Şimdi Ara

Sohbet robotlarıyla düşük kaliteli içerik üreten siteler çoğaldı: İnternet çöplüğe dönüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sohbet robotlarıyla düşük kaliteli içerik üreten siteler çoğaldı: İnternet çöplüğe dönüyor
    Haber kaynaklarını "içerik kalitesi" açısından değerlendiren NewsGuard araştırma kuruluşu "ucuz içerik" oluşturmak için ChatGPT gibi yapay zeka araçlarını kullanan 49 site tespit etti. Analistler bu tür spam sitelerinin sayısının gelecekte daha da artacağını öngörüyor.

Ayrıca Bkz.ABD polisi araba hırsızlığını önlemek için ücretsiz Apple AirTag dağıtıyor

Yapay zekaya sahip sohbet robotları, içerik ajansları tarafından reklam geliri elde etmek umuduyla haber makaleleri ve blog gönderileri oluşturmak için giderek daha sık kullanılmaya başlandı. Ancak bu içeriklerin kalitesiz ve yanıltıcı olması internetin kirlenmesine yol açıyor.

Sohbet robotlarıyla düşük kaliteli içerik üreten siteler çoğaldı: İnternet çöplüğe dönüyor

Her gün yüzlerde işe yaramaz makale yayınlanıyor

NewsGuard'a göre bu tür siteler çeşitli konularda büyük miktarlarda düşük kaliteli içerik üretiyor ve her gün tekrarlayan ifadeler içeren yüzlerce makale yayınlıyor. Tüm bunlar yapay zeka araçlarının kullanıldığının bir göstergesi.

Uzmanlara göre bu siteleri oluşturanlar hangi tür içeriklerin tutacağını bulmak için denemeler yapıyor. Sıfır maliyetle içerik üretme olanağına kavuşan bu kişiler görünen o ki interneti işe yaramaz makalelerle doldurmaya devam edecekler.

Kaynak:https://www.theverge.com/2023/5/2/23707788/ai-spam-content-farm-misinformation-reports-newsguard

• Önceden de düzenleme yapılarak kopya içerikleri tekrar ediyorlardı. Pek de değişen bir şey yok. Tek fark, daha hızlı ve kolay.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Botlar olmadan da çöplüğe dönmüş durumda. Artık arama motoru olarak Reddit'i kullanıyorum desem yanlış olmaz. Bir sorun aramak istediğimde sonuna Reddit ekliyorum hep.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haber siteleri chatgpt olmadanda içerik olarak kötü zaten. Şu sitede bile aynı yazıyı 3 defa yazıyorsunuz. Başlıkta, metne girişte ve ortada. Onun haricinde yabancı kaynaklardan çeviri. Chat GPT’nin tek farkı iş gücünü azaltması.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Botlar en azından geleneksel haber siteleri gibi kâr amacıyla bir cümlelik ifadeyi paragrafa yaymıyor.

• Arkadaşım dün bana dedi ki: Eskiden yüzümüzü yıkadıktan sonra havluya kuruladığımız zaman havlular bu kadar kötü kokmazdı dedi. Neden şimdi kötü kokuyor dedi. Bunu gitmiş yapay zekaya sormuş Yapay zeka da öyle bir cevap vermiş ki, dumur oldum. Dibim düştü resmen. Anlatmış işte suyun şöyle böyle depolanması ıvır zıvırdı neler neler. Artık herkes her şeyi yapay zekaya soruyor. Bana da dedi ki: Elimde ekran kartları var. Ekran kartlarını satayım mı satmayayım mı diye sor dedi. Sordum. Öyle bir cevap verdi ki ; onun verdiği cevabı bugün nitelikli insanların birçoğu veremez.

• SEO'cu namlı gizli işsizlerin içinden geçtiği haliyle bir şey olmadıysa böyle hiç olmaz, tasalanmayın. 🤬

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnicornKnight -- 3 Mayıs 2023; 07:50:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yapay zeka
    haber editörlerinden
    daha iyi metin yazabiliyor :D

• Eskiden bu site ve bir kaç site daha vardı; Donanımhaber, Shifdelete, Oyuncehennemi, isminiunuttum, warez-bb ve Reddit'e en çok benzeyen şey bunlardı: Yani bir sorunumuz olunca bu ve benzeri forumlarda yazardık, bilgili abilerden cevap beklerdik. İnternet daha çok tazeydi ve içerik olsa bile dilimizde yoktu. Üniversitede okurken milli kütüphanede bile, doğru dürüst veri yoktu ve olsa bile genelde İngilizce olurdu. Özetle ben de bu abiler gibi olmak istemiştim ve severek özellikle en iyi bildiğim konularda bilgimi paylaşırdım. Ama kendi alanında yıllarca eğitim gördüğün bir bilgi paylaşsam bile hemen birileri sana kötü eleştiri yağdırmak için bekliyor gibi saldırıyor artık. Nefretini kusacak ya da aşağılayacak yer arıyorlar. Bazıları bencil olmadığı için paylaşıyor o kısmı biliyorum ama anlamadığım bu nefretini kusmak için bekleyenler. Yani cidden her şeyi okuyup bunları umursayacak vaktiniz varsa gidin ders çalışın , hobilerinizi geliştirin , kendinizi geliştirmek için bir şeyler yapın ki ileride pişman olmayın. Nefretinizi de ara sıra oyunlarda rakiplere kusun! Yani forumlarda ve sohbet odalarında çok fazla vakit geçirdim ve birilerine yararı olsa da bana hiçbir şey katmadı. Şuan size küçük zamanlar gibi gelse de toplandığında yıllara denk ediyor!

• Donanımhaber yazarları buna örnek😂

• Aksine yapay zekanın üretmesi kaliteyi yükselmiştir. Editörler ya yabancı içeriklerden translate ile çevrilip öylece yayınlıyor yada içeriğinde hiç birşey anlatmayan sadece Google dan tık çeken laf salatası makaleler oluşturuyordu.
  • maximus01982 M kullanıcısına yanıt
    Maalesef makalelerin SEO uyumlulugu arttikca, optimizasyon yapilmasi gerektikce insan icin okunurlugu kötülesiyor. Yazinin ana fikrinin ya da keywordlerinin makalenin icerisine dagitilmasi, hatta belirli yerlerine dagitilmasi SEO uyumlulugunu yükseltiyor. Fakat yapay zeka tarafindan yazilmis makaleleri okurken de acikcasi icerik acisindan pek farkli degil. En azindan sacma sapan ceviriler veya dilbilgisi hatalari olmuyor. :)

• geçmişteki insanların inovasyon hakkındaki bir başka homurdanması

• RAIZEN kullanıcısına yanıt

haber siteleri yapıyor

• DH ye tavsiyem çoğu editörünü chatgp ile değiştirsin. Eminim chatgp çok daha iyi içerik oluşturacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslında forum sitelerine gpt içeriğini banlayan bot koysalar olur

• @gun hocam mevcut editörleri kovup GPT ile konu oluşturabilirsiniz bence, hem daha kaliteli olur hem de cebinizden para çıkmazSohbet robotlarıyla düşük kaliteli içerik üreten siteler çoğaldı: İnternet çöplüğe dönüyor 

• Yapay zeka sadece interneti çöplüğe dönüştürme işini insandan alıp kendisi yapıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.