Şimdi Ara

Soft Brick Olmuş HTC ONE M7 kurtarma yöntemi..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
5
Favori
13.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Rom değişimi sırasında soft birck hale getirdiğim HTC One M7 Developer Edition telefonumu nasıl düzelttiğimi anlatacağım.

Telefonumda kullandığım Tricdroid romu değiştirmek için bootloaderdan factory reset , revoveryden format data ,cash vs vs önüme gelen herşeyi biçimlendirdim.. Fakat daha sonra hiç bir şekilde Sd kartına ulaşamadım. Bildiniz üzere SD kartımız çıkmıyor.

İnanın çok uzun uğraşlardan sonra ****.com sitesinden Nejat Beyinde yardımlarıyla şu şekilde düzelttim. (Android hakkında gerçekten çok bilgili arkdaşlar var orada)

NOT : Abartmıyorm 12 saat uğraşıp yapmamamın nedeni WINDOWS 8 miş. Son çağre Windows 7 kurarak hallettim sorunu.

Çözüm 1 :

twrp recovery yüklüyoruz.
    boot kilidi aç olmalı.
    bir tane zip rom indirin
    ismini " ROM " olarak değiştir (ilerde kolaylık olsun diye değiştirin)
    C deki androide taşı (Bu android klasörü ADB dosyalarının olduğu yani recoverylerin boot dosyalarının yüklenebilemsi için gerekli olan klasörlerin olduğu yer . Sizde başka bir yerde olabilir )
    ayrıca romun boot.img ını android klasörüne çıkartın
    windowsta cmd ekranını aç
    Bootloader menüsüne gir (power tuşu ve ses kısma tuşuna basarak)
    fastboot'a gel fastboot usb iken
    boot flashla
    geri gelerek
    TWRP recovery i aç ve mount'a oradan storage ye gel
    cmd ekranına

adb push ROM.zip /sdcard/ROM.zip yaz (Rom yazan kısımlar romun yukarıda belirttiğiniz adı ) bu işlem dos komutuyla romu telefonun sdcartına kopyalar

bu işlem yaklaşık 10 dk sürer. Sonra cihazı yeniden başlatmadan install kısmından sdcarttaki ROM.zip dosyası flashlanır ve cihazımız açılır..

Umarım yardımcı olabilirim birilerine çünkü Benim Cumartesi günüme maal oldu.. =)

Çözüm 2 :
    OTA kablosu olanlar için pratik çözümdür..
    Romunuzu bir flash belleğe atın.
    Flashlarken SD karttan değildi Flash Diski gösterin Romu bulun ve yükleyin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipee -- 15 Temmuz 2013; 9:26:41 >

• Eline sağlık hocam yazdım bunları bir kenara yarın bir gün lazım olursa hiç uğraşmıycam sayende
  • Paylaşım için teşekkürler işimize çok yarayacaktır
  • İşinize yaradisa ne mutlu bana =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipee -- 4 Haziran 2013; 10:45:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Dediginiz Gibi Benimde Htc Soft. Brick Oldu Bunu Recovery Moda Geciremiyorum. Yardimlarinizi bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: likonalite

Hocam Dediginiz Gibi Benimde Htc Soft. Brick Oldu Bunu Recovery Moda Geciremiyorum. Yardimlarinizi bekliyorum.

Tam olarak nasıl bişey oluyor..
  • benimde başıma gelmişti ama bugün kolay bir yöntem ile hallettim öncelikle xda dan bir rom indirin ben ( Android_Revolution_HD-One_10.3 ) rom indirdim ve memnunum ( zip dosyası olarak hazırlanmış olmalı )
    1- One_M7_All-In-One_Kit_v1.2 programını indirin klasöre çıkarıp çalıştırın
    2- Flash recovery bölümünden TWRP recoveryi kuruyoruz ( TWRP recoveryi seçip altındaki flash recovery butonuna basıyoruz sonra tamam dedikten sonra ilk gelen cmd ekranını kapatıyoruz ikinci ekran geliyor ve kurulumu yapıyor )
    3- RECOVERY modunda başlatın
    4- ADVANCED e basın karşımıza gelen ekranda da ADB Sideload a basın ( wipe dalvik cache ve wipe cache ) kutularını işaretleyip aşağıdaki kutuda ok yönünde kaydırın ve tlfona tekrar dokunmayın diğer seceneğe geçin
    5- One_M7_All-In-One_Kit_v1.2 extras bölümünden ( ADB Sideload a rom ) işaretleyip ( RUN ) a basın
    6- karşınıza iki onay butonu gelecek önce evet sonra tamam a basıp indirmiş olduğunuz ( Rom )u seçip aç diyoruz ve %100 olmasını bekliyoruz sonra tlfnumuz kuruluma geçiyor ve işlemi tamamlıyoruz
    ben bu yöntemle hallettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedenser -- 19 Haziran 2013; 1:34:17 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ya benım telefon açılmıyor dediklerinizi yaptım ama 1 türlü acamadım
    fastboot dan galiom ama recoverymod açılmıyor açılacakmış gibi oluryor ama açılmıyor
  • kardeşler ben yapamadım yardımcı olurmusunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: bedenser

benimde başıma gelmişti ama bugün kolay bir yöntem ile hallettim öncelikle xda dan bir rom indirin ben ( Android_Revolution_HD-One_10.3 ) rom indirdim ve memnunum ( zip dosyası olarak hazırlanmış olmalı )
    2- Flash recovery bölümünden TWRP recoveryi kuruyoruz ( TWRP recoveryi seçip altındaki flash recovery butonuna basıyoruz sonra tamam dedikten sonra ilk gelen cmd ekranını kapatıyoruz ikinci ekran geliyor ve kurulumu yapıyor )
    4- ADVANCED e basın karşımıza gelen ekranda da ADB Sideload a basın ( wipe dalvik cache ve wipe cache ) kutularını işaretleyip aşağıdaki kutuda ok yönünde kaydırın ve tlfona tekrar dokunmayın diğer seceneğe geçin
    5- One_M7_All-In-One_Kit_v1.2 extras bölümünden ( ADB Sideload a rom ) işaretleyip ( RUN ) a basın
    6- karşınıza iki onay butonu gelecek önce evet sonra tamam a basıp indirmiş olduğunuz ( Rom )u seçip aç diyoruz ve %100 olmasını bekliyoruz sonra tlfnumuz kuruluma geçiyor ve işlemi tamamlıyoruz

kardeşler o dediklerini yapıyorum tam yüklemeye geliyor donuyor telefon %20 de dondu ne yapacam

• yapamayan arkadaşlar UNLOCKED yaptınız değil mi yanılmıyorsam yapmadan recowery yükleyemezsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: esatceza

quote:

benimde başıma gelmişti ama bugün kolay bir yöntem ile hallettim öncelikle xda dan bir rom indirin ben ( Android_Revolution_HD-One_10.3 ) rom indirdim ve memnunum ( zip dosyası olarak hazırlanmış olmalı )

kardeşler o dediklerini yapıyorum tam yüklemeye geliyor donuyor telefon %20 de dondu ne yapacam

şarzının %30 dan fazla olması gerekiyordu onunla ilgili olabilir kusura bakma yeni gördüm yoldaydım epey zamandır

• Beyler benim telefonda bu islemi yaptim. Ama sonunda surekli olarak twrp boota giriyor. Oradan cikamadim geriye
  • İyi günler benim htc desire s cihazım var telefonu açma tuşuyla açıyorum fakat htc yazısı cıkıyor sonra siyah ekran oluyor ses kısma tuşu ve güç tuşuyla boot sayfasını açıyorum recovery ve factory recovery deniyorum ama yine açılıştaki gibi htc yazısı çıkıyor sonra tekrar siyah ekrana geçiyor bazende htc yazısı sonra telefon ve ünlem işareti sonra siyah ekran. şarja taktığımda şarj sensörüde yanmıyor sanırım şarjda almıyor artık Brick olmuş olabileceğini düşşünüyorum bu durumdan nasıl kurtulurum varmıdır bi çözümü yardımcı olurmusunuz :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: -grizu

İyi günler benim htc desire s cihazım var telefonu açma tuşuyla açıyorum fakat htc yazısı cıkıyor sonra siyah ekran oluyor ses kısma tuşu ve güç tuşuyla boot sayfasını açıyorum recovery ve factory recovery deniyorum ama yine açılıştaki gibi htc yazısı çıkıyor sonra tekrar siyah ekrana geçiyor bazende htc yazısı sonra telefon ve ünlem işareti sonra siyah ekran. şarja taktığımda şarj sensörüde yanmıyor sanırım şarjda almıyor artık Brick olmuş olabileceğini düşşünüyorum bu durumdan nasıl kurtulurum varmıdır bi çözümü yardımcı olurmusunuz :(

Icindeki rom bölümü uçmuş cid numaranıza uygun ruu dosyasını bulmanız lazım

• Cİd numaramı nasıl ögrenicem imei numarasımı oluyor ? ve cid numarama göre ruu nasıl temin edebilirim??
  • Telefonumu kurtarma şansım yokmu acaba bilen birisi bana yardımcı olsun lütfen recovery ise yaramıyor factory reset ise yaramıyor fastboot islemi denedim olmadı acemi olmamdan kaynaklanıyor ama bilgilendirecek birisi olursa adım adım yapabilirim. rom atmayı denedim recoveryden sonra ünlem ve telefon cıktıktan sonra ses artırma ve güç tuşuyla farklı bir sayfaya giriyor oradan rom islemi yapılıyor sanırım adım adım ilerledim buldugum kaynaga göre fakat bi adımda cıkması gereken sekme cıkmıyor 4.adıma kadar wipe cache partition 5.adım advanced 6.adım wipe dalvik cache diye devam ediyor bende 5. adımdaki advanced cıkmıyor. Çok şey denedim ve şarj ışığıda yanmıyor sanırım şarjda almıyor buda demek oluyor ki batarya bitince daha işlemde yapamıcam şarj edemediğim sürece :( yardımcı olurmusunuz ??

• Ota kablo bul icine ardh rom at resimdeki menuden flashla romu kur yada ilk msjda yazilanlari adim adim yap

• quote:

çok teşekkür ederim hatta ne kadat teşekkür etsem azdır önemli olan telefon değildi benim yapabilmemdi sizin ve ipee arkadaşımızın anlatımları sayesinde...

• quote:

Orijinalden alıntı: byamon

quote:

çok teşekkür ederim hatta ne kadat teşekkür etsem azdır önemli olan telefon değildi benim yapabilmemdi sizin ve ipee arkadaşımızın anlatımları sayesinde...

faydalı olabildiysek ne mutlu

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.