Şimdi Ara

Soğutucu vs. Kasa Fanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Toshiba L50-A-1DH model laptopum var. Fakat yaklaşık olarak son 6 aydır, işlemci kısmında ciddi bir ısınma var. Termal macun değişimi etki etmiyor. Elimde mevcut olan Thermaltake Cl-n0015 Massive23 model soğutucu hiç bir işe yaramıyor desem yeridir. Şuan elimde 2 farklı seçenek var bunlar;

İlk olarak ya sizinda tavsiyelerinizle son derece güçlü sağlam bir soğutucu alacağım. Şuana kadar bulabildiğim (en pahalısı en iyisidir mantığıyla) Akasa Everest AK-NBC-09BK.

İkinci olarakta;

Bir laptop standı:https://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/calisma-alanlari/masalar/dizustu-bilgisayar-masalari/60150176/brada-laptop-destegi.aspx

+ 2 adet 120 mm'lik kasa fanı. Eğer bu seçeneği kullanacak olursam. USB üzerinden değil direk adaptör ile 12 volt verip çalıştırmayı planlıyorum. Tam güç olabilmek için.

Siz bana hangisini tavsiye edersiniz? Bu yöntemlerden hangisi daha sağlıklı çalışır? İki seçenek içinde tavsiyeleriniz nelerdir?( Soğutucu ya da kasa fanı olarak)

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

• Yardımcı olabilecek var mı?
  • Hocam bende hem Zalman NS2000 hem de kendi yaptığım soğutucu var. Dışarı çıktığımda Zalmanı, evde kendi yaptığım soğutucuyu kullanıyorum. Zalman da kendi yaptığım soğutucu da iyi soğutuyor. Bende Lenovo Z5170 var hocam.

Soğutucusuz 89-90 derece,

soğutuculu 83,

İşlemciyi %80 sınırlayıp soğutuculu bir biçimde 78-83 arasında kalıyor.

Ama benim tavsiyem kendi soğutucunuzu yapmanızdır. Hem daha ucuza gelir hem de daha iyi soğutur.

Benim makinenin yeni olmasından dolayı bu kadar soğutucuların iyi etki ettiğini düşünüyorum.

12w adaptör + 2 veya 3 adet 8 cm fan + bir kasa işinizi görecektir. 120cm 2 fana 12w yeticeğini düşünmüyorum hocam :D

Kendi soğutucumun resmi :

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erendpt kullanıcısına yanıt
    Bende onu araştırıyorum hocam 2 fana yeter mi yetmez mi diye. Bu arada sizin foto gelmemiş.
  • Çok enterasan... Ben 3 fanı da açtığımda fan devirleri bariz bir şekilde düşüyor...

Yüklemiştim ama nasıl olmuş bilmiyorum :D
    Edit : Yüklememe rağmen çıkmıyor ilginç.http://i.hizliresim.com/VPd76r.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erendpt -- 5 Şubat 2017; 2:36:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.