Şimdi Ara

Socket A AMD 2500 için En iyi Anakart Nedir !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler socket A Amd 2500 (Barton) var.MSI KT4AV anakart , 512 mb ddr 400 ram ve 6600gt agp takılı !
    Performans iç açıcı değil.Anakartın çipseti KT400a !
    Dedilerki en kötü çipsetlerden birisiymiş benim işlemci için doğru mu ?
    Lütfen çok duyuyorum Amd 2500 ü olupta "süper performans alıyorum P4 3ghz i aratmıyor" diyen ;ne yapmalıyım ?
    Anakartı değiştirsem cidden çok fark eder mi ?
    Hatta bu işlemci amd 3200 olarak çalışıtılabiliyor muş doğru mudur ?
    Anakart için "Nforce 2 ultra çipsetli olacak" dediler sizce nedir en iyisi soket A için fikirlerinizi bekliyorum ?
    Nforce 3,4 görüyorum ortalıkta bunlar daha iyi değil mi ?
    Lütfen yardım edin !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Televole -- 11 Haziran 2006; 16:36:03 >

• Şimdiden cevaplarınız için tşk !
  • quote:

Orijinalden alıntı: Televole

Şimdiden cevaplarınız için tşk !
    Tabiiki ABIT

AN7 ve NF7-s socket a ların kralı

Sistemine birde 512 ram alsan çok iyi olur nforce2 anakartla DUAL olarak çalıştırırsın

*NF3/NF4 anakartlar da socket a işlemci çalışmaz!!!
    *Her 2500barton 3200e o/c olmaz mesela benimki!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpress -- 11 Haziran 2006; 16:43:07 >
  • quote:

Şimdiden cevaplarınız için tşk !
    Valla Nforce2 olarak ben EPOX 8RDA+ kullanıyorum ve gayet memnunum. Overclock'a da oldukça yatkın bir anakart ama ben yapmadım. Pek oc tavsiye etmem
  • quote:

Orijinalden alıntı: BJK

Valla Nforce2 olarak ben EPOX 8RDA+ kullanıyorum ve gayet memnunum. Overclock'a da oldukça yatkın bir anakart ama ben yapmadım. Pek oc tavsiye etmem

Alıntıları Göster
    sata disk yoksa nf7 ile de idare edebilirsin. Bence önce abit sonra epox.

Ama Soket A ya yatırıma gerek yok bu saatten sonra

• quote:

Orijinalden alıntı: BJK

Alıntıları Göster
    şu sistemler hala adamı götürüyor yav Bende de barton2500 lü sistem var ama anakart epox 8k3a.
    Daha da para vermeyi düşünmüyorum, gayet iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: çerkez

şu sistemler hala adamı götürüyor yav Bende de barton2500 lü sistem var ama anakart epox 8k3a.
    Daha da para vermeyi düşünmüyorum, gayet iyi

Alıntıları Göster
    Abit NF7-s v2.0 bu iişin kralıdır

Overclock içinb voltaj ayarları süper başka anakartta yok

• quote:

Orijinalden alıntı: SkiNNy

Abit NF7-s v2.0 bu iişin kralıdır

Overclock içinb voltaj ayarları süper başka anakartta yok

Alıntıları Göster
    MSI K7N2 Delta çok stabil bir anakart tavsiye ediyorum fakat o/c için iyi değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: progrock

MSI K7N2 Delta çok stabil bir anakart tavsiye ediyorum fakat o/c için iyi değil

Alıntıları Göster
    ABIT NF7-S v2.0, Abit AN7, EPOX-8RDA+
    nForce2 chipsetde dual ram'in performansa etkisi beklendiği kadar olmadı pratikte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BRAVEHEART11

ABIT NF7-S v2.0, Abit AN7, EPOX-8RDA+
    nForce2 chipsetde dual ram'in performansa etkisi beklendiği kadar olmadı pratikte.

Alıntıları Göster
    an7
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezar

an7

Alıntıları Göster
    evet bu saatten sonra para vermeye gerek yok....
  • quote:

Orijinalden alıntı: FAZLIKAZAK

evet bu saatten sonra para vermeye gerek yok....

Alıntıları Göster
    KT400a çipsetten ciddi fark alır mıyım nforce 2 çipsetli anakarttan bakın ciddi ciddi soruyorum anakartı mı değiştireyim yoksa baştan komple sistemimi mi ?
  • quote:

KT400a çipsetten ciddi fark alır mıyım nforce 2 çipsetli anakarttan bakın ciddi ciddi soruyorum anakartı mı değiştireyim yoksa baştan komple sistemimi mi ?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Televole

ilk anakartım seninkinden di SATA HDD aldığım için ABIT AN7ye geçiş yaptım.
    Gerçekten fark var ramlerin dual çalışması özellikle en büyük fark bence
    Sistem daha stabil.
    İşlemcim kod olarak her ne kdr takoz da olsa 2ghze o/c oluyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: xpress

quote:

ilk anakartım seninkinden di SATA HDD aldığım için ABIT AN7ye geçiş yaptım.
    Gerçekten fark var ramlerin dual çalışması özellikle en büyük fark bence
    Sistem daha stabil.
    İşlemcim kod olarak her ne kdr takoz da olsa 2ghze o/c oluyor...

Alıntıları Göster
    evdeki sistemim xp2500@3200,Abit AN7,2x512 twınmos,6600gt vs...ilk aldığımda kt400a yongalı ASUS a7v8x-x kullanıyordum.Hiçbir sorunum yoktu ancak bununla işlemci 3200+ çalışmıyordu ..AN7'yi sonradan aldım..eskıye nazaran tek fark işlemcimin 11x166 yerine 11x200 çalışması ve bundan doğan performans artışı...fark var mı dersen,mutlaka vardır da var mı yok mu diye şu an düşünüyorsam gözle görülü değildir,olamaz da zaten...

bana sorarsan anakart fln hiç para harcama...1-2 aya piyasadaki fiyatlar-modeller bayağı değişecek..o zaman yeni sistemini alırsın....

• quote:

Orijinalden alıntı: plateau

evdeki sistemim xp2500@3200,Abit AN7,2x512 twınmos,6600gt vs...ilk aldığımda kt400a yongalı ASUS a7v8x-x kullanıyordum.Hiçbir sorunum yoktu ancak bununla işlemci 3200+ çalışmıyordu ..AN7'yi sonradan aldım..eskıye nazaran tek fark işlemcimin 11x166 yerine 11x200 çalışması ve bundan doğan performans artışı...fark var mı dersen,mutlaka vardır da var mı yok mu diye şu an düşünüyorsam gözle görülü değildir,olamaz da zaten...

bana sorarsan anakart fln hiç para harcama...1-2 aya piyasadaki fiyatlar-modeller bayağı değişecek..o zaman yeni sistemini alırsın....

Alıntıları Göster
    Peki Kt 880 çipsetli anakartlar nasıl ?
    Kt 880 mi iyidir yoksa nforce 2 mi ?
    Bide nforce 2 "ULTRA" diye bişey var mı yoksa sadece nforce2 mi var ?

• quote:

Peki Kt 880 çipsetli anakartlar nasıl ?
    Kt 880 mi iyidir yoksa nforce 2 mi ?
    Bide nforce 2 "ULTRA" diye bişey var mı yoksa sadece nforce2 mi var ?

Alıntıları Göster
    kt serilerinin hepsi viadır ve o.c konusunda (özel birkaçı hariç) pek başarılı değiller...
    abit an7 zamanın efsanesiydi... bulabilirsen al...
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

dostum...kt-4 ucuz ama stabil bir boarddır..dert çıkarmaz..performans derken neyi kastediyorsun..sadece boardı değiştirerek senin hissedebileceğin bir fark göremezsin...bu saatten sonra bu platforma para harcama derim..hele işlemci ve boardda o/c yapmayacaksan hiç düşünme..nf 2 çipşette bi sürü sorun sahibi olma şansında var..pc ile ve sorunları ile uğraşmayı seviyorsan nf2 ye geç..yok ben dertsiz tasasız her gün şu pc mi açayım.işlerimi halledeyim diyorsan pozisyonunu muhafaza et..ama illaki nf2 çipset ise abit nf-7 s.....kullandığın board çok mütevazi dir..ama sorunsuz olması iile ünlüdür.

• quote:

Orijinalden alıntı: shiva-dt

quote:

dostum...kt-4 ucuz ama stabil bir boarddır..dert çıkarmaz..performans derken neyi kastediyorsun..sadece boardı değiştirerek senin hissedebileceğin bir fark göremezsin...bu saatten sonra bu platforma para harcama derim..hele işlemci ve boardda o/c yapmayacaksan hiç düşünme..nf 2 çipşette bi sürü sorun sahibi olma şansında var..pc ile ve sorunları ile uğraşmayı seviyorsan nf2 ye geç..yok ben dertsiz tasasız her gün şu pc mi açayım.işlerimi halledeyim diyorsan pozisyonunu muhafaza et..ama illaki nf2 çipset ise abit nf-7 s.....kullandığın board çok mütevazi dir..ama sorunsuz olması iile ünlüdür.

Alıntıları Göster
    Ne gibi uyumsuzluklar yaşarım mesela nforce2 ile ?
    Bakın burda kt4av ile xp kurdum web kamerasının driver ını kurunca kafayı yedi reset atmaya başladı anca yeni xp kurana kadar.Tekrarweb kameranın driverini kurunca bu sefer normal davrandı pc.
    Bunun gibi problemler mi ?

• quote:

Bakın burda kt4av ile xp kurdum web kamerasının driver ını kurunca kafayı yedi reset atmaya başladı anca yeni xp kurana kadar.Tekrarweb kameranın driverini kurunca bu sefer normal davrandı pc.

Alıntıları Göster
    quote:

aynen..bu gibi...aslında nf çipşetli boardlarda nf2 ilk çıktığı için birazdaha sorunlu. idi..özellikle nf3 ve nf 4 lerde bu sorunlar tabiiki aşıldı...bendeki sistemlerden biri de aynı senin gibi 2500 barton...kt4 av (msi)board..3 sene önce kaşınıp nf2 çipli epox boarda geçtim..ses kartını bi türlü yükleyemedik..v.s.daha bi sürü stabilite sorunları v.s. 3 arkadaşında başına aynı şey geldi...
    tekrar gariban kt4 e geçtik..sorunlar geçti..ama şimdi özellikle nf4 çipsetlerde ve özellikle epox lar sorunsuz..kullananlar memnun..özellikle amd de epox iyi...bazen kaşınıyorum bende ama masraf yapmak..hakikaten gereksiz...939 sockete geçmek daha mantıklı..hazır agp 6600 gt bulmuşsun..biraz daha idare edersin rahatlıkla...oymayamıdığın bir oyun yoktur..

• quote:

Orijinalden alıntı: shiva-dt

quote:

aynen..bu gibi...aslında nf çipşetli boardlarda nf2 ilk çıktığı için birazdaha sorunlu. idi..özellikle nf3 ve nf 4 lerde bu sorunlar tabiiki aşıldı...bendeki sistemlerden biri de aynı senin gibi 2500 barton...kt4 av (msi)board..3 sene önce kaşınıp nf2 çipli epox boarda geçtim..ses kartını bi türlü yükleyemedik..v.s.daha bi sürü stabilite sorunları v.s. 3 arkadaşında başına aynı şey geldi...
    tekrar gariban kt4 e geçtik..sorunlar geçti..ama şimdi özellikle nf4 çipsetlerde ve özellikle epox lar sorunsuz..kullananlar memnun..özellikle amd de epox iyi...bazen kaşınıyorum bende ama masraf yapmak..hakikaten gereksiz...939 sockete geçmek daha mantıklı..hazır agp 6600 gt bulmuşsun..biraz daha idare edersin rahatlıkla...oymayamıdığın bir oyun yoktur..

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: shiva-dt

quote:

Ben 2003 yılından beri Epox 8RDA+ anakartımla ilgili en ufak bir sorun yaşamadım. Nforce ilk çıktığında tabii ki sorunları vardı ama Nforce2 ile çoğu sorun aşıldı. Tabii 3 ve 4 daha gelişmiş özellikleriyle daha da sorunsuz ama Nforce2 ye sorunlu diyemeyiz. Buna rağmen gene de nforce2 anakarta şu an yatırım yapmanın doğru olacağını da söyleyemem. Ancak çok uygun ve ucuz fiyata bulursanız, tavsiye edebilirim, ve tabii ki bu anakartı kullanacaksanız. Ama ileride sistemi komple yenilemek, hele ki AM2 ve Intel çözümleriye daha iyi olacaktır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.