Şimdi Ara

soğukta cama sıcak vermeyin..!sakın..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu sabah arabaya bindim .yola çıktım camlar kirli diye silecekleri çalıştırdım baktımdi donmuş bi işe yaramıyor bende açtım sıcağı verdim öncama..2 dakika sonra bi zıngırtı sesi. bi baktım cama yanlamasına boydan boya çatlamış..ben bi salaklık yaptım cahillikten gitti arabanın camı .nerden baksan 300 kaattır.aman aklınızda olsun bu kış günü hepimizin başına gelebilir dışarı çok soğuksa ön cama sıcak hava vermeyin...moraller altüst..

• Geçmiş olsun.Bence üzülmeyin.O cam kırılıp üstünüze düşebilir ve sizi yaralayabilirdi.O yüzden takmayın bence dünya malına
  • geçmiş olsun arkadaşım.
    bilgilendirdiğin için sağol.DaRkFoX [tHu] arkadaşın dediği gibi, cana geleceğine mala gelsin.
    olmuş bi kere
  • eyvallah arkadaşlar .bu tarz küçük tiyoları paylaşsak bu topikte hepimiz için iyi olur .bende bişey biliyom zannederdim daha öğrencek çok şey varmış..
  • Geçmiş olsun yine sadece çatlamış sana bir zarar vermemiş ona şükretmek gerekir.
  • Bu kadar ısı farkı yaratabilecek bir kalorifer var mı? Cam buzluyken ilk binişte araç soğuktur normalde. Aracı iyice ısıtmak için sabrettiniz sanırım. Yine de şimdiye kadar hiç böyle bir olay duymadım. Bence sizin aracınızda başka bir sorun vardı.
  • olabilirde ne tarz bi sorun olabilirki?.araba darbelidir kaporta camı kastırıyordur o da çatlamaya fırsat arıyodur çatlar onu anlarım yada camda taşdan falan ufak bi çatlak varsa çatlak büyüyebilir onuda anlarım.ama yok darbesi kazası falan .neticede çatladı demekki olabiliyomuş öğrenmiş olduk.arkadaşlar yapmasın diye yazdım .saygılar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • araban neydi? moralini bozmak istemem ama 300 ytl gercekten cok cok iimiş ön cam için
  • fiyatını bilmiyorum tahmini söyledim daha pahalı değildir demi..ford fiesta 98
  • quote:

Orjinalden alıntı: barakudaaa

olabilirde ne tarz bi sorun olabilirki?.araba darbelidir kaporta camı kastırıyordur o da çatlamaya fırsat arıyodur çatlar onu anlarım yada camda taşdan falan ufak bi çatlak varsa çatlak büyüyebilir onuda anlarım.ama yok darbesi kazası falan .neticede çatladı demekki olabiliyomuş öğrenmiş olduk.arkadaşlar yapmasın diye yazdım .saygılar.

Ben de onları kastetmiştim. Farkında olmadan aracın şasisini zorlamış olabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Woodpecker -- 31 Aralık 2006; 2:06:18 >
  • Buzlu camlar ısı değişimine dayanıklıdır. Bundan olabileceğini hiç sanmıyorum. Esneme ile alakalı bir şey gibi görünüyor.
  • resmini koyabilirsem yarın koyarım daha iyi yorum yaparsınız belki.neticede değiştirecez mecbur.fiyatları hakkında bilgisi olan varmı korktum şimdi.
  • Valla ben geçen kış boyunca hemen her sabah evden bir büyük pet şişe sıcak su ile çıkıp aracın camlarındaki buzları bunu dökerek çözdüm. Su öyle böyle sıcak değildi ve sadece ön değil, tüm camlara döküyordum. Araç Hyundai Accent idi ve halen hiç bir cam problemi yok.

El değmeyecek derece sıcak suya bile dayanan araba camı, sadece kaloriferin tatlı sıcaklığı ile kırılmış olamaz bence. Başka bir bit yeniği vardır...
  • Belki otomatik klimalı araçlarda cama üfleme tuşuna bastığınızda klimanın çalışması bununlada alakalı olabilir.Yani sonuçta klima o zaman soğuk üflemiyor ama bi bağlantısı olabilir bence.Bilen arakadaşlar bi açıklma yaparsa iyi olur.
  • Kaskodan kazasızlık indirimin degismeden degistirtebilirsin. Senede bir cam hakkın var sanırım. Oldugunu biliyorum da sigorta mı kasko mu bilmiyorum. Mantiken kasko olması lazm. Cok garip bir durum ama, hava kac dereceydi? Ben Saab'da hep oyle yapıyorum, basıyorum sıcagı, on cam resistansını da acıyorum, cıkıyorum yola.
  • geçmiş olsun...
  • bende arka cama film çektirdim rezistans gitti buzlu havalarda arka cam iptal 500 ytl gibi bir fiyatı varmış orjinal camın
  • Akseki’den ne zaman insem camlarım anında buğulanır.
    İç dış dinamiğini sağlamak için camlara sıcak vermekten başka yapılacak bir şey yoktur.

Araç Fiesta demişsiniz.
    Cam – 5 derecede olsa nasıl bir kaloriferdir ki -5’nin değerini birden 10 derece gibi bir sıcaklığa getirerek camı çatlatacak…
    Kaldı ki 10 dereceye getirmek için asgari 30 derece gibi hatta çok daha fazla bir ısı basımı olması gerek.

Bu işte bir iş var. Eğer bu nedenle camınız çatlamışsa buyurun Ford firmasına tazminat davası açın. Böyle bir saçmalığı hukuk da kabullenemez…

Ama başka bir etken olduğunu düşünüyorum ben de…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 31 Aralık 2006; 12:12:13 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: sesyoksesyokdedim

Akseki’den ne zaman insem camlarım anında buğulanır.
    İç dış dinamiğini sağlamak için camlara sıcak vermekten başka yapılacak bir şey yoktur.

Araç Fiesta demişsiniz.
    Cam – 5 derecede olsa nasıl bir kaloriferdir ki -5’nin değerini birden 10 derece gibi bir sıcaklığa getirerek camı çatlatacak…
    Kaldı ki 10 dereceye getirmek için asgari 30 derece gibi hatta çok daha fazla bir ısı basımı olması gerek.

Bu işte bir iş var. Eğer bu nedenle camınız çatlamışsa buyurun Ford firmasına tazminat davası açın. Böyle bir saçmalığı hukuk da kabullenemez…

Ama başka bir etken olduğunu düşünüyorum ben de…

kesimlikle katılıyorum bence de camda bir sorun vardır yoksa mutfaklarda kullandığımız bardaklarda sıcak suyu koyunca kırıldı. zaten eskiden çoğu bardak kırılıyordu. eskiden dikkat ederdik. ama şimdi bişey oluyonmu? olmuyo. şimki camlar iç gerilmesi alınmış. bu tür dış etkenlere dayanıklı olarak üretiliyor. hemde bu cam insanların içine canını teslim ettiği bir makinedeyse.

• geçmiş olsun.

banada mantıklı geliyor altta yatan daha başka bir sebebin olması.zannediyorum arka cam aynı şartlar altında rezistansı çalıştırılınca daha fazla ısıya maruz kalıyor ,ben ilk defa duydum sizin başınıza geleni.bir ihtimalde üretim hatası sebep olabilir.yada daha dogmatik bir neden(göz değmesi gibi bu pek bilimsel değil gerçi)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.