Şimdi Ara

Soğutma sıvısı enerji geçirirmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar acaba bu soğutma sistemlerinde kullanılan sıvılar, üzerinden elektrik enerjisi geçirirmi? Yani sisteme bir zarar verirmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizhan77 -- 28 Kasım 2006; 1:03:44 >

• soğutma sistemlerinde kullanılan sıvılar çok geniş bir alan kapsar. mesela benim sistemimde kullandığım su+alkol iletkendir ama thermaltake in yeşil sıvıları elektriği iletmez. suyun elektrik iletme ölçütü içinde iyon bulundurmasıdır (mesela musluk suları, kapağı açık bırakılan saf su, içinde alkol, tuz, asit , baz bulunan su vs vs)

ama eğer coolermaster, thermaltake yada asatek gibi bir üreticinin soğutma sistemini alacaksanız muhtemelen elektrik iletkenliği olmayacaktır
  • iletken olmayan sıvıları kullanırsan enerji akımı olmaz.
  • diğerlerini bilmem ama alphacool marka kesinlikle iletken değil, artık başka marka kullanmam doğrusu. niyeti bozup girdiğim su soğutma işini (resimler yakında) kabus olmaktan kurtardı. kalın boru kullanayım dedim ama kelepçeyi iyi sıkmadığım için cpu bloktan ekran kartına su damlamış, kimbilir kaç dakikadır. bir peçetenin yarısını ıslatacak kadar su çektim. fönle kuruttum takrar açtım devam.
    güzel tarafı öylede çalışıyordu. bu suda yaşayabilecek bir balık varsa yeni bir projem var
  • o suda yaşamazz:D

balık zehirlenir..
  • isoprophyl alkol+saf su. reçete bu...
  • hjm hiç birşey olmuo ben işlemcinin oraya döktüm sonra orayı bir güzel sildim zati suyun özelliği orda...
  • bende saç kurutma makinesiyle kuruttum ve bir şey olmadı!
  • Arkadaşımın Thermaltake'in 735'inden çıkan su anakartta uzun süre kalmış, habersiz olarak o şekilde kullanmış, en sonunda sistemi kendini kapatmış. Sonra blok çatlak çıkınca değiştirdik, yenisini taktık yine çalıştı.
    Fakat temizlik olayı tam bir işkenceydi. Anakartın PCI-E ve PCI girişlerini temizlemek 1 saatten fazla süre aldı.

Ben şahsen Antifriz+Saf Su kullanıyorum. Yüzde 30 Antifriz, yüzde 70 Saf su (Akü suyu, ütü suyu) karışımını kullanın, ne bloğunuzda kararma ne suda bozulma, ne yosunlanma, ne de elektrik iletkenliği olur...
  • Peki bu antifrizleri nerelerde bulabiliriz?
  • saf suyu da antifrizi de benzincide bulabilirsin.
  • Arkadaşın dediği gibi benzincilerde, oto yedek parçacılarda muhtemelen vardır.

Antifrizin sanırım 2-3 litresi 7-8TL'dir. Saf suyun litresi 1 YTL'dir...
  • saf su dediğiniz nasıl su oluyor musluk suyumu
  • Keşke öyle olsa, ancak değil (:
  • quote:

Orjinalden alıntı: pirana11

saf su dediğiniz nasıl su oluyor musluk suyumu

distile edilmiş yani rafine edilmiş su anlamına gelir.Normal içtiğim sularda Mg,Ca,K,Na gibi elementler bulunur.Bu elementler elektriği iletir o yüzden insanlara elektrik çarpar.Saf su bu atomların uzaklaştırılmış halidir.Saf su sadece Dihidrojen monoksittir bu yüzden elektriği iletmez .Benzincilerden bulunabilir ama onlarında saf su oranı %100 değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 4 Mart 2007; 16:24:10 >
  • Hayır saf su demek sadece H2O demektir,içinde herhangi bir iyon,tuz v.s bulunmaz.
    Saf su 2 çeşit sayılır aslında bi saf su bi de deiyonize saf su,ama deiyonize su da belirli bir zaman geçtikten sonra tekrar iyonlaşır.

Suyun elektrik iletmeme ihtimali normal şartlar altında sıfır,daha önce bunu tartışmıştık.
    Saf su da deiyonize su da normal su da,kimyasal dengeye gelmek için kendi içinde iyonlaşır.
    2 H2O -> H3O(+) + OH(-) olacak şekilde iyonlaşır.Yani normal şartlar altında bir sunun az da olsa iletkenliği olmak zorunda,çünkü hidronyum ve hidroksit iyonları oluşur,oluşmak zorunda.

Bu işin çetrefilli tarafı,bloklarınızı iyi sıkın hortumlarınız sağlam olsun rekorlara iyi sıkın bişiy olmaz...
    Blok-rekor arasına şu beyaz lifli bi madde var ondan dolamayı da unutmayın.

Kafanıza fazla takmayın derim,eğer para problem olmazsa,saf su + antifriz var.

Ben de PO Antifriz var,üzerinde korozyonu önlemek için en az 1/3 oranında kullanılmalı diyor.
    Ama her pompa yetmez çünkü antifriz akıcılığı suya göre daha az olan bi madde.
    Çok şükür benim pompa hiç farketmedeki basıyor.

• Bende arıyorum o beyaz lifli maddeden
  • quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

Hayır saf su demek sadece H2O demektir,içinde herhangi bir iyon,tuz v.s bulunmaz.
    Saf su 2 çeşit sayılır aslında bi saf su bi de deiyonize saf su,ama deiyonize su da belirli bir zaman geçtikten sonra tekrar iyonlaşır.

Suyun elektrik iletmeme ihtimali normal şartlar altında sıfır,daha önce bunu tartışmıştık.
    Saf su da deiyonize su da normal su da,kimyasal dengeye gelmek için kendi içinde iyonlaşır.
    2 H2O -> H3O(+) + OH(-) olacak şekilde iyonlaşır.Yani normal şartlar altında bir sunun az da olsa iletkenliği olmak zorunda,çünkü hidronyum ve hidroksit iyonları oluşur,oluşmak zorunda.

Bu işin çetrefilli tarafı,bloklarınızı iyi sıkın hortumlarınız sağlam olsun rekorlara iyi sıkın bişiy olmaz...
    Blok-rekor arasına şu beyaz lifli bi madde var ondan dolamayı da unutmayın.

Kafanıza fazla takmayın derim,eğer para problem olmazsa,saf su + antifriz var.

Ben de PO Antifriz var,üzerinde korozyonu önlemek için en az 1/3 oranında kullanılmalı diyor.
    Ama her pompa yetmez çünkü antifriz akıcılığı suya göre daha az olan bi madde.
    Çok şükür benim pompa hiç farketmedeki basıyor.

pompan nedir ? bizim eheim 1000 zorlanırmı

• Eheim 1000 zorlanmaz eğer pompadan aşırı yüksekte değilse kasanız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.