Şimdi Ara

soğutma sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar overclock'da %80-85 civarında performans almak istiyorsanız iyi bir soğutma sistemine ihtiyaç vardır benim sorum bu performası yakalayabilmek için soğutma sistemine ne kadar civarında para ayrılmalıdır????

• 1) Bence çok saçma bir topick açmısın zaten ortalık gereksiz topick lerle doldu.
    2)Soğutma sistemi verilen paraya göre soğutmaz önemli olan işlevselliktir.150 milyon vererek bi hava soğutma alıp işlemcini 35 derecede tutarken 100 milyona kendi yaptığın bi susoğutma sistemi işlemcini 28 dercede tutabilir bu sadece bi örnek
  • Aslında overclock zevk için değil ihtiyaç duyulduğu zaman yapılması gereken bir aktivite olmalıdır.Ne demiş büyüklerimiz:Herşeyi öğren ama yapma
  • quote:

Orjinalden alıntı: SavageWarrior

Aslında overclock zevk için değil ihtiyaç duyulduğu zaman yapılması gereken bir aktivite olmalıdır.Ne demiş büyüklerimiz:Herşeyi öğren ama yapma

ama tabii 3.0 bir AMD yi 3.6-3.8 civarına taşımakta büyük zevk verir hani?

Soruya cevap verim;

İşi biraz araştırıp bi 100-150 milyonluk bütçe ayırıp güzel bi su suoğutma yapman o/c için iyidir çünkü yavaş ısınır sistem ve daha stabil olur. Tabii bu bayaa bi yetenek ve zaman ister çünkü gelişigüzel yapılmış bir su soğutmayla işlemcini saf su ile boğup anakartı yakman muhtemel. Elin bu işlere yatkın diilse kalkışma ve git güzel bi su soğutma al derim.o da yaklaşık 200 kağıda falan gelir.

• Yaw şu su soğutmalarda su değil yağ kullanın diyom kimseye dinletemiyom
  • quote:

Orjinalden alıntı: amddma

Yaw şu su soğutmalarda su değil yağ kullanın diyom kimseye dinletemiyom

ne cesit yagdan bahsediyon?? ancak söyle akışkanlık kabiliyeti yüksek bir yagla olur anca yoksa ayçiçek yagını koyarsan onu pompalayack bir pompa cok saglam olmalı..bide sızıntı olursa ortalık batar valla temizleyemez sin de..
  • quote:

Sebep? İki sıvının ısı iletkenlikleri hakkında bir fikrin var mı yoksa sadece korozyon ve sızıntı derdi olmasın diye mi söylüyorsun?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Overclock Ve Soğutma..
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Yağ kullanıldığında izolasyon çok daha zor.sızma ihtimali yüksek,Yağın yoğunluğu suya göre çok daha fazla olduğundan pompalamak çok güç.
    Yani bir anlamı yok..
  • Yağın yoğunluğu sudan çok fazla derken sen hayatında gördüğün o ağır şey yağ değil civa dır ancak.

Soğtma yağı olarak ta bendeki 200 er litrelik 90 varilin içindeki yüksekgerilim trafo soğutma ve izolasyon yağından kullanmak çok mantıklı bence .... İstediği kadar aksın hatta anakartı yağın içinde çalıştırabilirsiniz. Zaten bende ölyle bir kasa yapmayı düşünüyorum kendime.
    Deliği felan olmayacak kasanın. Bi kutu yapıp yağ dolduracam içine anakartı atıp bağlantıları yapacam. Bi radyatör bi de pompa iş tamam.
    Ama o makineye bişi söküp takmak işkence olur heralde:)
    Bu arada 200litre yağ 170 kg
    200litre su 200kg
    Benim bahsettiğim yağ bu enazından. Sanayide sudan yoğun yağlar mevcuttur. Akışkanlıkla yoğunluk aynı şey değildir.Ama yağların büyk oranı sudan daha az yoğundur. Zeytinyağı gibi üste çıkmayalım

• Yani tahmin ettiğim gibi sadece korozyon ve sızıntı derdinden kurtulmak için yağ kullanmayı öneriyorsun. Bu durumda sorumu tekrarlıyorum: su ve soğutma yağının ısı iletkenlikleri, özgül ısıları gibi değerleri elinde var mı? Ben soğutmada yağın su kadar iyi performans vereceğini sanmıyorum. Yüksek gerilimde iletkenlik sorunundan ötürü soğutma için su kullanamadıklarından dolayı yağ kullanılıyor gibime geliyo. Ama emin değilim. Bence bi araştır...

Bu arada Ergin Ateş'in "yağ daha yoğundur" derken bahsettiği şey özgül ağırlık değil vizkozitedir. Ve senin de bunun farkında olduğuna eminim. Neden böyle çocukça ve ukalaca bi savunma yapmaya çalıştığını anlamak zor.
  • hımhımhım amddma yağ kullanın diyince aklımda geldi talaş kaldırma işlerinde kullanılan yağlar var akışkanlıkları oldukça iyi oluyor çünkü onlarda pompalanıp devirdaim ediyor bir araştırmak lazım.
  • quote:

Yağın yoğunluğu sudan çok fazla derken sen hayatında gördüğün o ağır şey yağ değil civa dır ancak.

Soğtma yağı olarak ta bendeki 200 er litrelik 90 varilin içindeki yüksekgerilim trafo soğutma ve izolasyon yağından kullanmak çok mantıklı bence .... İstediği kadar aksın hatta anakartı yağın içinde çalıştırabilirsiniz. Zaten bende ölyle bir kasa yapmayı düşünüyorum kendime.
    Deliği felan olmayacak kasanın. Bi kutu yapıp yağ dolduracam içine anakartı atıp bağlantıları yapacam. Bi radyatör bi de pompa iş tamam.
    Ama o makineye bişi söküp takmak işkence olur heralde:)
    Bu arada 200litre yağ 170 kg
    200litre su 200kg
    Benim bahsettiğim yağ bu enazından. Sanayide sudan yoğun yağlar mevcuttur. Akışkanlıkla yoğunluk aynı şey değildir.Ama yağların büyk oranı sudan daha az yoğundur. Zeytinyağı gibi üste çıkmayalım

Yoğunluk derken bahsetttiğim elbetteki akışkanlıktı
    Hem öyle yapacam,edecem,düşünüyorum la olmuyor.Yapacaksın,test edeceksin sonra burada resimleri ve testleri ile yayınlayacaksın.
    İzleyelim gerektiği yerde mesaj yazalım diye her konuya mesaj yazmıyoruz diye bölümü boş bırakmış değiliz..

edit: Ergincim, sakin olalım, abilik yapalım, boşverelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erginates -- 17 Eylül 2005, 21:41:48 >

• quote:

Orjinalden alıntı: travelling

arkadaşlar overclock'da %80-85 civarında performans almak istiyorsanız iyi bir soğutma sistemine ihtiyaç vardır benim sorum bu performası yakalayabilmek için soğutma sistemine ne kadar civarında para ayrılmalıdır????

Sevgili meke ve arbiter extrem sogutma sistemleri yapmaktalar extrem bir oc dusunuyorsan onlarla gorusmeni tavsiye ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.