Şimdi Ara

Soğutma yapmalımıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

SAPPHIRE hd 7970 çift fanli
    İntel Core i5 3570
    Kasa olarak : COOLERMASTER HAF 912 80+ 750W
    Yüksek ayarlarda, uzun süreli oyun oynamak icin aldım. Yaz boyu etkin olarak kullanıcam
    İslemci icin soğutucu yada kasa icin fan almalimiyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Haf 912 3 fanla geliyo yeterli bence zaten kasanın soğutması iyi
  • i5 3570k değilse işlemci soğutucu'suna gerek yok
  • islemciye hiç gerekmez
    ama kasa için 1-2 tane al
  • gerek yok yeterli bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işlemciye o.c yapmayacaksan soğutucuya hiç gerek yok. kasa için yazın sıcak aylarını düşünerek 2 3 fan takviyesi yaparsan azda olsa faydası olur diye düşünüyorum. bende böyle düşündüğüm için kasaya stok 2 fan dışında 3 adet fan bağladım 2 yukarı bir taban kısmına olarak

ayrıca kasada önde ve arkada fan varsa yan kapağa fan bağlama hava dolaşımına zararı oluyor bizzat tespit ettim yani önden gelip arka egzosdan çıkacak havayı kasanın içine dağıtıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IIBurkiII -- 7 Mart 2013; 14:35:58 >
  • İşlemci K olmadığı için gerek yok.

Kasa ise HAF 912 Plus ise üst tarafa 20'lik fan takviyesi iyi olur. Adv ise zaten üstte fan olması lazım ekleme yapmaya gerek yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ErenOlca

quote:

Orijinalden alıntı: IIBurkiII

işlemciye o.c yapmayacaksan soğutucuya hiç gerek yok. kasa için yazın sıcak aylarını düşünerek 2 3 fan takviyesi yaparsan azda olsa faydası olur diye düşünüyorum. bende böyle düşündüğüm için kasaya stok 2 fan dışında 3 adet fan bağladım 2 yukarı bir taban kısmına olarak

ayrıca kasada önde ve arkada fan varsa yan kapağa fan bağlama hava dolaşımına zararı oluyor bizzat tespit ettim yani önden gelip arka egzosdan çıkacak havayı kasanın içine dağıtıyor.

quote:

fan varsa yan kapağa fan bağlama hava dolaşımına zararı oluyor bizzat tespit ettim yani önden gelip arka egzosdan çıkacak havayı kasanın içine dağıtıyor.

öyle bişey yok dostum iki farklı kasada denedim yan fanı iptal edince ekran kartı ve anakart sıcaklıkları artıyor cpu vs. sıcaklığı aynı kalıyor yandaki fanı takınca ekran kartı anakart sıcaklığı düşüyor cpu vs. aynı kalıyor

benmi yanlış algılamışım 3 adet xigmatek fan aldım her türlü kombinasyonu denedim yan kapaklar vasıfsız kaldı çokta değişen bişe yok aslında bende alta ve üste taktım arkadaki egzos ve ön paneldeki fanı sona yakın devirde diğerlerini en düşük devirde çalıştırıyorum gayet iyi böyle buz gibi oluyor kasa işlemci yükte 45 50 derece sistem zaten 35 40 civarı. yan kapağa taktığımda 60 gibi bişeydi işlemci ama tam sabit değil zaten belkide kuruntu yaptım biraz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IIBurkiII -- 7 Mart 2013; 17:09:22 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.