Şimdi Ara

SOĞUTUCU TAVSİYE EDEBİLECEK OLAN VAR MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

merhaba ben kasam ve özellikle de işlemcim için fan almak istiyorum . Sitelere baktım ama bir türlü karar veremedim

Kasam:
    Dark Knight USB 3.0

İşlemcim:
    AMD Phenom II x4 970

bilgisayarım daha yeni bi hafta bile olmadı aslında. ama şu cpu fanı elektrik süpürgesinden farksız açıkçası bu kadar kötü olabileceğini tahmin etmiyodum. Kullanan herkezde şikayetçidir eminim. Kasada bilenler için söylüyorum 2 adet fanla geliyor. yan kapağa 20 cm lik bi fan üste de ya iki ya da bir tane sessiz ucuz ışıklı olması şart deil ama olursa kırmızı renkli fan arıyorum overclock için uygun pc parçalarım var ama fan yüzünden hic bi şekilde overclock yapamıyorum. Atıyorum 4 ya da 4.5 ghz e rahatlıkla ulaşabilceğim bir soğutucu var mı? tabi kasa fanları ve cpu fanı toplam 150 TL yi geçmicek ^^

Marka önemli deil önemli olan sesiz olması ve tabi güvenilir sitelerden alışveriş yapmak istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• 4.5 ghz hayal ancak 4.0 ghz olabilir. İşlemci soğutucularına gelirsek

Sunbeam Core Contact Freezer
    Sycthe Yasya(kendi kullandığım soğutucu) inceleme linkimhttp://resim.donanimhaber.com/m_44292049/mpage_1/f_/key_//tm.htm#44292049
    Akasa Venom
    Noctua D14 ama çok pahalı
    Sunbeam Tuniq Tower 120 Extreme
    Thermalright Ultra-120 Extreme Rev.c
    Thermaltake Big Type 120VX

• cok teşekkür ederim özelllikle Thermaltake Big Type fiyat olarak ucuz ve yorumlarıda cok ii
    Sunbeam Tuniq Tower 120 Extreme i daha önce düşündüm ama fanı hakkında hic yorum yapılmamış soğutucunun arasında fan olması güzel ama tam olarak hava akımını soğutucu yapraklarından alacağı icin ses olabileceğini tahmin ediyorum

ayrıca yan kapağa fan taktığımda kasanın kapağı kapanır değil mi önemli olan ayrıntılardan biride o ^^
  • Benim soğutucu ile ben kapatamıyorum. Eğer kasanız derin ise herhangi bir sorun olucağını sanmıyorum. Tabi ki incelemelerine bakarken boyutlarına da bakarsanız sizin açınızdan iyi olur. Ben bütün o soğutmalar arasından Noctua ve Sychte'ın üstüne tanımam. 2 ürünün de fanları çok muhteşem. Sychte'ın fanı 110cfm üfleyebiliyor ancak biraz sesi var. Noctua sanırım çok sessiz ama çok ta pahalı. Dediğiniz gibi BigType güzel bir soğutucu ancak yerinizde olsam 120mm'lik Sunbeam Core Contact Freezer fazlasıyla işinizi görür
    En ucuz Sunbeam Core-Contact Freezer Ultra-Performans

• http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-balder-sd1283-balder-intel-lga77511561366-&-amd-754939940am2am2+am3-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=45698#divDigerResimler

ben bugun bu ürünü aldım ama gigabyte ramleri iice sokusturmus işlemcinin yanına ramlerda corsair dominator olunca sıgısamadılar yarın degiştiricem vatana gidip takamadım yanı bunu.

ama tavsiye ederim
    bu fiyata cidden cok iyi ve şık bir urun

• Zalman CNPS10X bence çok kaliteli bir ürün. Sessiz ve güçlü soğutuyor. 120mm bir fan takılı, isterseniz bir tane daha takma imkanınız var. Böylece performansını da artırabiliyorsunuz.

Forum incelemesi için :http://forum.donanimhaber.com/m_36907836/tm.htm

http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-cnps10x-performa-cnps10x-performa-intel77511561366-amd754939940am2am2+am3-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=46877#divDigerResimler

• benim anakartım MSI 890GXM G65 yani matx ramlar işlemcinin hemen yanında oraya fan sokmam imkansız gibi ama arkasına bağlayabiliyorum sanırsam konuyu açarken eklemeyi unutmuşum :S zalman cnps10x vatan bilgisayarda ucuzmuş sanıyorum alıcam ^^ teşekkürler

sizce şu nasıldır ? 970 e yani am3 uyumlu mudur
    http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-cl-p0466-thermaltake-spinq-intel-i7-ve-am2-uyumlu-cpu-sogutucusu/productdetails.aspx?I_ID=46047

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semihtarik -- 9 Kasım 2010; 12:17:04 >
  • Zalman alana kadar bence Sunbeam Core Contact Freezer alsan daha iyi
  • karar vermekde zorlanıorum ^^

bi de kasa fanı konusunda önerinizi dinlemek isterim
    http://www.hepsiburada.com/Liste/akasa-22cm-5-mavi-ledli-kasa-fani-ak-f2230sm-cb/ProductDetails.aspx?productId=bd97842&categoryId=1125
    22cm lik fan dark knight a oluyor mu? ve alırsam Sunbeam Core Contact Freezer mesela ikisi birden ksaya sığacak mıdır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KingTheodon

http://www.hepsiburada.com/Liste/gelid-tranquillo-cpu-sogutucu-universal/productDetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd100164
    Alanlar memnun, tam bir F/P ürünü tavsiye ederim

Bende Gelid Tranquillo yu tavsiye ederim.Hem cok sessiz hemde gayet performanslı fiyatıda cok uygun. x6 1055t işlemcimi 4ghzde kullanıyorum ve oyunlarda en fazla 46-50 derece gördüm

• Arkadaşlar sunbeam-core-contact-freezer 2 adet 12 cm kırmızı akasa ve 20cmlik thermaltake fan aldım şu an pc gayet güzel cpu fanı icin yanında fan kontrol devresinide vermişler full speed yapmadıktan sonra kasadan cpu fanı ile ilgili bir ses duymayacağınızdan emin olabilrsiniz.

Yanlız küçük bi not Aldığım Dark Knight usb 3.0 lık kasaya 20 cmlik fanı kendi özel açılmış deliklerine oturtturamassınız sanıyorum 22 cm lik bir fan gerekiyor çünkü aldığım fan küçük geldi . ama hava deliklerinden somon vidalarını çıkartıp bağladım yani uzun somon vidalar olmasaydı fanı geri yollayacaktım. Eğer bu kasayı kullanıyorsanz fanı ona göre alın kesinlikle 20 cmlik fan küçük geliyor !

Hepinize yardımlarınız için teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar geçen hafta amd x4 965 3.4 gh
    gigabayte 880 ud2h dahili ekran kartlı(ati 4250)
    500 gb harddisk
    2 gb bellek
    ve 350W asus psu ve huntkey yuruncu kasa topladım

sorunum işlemci fanından geldiğini tahmin ettiğim, sanki odada elektrik süpürgesi çalıştığı izlenimi veren aşırı ses ve bir müddet sonrada kasanın aşırı ısınması sorunuyla karşı karşıyayım.Ne yapmam gerekir.Nette bir arkadaş işlemcinin üzerinde gelen stok fanın buna neden olduğunu aşırı ses yaptığını ve soğutmadığından bahsediyor bu böylemi? yoksa benimkindemi bir sorun var? İllaki fan mı almak gerekiyor? x4 965 ler hep böylemi birde kasa üzerindeki fan dışarı hava vermeyi içeri hava alıyor yoksa bu mu ters takılmış.ama işlemci üzerindeki fandan hiçbir işlem yapmasam bile aşırı ses geliyor. Acil lütfen' NE tavsiye edersiniz?
  • evet arkadaşım 955 965 970 stok fanlarının hepsi aynı ve herkezde bundan şikayetçi saten. Aldığımda bende bu kadar olacağını hic zannetmemiştim ama gerçek bu yeni bir fan almalısın ama soğutma kısmına gelince stok fan işlemciyi overclok yapmadıktan sonra soğutmak için yeterli .. Ses içinse tek çare yeni fan. benim aldığım fan gayet güzel tavsiye ederim ama biraz dahahesaplı dersen arkadaşlar gelid önermiş .

Bu arada kasaya cok para vermişsin keşke biraz daha üstüne koyup benimki gibi bi şey alsaydın. Powerın da çok düşük haberin olsun
  • Xıgmatek 27tl lik 12cm fanlı bakır soğutucusunu al..

sessizlik için tasarlanmış soğutmasıda gayet iyi..

4.2 civarına gelirsin oda şanslıysan tabi..

gerçi 4.4 lere gelenler var ama iyi işlemciye denk geliyorlar..

Stok kullanman daha iyi olur gerek yok 400 500 mhz için risk almaya..

925 945 falan alsaydın yapardın 3.6 falan ama buna gerek yok..

hayırlı bayramlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.