Şimdi Ara

Trafo yağı su soğutma sisteminde kullanılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bildiğiniz üzere yüksek gerilim trafolarında soğutma için kullanılan yağlar hem akışkan (suyun akışkanlığına yakın) hemde çok yüksek voltajlara kadar yalıtkanlığı var acaba diyorum ki bu yağları su soğutma sistemimizde kullanamazmıyız? Bu kanuda fikri olan arkadaşlar lütfen paylaşabilir mi?

• su basmak için yapılan bir motora yağ gibi daha koyu bir sıvı koyarsan muhtemelen zorlanıp kısa sürede bozulacaktır
  • Yalnız yağ o kadar akışkan ki dediğim gibi sudan farksız çok değişik bir şey..
  • bu çok tartışıldı.. forumu iyi incelersen en son kararın su olduğunu görürsün..
  • evet yag akiskan ben de biliyorum. ama maglesef yogunluk degismedigi icin sorun oluyor.
    bu tip yaglarin "yuzey gerilimi" cok oldugu icin su motoruna dolduklarinda pervaneler tarafindan dondurulemiyor. cunku pervaneler yagin icine dalip itemiyor..
  • Bence de bu yağ işi yaş gibi.Yağ her ne kadar daha az yoğunluğa sahip olsa da,ne kadar akıcı gibi gözükse de ben tavsiye edemeyeceğim.

Hem ısı iletimleri de önemli yani hangisi daha iyi ısı iletiyor.
    Hem yani bi de şu yanı var,su ile uğraşırken etrafı ıslatıyoruz kuruyup gidiyor ama halıya yağı döküp iyi bi yaydığınızı düşünün...Anneler hanımlar boğar atar valla.
  • ben boryağı nı deniycem sonucunu yazarım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.