Peki sorarım: Acaba soğuk havada el freninizi çekiyor musunuz? Bize hep çekilmemesi ,kampanaların yapışacağı söylenmişti? Ne diyorsunuz?
yerine ve durumuna göre değişir. nemli bi iklimdeysen ya da parketmeden gün içinde sulu bi bölgeden geçmişsen, yani bi şekilde arka fren sistemin su ile haşır neşir oluyorsa (buna nemi de dahil edebilirsin) gayet tabi ki el freni çekilmez. sabah kalktığında sistemdeki nemin ve su taneciklerinin mükemmel birer japon yapıştırıcıya dönüştüğünü bizzat tecrübe etmiş olursun. aynı şey araba yıkama için de geçerli biliyorsundur herhalde. soğuk havalarda, iyice kurutma yapılmayacaksa (öyle kuru bezle silmek filan işe yaramaz), kilitlerin ve kapıların donacağını (fitillere yapışacağını) test edebilirsin istersen. gerçi bunu önlemenin yolu var. mesela fitillere vazelin sürmek gibi... haa bi de soğuk havalarda gece park yerinde silecekleri havay kaldırmak var tabii...
arkadaşlar bu soğuk havalarda arabanızla artık işiniz bittiğinde içerideki sıcak havayı klimanızla 5 dk gibi bir süreyle dış sıcaklıkla aynı hale gelecek şekılde soğutun ve sabah bu sorunla karşılaşmazsınız. ayrıca sileceklerıde kaldırmakta fayda var bırde kesınlıkle el frenını çekik bırakmayın balatalara yapışır bırakması uzun zaman alabilir.iyi forumlar
doğrudur aşırı soğuk havalarda kampanalar donup yapışabiliyor el freni takılı kalıyo sonra uğraşki çözülsün yani soğuk havada el freni çekmem sadece aksi yönde vitese takarım.bide tekerleklere taş fln koyarım
biliyodum böle sıcak su dökünce çatlar diye hatta geçen gün bendede oldu arabaya bindim cam kirliydi yıkıyım dedim su sıkınca her taraf bembeyaz oldu hiçbiyeri göremiyodum indim bi baktım cam tamamen buz olmuş araba soğuk olduğu için kaloriferi açmadım su sıka sıka silecekler çalışa çalışa 100-200 metre gittim herhalde sileceklerin sürtünmesinden dolayı buzlar eridi silecekler buzu kenara itti önüm açıldı heyrei rahat görebiliyodum sen bilmiyomuşsun acı bi deneyimle öğrenmiş oldun cana gelceğine mala gelsin ama ön camda ucuz bişi diil sonuçta inş kaskon wardır
kırılan cam olsun...boşwer canın saolsun...
soğuk havalarda birden bire sıcak havayı açmaman lazımdı ama...soğuk maddeye direk sıcak etki ederse çatlama yada kırılmalara yol açabilir...yada böle bişeydi işte biri söylemişti bana da...
bu arada hiçbişekilde sıcaktan soğuktan etkilenmeyen camlar warmış...onlardan taktırsaydın keşke...
geçmiş olsun kardeş.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme