Şimdi Ara

Şoför Kapısı açılmıyor (vw- yardım) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
31.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • döşemeci yapsın bence. kapı döşeme tırnaklarını kırmayın da :-).
    aklıma gelmişken ilk döşemeyi açtırmadan evvel kapı kilit mekanizmasına biraz sıvı gres varsa sıkın. 8–10 defa açıp kapatın. olmazsa döşemeciye gidin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meybahane -- 10 Aralık 2013; 0:24:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkmenson

quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Bende de arka sağ kapı yapıyordu aynısını. Bir süre öyle gittikten sonra iptal oldu. Şimdi kumanda ile açılıp kapanmıyor. Ben de içeriden mandaldan kilitledim öyle kaldı şimdilik. Benim aracım da Polo

hocam hıc ustaya gosterdınız mı ? donanımsal bır sey mı yoksa yazılımsal mı ? acaba soguk dıye o mandal kaldırmıyor olabılır mı ?

Benim kilit hiç çalışmıyor hocam. Soğukla alakası olacağını sanmam çünkü bendeki havalı sistem değil. Elektrikli. Bir de elle gayet güzel yapıyor işini.
  • erkmenson kardeş sağol, böyle vw konuları sayesinde gereksiz trolleri ağla tutup direk blokluyoruz. Bu konudan 3 tane çıktı şimdilik.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_78360352/tm.htm

Kuzenimin arabasında da benzer bir sorun vardı. Servise götürdük kaç kere olmadı, foruma sordum bilen çıkmadı. En son uzaktan kumandayı değiştirdiler düzeldi..
  • Soğuktan olabilir belki . Mahallede bir abimizin ladası var onunda merkezi kilit çalışmıyordu soğuklarda evden sıcak su getirip döküyordu kapılara
  • Euro ncap testine sok otomatik açılır

• quote:

selam arkadaşlar. 2006 jetta. kumanda ile kapıyı açtığımda şoför kapısı açılmıyor ancak diğer kapılar açılıyor. Bunu hep yapmıyor sadece 3 açıştan 2 sinde yapıyor. bir kaç tekrar edince açılıyor. neden acaba

Edit: yazım hatası

Yaşadığınız benzer problemi ben de yaşadım, benim arka sol kapı açılmıyordu.
    Wv grubunda ortak kullanılan otomatik kapı motorları var sanıyorum sizinki de aynısıdır muhtemelen. Eğer kapınız kumandayla açılmıyor, içerden mandalı çektikten sonra normal olarak açılıp kapanıyorsa, sorun bendekiyle aynıdır.

eğer böyleyse sorunu şöyle:
    kilit sistemi iki adet teyp motoru tarafından kontrol ediliyor (kapıdaki plastik parça içersinde dişlilerle donatılmış bir yapı). Bu motorların içinde bulunan endüvi fırçaları zamanla yağlanıyor yada sürtünme esnasında oluşan şerareden dolayı iletkenliği zayıflıyor. Anladığım kadarıyla kapı kilidi tam bırakmıyor veya açış yönüne çekmiyor bu yüzden bu parçaların sökülerek temizlenmesi gerekmekte. Usta bir kilitciye giderseniz probleminizi 45 dakikada giderecektir.

Ben özel bir elektrikçide yaptırdım, 100TL verdim. Aynen dediğim gibi kilit motorları temizlendi sadece o kadar. Temizlenen parça da aşağıda:

Şoför Kapısı açılmıyor (vw- yardım)

• quote:

Orijinalden alıntı: meybahane

yakın zamanda hoparlör değiştirdiniz mi?
    merkezi kilit kompresörlü mü?
    kapı içinde kilit pimini yukarı iten ve aşağıya çeken mekanizmaya bir tel bağlı, fren halatına benzeyen. o tel yerinden çıkmış olabilir. tel yerinden çıkarsa o kapının kilidi işlevsiz kalır.
    merkezi kilit kompresörlü ise ve kompresörden kaynaklanan sorun varsa hiç bir kilit çalışmaz.
    döşemeci ufak bir ücret karşılığında halleder.
    en ucuz başlangıç yöntemi de budur.
    kapı döşemesi iki vidaya bağlı olması lazım. vidaları açtıktan sonra iç kapı kolu ve alt taraftan tululup kapı döşemesi yukarı doğru itilir. kapı döşemesi çıkar. kabloları koparmadan halledilir yerine takılır.
    düzeltme: hep yapmıyor demişsiniz, yine aynı yerde bir ayarsızlık olması muhtemel.

bir de lpg donusumlerinde oluyor bu hadiseler, kablo eziliyor...

• kapı kilit motoru değişmesi gerekiyor.bu parça 350 tl idi geçen sene o da yan sanayi.ayrıca yukarıda bir arkadaşın yaptığı gibi teyp motorunu çıkarıpta değiştircek usta bulamadım ben.istanbuldaysanız bostancı oto sanayinde yaptırın.yalnız işin ehli biri olması önemli kilide ulaşana kadar kapı sacı, ve bir sürü şey çıkarılıyor.o bakımdan iyi bir ustaya götürün.yavaş yavaş arıza çıkarmayabaşlar o araç.bende de golf v vardı 2005 ordan biliyorum
  • Tok seste problem yoksa bence çok kafaya takılacak birşey değil, sonuçta bu aracın 3 tane daha kapısı var, onları kullanabilirsiniz.
  • Kilidin değişmesine gerek yok. Servise giderseniz zaten kilidin değişmesi gerekiyor diyeceklerdir. 500-600 fiyat veriyorlar. temizlenmesi yeterli. ama işini bilen biri lazım usta bir elektrikçi çözecektir işi. Benim araç yanımda sökülüp takıldı, aslında çok da zor değil.
  • teşekkürler. anhatarcı 50 kaşıta çözdü. Luti arkadaşın gösterdiği gibi bir sorun varmıs. mandal motoru tutukluk yapıyormuş. çıkardı yağladı temızledı. Emeği gecenlere teşekkurler
  • quote:

teşekkürler. anhatarcı 50 kaşıta çözdü. Luti arkadaşın gösterdiği gibi bir sorun varmıs. mandal motoru tutukluk yapıyormuş. çıkardı yağladı temızledı. Emeği gecenlere teşekkurler

Sorunun çözüldüğüne sevindim. Dediğim gibi aslında basit bi işlem. Güle güle kullanın aracınızı
  • Luti kullanıcısına yanıt
    Bende de fabia var. Kumanda ile sürücü kapısı kilitleniyor ama açılmıyor. Anahtar ile açılıyor. Sizce kapı döşemesini söksem kendim yapabilir miyim ?

• safir_yusuf kullanıcısına yanıt
    El yatkınlığınız varsa yapabilirsiniz. Kapı döşemesine zarar vermeden sökmeyi becerebiliyorsanız kilit işini de halledersiniz. Önemli olan kapı döşemesini sökmek.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.