Şimdi Ara

soğuk yüzünden kapılar açılmıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
33.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    soğuk havalarda özellikle sabahları arabaya bineceğimiz zaman, uzaktan kumanda ile kapıları açtıktan sonra ön kapılar açılmıyor. arka kapılar açılıyor ama. kilit mandalları yukarı çıkıyor ama çok zorlamamıza rağmen bir türlü açamıyoruz kapıları. bizde mecburen arkadan binip öne içeriden geçmeye çalışıyoruz. bu da çok zor oluyor haliyle.

bu sorunu nasıl çözebiliriz? yardımlarınızı bekliyorum.

• Arkadaşım 99 clasic var bendede bu sorunu nasıl çözebileceğini 2 aşamada anlatıcam

1 - KAPI İÇİNDEKİ FİTİLLERİ BOYDAN BOYA ŞU AYAKKABI PARLATMAYA YARAYAN SÜNGERLERDEN ALIYORSUN VEDE 50 GRAM 10W/40 YAĞ ALIYORSUN SANAYİDEN BİR YERDEN DAHA SONRA SÜNGERLE İÇ TARAFTAKİ KAPI FİTİLLERİNİ İYİCE YEDİREREK YAĞLA ( HEMDE GÜZELCE PARLATMIŞ OLURSUN )

2 - WD-40 SPREY ALIYORSUN ARTIK HER MARKETTE BULUNUYOR BU SPREYİDE KAPI AÇMA KOLLARINI ÇEK KENDİNE AÇILAN ARALIĞI GÜZELCE SIK DAHA SONRA İSE KAPILARI AÇ İYİCE KAPININ İÇ YANAĞINDA KİLİT MEKANİZMASI VAR 3 VİDA İLE TUTTURULMUŞ ORALARA YEDİRE YEDİRE GÜZELCE SIK İYİCE İÇ TARAFLARA YEDİR BOLCA SIKIYORSUN , KORKMA ELEKTRİKSEL AKSAMA HİÇ BİR ZARARI OLMAZ

BUNU 2 AYDA BİR YAPMANDA FAYDA VAR , POLO VE BORALARDA ESAS PROBLEM FİTİLLERİN GEREĞİNDEN DAHA KALIN OLMASI NEDENİYLE BUZ TUTARAK KAPILARI TUTARAK AÇMAMASI BUZLANMAYIDA ANCAK YAĞ ENGELLİYOR ,

arkadaşım bu dediklerimi yaparsan kurtulursun bu problemlerden ben daha yeni polo aldım ilk günlerde bende arka kapıdan içeri giriyordum vede en sonunda fitillerin yapıştığını fark ettim vede kurtuldum konu komşuya rezil olmaktan

NOT : SANA PM DEN ANLATACAKTIM AMA ARKADAŞLAR BURDA YAZMAM İÇİN ISRAR ETTİ , YALNIZ SONUCUNU BURDA YAZ MUTLAKA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendel50 -- 28 Aralık 2008; 6:10:50 >

• burada anlatsanız belki aynı problemle karşılasan arkadaşlara faydalı olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: mendel50

99 clasic var bendede bu sorunu nasıl çözebileceğini 2 aşamada anlatıcam

1 - KAPI İÇİNDEKİ FİTİLLERİ BOYDAN BOYA ŞU AYAKKABI PARLATMAYA YARAYAN SÜNGERLERDEN ALIYORSUN VEDE 50 GRAM 10W/40 YAĞ ALIYORSUN SANAYİDEN BİR YERDEN DAHA SONRA SÜNGERLE İÇ TARAFTAKİ KAPI FİTİLLERİNİ İYİCE YEDİREREK YAĞLA ( HEMDE GÜZELCE PARLATMIŞ OLURSUN )

2 - WD-40 SPREY ALIYORSUN ARTIK HER MARKETTE BULUNUYOR BU SPREYİDE KAPI AÇMA KOLLARINI ÇEK KENDİNE AÇILAN ARALIĞI GÜZELCE SIK DAHA SONRA İSE KAPILARI AÇ İYİCE KAPININ İÇ YANAĞINDA KİLİT MEKANİZMASI VAR 3 VİDA İLE TUTTURULMUŞ ORALARA YEDİRE YEDİRE GÜZELCE SIK İYİCE İÇ TARAFLARA YEDİR BOLCA SIKIYORSUN , KORKMA ELEKTRİKSEL AKSAMA HİÇ BİR ZARARI OLMAZ

BUNU 2 AYDA BİR YAPMANDA FAYDA VAR , POLO VE BORALARDA ESAS PROBLEM FİTİLLERİN GEREĞİNDEN DAHA KALIN OLMASI NEDENİYLE BUZ TUTARAK KAPILARI TUTARAK AÇMAMASI BUZLANMAYIDA ANCAK YAĞ ENGELLİYOR ,

arkadaşım bu dediklerimi yaparsan kurtulursun bu problemlerden ben daha yeni polo aldım ilk günlerde bende arka kapıdan içeri giriyordum vede en sonunda fitillerin yapıştığını fark ettim vede kurtuldum konu komşuya rezil olmaktan

hocam süper bir açıklama verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler...

• oto aksesuarcılarda donmayı onleyici spreyler var ama her allahın günü bunu yapmak işinizi çözermi bilmem bu arabalarda bu sorun kronik daha oncede ceşitli forumlarda duymustum.Sanırım kapı fitillerini değişmek en mantıklısı ama işe yararmı onu bilmem
  • mendel50 bilgilendirme için teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: zugasi_berepe

oto aksesuarcılarda donmayı onleyici spreyler var ama her allahın günü bunu yapmak işinizi çözermi bilmem bu arabalarda bu sorun kronik daha oncede ceşitli forumlarda duymustum.Sanırım kapı fitillerini değişmek en mantıklısı ama işe yararmı onu bilmem

hergün yapmıyorum 1 kere iyice yağı yedirerek fitilleri yağlarsak 2 ay kadar gidedeğini tahmin ediyorum zaten kış ayı 4 ay , fitiller yağsız kalmasın yeter , ben 20 gündür problemsiz kullanıyorum hemde bu ayazlarda , birde camlara çözüm bulabilsek tam olacak onun içinde spreyler var ama camı yağlandırıyor deli oluyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendel50 -- 28 Aralık 2008; 14:47:47 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. en kısa zamanda dediklerini uygulayacağım. bıktım artık bu durumdan. çünkü dikkat çekmemek mümkün değil. arabanın alarmı deli gibi ötüyor bu esnada ve siz arkadan binip öne geçmeye çalışıp alarmı susturmaya çalışıyorsun. dediğin gibi böyle bir durumda hem komşulara rezil oluyorsun, hemde bu durumu bilmeyen bir kişi seni hırsız zannedebiliyor. malzemeyi hemen alırsam sonucu yazarım buraya.
  • BORA - POLO - GOLF LERDE BU PROBLEM OLABİLİYOR , PASSATIN KAPI SİSTEMİ NASIL BİLMİYORUM BELKİDE AYNIDIR ZAMANIM OLURSA BİRDE RESMİNİ ÇEKERİM ÖZELLİKLE KİLİT MEKANİZMASINI YAĞLAMAYI RESİMLE GÖSTERMEM LAZIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendel50 -- 29 Aralık 2008; 7:57:05 >
  • quote:

BORA - POLO - GOLF LERDE BU PROBLEM OLABİLİYOR , PASSATIN KAPI SİSTEMİ NASIL BİLMİYORUM BELKİDE AYNIDIR ZAMANIM OLURSA BİRDE RESMİNİ ÇEKERİM ÖZELLİKLE KİLİT MEKANİZMASINI YAĞLAMAYI RESİMLE GÖSTERMEM LAZIM

valla resmini çekebilirsen çok iyi olur hocam. bu sorunu yaşayan sadece biz değiliz. eminim daha çok kişi vardır.
  • Kapıların donarak yapışmamasıı için ben fitillere vazalin sürdüm tavsiye ederim.motor yağının belki fitillere zararı olabilir ama vazalinin zararı olacağını sanmıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: komador

Kapıların donarak yapışmamasıı için ben fitillere vazalin sürdüm tavsiye ederim.motor yağının belki fitillere zararı olabilir ama vazalinin zararı olacağını sanmıyorum.

HOCAM BU ARABADAN ÖNCE SEAT TOLEDO , RENAULT CLİO , BMW 320 , R9 BROADWAY KULLANDIM HEPSİNE YAPMIŞTIM Bİ PROBLEMLE KAŞILAŞMADIM MÜHİM OLAN YAĞLAMAK OLSA GEREK , BİRDE 10W/40 YAĞIN YERİNE ŞU ARABALAR İÇİN GÖĞÜS PARLATICI VARDIR BADEM YAĞI TABİR EDİLİR SANAYİDE 3-5 YTL YE HER AKSESUARCIDA BULUNUR SAYDAM RENKLİ YAĞ ( BUNLARIN ASLI 10 NUMARA YAĞDIR ) BUNLARIDA KULLANABİLİRSİNİZ , AMA CİDDEN SABAH İŞE GİDERKEN BU SORUNU YAŞAMAK ADAMI DELİRTİR BENİM BAŞIMA POLOMU ALDIĞIM ZAMAN GELDİ ,HANİ ŞU KARIN YAĞDIĞI ZAMAN ARKA KAPIDAN BİNMEK ZORUNDA KALDIM , O SİNİRLE HEMEN O GÜN PROBLEMİ ÇÖZDÜM , ARABAYA ARKA KAPIDAN AKROBASİ YAPARAK GİRMEK HOŞ BİŞEY DEĞİL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendel50 -- 29 Aralık 2008; 10:36:41 >

• RESİM 1

http://img508.imageshack.us/my.php?image=nokia000tq8.jpg

RESİM 2

http://img368.imageshack.us/my.php?image=nokia001vw7.jpg

RESİM 1 DE KAPI KİLİDİNİN İÇİNDEKİ DİLİ ELİNİZLE KAPATIN İÇTEKİ DİL RESİM 2. DEKİ GİBİ OLACAK !!! BU DİL KAPI KOLUNU ÇEKTİĞİNİZDE GERİ DÜŞER (( KAPIYI DİLLERİ DÜŞÜRMEDEN KAPATMAYIN )) , RESİM 2 DEKİ GİBİ DİLİN ARALIĞINA SPREYİ BOLCA SIKIYORSUNUZ İŞTE HEPSİ BU ,İŞİNİZ BİTİNCE KAPI KOLUNU ÇEKİN İÇİNDEKİ DİL ESKİ HALİNİ ALACAKTIR ,DİL ESKİ HALİNİ ALIRKEN ZORLANMADAN ŞAK DİYE YERİNE GELMELİDİR GELMİYORSA VEYA ZORLANIYORSA SPREYİ İYİ SIKMAMIŞSINIZ DEMEKTİR !!! , İŞLEMİ TEKRARLAYIN (CİMRİLİK YAPMAYIN BOL SIKIN SPREYİ :):) ) ,
    FİTİLLERİ YAĞLAMAYI KENDİNİZ YAPARSINIZ ZATEN İŞLEM TAMAM ARTIK KIŞ GÜNLERİ RAHAT EDEBİLİRSİNİZ

MALUM ÖNÜMÜZ KIŞ KİMSE PROBLEM YAŞAMASIN MAKSAT AZİZ KARDEŞLERİMİZİN İŞİ GÖRÜLMÜŞ OLSUN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendel50 -- 29 Aralık 2008; 11:10:51 >

• eywallah çok teşekkür ettim.
  • ben boranın kapı fitillerini yağladım bugün ama yine buz tuttu
    sanırım tavandaki siyah yeri yağlamak lazımmış çünkü baktım esas orası buz tutuyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: alpergndz

ben boranın kapı fitillerini yağladım bugün ama yine buz tuttu
    sanırım tavandaki siyah yeri yağlamak lazımmış çünkü baktım esas orası buz tutuyor

içteki kilit mekanizmasınıda yağlamak gerekiyor
  • sevgili mendel bu aynı zamanda fitillerin ömrünü uzatırmı ?

eğer uzatmaz aynı değerde kılarsa fitillerin ömrünü uzatmak için ne yapabiliriz sence ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: yaman53

sevgili mendel bu aynı zamanda fitillerin ömrünü uzatırmı ?

eğer uzatmaz aynı değerde kılarsa fitillerin ömrünü uzatmak için ne yapabiliriz sence ?

yaman hocam ben fitillerin ömrünü uzattığını savunuyorum sonuçta yağlanınca elastikiyetini dahada artırıyor , lastik fitiller kuruduğunda çatlayıp uzun zaman periyodunda kırılabiliyor , bu çatlaklar kılcal çatlaklar , ancak burda aksini savunan arkadaşlarda çıkabilir onları kendi fikirleriyle başbaşa bırakıyorum , ben her aracıma bunu yapıyorum hatta yazında parlatmak için yapıyordum fitiller pırıl pırıl parlıyor yıllardır herhangi bi problemle de karşılaşmadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendel50 -- 31 Aralık 2008; 11:52:42 >

• fitillerin ömrünü uzatır bencede , yağlama kurumasını ve elastikliğini kaybetmesini önler diye düsünüyorum
    bu arada sn mendel bilgiler için tesekkürler bende uygulayım bu yontemi bazen yapısıyor fittiller zor açılıyo
  • yaglanırsa ve sürekli temizlenmez toz toplarsa asıl ozaman yırtılmalar olabilir ve yol sesi içeride hissedilir.
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: yaman53

sevgili mendel bu aynı zamanda fitillerin ömrünü uzatırmı ?

yaman hocam ben fitillerin ömrünü uzattığını savunuyorum sonuçta yağlanınca elastikiyetini dahada artırıyor , lastik fitiller kuruduğunda çatlayıp uzun zaman periyodunda kırılabiliyor , bu çatlaklar kılcal çatlaklar , ancak burda aksini savunan arkadaşlarda çıkabilir onları kendi fikirleriyle başbaşa bırakıyorum , ben her aracıma bunu yapıyorum hatta yazında parlatmak için yapıyordum fitiller pırıl pırıl parlıyor yıllardır herhangi bi problemle de karşılaşmadım

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.