Şimdi Ara

soğutucu jel olmadan pc çalışırmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
6.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar jel sürmeden işelmciyi çalıştırsam yanarmı hemen yoksa idare edermi bi süre?

• 20 SANİYE ÇALIŞIR SANIRIM SONRA KAPAR KENDİNİ AMA BENCE DENEME
  • yapma ya şimdi bide ona para wercez öylemi.off allahım bitmedi masrafı be
  • MASRAF DERKEN MACUN LAR MECİDİYE KÖYDE 10 KRŞTAN BAŞLIYOR TABİKİİ KALİTELİ BİŞİLER İSTİYORSAN 10 YTL DEN BAŞLIYOR BEN ZAMANIN DA MCAUCNSUZZ P4 2,4 GHZ CPU ÇALIŞTIRDIYDIM 10 DK SONRA PC KAPANDI
  • dediğim kapanır mecburen yoksa kızarır
    sen
    macunsuz olmaz
  • benimki 1 yıldır macunsuz çalışıyor.ciddiyim ama sen yinede çalıştırma ne olur ne olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AR474 -- 20 Eylül 2007; 20:18:41 >
  • beyler ne bu ya bilgisayar kapanır fln yok öyle bi şey. macun bi kaç derece fark ettirir sadece hatta çoğu zaman 1-2 derece en fazla
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • DURUN akşam normal fanla yeni yaptığım su soğutma ile bi deniyeyip termal macun olmadan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet328 -- 22 Eylül 2007; 18:24:12 >
  • Bende P4 3.40 cpu war stock fan ile termal macunsuz 70 derece görüo ama calisioda oyun bile oynuodum ama artic silver 5 aldim simdi buz gibi :D
  • şaşırdınızmıı..!!! BiLmeyen yazmasınn thermal macunsuzz ışlemcı çalışır....!!!!! 4derece farkedıyo bılemedın 5..!!!
  • inanmiyorum ya nasıl macunsuz calısmıyomus pc yüzlerce pc kurup sattım hıc macun surdugumu hatırlamıyorum cpu uzerine şimdiki cpu larla verılen fannların altında var gercı de eskıden yoktu oyle bıse kuru kuru takıyorduk bız en kral macunla macunsuz sogutma arasında 4-5 derece oynar
  • 6 aydır macunsuz çalıştırıyodum p4 3ghz'yi yükte 70 derece oluyodu, dün macun sürdüm 50 yi geçmiyo artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funnel -- 24 Eylül 2007; 21:54:29 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Zaint

beyler ne bu ya bilgisayar kapanır fln yok öyle bi şey. macun bi kaç derece fark ettirir sadece hatta çoğu zaman 1-2 derece en fazla

quote:

Orjinalden alıntı: WEST-2

şaşırdınızmıı..!!! BiLmeyen yazmasınn thermal macunsuzz ışlemcı çalışır....!!!!! 4derece farkedıyo bılemedın 5..!!!

quote:

Orjinalden alıntı: istanbul2007

inanmiyorum ya nasıl macunsuz calısmıyomus pc yüzlerce pc kurup sattım hıc macun surdugumu hatırlamıyorum cpu uzerine şimdiki cpu larla verılen fannların altında var gercı de eskıden yoktu oyle bıse kuru kuru takıyorduk bız en kral macunla macunsuz sogutma arasında 4-5 derece oynar

Arkadaşlar işlemciler macunsuz olarak da çalışır bu konuda ben de hemfikirim. Termal macun uygulandığı taktirde macun ısıyı işlemciden heatsinke aktardığı için işlemci daha düşük sıcaklıklarda çalışır. Daha düşük sıcaklıklarda çalışması demek ise daha stabil bir çalışma ve daha fazla performans sağlar.

Ama termal macun sayesinde 4-5 dereceden daha fazla bir düşüş olmaz konusunda yukarıdaki arkadaşlarla aynı fikirde değilim. Bu durum tamamen havanın sıcaklığı, işlemcinin marka ve modeli ve de cpu fanının performansına göre değişir. Geçtiğimiz aylarda havanın 50 derecelere kadar çıktığı sıcak günlerde termal macunlar ile ilgili açtığımız başlıkta diğer arkadaşlar ile birlikte bazı macunları inceledik ve ben Arctic Silver 5 termal macunu ile 8-10 dereceye kadar bir ısı düşüşü kaydettiğimde bazı arkadaşlar inanmadı, dalga geçen bile oldu ama bu arkadaşlar da Arctic Silver 5 alıp uygulayarak hem cpu hem de gpu sıcaklıklarında 8-10 derece gibi düşüşler sağlayarak bu ciddi sıcaklık düşüşünü onaylayıp sıcaklık değerlerini başlıkta resimli olarak verdiler.

İlgili başlığı aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz

http://forum.donanimhaber.com/m_15829861/mpage_1/key_//tm.htm#15829861

Bu aralar havalar biraz serinledi bu yüzden bu 8-10 derece fark 5-6 dereceye kadar düştü. Kışın çok soğuk havada ise yine bu fark 1-2 dereceye kadar bile düşebilir. Ama ben kullanmayan arkadaşlara kesinlikle termal macun kullanmalarını öneririm.
    Şu an için piyasadaki en iyi termal macun çözümü ise tartışmasız Artic Silver 5'tir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 26 Eylül 2007; 19:53:24 >

• tabiki çalışır ama arada ısı farkı olucaktır en sağlıklısı termal macun sürmek
  • Macunsuz tabiki çalışır.Lütfen yanlış bilgilendirmede bulunmayalım bilmiyosanız birşey yazmayın.Akıl var mantık var.SAnki CPu macunda çalışıyor
  • Arkadaslar bende bilgisayarım acılıyor bir sure sonra kapanıyor vee o yuzde jelin oldugu kısımda tozdan tıkanmıs ve bende temizledim jelin gitiginden olabilirmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ben de bir ara 1-2 hafta macunsuz amd athlon64 kullanmistim. boyle seyler prensibim degildir kitabina uygun yaparim herseyi ama hem denemek hemde vaktim yoktu macun almaya o zaman online siparis olaylari falan da yoktu. normalde 45 derece calisirdi. 53 derecede calismisti macunsuz. sonra arctic silverdi sanirim kullaninca 42 derece olmustu. calisiyordu yani problemsiz. ben macunu tam temizlemistim. o yuzden o kadar fazla farketmis olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WEST-2

şaşırdınızmıı..!!! BiLmeyen yazmasınn thermal macunsuzz ışlemcı çalışır....!!!!! 4derece farkedıyo bılemedın 5..!!!

dostum 2 dk prime 95 testi yap bak bakalım 4 derecemi fark ediyo 5 derecemi
  • bu arada macunsuz elbette çalışır fakat fanınız ne kadar kuvvetli ve ortam ne kadar soğuksa o orantıda çalışma süresi elde edersiniz. Açıyım 1 gün dursun macun olmadan derseniz o kadar dayanabileceğini sanmıyorum..
  • eski işlemciler çalışır ama yeni çıkan işlemciler ile sistem açılırken resetlenir durur sürekli,
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.