|
ŞOK marketlerde Gamers Arena oyuncu kasaları uygun fiyata satılıyor
-
-
Yazık gerçekten yurtdışında asgari ücretle ne sistemler toplanırken(ki asgari ücreti alan çok az kişi var) bizde asgari ücretle içinde doğru düzgün bir ekran kartı bile olmayan igpulu(3000g) bir sistem bile alınamıyor.
-
Bu ürünleri alamıyoruz diye yakındığımız sürece bu devran dönmez, ta ki bu ürünleri üretmiyoruz diye yakınana kadar.
-
Almanya üretiyor mu bunu da yakınmıyor?
-
sen buradan bunu çıkardın ya bizden gerçekten bir şey olmaz, aynısını mı üretmesi lazım, Almanya tabi ki üretiyor. işte küçük bir örnek
https://teknosafari.net/bosch-dresdende-dunyanin-en-modern-yonga-plakasi-fabrikalarindan-birini-actigini-duyurdu/
-
Senin dediğinden o anlam çıkıyor. Her yakınılan şeyi üretsek gezegen lideri olurduk
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Türkiye de ki tek sorun herkesin kedi kadar fakir olduğunu veya herkesin kendi siyasal görüşün de olduğunu sanmak.
-
Çevremizdeki ülkeler de üretmiyor ama rahatça alabiliyor?
-
Ürettikleri başka şeylerde fazlaları var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
4800₺ olan nasıldır? Oyun için değil. Evde düz kullanım için. Pahalı mı
5289 TL (R3 3200G ve 16 gb ramle geliyor. Ayarları abartmadan cs, valorant, gta 5 gibi oyunları da oynatır)
https://www.incehesap.com/pch-x-class-apu-pc-hocasi-oyuncu-bilgisayari-fiyati-44501
3700 TL (vga monitör varsa 200 TL farkla MSI B450M pro m2 max seçilir)
https://www.incehesap.com/zone-apu-oyuncu-bilgisayari-fiyati-45172
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
sana buraya işlemci, ekran kartı, anakart üretmeyen bir sürü ülke sayarım, hepsininde alım gücü bizden yüksek.
1 polonya zloty'si 4 lira ediyor şuan, 2014 de arkadaşım üniversite için giderken 1 türk lirası 1.5 zloty ediyordu.
paran değersizleşti, vergiler arttı? ürettiğin şeylerin bile fiyatları artıyor, yerli muz bundan 3 ay önce 10 liraydı şuan 30 lira.
60 yaşındaki kahve dayıları gibi üretmiyoruz demekle bitmiyor iş.
-
almanya 2 kere savaş görmüş, kaybetmiş. kaç sene de doğu batı olarak ayrılarak işgal altında kalmış bir ülkedir. bunu da unutmayalım.
-
Arkadaşlar fikrinizi almak istiyorum
Bendeki sistemi satıp böyle bir şey alsam mantıklı mı,bu arada aşağıda benim PC nin içeriklerini yazıyorum fiyat olarak satsam ne kadar eder bilmiyorum sadece fikrinizi öğrenmek istiyorum.
# Ryzen v5 5600x
# Oloy 8 GB 3200 ram
# Asus Prime A520M-K Amd A520 (OC) DDR4 4400 MHz (OC) Am4 anakart
# Asus GTX 1060 Dual (OC) 6 GB ekran kartı
# WD ve Samsung HDD toplam 1.65 tb
Edit : imla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gerbera -- 21 Haziran 2022; 0:23:39 >
-
Anakart + işlemci + ram mi değiştireceksiniz, yoksa bu komple satılık da 2. El mi alacaksınız? Kaçtan alacaksınız? Elinizdeki pcnin özellikleri nedir? Değip değmeyeceği bunlara göre söylenir.
R5 5600 + 2x8 ram bakınız. 5600x için fazladan 500-1000 TL vermeye gerek yok.
Mutlaka ssd bakınız.
Bir de güç kaynağı yetip yetmeyeceği durumu var.
Bos
-
Hocam kusura bakmayın kendi sorumu sorarken cümle düşüklüğü ve eksik anlatım yapmışım aceleyle yazınca böyle oldu şimdi size cevap yazdıktan sonra yazıyı düzenliycem.Bahsettiğim sistem benim şu an daki PC de olan bileşenler.
#500 watt psu
# Ryzen v5 5600x
#Atx kasa
# Oloy 8 GB 3200 ra
#20 inc Casper monitör
# Asus Prime A520M-K Amd A520 (OC) DDR4 4400 MHz (OC) Am4 anakart
# Asus GTX 1060 Dual (OC) 6 GB ekran kartı
# WD ve Samsung HDD toplam 1.65 tb
Yukarıdaki işlemcilere göre 5600x çok daha iyi.
1x8 ram oyunlar için yetersiz. Rami 2x8 yapınız. Uyumluluk konusu sıkıntı olmaması için ya elinizdekinden alın ya da elinizdekini satıp 2x8 gb kit alınız.
Yoksa ssd takviyesi yapınız. 500 gb m.2 Nvme ssdler olabilir. Günlük kullanımda hızlanma görürsünüz.
Multiplayer oyunları daha fazla oynuyorsanız 144/165 hz 24 inç 1080p monitör bakabilirsiniz.
Mesela High Power 650w psu + RX 6600 yükseltmesi de yapılabilir. (ekran kartı güncellemesi tek başına yeterli olmaz, keyfini çıkarmak için ram ve monitör güncellemesi de lazım.)
Edit: ekleme
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 21 Haziran 2022; 0:56:19 >
Allah razı olsun kardeşim çok sağolun,eksik olmayın,saygılarımı sunarım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Yazık gerçekten yurtdışında asgari ücretle ne sistemler toplanırken(ki asgari ücreti alan çok az kişi var) bizde asgari ücretle içinde doğru düzgün bir ekran kartı bile olmayan igpulu(3000g) bir sistem bile alınamıyor.
|
Almanya üretiyor mu bunu da yakınmıyor?
|
Çevremizdeki ülkeler de üretmiyor ama rahatça alabiliyor? |
Benzer içerikler
- whatsapp bildirim gelmiyor
- instagram uyku modu nedir
- gmail toplu mail silme
- whatsapp şifreleme
- whatsapp web cihaz bağla
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X