Şimdi Ara

soğuk yüzünden kapılar açılmıyor! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
33.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • slm millet bende de polo var 2000 model 1.6 hb.wd 40 sürdüm iyice valla çaresi olmuyor.hergün arka kapıdan öne geçmek zorunda kalıyorum.wd 40 bi işe yaramadı.bıktım sinirden parçalıycam arabayı.
  • arkadaşlar,

fitiller için yağlama ve koruma amacıyla silikon bazlı yağlayıcıları tercih ederseniz daha doğru bir bakım ve koruma sağlamış olursunuz.Markası önemli değildir.Önemli olan güvenilir bir firma ve silikon içerikli yağlama yapılmasıdır.

http://www.opakltd.com/AutoSili.htm

http://www.amsoil.com/StoreFront/als.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 31 Aralık 2008; 10:34:17 >

• bmw için yazan bir tane

ama tüm araçlarda kullanılabilir.hemde fitillere bakım yapar.

soğuk yüzünden kapılar açılmıyor!
  • ekteki linkteki ürün ise tam soğuk havalar için biçilmiş kaftan würth ürünleri satan yerden bulunabilir herhalde .,
    bu ürün içeriği biraz daha farklı silokonsuz koruma sağlıyor detayları okuyabilmeniz için link koyuyorum.

http://www.autogeek.net/wurth-rubber-care.html

ancak tavsiye edebileceğim würth ürünü derseniz ekteki link hem sürmedeki kolaylık hem de içeriği açısından tam fit oluyor.

http://www.wurth.com.tr/?site=urunler&sayfa=arama&sonuc=detay&urun=12396

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 31 Aralık 2008; 13:06:34 >

• quote:

Orjinalden alıntı: exxsper

slm millet bende de polo var 2000 model 1.6 hb.wd 40 sürdüm iyice valla çaresi olmuyor.hergün arka kapıdan öne geçmek zorunda kalıyorum.wd 40 bi işe yaramadı.bıktım sinirden parçalıycam arabayı.

ön kapının içindeki dilini şekilde anlattığım gibi yaptınmı ?(KAPI AÇIKKEN) kapı dili açma kolunu çekince şak diye yerine geliyormu ? kapı dili yavaş yavaş yerine geliyorsa soğukta kapılar açılmaz , pislik veya tortuda engel olabiliyor buna

RESİM 1

http://img508.imageshack.us/my.php?image=nokia000tq8.jpg

RESİM 2

http://img368.imageshack.us/my.php?image=nokia001vw7.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendel50 -- 1 Ocak 2009; 4:58:16 >

• ben dün aracımın tavandaki esas kapıların açılmamasına sebep veren yere yani o siyah süet gibi bişi var boydan boya oraya vazelin sürdüm ama vazelini sürene kadar vazelin dondu.Tam istediğim gibi olmadı.Bugün sabah okula giderken yine kapılar zor açıldı.Acaba kapının üst tarafını yağlasak olmaz mı?hani o kapının üstündeki sınıra...
  • KAPI DONMA SORUNU VW'LER DE VAR HERALDE :)YARIN PUDRA SÜRCEM BİDE ONU DENİYECEM.ŞİMDİ İŞTEN ÇIKIYORUM ARABAMIN BAŞINDA YİNE Bİ ARKADAN ÖNE GEÇME MARATONU YAŞIYACAM:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: alpergndz

ben dün aracımın tavandaki esas kapıların açılmamasına sebep veren yere yani o siyah süet gibi bişi var boydan boya oraya vazelin sürdüm ama vazelini sürene kadar vazelin dondu.Tam istediğim gibi olmadı.Bugün sabah okula giderken yine kapılar zor açıldı.Acaba kapının üst tarafını yağlasak olmaz mı?hani o kapının üstündeki sınıra...

soğukta yağ bile donuyor kaldıki vazelin taş gibi olur vede soğukta vazelini fitillere yedirmek imkansızdır , badem yağı tabir edilen yağı aksesuarcılarda 3-5 ytl ye satılan ürünlerden kullanabilirsiniz
  • Ben vazalin sürme işlemini bundan 1 ay kadar önce kapalı garajımda yaptığımdan donma olmadı eksi derecede vazalin süremezdiniz en iyisi vezir hocanın dediği ürünü kullanmak yada badem yağı veya 10 numara ince yağ kullanın
  • çok iyi oldu bu konuyu açtığınız benim aracımda 99 polo classic bendede aynı sorun var her sabah kaynar suyla gezmekten bıktım bu akşam sanayide ustaya bırakmıstım ben gittim tabi arabayı oda sağolsun kıyak olsun diye yıkatmıs geldim bastım tuşa kilit açıldı ama kapı olduğu gibi duruyo :) sanayinin ortasında kaldık yine bi yerden kaynar su buldukta açabildik bunun üstün

vazelinle bir güzelce yağladım heryeri bakalım faydası olacakmı yok olmazsa wd-40 artı yağ deneyelim bakalım oda olmadı pudra oda olmadı arka kapıdan binmeye devam
  • bu sorunu yaşayan ne kadar çok kişi varmış meğer. daha değişik önerileri olan varsa alabiliriz. bu arada arabayı yıkatmaya korkuyorum. sprey filan sürdüm ama ya yine donarsa.

birde işin kötü tarafı geçen yine zar zor açtım kapıyı. 5-10 dk lık bir yolculuktan sonra durdum inecem ama o da ne. kapı yine donmuş. bu seferde içerden açılmadı. neyseki yoldan geçen birisi denk geldide ona açtırdım. resmen rezillik başka bişey değil.
  • arkadaşlar bende hyundai elentra var 96 model ne zaman dşarıya çksam arbayla kilitler donuyor anahtar deliğine nahtar girmiyor uzaktan kumandada fayda etmiyor
    sizce ne yapabilirim bi fikri olan varmı arabanın kapılarını kilitleyemiyorum dışarıya çıkınca
  • ben bu problemi % 100 aştım , üstte yazdıklarımı iyice okumanızı öneririm ,esas problem kapı kilidin içindeki dilin takılması
  • arkadaşlar vazelinde hikayeymiş hiçbir işe yaramadı ya ne yapacaz bu kapılara öğretmenim okula geç kalmakta olmuyo öğleni beklesek çözülse felan ne tavsiye edersiniz ne yapalım?

dikkatimi çeken fitiller değil kapı olduğu gibi donuyo yani metal aksam oralarda yapışıyo tekrardan yıkatıp çok iyi bir kurulasak acaba çözüm olurmu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: frozenrealm

arkadaşlar vazelinde hikayeymiş hiçbir işe yaramadı ya ne yapacaz bu kapılara öğretmenim okula geç kalmakta olmuyo öğleni beklesek çözülse felan ne tavsiye edersiniz ne yapalım?

dikkatimi çeken fitiller değil kapı olduğu gibi donuyo yani metal aksam oralarda yapışıyo tekrardan yıkatıp çok iyi bir kurulasak acaba çözüm olurmu?

tavsiyem aşagıdaki ürünü kullanmanız

• her zaman doğru bir ürün varsa bunu kullanmaktır.Bazen aklımıza gelemeyecek kadar deaty şeyler yüzünden aksamlarınız zarar görebilir. Bu nedenle deri içi uygun olan badem yağı ve vazelin canlı dokulara en az zarar veren seçenek konusuna katılmakla birlikte , lastik fitilleri için uygun olması konusunda ciddi şüphelerim var. Würth ürünü bu iş için tasarlanmış olduğu için fiyatını bilemeyeceğim ama en uygun seçenektir ve fitillerin ömrünü uzatıp soğuktan serleşmesini önlemektedir

Fitillerinizin değiştirme durumunda ne kadar pahalı birşey olduğunu araştırarsanız bana hak vereceksiniz.

NOt: Aksi belirtilmediği sürece tüm silikon bazlı olmayan lastikler 5 sene kullanım ömrü vardır. Bunun üsütünde artık vasfını yitirirler ve serleşip içinde çatlaklar oluşur aynen araç lastiği gibi.Ancak uzun yıllar kullanmanızı uzatacak bu tür ürünler ile en azından yenisi gibi olmasa da katlanabilir sertlikte olana kadar süreyi uzatmak mümkündür.

quote:

Orjinalden alıntı: komador

Ben vazalin sürme işlemini bundan 1 ay kadar önce kapalı garajımda yaptığımdan donma olmadı eksi derecede vazalin süremezdiniz en iyisi vezir hocanın dediği ürünü kullanmak yada badem yağı veya 10 numara ince yağ kullanın

• ARKADAŞLAR WD 40, TARZI ÜRÜNLERİ KULLANDIM Bİ SONUC ALAMADIM.DÜN EN SONUNDAN KİLİTİ SÖKTÜRDÜM.KİLİTİN İÇİNİ Bİ GÜZEL TEMİZLEDİLER.SONRA YAĞLADILAR.ÜSTÜNE SPREY SIKTILAR.KİLİTİ SÖKMEDEN SPREYLE YAPTIĞIUMIZ UYGULAMA SADECE MANDALI TEMİZLİYOR.ÖNEMLİ OLAN KİLİTİN İÇİNDEKİ MEKANİZMA.BU SABAHA KİLİTİM İLK DEFA DOĞRU ÇALIŞTI.
  • quote:

Orjinalden alıntı: exxsper

ARKADAŞLAR WD 40, TARZI ÜRÜNLERİ KULLANDIM Bİ SONUC ALAMADIM.DÜN EN SONUNDAN KİLİTİ SÖKTÜRDÜM.KİLİTİN İÇİNİ Bİ GÜZEL TEMİZLEDİLER.SONRA YAĞLADILAR.ÜSTÜNE SPREY SIKTILAR.KİLİTİ SÖKMEDEN SPREYLE YAPTIĞIUMIZ UYGULAMA SADECE MANDALI TEMİZLİYOR.ÖNEMLİ OLAN KİLİTİN İÇİNDEKİ MEKANİZMA.BU SABAHA KİLİTİM İLK DEFA DOĞRU ÇALIŞTI.

KİLİDİN SÖKÜLMESİ İÇİN KAPI İÇ DÖŞEMESİ SÖKÜLÜYORKİ ( MUHAKKAK İZ KALIYOR İÇ KAPI AÇMA YERLERİNDE ) BİRDE KAPININ İÇİNDEKİ ORJİNAL NAYLON ÇIKACAK BUNLARA EL SÜRDÜRMEMEK GEREK ZORDA KALMADIKÇA , BEN MEKANİZMAYI SÖKMEDEN BU DEDİĞİNİ HALLETİM VEDE KAÇ GÜNDÜR PROBLEM YOK
  • bugün aracımı güneş altında iyice bi ısttım.özellikle tavandaki süete benzer fitil vazelini ısıdan dolayı güzelce emdi.Elimle de güzelce yedirdim vazelini.Yarın sabah sırf sizin için bakacağım kapılar yüne donuyormu diye?

inşallah donmamıştır..
  • quote:

Orjinalden alıntı: alpergndz

bugün aracımı güneş altında iyice bi ısttım.özellikle tavandaki süete benzer fitil vazelini ısıdan dolayı güzelce emdi.Elimle de güzelce yedirdim vazelini.Yarın sabah sırf sizin için bakacağım kapılar yüne donuyormu diye?

inşallah donmamıştır..

KAPIN YİNE DONACAK HERŞEY FİTİLLERDE BİTMİYOR , KİLİT MEKANİZMASININ WD-40 YAĞ İLE YAĞLANMASI GEREKİR , WD40 DEDİĞİMİZ SPREY ASLINDA BİR NEVİ İNCE YAĞ , YA BU İŞİN İNCELİĞİ KİLİDİN İÇİNDEKİ DİLİN PİS TOZ KİRDEN HAREKET KABİLİYETİNİ YİTİRMESİDİR , ZATEN GRES YAĞLI OLAN MEKANİZMA SOĞUKTA HAREKET EDEMEZ HALE GELMEKTE ,
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.