Şimdi Ara

Soğutucu ve sıcaklık.. Yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, ben yeni bir bilgisayar topladım geçtiğimiz günlerde.

İşlemcim 3930k ve soğutucum thermaltake frio advanced..

Montaj vs. herşey tamam fakat işlemcim boştayken 40-45 derece aralığından geziniyor..

Render yaparken 70 civarlarında dolanıyor..

Bu değerler normal mi? bana fazla geldi de..

Soğutucunun kötü olduğunu düşünmüyorum, fakat neden böyle değerler alıyorum çözemedim.. yardımlarınızı bekliyorum.

Dipnot: Termal macun diyecek arkadaşlar; termal macunu silip başka marka ilede denedim, yinede değişmedi değerler termal macun uygulamasından sonra

• yardım edebilecek yok mu?
  • hocam şunu sorayım ilk olarak

termal macun u çok sürmeyeceksin incecik olacak 0.5mm falan olacak komplesini saracak bu şekilde yaptıysanız aşağıdaki nedenlerden biri olabilir

kasada egzos fan yoksa olabilir

kasanın içine üfleyen fan yoksa olabilir.

kasanın içinde led ışık veya neon tüp ışık falan varsa işemciye yakınsa o sıcaklık yapıyordur

belkide (düşük bir ihtimal) soğutucuyu tam takamamış olabilirsin
  • kasada aerocool strike x st. fan dolu mübarek.

fakat şu var, sogutucuya dokundugumda çok fazla olmasada haraket ediyor ileri geri. bunu nasıl takarsam takayım oluyor. tam sabit durmuyor. bu normal mi?
  • soğutucu tam takıldıysa kıpırdamaz (şimdiye kadar birçok işlemci soğutucu kullandım hiçbiri milim kıpırdamıyordu )
  • Konu açıcaktım senin konunu gördüm aynı dert bendede var

işlemcim phenom x4 965 sogutucuyu 2-3 ay önce aldım xigmatek gaia kasamda elite rc430 şimdi fan anca sığdı kasaya kapağı kapanmıyordu nerdeyse benimde sıcaklık değerlerim çok fazla boşta 40 yükte 70 hem işlemci hem ekran kartı 70lere çıkıyor yükteyken kasanın her tarafı çok sıcak elimi yakacak gibi değil ama yani normalde işlemci tarafının sıcak olması lazım ama kasanın heryeri sıcak kasanın ön alt tarafında kücük bir fan var hdd için sanırım bir işe yaradığını sanmıyorum.

ikimizde bir yerde yanlış yapıyoruz ama bilemedim kasanın üstünde 2 fanlık yer var fanmı alsam acaba diye düşünüyorum
  • Isınan hava tahliye olmuyor, kasa içinde kalıyor.
    Acilen iki adet 12 cm lik fan alın.

• Hocam aynı fandan bende kullanıyorum; boşta sıcaklık değerlerim seninkiyle aynı fakat prime 95 ile 1 saat sonucu oluşan maksimum sıcaklık 63 derece. bana göre gene yüksek bu sıcaklık, çünkü stok fanlada aynıydı sıcaklıklar. ya bir yerde hata yapıyoruz yada bu soğutucu 5 para etmez. ben kendi bilgisayarım için şöyle bir şey düşündüm. benim işlemci soğutucusunun fanları eksoz fana bakmıyor, kasanın üzerindeki 200 mm'lik fana bakıyor. sorunun bundan kaynaklandığını düşünerek bugün montajı değiştirip deneyeceğim.
  • hocam, dediğim gibi soğutucuyu söktüm ve fanları eksoz fanına bakacak şekilde değiştirdim montajı. bu şekilde 3-4 derece sıcaklık düşmesi gözlemledim. umarım işinize yarar.
  • http://www.bit-tech.net/hardware/cooling/2011/12/19/thermaltake-frio-advanced-review/2

Üstteki inceleyemeye bakarsanız LGa 2011 için Sıcaklıklar normal sayılır ama boştaki sıcaklık sizin biraz yüksek gibi.
    Tabloda verilen sıcaklık değerleri ortam sıcaklığının üzerine çıktığı değerler.

Mesela ortam sıcaklığı 30 dereceyse boşta 44, yük altında ise 83 derece görülmüş demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iron Mask

Isınan hava tahliye olmuyor, kasa içinde kalıyor.
    Acilen iki adet 12 cm lik fan alın.

Evet aynı kasa benim önde bir fan var takılı geldi güç kaynağının orda var birde işlemci fanı var.Kasanın üst arka tarafında fan yok kasanın tepesindede 2 fanlık yer var ama oradada yok bana 3 fanmı lazım yoksa bi arkaya bi yukarı yeterli gelirmi? birde bu alıcağım fanlar kasayamı üflücek dışarımı resimde dışarı oklar var ama onuda bir söylerseniz sevinirm.

• Resimdeki kırmızı-mavi okların yönünde olacak.
    Yani 1 arkaya, 2 üste fan almalısın ve bunlar dışarıya üfleyecek.
    Yan kapağa da alırsan iyi olur.
    Yan kapağa taktığın içeri üfleyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Mask -- 12 Temmuz 2012; 20:35:23 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.