Şimdi Ara

ŞOK! Sonunda Canon Pixma MP210 CL-38 CL-41 PG-37 PG-40 RESET (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
273
Cevap
1
Favori
105.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mp190 modeli için internette araştırırken bulduğum bir yöntem daha. Yazı ingilizce olduğu için henüz deneyemedim ama sevabına bir arkadaş çevirirse bütün mp190 kullanıcılarından dua alacaktır.

quote:

Clear error codes

First make sure that there isn't anything keeping the carriage from moving freely.
    Then follow the instructions below:

1) With the printer powered off but connected to a power source, press the Power button while pressing and holding
    the Stop/ Reset button.
    2) When the Power LED is lit, press the Stop/Reset button two times while pressing and holding the Power button.
    3) When releasing the Power button and the Stop / Reset button (regardless of order), the printer will move into a
    service mode. (Waiting for menu selection)
    4) When the LED lights in green, press the Stop/Reset button the specified number of time(s) according to the
    function listed in the table below.(Each time the Stop/Reset button is pressed, the LED lights alternately in
    orange and green, starting with orange.)
    The number of the Reset
    button pressing

LED Codes:-

0 time Green Power off
    1 time Orange Service pattern print
    2 times Green EEPROM print
    3 times Orange EEPROM reset
    4 times Green Waste ink counter reset See waste ink counter reset
    procedures below.
    5 times Orange Destination setting See Destination setting
    procedures below.
    6 times Green Print head deep cleaning
    11 times Orange Button / LCD checking
    12 or more times Returns to a menu selection

Read more: "Error (E 3) is flashing on my canon pixma mp190 ... - JustAnswer" -http://www.justanswer.com/questions/205x1-error-e-3-flashing-canon-pixma#ixzz0HPqElTPm&A

• quote:

Orjinalden alıntı: fdemirkol

nasıl yaptım bilmiyorum ama olduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
    çok mutluyummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Yaptığınıza sevindim. 3. ve 4. adım çok kısa sürede (led göz kırpıyor) tamamlandığı için başlangıçta olmadığını düşünmüş olabilirsiniz lakin görünüyor ki oluyormuş. Elinize sağlık...

• MP460'da denedim kartuş kontrolü devredışı kaldı ve sorunsuz çıktı alıyo uyarı vs.. yok

eline sağlık
  • arkadaşlar birşey yazdırdığımda yazıcım eksik silik yazdırıyor hatta kağıda bile mürekkep damlatabiliyor.CL-41 renklinin ise bazı renkleri tıkanmış.
    f@Zus arkadaş "Daha öncede yazdığım gibi bu tıkanmalar bazen süreklilik gösterir ve açılması için fiziki müdedale gerekir, bazende 2. 3. 5. vs. denemede iyice ısınan nozzlelar sayesinde tıkanıklık kendiliğinden açılır."diyor.
  • buharla açma, basınç uygulama, solvent enjektesi gibi yöntemleri de yazmış okudum ;ama kartuşun kafasını sıcak suyun içinde bir iki dakika bekletmek ardından da yüksek dpi çıktı almayı öneriyorlar.Bu yöntemi hem garanti hem de evde uygulayabilirim.forumda da yazıp fikir aldıktan sonra uygulamak istedim.Yardımcı olur musunuz.Eğer tavsiye etmiyorsanız "buharla açma, basınç uygulama, solvent enjektesi " gibi yöntemlerden kısaca bahsedebilir misiniz?
  • Sıcak suyun içerisinde bekletebilirsiniz ardından çıktı alıp açılıp açılmadığını kontrol edebilirsiniz. Eğer olmazsa buhara tutup ara ara silebilirsiniz. (silerken dikkatli olun, fazla basınç uygulamak nozzlelara zarar verebilir) Belli aralıklarlada dolum deliğinden basınç uygularsanız daha net sonuca ulaşabilirsiniz. Yine olmazsa kartuşun üst kapağını çıkartıp tüm sünger (süngerleri suyla güzelce yıkamayı unutmayın mürekkeb donarsa sonraki kullanım için sorun olur) ve mürekkebi boşaltıp kartuşu yıkayın. (nozzlelara el vurmadan) Kartuşun içine solvent koyun. Solvent uzunca bir süre içinde beklesin ara ara kirlenen solventi boşaltıp tazeleyin.
  • f@Zus cevapların için teşekkür ederim;yalnız kafama takılan şu noktaları da açıklarsan iyi olacak: 1-kartuşun kafasını sıcak suya batırdığımda metal noktaları olan tabakaya kadar mı batırcam?(1.resimde gösterdiğin kartuşdan ayırdığın metal tabaka)yoksa o kısma sıcak su değmesi önemli değil mi 2- dolum deliğinden basıncı nasıl uygulayabilirim?3-resimde gösterdiğin kartuşdan ayırdığın metal tabakayı da yıkamaya geçmeden önce sökmem gerekiyor değil mi?(kolayca ayırabilir miyim)
  • quote:

Orjinalden alıntı: strangold

f@Zus cevapların için teşekkür ederim;yalnız kafama takılan şu noktaları da açıklarsan iyi olacak: 1-kartuşun kafasını sıcak suya batırdığımda metal noktaları olan tabakaya kadar mı batırcam?(1.resimde gösterdiğin kartuşdan ayırdığın metal tabaka)yoksa o kısma sıcak su değmesi önemli değil mi 2- dolum deliğinden basıncı nasıl uygulayabilirim?3-resimde gösterdiğin kartuşdan ayırdığın metal tabakayı da yıkamaya geçmeden önce sökmem gerekiyor değil mi?(kolayca ayırabilir miyim)

O kadar derine batırmanıza gerek yok. Sadece nozzlelardan yarım santim kadar yukarda olsun su seviyesi yeterli, su sıcaklığı max 50 derece olsun. Fazlası zarar verebilir.

Dolum deliğine basıncı farklı yollarla uygulayabilirsiniz, hayal gücünüzü çalıştırarak yolları çoğaltabilirsiniz. Mesela boş şırıngayı ve bir musluk contasını kullanarak (delik sonra conta sonra şırınja ağzı) uygulayabilirsiniz. Yada içi çıkartılmış bir tükemmez kalemi yine deliğin üzerindeki conta üzerine dayayarak kaleme üfleme yoluyla basınç yaratabilirsiniz.

Genel olarak kesinlikle gri kapak haric kartuşunuzdaki hiçbir parçayı sökmeyin. Hele ki o içinden iletim hatları geçen plastik üzerinde metal noktacıklar geçen kahverengi filme asla dokunmayın. Sökmeye kalktığınızda %90 filmi yırtarsınız aman deyim...

• teşekkürler
  • Umarım sorununuzu çözmüşsünüzdür.
  • benim renkli kartus bozuldu arkadaslar. ben hiç kullanmıyodum renkliyi hep siyah kartusu dolduruyodum seçeneklerden yanlızca siyah kartusu kullanı seçmiştim üç hafata kullanmadı yazıcıyı geçenlerde bi kullanayım dedim renkli kartusu görmüyo 7 kez turuncu yanıp sönüyo adından bir kere yeşil öyle devam edip duruyo resetledim falan kar etmedi siyah sağlam renkli ölü hemde kullanmadığım halde bu arada iki kartusunda kapasitsini arttırmıştım renklinin kapasite arttırma resimlerini çaekmiştim paylaşıcam onları bi ara şuan laptobun pili bitiyo.

Ben size şunu sorucam nerden bulabilirim ucuz CL 41 internetten varmı alabilceğim bi site şöyle 25 30 dan fazla vermk istemiyorum bi yerde buldum 33 ama işte daha makulu olursa iyi olur boş falan satılmıyomu bunlardan. Bu arada yazıcım IP1800 ve resetlemeyi ip tool ile yapıyorum ya aslında çok uzun süredir hiç resetlemiyodum siyah kartusu 5 6 kere doldurup hiç resetlemeen kullandım renkliyide hiç kullnamadım renkli niye bozuldu anlmaış değilim.

• buyrun resimler KESME İŞLEMİNİ MATKAP İLE YAPTIM.

ŞOK! Sonunda Canon Pixma MP210 CL-38 CL-41 PG-37 PG-40 RESET

• Matkapta ullandığım uçta bu işte bıcak bileme taşı çok iyi kesme işi görüyo iki dakkada şipşak.

• İyi işçilik, paylaştığın için teşekkürler. Valla ebaydan boş ve hiç doldurulmamış kartuş almayı düşünüyorum ben. Genelde 2 li olarak satılıyor shippingi dahil 5 dolara falan geliyor tanesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f@Zus -- 22 Haziran 2009; 14:56:00 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: 1man1ac

1-Yazıcıyı normal konuma getir
    2-usb bağlantısını sök
    3-yazıcıyı kapat
    4-fişi çek
    5-power tuşuna basılı tut bir süre(ışığın yanıp sönmesi gerekir)
    6-servis modunda gir(bir işlemi yapıp diğer işleme geçerken fişi takıp çıkarma)
    7-3ü ve 4ü arka arkaya yap
    8-sonra kartuşları çıkarıp 3 ve 4 ü tekrarla
    9-yazıcıyı kapatıp normal modda aç
    10-normal modda karuşları tak.

Benimkide diğer denemelrimde veya Mptool programı ile olmamştı fakat bu yöntem işe yaradı şu anda kartuşlarım tamamen boş olmasına rağmen dolu görüyor şu anda çok sevinmiş durumdayım :D

Bu çalışmaları yapıp bizlere yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Kartuşlar bitmemiş ağızları tıkanmış şimdi onları açmaya çalışıyorum :D Enteresan tarafı tıkanmış ama bitmemiş kartuşlarıda bitmiş diye kandırıyo bizleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OtoburPirana -- 27 Haziran 2009; 10:05:18 >

• Olmuyor... MP 210 DA ekran yok malum ...

Bu stop/resume ve Power tuş kombinasyonlarını doğru şekilde uyguladıktan sonra. Servis menüsüne girdi mi girmedi mi nasıl anlıyoruz ? Kombinasyondan sonra Power tuşu sabitlenince girdiğini düşünüp 4 kez (5 - 6 yı da denedim) stop/resume tuşuna basıp POWER a basıyorum ama bi çıktı filan gelmiyor. Bir kere geldi sanırım o da boş geldi.

MP 210 da bu işi beceren 1 kişi var mı acaba ? Varsa nasıl yaptı acaba ?
  • Ben Mp210 da yaptım ekranı da var bir yanlışlık olmasın.

Servis menüsüne girdiğinde ekranda "0" yazıyor.

Resume/İptal tuşuna her bastığında Üçgen içinde yıldırım işareti nin ışığı ile On/Off tuşunun ışığı sırayla yanıp sönerler.

Bende de bu sefer başka bir sorun oluştu cihazın servis menüsüne giremiyorum :)
  • f@Zus
    hocam şu boş kartuslardan bende almak istiyorum bi link atarsan süper olur cl41 lazım banada. Çalışmıyo artık. Ya arkadaşlar bu işi biz doananımsal olarak haledemeyizmi. yani bu eeprpm mudur nedir onu şunu buraya lehimle bunu buraya lehimle yaparak şu eepromu devre dışı bırakalım haa bunna çözüm arıyorum. ben komple söktüm[ ;)] yazıcıyı ana bordun üstünde bitane çip var bi ara onun resimlerinide eklarim bide atık deposunu sökkemedim bi türlü sinir oldum valla bu yazıcıya. Allah kaheretsin seni IP1800
  • yaw yokmu bu IP1800 e çözüm yaa bayıldık yine 36 lirayı renkli kartusa bide yarı dolu gördü üstüne kullamadığı halde sürekli sevyesi azalıyo
  • @f@Zus benim mp210 sürekli e5 hatası verip duruyor bütün yazıyı okudum dediklerinizin hepsini yapmaya çalıştım. Ama aşağıdaki sorunlarla karşılaştım yardım ederseniz sevinirim.
    1- Kartuşları ayrı ayrı taktığımda taktığım kartuşta sorun yok takmadığımın takılı olmadığını söylüyor. İkisini de taktığımda renkli kartuşun takılı olmadığı uyarısını veriyor.(tabi bazen ikiside takılı değil diye uyarı veriyor)
    2- Kartuşlar takılıyken servis menüsüne girmiyor. Yani ekranda “0” çıkmıyor. Kartuşlar takılı değilken servis menüsüne giriyor ama 3 ile 4 ü adımı denediğimde hiçbir işlem yapmıyor.
    3- Kartuşlar takılı değilken servis menüsüne girdiğimde “turrican22” nınki gibi üçgen içindeki uyarı lambası yanmıyor ama kartuşlar takılıyken servis menüsüne girdiğimde (“0” çıkmıyor ama) “turrican22” dediği lamba yanıp sönüyor.
    Ayrıca o dediğiniz tool programlarıyla falan da uğraşmadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wwwakowww -- 18 Temmuz 2009; 11:51:23 >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.