Şimdi Ara

Soğukta telefonum kapanıyor ve açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
4.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ukrayna'da yaşıyorum bulunduğum şehirde soğuklar başladı gündüz sıcaklık ortalama -10, -15 civarında ve cihazım son birkaç haftadır %50 lerde şarjı bitmiş gibi kapanıyor, açmaya çalıştığımda şarjı hiç yokmuş gibi boş pil ekranı geliyor.

3-4 kez bebeği parkta gezdirirken başıma geldi aynı şekilde eşimin telefonuda birkaç kez kapandı.

Sorum şu ki bizim cihazlarımız mı problemli yoksa apple cihazları soğukta cihaza zarar gelmesin diye mi böyle bir sistem var?

Not: ikimizin cihazıda 6s

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Soğuk Hava Koşullarında Telefonun Kapanması ve Açılmaması

Soğuk hava koşulları, telefonların kapanmasına ve açılmamasına neden olabilir. Bu durum, özellikle "soğuktan kapanan telefon nasıl açılır" veya "telefon soğukta kapandı açılmıyor" gibi sorunlarla karşılaşan kullanıcılar için can sıkıcı olabilir.

Telefonların soğukta kapanmasının birkaç nedeni vardır:

• Pilin Bozulması: Soğuk hava, telefonların pillerini boşaltabilir ve kimyasal reaksiyonlarını yavaşlatabilir, bu da telefonun kapanmasına neden olabilir.
    • Donanım Arızası: Soğuk hava, telefonun donanım bileşenlerine zarar verebilir ve ekranın çalışmamasına neden olabilir ("telefon soğukta ekran açılmıyor").
    • Yoğuşma: Soğuk havadan gelen nem, telefonun içine girerek yoğuşabilir ve bu da kısa devrelere neden olabilir.

Soğukta Kapanan Bir Telefonu Açma:

Telefonun soğukta kapanması durumunda, aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Telefonunu sıcak bir ortama getir.
    • Telefonunu kapat ve birkaç saat şarj et.
    • Pili çıkardıysan, pili tekrar tak.
    • Telefonunu yeniden başlatmayı dene.

Eğer bu adımlar sorunu çözmezse, telefonunda donanım arızası olabilir ve profesyonel bir tamirciye başvurman gerekebilir.

Soğuk Havada Telefonunu Koruma İpuçları:

Soğuk havalarda telefonunu korumak için şu ipuçlarını uygulayabilirsin:

• Telefonunu sıcak tut.
    • Telefonunu suya veya neme maruz bırakma.
    • Telefonunu aşırı soğukta uzun süre saklama.
    • Telefonunun pilini tam dolu tut.

Bu önlemleri alarak, telefonunun soğuk hava koşullarında kapanmasını ve açılmamasını önleyebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Normal bir durum,cihaz zarar görmesin diye yapiyor.
  • Benim şarjım %20 ve altındayken sogukta (5-10 derece) iken hava kapanıyor güncelleme sonrası böyle oldu geçen kış böyle değildi.
  • Disarida sarja takinca aciliyorsa koruma filan yok. Dupeduz bir hatadir bu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Werkzeug W kullanıcısına yanıt
    Bir önceki kış daha soğuk dönemlerde bile kapanmadı hiç. Yanıma powerbank alıp deneyeceğim bu dediğinizi

• Aynı sorundan müzdaribim geçen sene olmuyordu bu sene başladı apple ile görüştüm yazılımdan kaynaklı güncelleme yapın dedi (9.3.2 kullanıyorum) ama dediğiniz gibi kaç kere yolda bıraktı beni powerbank olmasa ne olurdu halim şarja takınc açılıyor

• Sizinki yine iyi Ukrayna'daki soğuktan kapanıyor.Benim telefon Antalya soğuğunda kapanıyor(15derece)

6s plus
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sanırım birçok kişide mevcut. Çok canımı sıkıyor bu durum.tek teselli cepte ısıtınca kaldığı yerden açılıyor.

• Mansiada yaşıyorum eğer kap yoksa mansada bende de oluyor

Telefon olastik olmadığı için soğuğu direk ğile yansıtıyor :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: say

https://www.apple.com/tr/support/iphone6s-unexpectedshutdown/

Benim cihaz o program için uygun değil hocam. Benim ne yapmam gerekiyor bu durumda. Sorunum bariz var

• quote:

Orijinalden alıntı: Werkzeug

Disarida sarja takinca aciliyorsa koruma filan yok. Dupeduz bir hatadir bu.

Bütün sırrı bozmuşsun kardeş. Tebrikler...

Konu sahibi arkadaşım şu mesajı bir oku gerekeni yap...

iPhone 6s’nizin seri numarasının 4. ve 5. satırlarının aşağıdaki karakterlerden herhangi birisini içerip içermediğini kontrol edin;

Q3
    Q4
    Q5
    Q6
    Q7
    Q8
    Q9
    QC
    QD
    QF
    QG
    QH
    QJ
    Eğer bu karakterlerden herhangi birisi seri numaranızın 4. ve 5. satırında yer alıyorsa ücretsiz pil değiştirme programından faydalanabileceksiniz. Ancak aksi bir durum söz konusuysa yani 4. ve 5. satırda bu karakterlerden herhangi birisi yer almıyorsa pilinizin değişimi açıklanan bu program kapsamında yapılamayacaktır. Eğer yine de benzer bir sorun yaşıyorsanız iPhone’unuzu servise gönderebilir, onarılmasını talep edebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: AlicanNalbat

quote:

Orijinalden alıntı: Werkzeug

Disarida sarja takinca aciliyorsa koruma filan yok. Dupeduz bir hatadir bu.

Bütün sırrı bozmuşsun kardeş. Tebrikler...

Konu sahibi arkadaşım şu mesajı bir oku gerekeni yap...

iPhone 6s’nizin seri numarasının 4. ve 5. satırlarının aşağıdaki karakterlerden herhangi birisini içerip içermediğini kontrol edin;

Q3
    Q4
    Q5
    Q6
    Q7
    Q8
    Q9
    QC
    QD
    QF
    QG
    QH
    QJ
    Eğer bu karakterlerden herhangi birisi seri numaranızın 4. ve 5. satırında yer alıyorsa ücretsiz pil değiştirme programından faydalanabileceksiniz. Ancak aksi bir durum söz konusuysa yani 4. ve 5. satırda bu karakterlerden herhangi birisi yer almıyorsa pilinizin değişimi açıklanan bu program kapsamında yapılamayacaktır. Eğer yine de benzer bir sorun yaşıyorsanız iPhone’unuzu servise gönderebilir, onarılmasını talep edebilirsiniz.

Bu arada sorgulamada eğer cihazınız çıkmıyor ise yine de servise ya da store a götürün geri çevirmiyorlar. Değişim yapıyorlar bataryayi...

• Soğukta kapanma 4s lerde dahi olan bir durumdu bu pillerin çalışması böyle. sarj bağlantısında pildeki yük değiştiğinden iç ısı değiştiğinden çalışmaya başlıyor. 6s de ise sıcaklıktan bağımsız özellikle ios 10 ile tetiklenen ayrı bir problem var. Normal zamanlarda kapanmıyorsa telefonda problem yok. soğuk için de deri case engelleyebilir büyük ölçüde.
  • AlicanNalbat kullanıcısına yanıt
    Eşimin ve kendi telefonumun seri numaralarını kontrol ettim. Bu harf ve rakamlardan hiçbirine rastlamadım

• Bu olay bende de oluyor hatta şimdi böyle bir konu açacaktım ki açılmış. Öncelikle bu durumu akşam soğukta farkettim dışarda durunca bir de telefon elimdeyken (ortalama hava sıcaklığı 1-3c) ya çok çabuk şarjı bitiyordu yada tamamen kapanıyordu kapandığı zaman ise 5 dk cebime koyup çıkardıktan sonra düzeliyor ve telefon açılıyordu. Baya bi kafama takıldı arkadaşlarında dediği gibi geçen sene böyle bi sorun olmuyordu. Apple ile görüştüm bi iki işlem yaptılar bataryada bi sıkıntı olmadığını,çoğu insanın bu olayı yaşadığını ve şikayetçi olduğunu söylediler.Muhendislerimiz olayın neden kaynaklandığını çözmeye çalışıyorlar dedi büyük ihtimal yeni gelen güncelleme ile düzeltilecek. Bu durum yüzünden servise vermeyi düşünen arkadaşların servise vermesini önermem çünkü sorduğumda "sorunu bulamayacakları için sıfırlayıp geri vereceklerdir" dediler. Beklemekten başka bir şey yok gibi gözüküyor

• Ben ve arkadaslarimda da ayni sorun var. 6, 6s, 6s plus hepsi kapaniyor sogukta bizimkilerin.

• Geçen sene hiçbirimizde bu problem olmadığına göre muhtemelen sorun ios 10... ios 9 olupta bu sorunu yaşayan var mı acaba merak ettim?
  • AlicanNalbat kullanıcısına yanıt
    Bende seri numarasinda bu harfler yok model numarasinda QJ var. O degil sanirim dimi

• 6s plus kullaniyordum ayni sorunu ben yasiyordum ve tadi kactigi icin 7 plusa gectim. Degisim programinda seri numaram cikmiyor :(
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.