Şimdi Ara

Şofben veya termosifon (Küçük banyoya termosifon kurulumu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Tayin sebebiyle bir süre köyde görev yapacağım. Köyde evini tuttuğum ev sahibiyle sadece telefonda görüşebildim, evde sıcak su bağlantısı olup olmadığını, tesisat durumunu bilmiyor maalesef. Önceki oturan kiracı da banyoya şofben takmış sadece orada kullanmış sıcak suyu. Sıcak su önemli ihtiyaçlardan bir tanesi nasıl bir yol izlesem bilemedim.

Banyoya şofben takılsa mutfak lavabosuna ve diğer lavabolara sıcak su gönderimi olur mu olursa nasıl olur?

Termosifon sıcak su haznesi sebebiyle mantıklı göründü ama ondaki durum yine nasıl olacak, evde sıcak su bağlantısı yoksa ekleme borularla vs sıcak su iletimi sağlanır mı?

Sizce nasıl bir yol izlemeliyim sıcak su bağlantı durumu konusunda? Teşekkür ederim.

Son mesaj günceldir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasa_iliç -- 18 Eylül 2024; 19:2:44 >

• sasa_iliç kullanıcısına yanıt
    Zorlanmam dersen şofben kullan çünkü termosifon 60 65 lt suyu ısıtıp tutuyor kullanmayacaksan israf olur.

Yada şofben termosifon farketmez çıkışa çift giriş tek çıkış vana takarsın sıcak su vermek istersen tüm tesisata sıcak veya tüm tesisata soğuk şeklinde ayarlayabilirsin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • rayli82 kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim hocam. Tüm evde ihtiyaç anında kullanabileceğim sıcak su olsun yeterli benim için. Sizin öneriniz de şofbenden yanaymış. Şu şofben iş görür mü acaba?

Termosifon olarak da a101’deki ürünü aklıma yazmıştım. Onda da stok bitmiş.

Şofben veya termosifon (Küçük banyoya termosifon kurulumu)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam uygun bulursanız ikici el alın şofbene çıkışınada vana takın ihtiyaç durumunda banyoya ihtiyaç durumunda tüm tesisata sıcak suyu verin şofbeni 2 de çalıştırırsanız ve kullanmayı öğrenirseniz anlık 2 3 musluğa kadar sıcak suyu yetiştirebilir.
    Gideceğiniz iklim önemli eğer soğuk bir yerse sıcak su sorununuz daha zor çözülecektir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • rayli82 kullanıcısına yanıt

Merkeze göre biraz dağlık ve soğuk bir yer hocam. Teşekkür ederim yardımlarınız için, çok faydalı oldu.

• Evin tesisat durumunu bilmeden yorum yapmak zor, soğuk bir yer ise bu şofben denen ani su ısıtıcıları kışın yetmeyebilir, ayrıca su akış hızları da öyle aman aman fazla değildir. Hatta çok soğuk yerlerde kışın suyu yeterli sıcaklığa ulaştırmak için ip gibi akması gerekebilir. Gerçek elektrikli şofbenler 3 fazlı 18-24 KW civarında aletlerdir, bunu da her evde kullanamazsın elektrik alt yapısı uygun olması gerekir.

• kir-pi K kullanıcısına yanıt

Yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Görev yapacağım yer merkeze göre biraz dağlık ve merkeze göre 2-3 derece soğuk oluyor. Merkez dediğim de Konya, nadir olarak -10 -15 dereceler görülüyor. Tuttuğum evin ev sahibi de tesisattan bihaber açıkçası. Önceki kiracı da banyoya şofben takmış geçmiş, mutfakta kullanmamış şofben suyunu. Her seferinde su kaynatıp mı bulaşık yıkayacağız bu da sıkıntı. :) Daha almadım şofbeni de ta netleştiremediğim için araştırıyorum öyle.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şofben mi Termosifon mu Daha Emniyetli?
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Hocam hiç ani su ısıtıcı kullandınız mı bilmiyorum ama bunlar ancak yazlık gibi yerlerde iş görür, hele ev kaloriferli değilse o akan ip gibi suyun altında kışın banyo yapmak eziyet olur. İşin açıkçası sadece banyoda kullanmak için bile olsa ben elektrikli termosifon kullanırdım. Elektrikli termosifonun sıkıntısı ne derseniz, termosifonun litresi küçük ise 1 kişi banyo ettikten sonra sıcak suyu bitebiir, ikinci kişi için beklemek gerekebilir. Ama bunun çözümü basit banyo yapmadan 1 saat önce derece maksimuma alınırsa bu sorun da çözülmüş olur.

Hayır hocam daha önce hiç kullanmadım. Şofben olayı sıkıntı gibi gerçekten. Görsel olarak atmıştım a101'de 65 litrelik termosifon var o işimi görür gibi. On günde kurulum diyorlar o da ayrı sorun ama ilerisi için daha mantıklı duruyor. Bir sorun da evin tesisatı nedir ne değildir ev sahibi de bilmiyor. Sıcak suyu termosifondan her yere dağıtmak için evdeki sistem uygun mu değil mi bilmiyoruz. Hafta sonu gidip taşınacağım bir aksilik olmazsa, elde sıcak suyla ilgili sadece düşünceler var.

• Arkadaşlar merhaba. Taşınma işlemini gerçekleştirdim. Evdeki durumu da netleştirmek adına birkaç hafta şofben kullandım. Ekstra şartel de takılmış hiç sigorta atması olmadı şükür. Cihazı doğrudan kabloyla bağladım. Yalnız şofben işimizi tam anlamıyla görmeyecek. Evimizde sıcak su tesisatı var onda da sıkıntı yok. Yarın a101'de SEG'in termosifonu satışa çıkacak ben de almayı düşünüyorum. Birkaç durum daha çıktı onları size danışmak istedim.

Vestel servisiyle görüştüm. Benim banyom biraz ufak 1,45*1,45 şeklinde. Kurulum yapılırsa su teması olabilir ve bu da sağlıklı olmaz dediler. Bu boyutta bir banyoda riskli olur mu termosifon? Alanı da daraltacak ama sağlıklı olmaz, su gelir ayrıca nem ve buhar olunca sıkıntı olabilir dediler kafam karıştı. Dışarıda bir duvara tesisat çektirip kurulum olursa daha iyi olurmuş. Su konusu sorun olmazsa uğraşmadan banyoya kurdurma düşüncesindeyim. Sizlerden gelecek önerileri bekliyorum. Teşekkür ederim.

• Banyo çok küçükmüş termosifonun çapı ne bilmiyorum ama en az 50 cm dir sanırım, bu durumda üzerine su sıçramaması imkansız, koruma sınıfı yüksektir muhtemelen elektriksel bir problem olmaz ama dış çeperin vs çabuk çürümesi gibi sorunlar ile karşılaşılabilir.

İşi sağlama alma açısında tesisat çektirmek daha mantıklı olacak o zaman. Riske girmeyelim. Teşekkür ederim hocam yorumunuz için.

• Konuyu güncellemiş olayım. Kurulum banyo içerisine değil değil banyo dışına, evin tam orta konumuna yerleştirdik. Ev eski olmasına rağmen sigorta vb konularda sorun yaşamadım geçen 2 aylık süreçte. Şofbene göre rahatlığı daha iyi oldu, her yerde sıcak suyu rahat bir şekilde kullanabiliyorum. Elektrik tüketimini tam deneyimleme şansım olmadı. Haftanın bazı günleri, köyde bazı günleri merkezde kalıyorum. Banyo kullanımında sıcak suyu fazla açarsam(ılık suyla banyo yapamıyorum biraz sıcak su kullanıyorum) ortalama 20 dakika aynı sıcaklıkta banyo yapabiliyorum sonra sıcaklık düşmeye başlıyor. Aile kullanımı olsa 2 kişi rahatlıkla banyo işini halleder diye düşünüyorum.

konuyu yeni gördüm.

ilk memuriyet yerimde ben de şofben kullanmıştım.

kışın küçük parmak kalınlığında suyu zor ısıtıyordu.

termosifon kullanıyordu ailesi olan memurlar.

kaloriferde yok sanırım.

donma olaylarına dikkat edin.

• haybora kullanıcısına yanıt

Kalorifer sistemi var ama kullanılmıyor hocam. :) ev sahibi amcanın eşi vefat etmeden önce, benim şu anda tuttuğum alt katta da aile yaşarken ortak kullanıyorlarmış kaloriferi. Eşi vefat edinde genelde merkeze gidiyor kışın. Ben de haftanın bazı günleri köyde bazı günleri merkezde ailemin yanındayım, öyle olunca kalorifer kullanılmıyor. Sobayla idare ediyorum. Sobanın zorluğu bir tarafa su daha sıkıntıydı benim için şükür çözdük bunu.

Benim de ikinci görev yerim, memlekete adım attım biraz uzakta da olsa. Bazı durumlar zorlasa da şükür diyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.