Şimdi Ara

ŞOK! Sonunda Canon Pixma MP210 CL-38 CL-41 PG-37 PG-40 RESET (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
273
Cevap
1
Favori
105.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sabahtan beri uğraşıyorum bi yardım lütfen
  • sadece içinde kartuş yokken 0 gözüküyor
  • bende uğraştım çalışmadı servis moduna giremiyorum yazılanları aynen yaptım
  • Benimde renkli kartuş reset istiyor ama yazıcım ip1800,bu yazıcıda CL-38 ve PG-37 kartuş kullanıyor,ben bu yazıcı ile bulduğum bütün reset denemelerini yaptım sonuç sıfır.Acaba bu kartuşları MP210'a takıp resetlesek olurmu (olur) ama üsküdar civarı MP210 sahibi ve yardım sever biri olması lazım...varmı ?
    yoksa daha 3 dolum yaptığım yepyeni yazıcımı satabilirim,becerebilene faydalı olur.
  • Selamlar arkadaşlar! ben ankarada oturuyorum ve bi abimden MP210 yazıcı aldım ama kartuşları yok haliyle hiçbi işe yaramıyor... şiddetle kullanmak istiyorum helede bu yazıyı okuduktan sonra elinde kullanılmış boş faln işime yarıyacak kartuş bulunan birisi warsa bana msj atarsa çok sevinirim bi arkadaş bnde 4 siyah 4 renkli war fln demişti acep paylaşmazmı bnmle??? ankarada muadil bilen varsa da yazsın lütfen bayaa araştırdım ama nerdeyse orjinallerle aynı fiyata geliyo!! yani yeni bi yazıcı parasına
    Şimdiden teşkürlerr

• quote:

Orijinalden alıntı: f@Zus

(CANON PIXMA MP210 SERVİS MODUNA GİRİŞ VE RESETLEME) (CL-38 , CL-41 , PG-37, PG-40 MP210 RESET)

Yazıcı kapalı konumdayken, yazıcının usb bağlantısı çıkarılır. Yazıcı fişi çıkarılıp power tuşuna basılır. Power ışının kısa süreliğine yanıp sonra sönmesinden yazıcı üzerindeki elektriğin boşaldığı anlaşılıp fiş prize takılır. Yazıcı kapalı konumdayken resume/cancel tuşunu basılı tutur. Resume/iptal tuşunu bırakmadan power düğmesine basıp power düğmesini bırakmadan resume/cancel düğmesi bırakılır. Power düğmesi basılıyken iki kez daha resume/cancel tuşuna basılır ve ikisini aynı anda bırakılır. Power tuşu yanıp sönmeye başlayacaktır. Power tuşu sürekli olarak yanmaya başladıktan sonra resume/cancel tuşuna yaptırmak istediğimiz işlemin başındaki rakam kadar basıp ardından power tuşuna basarak işlemi tamamlıyoruz. Yazıcı girilen işlemi yaparken yani meşgulken power tuşunu yakıp söndürecektir.

1 kere - Servis test çıktısı verir.
    2 kere - EEPROM bilgisini çıkartır.
    3 kere - EEPROM ilk değerlerine gelir. (Power ledi çok kısa süre yanıp söner)(Bazı modellerde bu basamakta kartuşların çıkartılması gerekiyor).
    4 kere - Mürekkep sayacı sıfırlanır. (ilk sefer yaptığınızda D=000.0 Ps=000.3 gibi birşiyler yazdırması doğal yeniden deneyin)(Power ledi çok kısa süre yanıp söner) (Bazı modellerde bu basamakta kartuşların çıkartılması gerekiyor).
    5 kere - Bir işlem yapıyor ama ne olduğunu anlayamadım.
    6 kere - Yazma kafasının derinlemesine temizlenmesini sağlar.

yaa ben burda yazanları denedim yaptım eksiksiz hiç bişey fark etmiyo
    mp190 kullanıyorum cl-38 kartuşum var
    siyah olanı sağlam ama renkli bozuldu ilk dolumda
    bu çözümü görüncede yeni kartuş almak yerine denemek istedim
    ama hiç bi işe yaramadı
    lütfen yardım edin

• arkadaşlar,
    benim de canon pixma MP140'ım var... kartuş isimlerimiz aynı (37-38-40-41)
    benim de aynı şekilde yeni alınan kartuşu boş gösteriyor veya hemen bitiyor basmıyor vs vs

ben de sizin tarif ettiğini şeyleri yapsam sırayla benim sorunum da hallolur mu acaba
  • MP210 kullanıyorum malum sorun başgösterdi resetlenmiyor eğer yeni bir yöntem çıkmadıysa...

Peki şimdi yeni kartuş takımı alsak çalışmayacak mı? Hiç uğraşmayacağım artık çünkü olacaksa gidip alayım???
  • up

• takipteyim Mp140 kullanıyorum
  • Herkese merhabalar,

Sn. f@Zus, öncelikle emek verip, zaman ayırıp konuyu bu kadar detaylı anlattığınız için teşekkür ederim. Yaklaşık 1 ay önce aldığım Canon MP492 kağıt almama sorunu için çözüm ararken kartuş dolumuna denk geldim, sonra sizin konunuza ulaştım. Farklı bir başlıkta tecrübemi anlatmaya çalıştım. Yönteminiz biraz farklı şekilde MP492 modelinde de kısmen işe yaradı (deneme yanılmalar ile :) ). Servis moduna kadar geliyor makine ancak başka işlem yapma seçeneği görünmüyor ekranda.

Aşamalar şu şekilde:

İçerisinde kartuş olup olmaması farketmiyor ve herhangi bir kabloyu çıkartmıyoruz. En kritik noktayı belirtmemişim, işleme başlamadan önce yazıcınız kapalı konumda olmalı.

1- Resume tuşuna basılı tutuyoruz bırakmıyoruz.

2- On tuşuna basılı tutuyoruz bırakmıyoruz, yeşil led yanıyor.

3- On tuşuna basılı tutarken Resume tuşunu bırakıyoruz ve 2 kere basıyoruz, ilk bastığımızda turuncu led, ikinci kere bastığımızda yeşil led yanıyor.

4- On tuşunu bıraktığımızda servis moduna geçiyor, bir süre işlem yapıyor ve daha sonra ekranda "Idle" yazısı beliriyor.

Eğer boş kartuş ile ya da kartuş olmadan tarayıcı özelliğini kullanmak istiyorsak, servis modunda iken herhangi bir şey yapmadan "On" tuşuna basarak yazıcıyı kapatıyoruz ve normal şekilde sadece "On" tuşuna basarak açıyoruz. Kartuş olmadığı için son derece hızlı açılıyor ve kartuş varmış gibi ekran kopyalama seçeneği görünüyor. Servis moda girip tüm tuşlara (yön tuşları ve OK tuşu hariç) 5 saniye kadar basılı tutup daha sonra kartuş takarsak ilk kez kartuş takmış gibi (yeni kartuş henüz takmadım tahmini yazıyorum) "Temizleme Yapılıyor" yazısı çıkıyor ve çıktı almaya çalışıyor ancak yazıcımda kağıt alma sorunu olduğundan ne yazdırdığı konusunda bir fikrim yok. Tabi doğal olarak bu tuşların bir ya da birden fazlası bunu sağlıyor ancak henüz keşfedemediğim için tüm tuşlar olarak belirttim, denediğim ve olmadığına emin olduğum tuşlar OK ve yön tuşları.

Sonrası muamma şu an için :). Bir "Oh olsun" da benden Canon'a :) tarayıcıyı kullanmak için kartuşa gerek kalmıyor bu sayede :).

Tekrar vakit ayırıp, bilgi veren herkese teşekkür ederim.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1megabayt -- 14 Şubat 2011; 13:52:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 1megabayt

Herkese merhabalar,

Sn. f@Zus, öncelikle emek verip, zaman ayırıp konuyu bu kadar detaylı anlattığınız için teşekkür ederim. Yaklaşık 1 ay önce aldığım Canon MP492 kağıt almama sorunu için çözüm ararken kartuş dolumuna denk geldim, sonra sizin konunuza ulaştım. Farklı bir başlıkta tecrübemi anlatmaya çalıştım. Yönteminiz biraz farklı şekilde MP492 modelinde de kısmen işe yaradı (deneme yanılmalar ile :) ). Servis moduna kadar geliyor makine ancak başka işlem yapma seçeneği görünmüyor ekranda.

Aşamalar şu şekilde:

İçerisinde kartuş olup olmaması farketmiyor ve herhangi bir kabloyu çıkartmıyoruz. En kritik noktayı belirtmemişim, işleme başlamadan önce yazıcınız kapalı konumda olmalı.

1- Resume tuşuna basılı tutuyoruz bırakmıyoruz.

2- On tuşuna basılı tutuyoruz bırakmıyoruz, yeşil led yanıyor.

3- On tuşuna basılı tutarken Resume tuşunu bırakıyoruz ve 2 kere basıyoruz, ilk bastığımızda turuncu led, ikinci kere bastığımızda yeşil led yanıyor.

4- On tuşunu bıraktığımızda servis moduna geçiyor, bir süre işlem yapıyor ve daha sonra ekranda "Idle" yazısı beliriyor.

Eğer boş kartuş ile ya da kartuş olmadan tarayıcı özelliğini kullanmak istiyorsak, servis modunda iken herhangi bir şey yapmadan "On" tuşuna basarak yazıcıyı kapatıyoruz ve normal şekilde sadece "On" tuşuna basarak açıyoruz. Kartuş olmadığı için son derece hızlı açılıyor ve kartuş varmış gibi ekran kopyalama seçeneği görünüyor. Servis moda girip tüm tuşlara (yön tuşları ve OK tuşu hariç) 5 saniye kadar basılı tutup daha sonra kartuş takarsak ilk kez kartuş takmış gibi (yeni kartuş henüz takmadım tahmini yazıyorum) "Temizleme Yapılıyor" yazısı çıkıyor ve çıktı almaya çalışıyor ancak yazıcımda kağıt alma sorunu olduğundan ne yazdırdığı konusunda bir fikrim yok.

Sonrası da muamma şu an için :).

Tekrar vakit ayırıp, bilgi veren herkese teşekkür ederim.

Saygılar.

• Arkadaşlar MP210 bendede var.Kartuşları birkaç defa doldurdum. En son dolumda artık kartuşları tanımamaya başladı.Burada anlatılan reset yöntemlerini denedim ama sonuç alamadım.Bazen yazıcı ekranında normal sıfır çıkıyor ve + tuşuna basınca 1,2,3,4 rakamları yazıyor.Bazen de yarım sıfır rakamı çıkıyor, ordan öteye geçemedim.Bunların dışında E harfine benzer bir sembol ve 5 hatası alıyorum.Sizce ne yapmalıyım?E- bay dan boş veya dolu olup da sonra doldurulabilen kartuş alacak olan varsa birlikte sipariş verelim.Veya elinde bu tip kartuşu olan varsa alabilirim.Makinem çok temiz, kartuş yüzünden atmak istemiyorum.Önerilerinizi bekliyorum.Selamlar.
    Edit:Hobar Beyin teknik katkılarıyla bir çift kullanılmış (refurbished) kartuşu doldurup resetleyebildim.Şu an dolu görünüyor.Fakat renkler soluk, onu da yeni mürekkep alıp tekrar deneyeceğim.Bilgi ve tecrübelerini paylaşan herkese teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hassan01 -- 31 Mart 2011; 20:18:05 >
  • bende mp210 var.siyah dolu.renkli bitti.doldurdum,e6 hatası verdi. ve c ışığı yanıp sönüyor.sonra forumu açan arkadaşın dediklerini yaptım.çok çok teşekkürler.çıktı alınıyor fakat c ışığı hala yanıp sönüyor.gıcık bir durum.aynı işlemi yeniden yaptım fakat c ışığı yanıp sönüyor.ben şunu anladım.makina beni kandırdın ama geri geleceğim diyor sanki.c ışığının yanıp sönmesini kaldıracak bir yöntem var mıdır?makina 1 sene oldu 10 defa ya kullandım ya kullanmadım.eğer halledemessem satmayı düşünüyorum.teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mozanlar

bende mp210 var.siyah dolu.renkli bitti.doldurdum,e6 hatası verdi. ve c ışığı yanıp sönüyor.sonra forumu açan arkadaşın dediklerini yaptım.çok çok teşekkürler.çıktı alınıyor fakat c ışığı hala yanıp sönüyor.gıcık bir durum.aynı işlemi yeniden yaptım fakat c ışığı yanıp sönüyor.ben şunu anladım.makina beni kandırdın ama geri geleceğim diyor sanki.c ışığının yanıp sönmesini kaldıracak bir yöntem var mıdır?makina 1 sene oldu 10 defa ya kullandım ya kullanmadım.eğer halledemessem satmayı düşünüyorum.teşekkürler..

renkli kartuşun tanınmıyorsa c ışığı yanıp söner.renkli kartuşu çıkar kolonyayla çipin üzerini biraz sil. fazla uğraşmadan.
    sonra kartuşu yerine takıp resetleme işlemini tekrar yap. büyük ihtimalle düzelecektir. düzelmezse kartuşun mefta olmuş demektir. yenisini veya çalışan bi ikinci elini bulabilirsin.
    ben izmitte bit pazarından bissürü renkli ve siyah kartuşlardan topladım ikinci el. farklı farklı tezgahlardan tanesini ortalama 1 TL ye aldım. şimdi bi poşet dolusu kartuşum var. arada bir böyle tanımamazlık gibi sıkıntlar çıkarsa değiştirilorum kartuşu olup bitiyo.
    eğer bulunduğun yerde böyle bi imkanın varsa sana da tavsiye ederim bunu. kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Th3r4p1sT

quote:

bende mp210 var.siyah dolu.renkli bitti.doldurdum,e6 hatası verdi. ve c ışığı yanıp sönüyor.sonra forumu açan arkadaşın dediklerini yaptım.çok çok teşekkürler.çıktı alınıyor fakat c ışığı hala yanıp sönüyor.gıcık bir durum.aynı işlemi yeniden yaptım fakat c ışığı yanıp sönüyor.ben şunu anladım.makina beni kandırdın ama geri geleceğim diyor sanki.c ışığının yanıp sönmesini kaldıracak bir yöntem var mıdır?makina 1 sene oldu 10 defa ya kullandım ya kullanmadım.eğer halledemessem satmayı düşünüyorum.teşekkürler..

renkli kartuşun tanınmıyorsa c ışığı yanıp söner.renkli kartuşu çıkar kolonyayla çipin üzerini biraz sil. fazla uğraşmadan.
    sonra kartuşu yerine takıp resetleme işlemini tekrar yap. büyük ihtimalle düzelecektir. düzelmezse kartuşun mefta olmuş demektir. yenisini veya çalışan bi ikinci elini bulabilirsin.
    ben izmitte bit pazarından bissürü renkli ve siyah kartuşlardan topladım ikinci el. farklı farklı tezgahlardan tanesini ortalama 1 TL ye aldım. şimdi bi poşet dolusu kartuşum var. arada bir böyle tanımamazlık gibi sıkıntlar çıkarsa değiştirilorum kartuşu olup bitiyo.
    eğer bulunduğun yerde böyle bi imkanın varsa sana da tavsiye ederim bunu. kolay gelsin

eyvallah değiştiridm kartuşu sorun kalktı.zaten önümüzdeki ay vericem cihazı.bi arkadaş 50 tl ye ver dedi tamam dedim.bundan sonra yapacağım sonsuz dolum kartuşlarına uyan bir çok fonk.lu yazıcı almak olucak.çalışmalarım bitince bilgi veririm.
    sevgiler..

• quote:

quote:

quote:

eyvallah değiştiridm kartuşu sorun kalktı.zaten önümüzdeki ay vericem cihazı.bi arkadaş 50 tl ye ver dedi tamam dedim.bundan sonra yapacağım sonsuz dolum kartuşlarına uyan bir çok fonk.lu yazıcı almak olucak.çalışmalarım bitince bilgi veririm.
    sevgiler..

valla ben de fazus arkadaşımız gibi fena halde sevdim bu makinayı. yıllar oldu kullanıyorum. bittikçe kartuş dolduruyorum resetliyorum filan çok memnunum yani başka makinalarda bunu yapabileceğimi sanmıyorum da :D

• hayatım böyle canon yaptığı sorunlu makine görmedim siyah kartuşu görüyo renkliyi görmüyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: MehmetSRGN

hayatım böyle canon yaptığı sorunlu makine görmedim siyah kartuşu görüyo renkliyi görmüyo

valla millet boşuna bağırmıyo ortalıkta kartuşların çip kısımlarına elinizi sürmemeye dikkat edin diye. genelde sorun çıkmıyo ama böyle olduğu zamanlar da oluyo. kartuşu çıkarıp çipini kolonya ile silmeye filan uğraş biraz. sonra resetle kartuşu. yine olmazsa o renkli kartuş iptal olmuş demektir at çöpe gitsin :D
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MehmetSRGN

hayatım böyle canon yaptığı sorunlu makine görmedim siyah kartuşu görüyo renkliyi görmüyo

valla millet boşuna bağırmıyo ortalıkta kartuşların çip kısımlarına elinizi sürmemeye dikkat edin diye. genelde sorun çıkmıyo ama böyle olduğu zamanlar da oluyo. kartuşu çıkarıp çipini kolonya ile silmeye filan uğraş biraz. sonra resetle kartuşu. yine olmazsa o renkli kartuş iptal olmuş demektir at çöpe gitsin :D

valla canon kusura bakmasın bedavaya en son seri yazıcı vercek almam gider paşa gibi intenet kafeden veya başka bi yerden çıktımı alırım yeter valla 1 2 senedir çıldırdım valla ağıztadıyla kullanmak nasip olmadı valla

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.