Şimdi Ara

soğutucu tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba , bilgisayarımın sogutma sistemini iyileştirmeye karar verdim , bu yüzden kasama ek 5 tane fan alacağım. şuanda işlemci ve ekran kartı ile birlikte 3 fan bulunmakta. yeni fanlar ekliyeceğim.

güç kaynagım 300w.

işlemciminde sogutucusunu değişeceğim işlemcim intel pentium dual core . geçenlerde fiyat sorayım dedim işlemcin kaç pinli gibi bişey söyledi bilmiyorum dedim olmaz öyle dedi.
    bu yüzden işlemciye nasıl bir sogutucu almam gerekiyor ?

ve ışıklı mı alayım yoksa düz mü güç kaynağımı zorlar mı acaba ?

ekran kartım ise readon 5000 serisi...

yanıtlarınızı bekliyor olacağım. teşekkürler

• Şimdi ne kadar fan o kadar iyi sogutma mantıgını bir kenara bırakalım.Kasaya fan dahil etmekteki amaç dışarıdan temiz havayı alarak ,kasanın içindeki sıcak havayı egsoz fanlar yardımıyla dışarı tahliye etmek.Yani hava ve su sogutmada mümkün edilebilecek en iyi derece olan ''ortam sıcaklıgına'' tüm parçaları indirgemek.Ondan 5 fana gerek yok 2 3 fan iş görecektir ondan önce var olan işlemci sogutucu degiştirilerek daha yüksek performans elde edilebilir.

Güç kaynagı tam olarak ne? Ledli olması fazla güç çekmesi anlamına gelmez ve bütçe ne kadar işlemci ekran kartı vs sogutucu için.Tam modelleri lazım parçaların.
  • quote:

Orijinalden alıntı: £mre

Şimdi ne kadar fan o kadar iyi sogutma mantıgını bir kenara bırakalım.Kasaya fan dahil etmekteki amaç dışarıdan temiz havayı alarak ,kasanın içindeki sıcak havayı egsoz fanlar yardımıyla dışarı tahliye etmek.Yani hava ve su sogutmada mümkün edilebilecek en iyi derece olan ''ortam sıcaklıgına'' tüm parçaları indirgemek.Ondan 5 fana gerek yok 2 3 fan iş görecektir ondan önce var olan işlemci sogutucu degiştirilerek daha yüksek performans elde edilebilir.

Güç kaynagı tam olarak ne? Ledli olması fazla güç çekmesi anlamına gelmez ve bütçe ne kadar işlemci ekran kartı vs sogutucu için.Tam modelleri lazım parçaların.

mesajın için teşekkür ederim. egsoz fan nedir bilmiyorum görselle gösterebilirseniz sevinirim.
    işlemci fanımı değiştirmeyi düşünüyorum ama kaç pin diye bişey sordu bilgisayarcı anlamadım.

modelleri yazayım.

işlemci intel pentium dual core
    ekran kartı ati readon 5000 serisi
    güç kaynagı xlence 300w

bütçe mühim değil ama fanlara çok ücret almazlar değil mi ?

• Egsoz derken fanın dışarıya hava atmasını kastettim.Yani fanın yönünü ters çevirdinmi egsoz olur.
    Fanın pini derken işlemci fanın kastetmiştir 3 pin standart olan birde 4 pin var bunda bilgisayar fanın dönmesini sıcaklıga göre belirliyor.Fiyat olarak kasa fanı 20 tl civarı tanesi.
    Onu dışında kasa vs ne tam detaylı yazarsan iyi olur,ona göre fan öneriyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: £mre

Egsoz derken fanın dışarıya hava atmasını kastettim.Yani fanın yönünü ters çevirdinmi egsoz olur.
    Fanın pini derken işlemci fanın kastetmiştir 3 pin standart olan birde 4 pin var bunda bilgisayar fanın dönmesini sıcaklıga göre belirliyor.Fiyat olarak kasa fanı 20 tl civarı tanesi.
    Onu dışında kasa vs ne tam detaylı yazarsan iyi olur,ona göre fan öneriyim.

anladım teşekkür ederim. bu arada işlemci fanım resimdeki gibi.

http://i52.tinypic.com/5k3500.jpg

kasa modelimhttp://www.gold.com.tr/U106394/Bross-6802d-Piano-Siyah-250w-300w-2-8-Cm-Fan

tesekkürler

• ilk olarak 5 fanı takacak yerin vardır sanırım. Bir de arkadaş 20 tl demiş de sen daha da ucuza cok çeşit bulabilirsin tabi kalitesi düşer 5 tane alacaksan 100 lira vermek bana göre sacma olur. Bu arada işlemcin 775 pin sanırım yine de internetten bak. Muhtemelen adam sana bunu sormuştur. 2 fan al bir de soğutucu. Soğutucuya nekadar para verebilirsin yazarsan daha cok yardımcı olurlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K120

ilk olarak 5 fanı takacak yerin vardır sanırım. Bir de arkadaş 20 tl demiş de sen daha da ucuza cok çeşit bulabilirsin tabi kalitesi düşer 5 tane alacaksan 100 lira vermek bana göre sacma olur. Bu arada işlemcin 775 pin sanırım yine de internetten bak. Muhtemelen adam sana bunu sormuştur. 2 fan al bir de soğutucu. Soğutucuya nekadar para verebilirsin yazarsan daha cok yardımcı olurlar.

yukarı resimdeki fan kardeş artık bilmiyorum.
    bu arada yerlerini düşündüm yer var 5 tane için..

bu düşündüğüm sogutma sistemi için 80 lira verebilirim en fazla. aslında bütçe sorun değil ama fanlara daha fazla vermekte pek iyi değil :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    işlemci tavsiyesi
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sanırım ben yanlış anladımsen sadece fan alacaksın ben soğutucu da alacaksın zannettim. ledliler birazdaha pahalı olur ama pek bise çekmezler diye düşünüyorum. Bu arada işlemcinin fanını nasıl değiştireceğini bilmiyuorum
  • kardeş işlemci fanımın pin i midir neyse artık onu bilsem sipariş vereceğimde bilmiyorum ki .
    kaç pin falan bilmiyorum ki.
    fan + ısı dagıtıcısı işlemci için
    diğer fanlarda kasa için olucak

• o işlemci fanı çok pahalı kardeş ama güzel parcaymıs
  • http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html
    bunu

aida 64 everest gibi programlar dan birini kurarsan LGA kaç olduğu yazar. ama LGA 775 olması lazım
  • bu programda hangi alana bakmam gerekiyor peki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

o işlemci fanı çok pahalı kardeş ama güzel parcaymıs

yalnız stok fanla arada fark olsun diyosan biraz üstüne cıkacak bise almalısın ama o işlemciye gerek yok yeni sistem kurar ona alırsın

http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/akasa-k32-92mm-pwm-fanli-intel-lga-775-1155-1156-uyumlu-kisa-profil-islemci-sogutucusu-ak-cc7117ep01.html

http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/akasa-venom-pico-intel-amd-uyumlu-92mm-pwm-fanli-islemci-sogutucusu.html

bunlara da bakabilirsin.

• http://www.cpuid.com/medias/images/en/softwares-cpuz.jpg package yazan yere

soket yerine bakacan aslında 775, 1155, 1156 ... olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K120 -- 28 Haziran 2012; 3:24:19 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

o işlemci fanı çok pahalı kardeş ama güzel parcaymıs

yalnız stok fanla arada fark olsun diyosan biraz üstüne cıkacak bise almalısın ama o işlemciye gerek yok yeni sistem kurar ona alırsın

http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/akasa-k32-92mm-pwm-fanli-intel-lga-775-1155-1156-uyumlu-kisa-profil-islemci-sogutucusu-ak-cc7117ep01.html

http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/akasa-venom-pico-intel-amd-uyumlu-92mm-pwm-fanli-islemci-sogutucusu.html

bunlara da bakabilirsin.

bunlar güzelmiş teşekkür ederim peki bunları teknoloji magazalarında bulmak mümkün mü ?
    sivasta teknosa var orada var mıdır acaba

• teknosa satmayabilir ama internetten de sipariş verebilirsin bu siteden ben de sistem topladım. Sorun olmaz sanırım. Bimeks varsa orada bikaç parça vardır ama bunların olacagını zannetmiyorum.
  • quote:

teknosa satmayabilir ama internetten de sipariş verebilirsin bu siteden ben de sistem topladım. Sorun olmaz sanırım. Bimeks varsa orada bikaç parça vardır ama bunların olacagını zannetmiyorum.

anladım . programda socket 775 lga yazıyor
  • artık soğutucular birçok sokete uyum sağlıyor ama alırken lga775 uyumlu olmasına dikkat et onun dışında stok fan dan daha iyisini almaya bak kimisi ondan daha kötü oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K120 -- 28 Haziran 2012; 3:31:37 >
  • aslında işlemci fanımı değişmiycektim ama hem eski hemde çok yavaş dönüyor eskiden hızlı dönerdi şimdi çok çok yavaş dönmeye başladı .

bu yüzden hızlı dönen bişey olsa daha iyi olucak gibi. ayrıca gürültüde yapmaya başladı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.