Şimdi Ara

Redmi note 3 pro (sd 650) imei-brick-unlock/lock bootloader-güncelleme çözümleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
16
Favori
5.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.Redmi note 3 pro için İmei Değiştirme (cift sim de aktif);

2. Brick olan ve acilmayan Redmi note 3 pro yu yeniden hayata dondurmek.

3. Ben unlock bootloader için 15 gün bekleyemem diyenler, ''mi flash tool ile bootloader kilidi açık rom yüklemesi.

4. Güncelleme alamayanlar için çözüm.

Not: telefonunuzla ilgili tüm mesuliyet size aittir, unutmayın bu islemler yasal degildir.

anlatimlar;

1. Oncelikle kendinize miui hesabı açmalısınız, telefonda zaten hesap oluştur kısmı var. Ardından http://en.miui.com/thread-202290-1-1.html bu siteye miui hesabı ile giriş yapıp bootloader kilidini açmak için başvuru yapacaksınız. başvuru esnasında size açıklama kısmını doldurmanızı tavsiye ederim, açıklamaya '' I know any risk about unlock bootloader, I need to unlock for my language rom for my redmi note 3 pro, thanks.'' gibi birşey yazmıştım ben. 10 gün sonra açıldığına dair bi mesaj alacaksınız. yukarıdaki aynı linkte miflashunlock programını bilgisayarınıza indirin. şimdi unlock bootloader işlemini telefon ile gelen rom üzerinde yapmanız mümkün değil; program hata verecektir. Bunun için; miui sitesindenhttp://en.miui.com/download-301.html developer rom u telefonunuza indirip, sistem güncelleme bölümünden sağ üstteki kısma tıklayarak ''güncelleme paketini seç'' diyoruz,indirdiğimiz developer rom u nereye indirdiysek bulup seçiyoruz ardından telefon kapanıp açılacak ve artık unlock bootlader için hazırız. miflash unlock programını pcden açıyoruz ve bootloader kilidini açıyoruz.

Bootloader kilidini neden açtık derseniz. TWRP ve super su kurulumu için. sıra TWRP kurulumuna geldi;
    http://en.miui.com/thread-240531-1-1.html bu linkte ''requirements'' yazan başlığın altındaki yalnızca: adb driver, twrp 3.0 ve beta supersu yazan dosyaları indiriyoruz. telefonumuzun ayarlar sekmesinden ''telefon hakkında'' kısmına girip ''miui sürümü'' yazan kısma 4-5 kere tıklıyoruz, artık siz geliştiricisiniz yazısını gördükten sonra, geri ayarlar sekmesine gelip ek ayarlar kısmına girdiğinizde, geliştirici seçenekleri kısmı diye bir bölümün oluştugunu göreceksiniz, buraya giriyoruz ve usb hata ayıklamasını açıyoruz, oem kilidini açıyoruz. twrp 3.0 zip dosyasını pcye çıkartıp, içindeki programı çalıştırıyoruz. telefonu açık şekilde usb kablo ile pcye bağlayıp, açtığımız programdaki yönergeleri izleyerek twrp kurulumunu bitiriyoruz. usb kabloyu çıkartıyoruz, telefonu kapatıyoruz, acarken üst ses tusu ve power tusuna aynı anda basıp twrp menusunu acıyoruz, ardından flash kısmından supersu zip dosyasını seçip kurulumu yapıyoruz, ardından reboot. telefon açıldığında su kurulmuş olacaktır. su neden kurduk derseniz; imei değiştirmek için telefona tam erişim elde etmemiz gerekliydi, bunu da su ile gerçekleştirdik.

artık son kısım; imei değiştirme kısmı =)
    http://en.miui.com/thread-245598-1-1.html bu linkten qpst tool programını indirin kurun,http://en.miui.com/thread-271552-1-1.html bu linkten adb setup ve write dual imei rar dosyalarını indirin. adb setup dosyasını açıp boş bir yere mouse okunu getirip klavyeden shift e basılı tutarak mouse ile sağ tiklama yapın açılan sekmede ''komut penceresini burada aç'' seçeneğini tıklayın. telefonu tekrar usb kablo ile pcye bağlayın, sırasıyla komut ekranına
    # adb shell
    # su
    # setprop sys.usb.config diag,adb

komutlarını yazın. bu esnada telefonunuz açık olmalı, ve bi uyarı tonu duyacaksınız, telefonunuzun kiilidini açtıgınızda supersu rootchecker sizden izin isteyecektir. izni verin. yukarıdaki işlem bittikten sonra telefonunuz pcnin aygıt yöneticisi kısmında ''android phone'' yerine ''com-sayı-'' şeklinde görülecek. örneğin: com5.

aygıt yöneticinde com-sayı- şeklinde telefonunuz göründükten sonra write dual imei programını açın, yeni imei leri yazın ve start a basın, ''pass'' yazısını gördüyseniz, işlem tamamdır ;) dial pad te *#06# yaparak imeilerinizi goruntuleyebilirsiniz.

Artik istediginiz romu kurun ya da hard reset atin yeni imeileriniz asla silinmez :)
    Kesinlikle bu tip işlemleri daha önce yapmadıysanız, uzman birinden yardım alın, yapacağınız herşey kendi mesuliyetiniz altındadır. Ben sadece anlayan kişilerin faydalanması için paylaşımda bulundum.

2.http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=236538&highlight=sphinx linkinden siphnx romu indirin,http://en.miui.com/thread-261019-1-1.html linkindeki yonergeleri izleyin.

3.http://en.miui.com/thread-253680-1-1.html yönergeleri izleyin.

4. güncelleme alamamanızın sebebi bootloader kilidinin açık olmasından kaynaklanıyor. bunun için;

3 nolu anlatım içindeki adb driver ve anf dosyalarını indirin. adb driver ı kurun. ardından pcyi kapatıp, açarken f8 e basarak (windows 7 için) açıp, açılan ekranda Disable Driver signature enforement sekmesini gidip enter a basın, pc açılacaktır.

Ardından, anf içindeki komut programını açın ve telefonu usb ile pc ye bağlayın, komut ekranına '' adb devices'' yazın, bu sırada telefonunuzun ekranına bakın, izin isteyecektir; bu pc de her zaman işaretini vererek usb bağlantısını onaylayın. tekrar '' adb device'' komutunu yazınca cihazınız görünecektir. cihazı gördüğünden emin olduktan sonra komut ekranına,

adb reboot edl

yazın, cihaz kapancak ve kırımızı ışığı yanıp sönmeye baslayacak, ardından ses kısma tusuna ve power tusuna aynı anda basarak fastboot moduna alalım cihazı. Ardından komut ekranına

fastboot oem lock-go

yazalım ve cihazın bootloader kilidi artık kapalı. şimdi;

fastboot reboot
    yazalım ve cihaz restart atıp açılacak. Artık sistem güncellemelerini sorunsuz şekilde alabilirsiniz.

yaptığım alıntılar için, archelot, drwillz ve magdag a teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizkopan -- 7 Mayıs 2016; 18:52:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Zuper ben bile anladım.

• Öncelikle anlatım ve paylaşım için teşekkür ederiz. Konuyu SS lerle desteklerseniz bir çok kişi faydalanacaktır.

Birde konunuza imei tamirinin sadece telefona ait kendi imei sinin bir şekilde bozulduğunda yine kendi imei numarası ile tamir amaçlı olduğunu, imei klonlamanın yasal olmadığını not düşerseniz iyi olur.
  • Teşekkürler konu ve anlatım için.
  • denizkopan D kullanıcısına yanıt
    http://en.miui.com/download-301.html bu siteden geliştirici romu indirdim telefona attım güncelleme paketi doğrulanamadı hatası alıyorum. Üzerindeki rom 7.2.3.0 global romdu biraz önce 7.2.5.0 güncellemesi geldi.
  • Developer romu indirdiniz degil mi? Eksik ya da bozuk inmis olabilir, bende hata vermemisti

• Bende islemlere baslarken 7.2.3 global rom vardi, direkt telefona indirmistim, sistem paketini sec degince mevcut surumunden daha dusuk bir versiyona guncellenecektir uyarisi verecek, onaylayacaksiniz ve kurulum baslayacak, tekrar developer romu direkt telefona indirmenizi oneririm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    evet 6.4.14 developer romu indirdim telefon hafızasına attım güncelleme doğrulanamadı hatası veriyor.
  • Telefonunuz acaba redmi note 3 pro global degilde china olabilir mi, ayni linkteki sayfada ustten china sekmesine gecip, oradaki developer romu yuklemeyi deneyin bi de.

• Ayrica downloaded rom klasoru olmasi lazim oraya atip bir daha deneyin

• quote:

Orijinalden alıntı: denizkopan

Ayrica downloaded rom klasoru olmasi lazim oraya atip bir daha deneyin

Hocam benim imei kayıtlı sadece twrp kurmak için boatloader kilidini açmak istiyodum. İlk geldiğinde çin yarım yamalak türkçe bir rom vardı bir arkadaş forumdan global romu yükleyip gönderdi şuanda global rom var ve bugünde güncelleme geldi dediğim gibi. Boatloader için de mesaj geldi fakat %50 de hata veriyor ama dediğiniz gibi çin geliştirici romunu indirip denemek lazım.
  • Birseyi merak ettim telefonunuz redmi note 3 mu? Redmi note 3 pro mu ? 7.2.5 guncellemesi mtk islemcili redmi note 3 icin geldi diye biliyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizkopan -- 4 Mayıs 2016; 18:13:34 >
    Redmi note 3 pro

• Uzerindeki romun developer versiyonunu indirip kurmak sanirim sorunu çozecektir

• bulentataseven kullanıcısına yanıt
    o rom güncel değil, 6.4.28 i dene
  • Mi4c cihazı alalı 4 ay oldu ve telefon kapandı şebeke gitti. Bende bu yöntemle imei attım. Neyse herşey olumlu sinyal geldi vs ama imei kontrol ettiğimde eski imei görünüyor fakat şebeke geldi çalışıyor telefon. Birde fastboot getvar komutu ile imei sorgulayinca imei kısmı boş görünüyor. Fikri olan var mı?

• TWRP kurulumunu yapamadım. Telefonu görmüyor. Yardım edebilecek biri varsa çok iyi olur. Bir türlü sorunu çözemedim :)

OEM kilidi ve USB hata ayıklama açık

Redmi note 3 pro (sd 650) imei-brick-unlock/lock bootloader-güncelleme çözümleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GasiOr -- 19 Mayıs 2016; 17:46:32 >
  • mi4 cihazım var burda anlatılanlar mi4 içinde geçerlimi acaba?
  • Edit: Çözüm için baya uğraştım ama sonunda oldu. Mi PC Suite uygulamasını indirdim ingilizce olanı sonrasında cihazı recovery moda aldım ses açma ve kısma ve güç butonu çalıştı niyeyse bende.
    Siyah bir telefon görünü ekranda. Sonra bilgisayara bağladım Mi PC Suite cihazı tanıdı ve update altından R.Flash ile yükledim.

İlk denememde %50 de kaldı ve hata verdi. Birçok kez daha denedim, yeniden o moda geçtim. Telefonu kapatma tuşuna bakıp 3. defa mi logosu görününce 2 sn sonra güç butonunu bırakınca kapatabildim.

Sonrasında tekrar recovery mod'a aldım ve bir şekilde yüklemeye başladı orası nasıl oldu tam anlayamadım.

-------------------------------------

Arkadaslar telefonum rom yuklerken bilgisayar uykuya gecti tekrar actim islem bitti ama mi logosu takili kaliyor.

Bootloop olmus ve bootloader kilitlenmis. Download moda gecmiyor.

Sarjini biririp sarj edip usb taktiktan sonra arti eksi ses tusuna bastim,
    adb restart edl dedim hicbiri olmadi.
    Fastboot modda adb calismiyor, recovery kilitli olunca oradan da download moda gecemiyorum miflash tanımıyor.

Onerisi olan var mi? Recovery modda adb sideload ile yukleme yapabilir miyim? Evet ise hangi romu kullanmalıyım. Aşağıdaki official rom mu?

http://en.miui.com/download-301.html Author: MIUI Official TeamVersion: V7.3.2.0.LHOMIDD (MIUI7)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -YağmurAdam- -- 27 Mayıs 2016; 21:55:20 >

• MERHABA HOCAM write dual imei programını bulamadım nerde acaba
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.