar yüksek olabiliyor. Yukarıdaki değerler ölçeğinde tahmini alabileceğim en yüksek indirme hızı (paket kaybı artışı yaşamadan) ne kadar olabilir.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Vdsl e geçtiğinizde snr daha yükselir, hat değerleri değişir. Yani daha yüksek değerlerde internet hizmeti alabilirsin. Kutuya olan uzaklığın vdslde de alabileceğin maksimum hızı etkiler. Adsl değerlerine bakarak vdsl de tam kaç mbit alabileceğini söyleyemeyiz. Vodafone alıcaksın galiba, ararsan sana en yüksek alabileceğin değeri söylerler vdsl ile.
wqlkyW
kullanıcısına yanıt
vdsl de kabini koyacakları yere göre degişir hocam yani adsl üzerinden tahmin yürütmek mümkün degil.
SNR değeriniz tam sınırda, 6-7'de kopmalar başlıyor. Bazen nadir de olsa 8-9'da da ufak tefek kopma olabilir. Hat zayıflamanızın 0 olması normal muhtemelen dolap bina girişinizdedir. Yani hat zayıflaması ne kadar düşükse o kadar iyi, 0 değeri de en iyisidir. Ama VDSL'de durum değişebilir üstte üyelerin de dediği gibi.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme