Şimdi Ara

Soğutma suyu yerine içme suyu koyan servis (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
16.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Musluk suyu kireçli olduğu için blok içi soğutma kanallarını zamanla daraltacaktır. Ayrıca oluşan ince kireç tabakası bile ısı transferini olumsuz etkiler. Zamanla soğutma performansı düşebilir. Saf su olmasa bile içtiğimiz şişe su kullanılması daha iyi olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ES3NT kullanıcısına yanıt
    Zaten içme suyu koyduklarını belirtti o zaman sorun yok. Teşekkürler cevabınız için...
  • Hiçbir serviste saf su konulduğunu şahsen görmedim. Antifriz konulur, eksikse su ile de tamamlanabilir.
  • Benim de sıfır km aldığım Vw ve Skoda yağ ve su eksiltiyor, diğer araçlarımda böyle birşey yaşamadım daha önce.

• bir daha gidilmemesi gereken servistir
  • Bende full antifiriz var. Suya gerek yok bence

• aracınıza soğutma sıvısı g12 veya g13 konmalıdır kitapçığında soğutma sistemine su eklenmemesi gerektiği yazar motorda soğutma suyu kabında damlacıkların resmi vardır ve üzeri çarpı ile kapatılmıştır yani su eklenmemesi gerektiği söylenmektedir ben olsam o servise gider bütün soğutma sistemini boşaltıp g13 sıvısı ile doldururdum onlarda kafasına göre su eklememeyi öğrenirlerdi..

Soğutma suyu yerine içme suyu koyan servis

• quote:

Orijinalden alıntı: Pink Floyd

Ben kendim musluktan doldurup koyuyorum, 2 senedir bir sıkıntı yaşamadım.

10 sene sonra yaşarsın rahat ol. kalorifer peteğin kireçten tıkanınca anlarsın.
  • Kirecsiz su olmasi yeterlidir eger cesme suyu kirecsizse problem yok. Ben hep damacana su koyarim. Saf su radyatore degil akuye eklenir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saf suyla içme suyunun arasındaki korozyon kireç vs yani arabaya zarar vericek şeyler o kadar minimalki ha saf su ha içme suyu hiç fark etmez yolunuza devam edebilirsiniz

Sadece musluk suyu sıkıntı. Kesinlikle konmamalı !

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: pulpa

aracınıza soğutma sıvısı g12 veya g13 konmalıdır kitapçığında soğutma sistemine su eklenmemesi gerektiği yazar motorda soğutma suyu kabında damlacıkların resmi vardır ve üzeri çarpı ile kapatılmıştır yani su eklenmemesi gerektiği söylenmektedir ben olsam o servise gider bütün soğutma sistemini boşaltıp g13 sıvısı ile doldururdum onlarda kafasına göre su eklememeyi öğrenirlerdi..

Soğutma suyu yerine içme suyu koyan servis

Siz aracınızı servise bırakıp gittiğinizde yada ustaya bırakıp gittiğinizde aracınıza koyulan veya eklenen herşeyi görebiliyor musunuz? Ben genelde göremiyorum bu sefer gördüm. Zaten o kadar önemli bir şey olsa adamlar yapmazlar. Pimpiriklenmeye gerek yok diye düşünüyorum. zaten suyun kireçsiz olduğunu belirtiyorlar. Ayrıca kitapçığında tamamen antifiriz koyulması gerektiğinden bahsedilmiyor. Belli yüzdelerden bahsediliyor. Teşekkürler cevap için...

• musluk suyundan daha mantıklı ne varadam sırma sodamı koyacaktı

• quote:

Orijinalden alıntı: TurkTime

Hiçbir serviste saf su konulduğunu şahsen görmedim. Antifriz konulur, eksikse su ile de tamamlanabilir.

Aksine benim gittiğim tüm yetkili servisler de "Hyundai, Renault en son Mitsubishi" Hep saf su konur ve 1 TL lik saf suya 6 TL fatura edilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AutoTestPilot

Sen bence çeşme suyu koydulardan önce, kafana neden 2016 model 6000 kmde araç yağ ve su eksiltmiş onu tak...

İlk 5000 km. de aracın yağ eksiltmesinin normal olduğunu belirtiyor klavuzunda. Yani normal karşılanan bir durum diye biliyorum...
  • Bahsi geçen araba daha 6000 km 'miş. Bence onu sorgula hocam.

• Sıfır araçların ilk zamanlarda yağ eksiltmesi doğal bir durum. Su miktarını da min.'a yakın koyduklarından az gözükmesi normal. Sorgulanacak bir durum yok yani...
  • Buraya yazmak yerine kitapcigini okuyup, Skoda musteri hizmetleriyle temasa gecmelisiniz.

Bu kadar zor olmamasi gerek yahu okumanin. Burada Musluk Suyu da koyan olur, cisim geldi aracin suyu bitmisti en saf benden cikan su diyen de olur.

• Bnm aracın antifirizi de yeşil renkte. Tüp takılınca biraz eksildi. Yeşil antifirizi 2 benzib istasyonundada bulamayınca mavi koydum bende. Bisey olurmu

• Tasdelen yada hamidiye koymak gerek aslinda bu isin sakasi.

Hepsi ayni deyi yapuyor ne yazikki saf suyun ne oldugu ne ise yaradigi onlar icin bilinmez.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.