Şimdi Ara

Soft Brick Olmuş HTC ONE M7 kurtarma yöntemi.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
5
Favori
13.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sorunum şu benim; HTC on m7 cihazıma ARHD rom yükledim ancak nasıl olduysa cihaz brick oldu. sürekli reset atıyordu. forumlarda bakarak bir çok şey denedim. ancak işler dahada kötüye dönüştü ve cihazım boot ekranında öteye geçmiyor. recovery ekranına girmek istediğimde "entering reovery" yazılı olarak kalıyor. uzun süre kapama tuşuna basınca reseteyebiliyorum. TRWP yükledim orada başta cmd ile komutları kullanıp romu yüklemeyi denedim olmadı, "device not found" uyarısı aldım. OTG kablo edindim onunla yükleyebildim ancak dalvik cache silmeye çalışınca hata veriyor. sistemi başlat dediğimde her şey başa dönüyor. RUU yüklemeyi denedim daha öncesinde ancak imza hatası diye bir uyarıyla sona eriyor yükleme, c sanırım cid numarasına uygun ruu olmalıymış cid nuamramı nasıl öğrenirim bilemiyorum belki bu çözebilir emin değilim. HBOOT 1,44 görünmekte boot etmesi gerekiyormuş cihazın bu sürümde yine forumlardan öğrendiğim kadarıyla. Şu an özetle cihazım bootloader ekranındayken pc tarafından görülmekte ancak rocevery ye girmek istediğimde donuyor. OTG ile 2 rom denedim ikisinde de yükleme başarılı ama reboot dediğimde her şey başa dönüyor. yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TrickyBogard -- 18 Ocak 2014; 19:44:47 >

• Mrhb hocam inan bende aynı durumdayım o kadar caresizim ki htc one kullaniyorum sd karttan system komple sildim boot falan kalmadi...htc yazisi sadece cikiyor Garantiyede gonderemiyorum yurtdisindan geldi.. Lutfen yardim edermisin... Hic bisey anlamiyorum telefondan ilk defa htc kullaniyorum... Eski orjinal haline nasil getirebilirim hocam lutfen yardim et...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bedenser B kullanıcısına yanıt
    Hocam valla sizden cevap bekliyorum bitek siz yardim edebilirsiniz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: zahit73

Mrhb hocam inan bende aynı durumdayım o kadar caresizim ki htc one kullaniyorum sd karttan system komple sildim boot falan kalmadi...htc yazisi sadece cikiyor Garantiyede gonderemiyorum yurtdisindan geldi.. Lutfen yardim edermisin... Hic bisey anlamiyorum telefondan ilk defa htc kullaniyorum... Eski orjinal haline nasil getirebilirim hocam lutfen yardim et...

Dostum selam,
    Anlatımdaki uygulamayı deneyip yapamadıysan online yada her hangi biyerden OTA kablosu al. Romu flash belleğe at oradan yükle sorunun düzelecek. sonra Cid numarana göre orjinal rom yüklersin
  • Ota kablosunu bulabilirim. Ama uygun rom bulmakta emin degil... Bunun herhangi bir linki falan yokmu??

• Hocam bu verdigin linkte orjinal rom varmi??? Bide benim boot sorunu vardi.. Root ile boot ayni seymi bilmiyorum..

• Hocam verdigin link icin saol baya rom var ama uygun olanini nasil bulacam?? Hocam yardimci olun yanlis anlamayin hediye olarak bu ay telefon faturaniz benden olsun... Yeterki su telefonunu orjinal hale getireyim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: zahit73

Hocam verdigin link icin saol baya rom var ama uygun olanini nasil bulacam?? Hocam yardimci olun yanlis anlamayin hediye olarak bu ay telefon faturaniz benden olsun... Yeterki su telefonunu orjinal hale getireyim :)

Dostum o nasıl laf öyle .. elimizden geleni yaparız . uygun olan rom diye bişey yok çok nadirdir. tabi custom rom istiyorsan. Yok illa ben orjinale dönicem diyosan CID numaranı öğrenmelisin. biraz forumu kurcala yada htc one all in one tool kit programını kullanmaya çalış rahatlıkla bulursun.
  • Hocam siz nerde oturuyorsunuz gerekirse telefonu size gonderecem siz yapin o kadar caresizim

• Hocam benim telefonu yapsa yapsa siz yaparsiniz... Benim facebook adresim... bahargozlummmm girin zahit cikar

• korkmayın bootloader a giren her htc kurtarılır ilk msjmda bahsettiğim yeni versiyonları cıktı indirip oradan adımları tkip edin
  • KULLANDIGIM ROOM
    http://android-revolution-hd.blogspot.com.tr/p/android-revolution-hd-mirror-site-var.html HD 52 OLAN VERSİYONU İNDİRİN
    BUDA KULLANDIĞIM KERNEL
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2249774 BURADADA 13.0 VERSİYONU KULLANMANIZ LAZIM

• quote:

Orijinalden alıntı: bedenser

benimde başıma gelmişti ama bugün kolay bir yöntem ile hallettim öncelikle xda dan bir rom indirin ben ( Android_Revolution_HD-One_10.3 ) rom indirdim ve memnunum ( zip dosyası olarak hazırlanmış olmalı )
    1- One_M7_All-In-One_Kit_v1.2 programını indirin klasöre çıkarıp çalıştırın
    2- Flash recovery bölümünden TWRP recoveryi kuruyoruz ( TWRP recoveryi seçip altındaki flash recovery butonuna basıyoruz sonra tamam dedikten sonra ilk gelen cmd ekranını kapatıyoruz ikinci ekran geliyor ve kurulumu yapıyor )
    3- RECOVERY modunda başlatın
    4- ADVANCED e basın karşımıza gelen ekranda da ADB Sideload a basın ( wipe dalvik cache ve wipe cache ) kutularını işaretleyip aşağıdaki kutuda ok yönünde kaydırın ve tlfona tekrar dokunmayın diğer seceneğe geçin
    5- One_M7_All-In-One_Kit_v1.2 extras bölümünden ( ADB Sideload a rom ) işaretleyip ( RUN ) a basın
    6- karşınıza iki onay butonu gelecek önce evet sonra tamam a basıp indirmiş olduğunuz ( Rom )u seçip aç diyoruz ve %100 olmasını bekliyoruz sonra tlfnumuz kuruluma geçiyor ve işlemi tamamlıyoruz
    ben bu yöntemle hallettim

arkadaşlar yukarıdaki yöntemle romu kurabilmeyi başardım. fakat bu seferde kurulumdan sonra telefon sürekli recovery modda başlıyor. ne sevinmiştim ya sorun çözüldü diye. var mı bi fikri olan

• quote:

Orijinalden alıntı: y_efendi

quote:

Orijinalden alıntı: bedenser

benimde başıma gelmişti ama bugün kolay bir yöntem ile hallettim öncelikle xda dan bir rom indirin ben ( Android_Revolution_HD-One_10.3 ) rom indirdim ve memnunum ( zip dosyası olarak hazırlanmış olmalı )
    1- One_M7_All-In-One_Kit_v1.2 programını indirin klasöre çıkarıp çalıştırın
    2- Flash recovery bölümünden TWRP recoveryi kuruyoruz ( TWRP recoveryi seçip altındaki flash recovery butonuna basıyoruz sonra tamam dedikten sonra ilk gelen cmd ekranını kapatıyoruz ikinci ekran geliyor ve kurulumu yapıyor )
    3- RECOVERY modunda başlatın
    4- ADVANCED e basın karşımıza gelen ekranda da ADB Sideload a basın ( wipe dalvik cache ve wipe cache ) kutularını işaretleyip aşağıdaki kutuda ok yönünde kaydırın ve tlfona tekrar dokunmayın diğer seceneğe geçin
    5- One_M7_All-In-One_Kit_v1.2 extras bölümünden ( ADB Sideload a rom ) işaretleyip ( RUN ) a basın
    6- karşınıza iki onay butonu gelecek önce evet sonra tamam a basıp indirmiş olduğunuz ( Rom )u seçip aç diyoruz ve %100 olmasını bekliyoruz sonra tlfnumuz kuruluma geçiyor ve işlemi tamamlıyoruz
    ben bu yöntemle hallettim

arkadaşlar yukarıdaki yöntemle romu kurabilmeyi başardım. fakat bu seferde kurulumdan sonra telefon sürekli recovery modda başlıyor. ne sevinmiştim ya sorun çözüldü diye. var mı bi fikri olan

Romun boot.img dosyasını flashlamayı dene kardeş

• hallettim dostum yinede teşekkürler
  • Arkadaşlar yardım edin telefon soft brick oldu sadece recovery moda alınıyo Nasıl yapıcaz acil
    GSmart 202 telefon modelim
  • Merhaba.. Ben Htc one kit programıyla bütün adımları attım rom yükleniyor bilgisayardan kurulumunuda yapıyorum telefondan ama bir türlü telefon resetlendiğinde sürekli gene recovery mod a giriyor neden acaba acil yardım edebilirmisiniz Yurtdışına çıkıcam 3 gün içinde lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ipee

Arkdaşlar merhaba ,
    Rom değişimi sırasında soft birck hale getirdiğim HTC One M7 Developer Edition telefonumu nasıl düzelttiğimi anlatacağım.

Telefonumda kullandığım Tricdroid romu değiştirmek için bootloaderdan factory reset , revoveryden format data ,cash vs vs önüme gelen herşeyi biçimlendirdim.. Fakat daha sonra hiç bir şekilde Sd kartına ulaşamadım. Bildiniz üzere SD kartımız çıkmıyor.

İnanın çok uzun uğraşlardan sonra ****.com sitesinden Nejat Beyinde yardımlarıyla şu şekilde düzelttim. (Android hakkında gerçekten çok bilgili arkdaşlar var orada)

NOT : Abartmıyorm 12 saat uğraşıp yapmamamın nedeni WINDOWS 8 miş. Son çağre Windows 7 kurarak hallettim sorunu.

Çözüm 1 :

twrp recovery yüklüyoruz.
    boot kilidi aç olmalı.
    bir tane zip rom indirin
    ismini " ROM " olarak değiştir (ilerde kolaylık olsun diye değiştirin)
    C deki androide taşı (Bu android klasörü ADB dosyalarının olduğu yani recoverylerin boot dosyalarının yüklenebilemsi için gerekli olan klasörlerin olduğu yer . Sizde başka bir yerde olabilir )
    ayrıca romun boot.img ını android klasörüne çıkartın
    windowsta cmd ekranını aç
    Bootloader menüsüne gir (power tuşu ve ses kısma tuşuna basarak)
    fastboot'a gel fastboot usb iken
    boot flashla
    geri gelerek
    TWRP recovery i aç ve mount'a oradan storage ye gel
    cmd ekranına

adb push ROM.zip /sdcard/ROM.zip yaz (Rom yazan kısımlar romun yukarıda belirttiğiniz adı ) bu işlem dos komutuyla romu telefonun sdcartına kopyalar

bu işlem yaklaşık 10 dk sürer. Sonra cihazı yeniden başlatmadan install kısmından sdcarttaki ROM.zip dosyası flashlanır ve cihazımız açılır..

Umarım yardımcı olabilirim birilerine çünkü Benim Cumartesi günüme maal oldu.. =)

Çözüm 2 :
    OTA kablosu olanlar için pratik çözümdür..
    Romunuzu bir flash belleğe atın.
    Flashlarken SD karttan değildi Flash Diski gösterin Romu bulun ve yükleyin..

TWRP nedir nerden indirebiliriz telefonum bozuldu recervory yapıcam

• bir tane zip rom indirin demişsiniz fakat ne olduğunu anlamadım
  • HTC 10 cihazım var nougat yüklemeyi denerken brick yedim dediklerinizi ne kadar denesemde uygulayamadım telefonum unlocked'dır skype üzerinde yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim :)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.