Şimdi Ara

ŞOK! Sonunda Canon Pixma MP210 CL-38 CL-41 PG-37 PG-40 RESET (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
273
Cevap
1
Favori
105.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: metinolampx

ben bu konuyu gördüğümden beri belirli aralıklarla işlemleri deniyordum ama olmuyordu ve bende sorunu yazdırma sırasında sorulan boş kartuş uyarısını pas geçirterek idare ediyordum ki bi kaç gün önce bişeyler yazdırmak için yazıcıyı açtığımda renkli kartuşumun tanınmadığını gördüm. Siyah ve renkli kartuşum boş olarak görünüyordu önceden bu şekilde kullanabiliyordum. Siyah kartuşa ellemeyip renkli kartuşu çıkardım yazın aldığım orjinal cl-41 renkli kartuşu takıp yazıcıyı bikaç gün kullanmaya devam edebildim ve bugun resetleme denemesi yapmak istedim başarılı oldum sanırım renkli kartuş yeni olduğu için tam dolu görünüyordu zaten ama siyah kartuşumda tam dolu olarak gördüm az önce, başta f@Zus arkadaşa ve diğer arkadaşlara çok teşekkür ederim yalnız bahsettiğim gibi bir sorunum daha vardı eski renkli kartuşum tanınmıyordu, geçmiş sayfalara baktığımda aynı sorun yaşayan 2 arkadaş gördüm ama son durumu bilmiyorum şuan, diğer arkadaşlarda'da olduğu gibi bende de servis menusüne geçmeme izin vermiyor şu üçgen içindeki şimşek yanıp sönüyor çünkü, renkli kartuşumu tekrar tanıtabilmemin bir yolu varmı acaba ? bu arada elimde orjinal tam dolu bir siyah kartuşumda var, yazımın başında'da belirttiğim gibi tanınmayan renkliyi orjinal ile değiştirdiğimde siyah kartuşta resetlendi, peki şuanki siyah kartuşumu çıkarıp orjinal tam dolu siyah kartuşumla değiştirip tanınmayan renkli kartuşumu bu ikisini beraber takarsam resetleme işlemi olurmu acaba? önce sormak istedim çünkü kapalı haznede muhafaza edilen kartuşu mecbur kalmadıkça söküp açmak istemedim.

bu konuda yardımcı olursanız sevinirim tekrar teşekkürler

Arkadaşım bizim sorunumuz tamamen aynı. Bi önceki sayfada yazmıştım bende. Bak bir de siyah kartuşu söküp sadece renki kartuş varken ( bozuk kartuş ) resetleme işlemini denesene. Ben öyle yapınca renkli tanıyor ama yanına eski siyah kartuşumu takınca yine tanımama yapıyor. Bana kalırsa sadece tanınmayan renkli kartuş takılı vaziyette resetleme yapıldıktan sonra yanına sıfır bir siyah kartuş takılırsa bu iş olur. Bence bir dene derim. Bende ucuz kartuş araştırıyorum şu anda renkli. Piyasa çok fena 40 - 70 ytl arası. Çok değişken fiyatlar var. Bir sitede 20 ytl ye muadil kartuş buldum. Şimdi onu alıp almamakta kararsızım.

Bir de arkadaşlar bu sürekli mürekkep besleme sisteminde acaba hiç söküp takma yapmadığımız için çook çook uzun kullanım ömrü yakalarmıyız ki? Satan firma öyle olduğunu idda ediyor. Fikri olan var mı? Birde muadil kartuş kullanan yada fikri olan ?

• quote:

Orjinalden alıntı: freeagle89

quote:

ben bu konuyu gördüğümden beri belirli aralıklarla işlemleri deniyordum ama olmuyordu ve bende sorunu yazdırma sırasında sorulan boş kartuş uyarısını pas geçirterek idare ediyordum ki bi kaç gün önce bişeyler yazdırmak için yazıcıyı açtığımda renkli kartuşumun tanınmadığını gördüm. Siyah ve renkli kartuşum boş olarak görünüyordu önceden bu şekilde kullanabiliyordum. Siyah kartuşa ellemeyip renkli kartuşu çıkardım yazın aldığım orjinal cl-41 renkli kartuşu takıp yazıcıyı bikaç gün kullanmaya devam edebildim ve bugun resetleme denemesi yapmak istedim başarılı oldum sanırım renkli kartuş yeni olduğu için tam dolu görünüyordu zaten ama siyah kartuşumda tam dolu olarak gördüm az önce, başta f@Zus arkadaşa ve diğer arkadaşlara çok teşekkür ederim yalnız bahsettiğim gibi bir sorunum daha vardı eski renkli kartuşum tanınmıyordu, geçmiş sayfalara baktığımda aynı sorun yaşayan 2 arkadaş gördüm ama son durumu bilmiyorum şuan, diğer arkadaşlarda'da olduğu gibi bende de servis menusüne geçmeme izin vermiyor şu üçgen içindeki şimşek yanıp sönüyor çünkü, renkli kartuşumu tekrar tanıtabilmemin bir yolu varmı acaba ? bu arada elimde orjinal tam dolu bir siyah kartuşumda var, yazımın başında'da belirttiğim gibi tanınmayan renkliyi orjinal ile değiştirdiğimde siyah kartuşta resetlendi, peki şuanki siyah kartuşumu çıkarıp orjinal tam dolu siyah kartuşumla değiştirip tanınmayan renkli kartuşumu bu ikisini beraber takarsam resetleme işlemi olurmu acaba? önce sormak istedim çünkü kapalı haznede muhafaza edilen kartuşu mecbur kalmadıkça söküp açmak istemedim.

Arkadaşım bizim sorunumuz tamamen aynı. Bi önceki sayfada yazmıştım bende. Bak bir de siyah kartuşu söküp sadece renki kartuş varken ( bozuk kartuş ) resetleme işlemini denesene. Ben öyle yapınca renkli tanıyor ama yanına eski siyah kartuşumu takınca yine tanımama yapıyor. Bana kalırsa sadece tanınmayan renkli kartuş takılı vaziyette resetleme yapıldıktan sonra yanına sıfır bir siyah kartuş takılırsa bu iş olur. Bence bir dene derim. Bende ucuz kartuş araştırıyorum şu anda renkli. Piyasa çok fena 40 - 70 ytl arası. Çok değişken fiyatlar var. Bir sitede 20 ytl ye muadil kartuş buldum. Şimdi onu alıp almamakta kararsızım.

Bir de arkadaşlar bu sürekli mürekkep besleme sisteminde acaba hiç söküp takma yapmadığımız için çook çook uzun kullanım ömrü yakalarmıyız ki? Satan firma öyle olduğunu idda ediyor. Fikri olan var mı? Birde muadil kartuş kullanan yada fikri olan ?

Canonun cissleri benim bildiğim kendini resetleyen kartuşlardan oluşuyor yani ayriyetten chip resetter ile tek tek kartuşları resetlemeye gerek yok
    biten kartuşu çıkarıp takınca full olarak görünüyor

epsonlar daki ciss sistemi kartuşlardan 1 tanesi bitince yazıcıyı açıp kapatınca resetleme yapılıyor diyorlar ama herzaman böyle olmuyor malesef kartuşların resetlenmesi için yerinden çıkartılması gerekiyor bazen o bile faydalı olmaya biliyor yazıcı kartuşları tanımamak için direndiğini bizzat ben yaşadım

• quote:

Orjinalden alıntı: erkannhl

quote:

quote:

Canonun cissleri benim bildiğim kendini resetleyen kartuşlardan oluşuyor yani ayriyetten chip resetter ile tek tek kartuşları resetlemeye gerek yok
    biten kartuşu çıkarıp takınca full olarak görünüyor

epsonlar daki ciss sistemi kartuşlardan 1 tanesi bitince yazıcıyı açıp kapatınca resetleme yapılıyor diyorlar ama herzaman böyle olmuyor malesef kartuşların resetlenmesi için yerinden çıkartılması gerekiyor bazen o bile faydalı olmaya biliyor yazıcı kartuşları tanımamak için direndiğini bizzat ben yaşadım

Hocam tam olarak ne demek istediğini anlayamadım. Ciss dediğin olay nedir? Biraz açarmısın?

• Hocam tam olarak ne demek istediğini anlayamadım. Ciss dediğin olay nedir? Biraz açarmısın?

(ciss) (sürekli besleme sisytemi),(devamlı mürekkep besleme sistemi), demek sistemde kendini resetleyen kartuşlar var ve bunlara mürekkep sağlayan yazıcının dışında duran mürekkep tanklarından ve hortumlardan oluşan sistem model olarak canon ve hp de de var ama ençok bu sistem epsonlarda var
    örnek olsun diye fotosunu koydum
    inkcare.co.uk/images/r200ciss.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baristatales -- 24 Şubat 2009; 19:20:08 >
  • He tamam şimdi anladım. Peki bu ciss leri orjinal olarak canon üretiyor mu yoksa sonradan başka firmalar tarafından bulunmuş bir sistem mi? Böyle bi sistem alınca yanında kartuşları da geliyor mu yoksa kendi kartuşlarımıza mı monte ediyoruz ? Birde kendini otomatik resetleyen demişsiniz ya, bu sistemi kurunca bu topic de yapmaya çalıştığımız olaydan yani problemden kurtuluyormuyuz ( resetleme problemi)

http://poyrazkartus.com/asp/show_stock.asp?product=CANON_PG40-50_KARTUS burda var mesela bir ürün. Sizce bu kullanışlı mıdır?
  • kardeş ben dediğin gibi öyle de deneyi düşündüm siyahı çıkardım sadece renkliyi reset yaptırdım işe yaramadı hatta sonra olmayınca renkliyi çıkardım yeni aldığım renkli tam dolu kartuşu tekrar takıp yanına siyahı taktım bi baktım ki siyah kartuş seviyesi eski haline gelmiş yine boş görünüyor
  • ikinci defa başarıyla yaptm resetleme işini herşy normal şu anda bi sorun yok.yalnız resetleme yapacak arkadaşlara yapamıyorlarsa şunu söyleyim tekrar.. 3.adımdan sonra kartuşları çıkarıp 4.adımı öyle uygulayın sonra da işlemi bitirdikten sonra power a basıp servis menüsünden çıktıktan ve yazıcıyı kapatıp açtıktan sonra kartuşları takın tamamdır.
  • Ya benim kartuşlar içerde kalsı nasıl çıkarcam ortaya gelmiyo?
  • quote:

He tamam şimdi anladım. Peki bu ciss leri orjinal olarak canon üretiyor mu yoksa sonradan başka firmalar tarafından bulunmuş bir sistem mi? Böyle bi sistem alınca yanında kartuşları da geliyor mu yoksa kendi kartuşlarımıza mı monte ediyoruz ? Birde kendini otomatik resetleyen demişsiniz ya, bu sistemi kurunca bu topic de yapmaya çalıştığımız olaydan yani problemden kurtuluyormuyuz ( resetleme problemi)

http://poyrazkartus.com/asp/show_stock.asp?product=CANON_PG40-50_KARTUS burda var mesela bir ürün. Sizce bu kullanışlı mıdır?

Yorum yapacak olan ???

• öncelikler teşekkürler resetlemeyi yaptım.

MP210 kullanıcısyım

siyah PG-37 : 12 ml sıvı alıyor
    renkli Cl-38 : 3X3ml = 9 ml sıvı alıyor

bu kartuşlar yazıcıyla birlikte geldiği için boya hazneleri küçük olduğunu duydum

ben bu kartuşlar bozulduğunda orijinal kartuş alıcağım için

boya haznesi MP210 için en fazla olan kartuşlar hangileri siyah ve renkli olarak ?
  • arkadaslar size canonun diger modelleri icin eeprom a girmek ve ciktisini almak icinhttp://damnprinter.com/105/the-five-easy-steps.html adresini öneriyorum
  • Henüz orj. kartuşum bitmedi yanlız bittiğinde mp-190 da deneyeceğim. Aynılar hemen hemen, sorun olmaz herhalde.
  • ben canon mp140 yazıcı kullanıyorum. Siyah kartuşum bitti uyarı ışığı yanıyor ben çıkardım doldurdum. Geri taktım sorunsuz baskı alıyorum kartuşları boş gösteriyor ama yine basıyor bu durum ileride bir soruna yol açar mı?
  • Çalışmanızı ve bilgileri bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim. İlk denemelerde başaramadım ama sonunda olumlu sonuç aldım.

Eğer bahsettiğiniz üzere kartuşların 40 dan fazla doldurabilirsek sanırım bir 10 yıl kullanırım ben bu kartuşları ve yazıcıyı
  • yalvarırım bana mp210u resetlemeyi basamak basamak anlatın.ya 3.ve 4.kısmını anlamadım.bide servis menüsü ne demek?ben 1 kez basıyorum çıktı almak için sonra power tuşuna basın demişsiniz.ama on off tuşuna basınca kapanıyo bu sefer çıktı alınmıyo.nolur anlatın
  • OLMUYO OLMUYO OLMUYOOOOOOOOOO LÜTFEN YARDIM EDİN YAAAAAA
  • quote:

Orjinalden alıntı: mafe13

öncelikle teşekkürler resetlemeyi yaptım.

MP210 kullanıcısyım

siyah PG-37 : 12 ml sıvı alıyor
    renkli Cl-38 : 3X3ml = 9 ml sıvı alıyor

bu kartuşlar yazıcıyla birlikte geldiği için boya hazneleri küçük olduğunu duydum

ben bu kartuşlar bozulduğunda orijinal kartuş alıcağım için

boya haznesi MP210 için en fazla olan kartuşlar hangileri siyah ve renkli olarak ?

Pg-37 ve CL-38 sizinde belirttiğiniz gibi düşük hacme sahip kartuşlar. Bizim yazıcımızda kullanılabilen ve büyük hacme sahip kartuşlar Pg-40 ve CL-41 diye adlandırılıyorlar.

Bu arada konuyla alakalı olduğunu düşündüğüm iki uyarıyı yapmak isterim:

1- Kartuşların üzerinde yazılan hacim değerleri kartuşların KURU hacim değerleridir. Dolum yaparken bu değere yakın mürekkep basarsanız sünger üzerinde kalan mürekkep ister istemez akacağından "yazıcı mürekkep haznenizi" kısa zamanda doldurma ihtimali oluşacaktır.

2- Elindeki kartuşlardan biri bozulan arkadaşlar ellerindeki sağlam olan kartuşun modeli farketmeksizin yeni kartuş edinebilirler. Yani 3x serisi ile 4x serisi kartuşlar aynı anda kullanılabiliniyor.

quote:

Orjinalden alıntı: CaN®

Henüz orj. kartuşum bitmedi yanlız bittiğinde mp-190 da deneyeceğim. Aynılar hemen hemen, sorun olmaz herhalde.

Görünüş ve özellik olarak birbirinin aynısı gibi duran iki yazıcıdan bahsediliyor. Canon' un bu ara modeli piyasaya sürmesi ve mp210 un üretimini durdurması burnuma hoş olmayan kokuların gelmesine sebep oldu. Yani sanki Mp190 eeprom codeları değişilmiş bir Mp210 gibi... Ama yinede denemekte fayda var...

quote:

Orjinalden alıntı: jeepers creepers

ben canon mp140 yazıcı kullanıyorum. Siyah kartuşum bitti uyarı ışığı yanıyor ben çıkardım doldurdum. Geri taktım sorunsuz baskı alıyorum kartuşları boş gösteriyor ama yine basıyor bu durum ileride bir soruna yol açar mı?

Muhakkak ilerde sorun olacaktır. Belli bir dolum sayısından sonra kartuşlarınızın tanınmadığını veya hiçbir şey yazmadığına tanık olmanız kaçınılmaz.

• quote:

Orjinalden alıntı: DeSCeNT

Çalışmanızı ve bilgileri bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim. İlk denemelerde başaramadım ama sonunda olumlu sonuç aldım.

Eğer bahsettiğiniz üzere kartuşların 40 dan fazla doldurabilirsek sanırım bir 10 yıl kullanırım ben bu kartuşları ve yazıcıyı

Ben teşekkür ederim. Yılmayıp devam ettiğiniz için sizi tebrik ediyorum. Aslında o sayıları güncellemem lazım sanırım, o kartuş dolum sayılarının üzerine 5 top kağıt (5 tane 1000 lik kağıt) tükettim. Hiç şüpheniz olmasın kartuşlarınıza iyi bakarsanız yazıcı atık mürekkep hazneniz dolana kadar yazıcınız size hizmet edecektir.

quote:

Orjinalden alıntı: özgemmm

yalvarırım bana mp210u resetlemeyi basamak basamak anlatın.ya 3.ve 4.kısmını anlamadım.bide servis menüsü ne demek?ben 1 kez basıyorum çıktı almak için sonra power tuşuna basın demişsiniz.ama on off tuşuna basınca kapanıyo bu sefer çıktı alınmıyo.nolur anlatın

Öncelikle sitemize hoşgeldiniz.

Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla iki ihtimalden birinin gerçekleştiği anlaşılıyor.

Birincisi ve kötü olanı, servis menüsüne girmeyi başardınız ama kartuş/kartuşlarınız bozuk olduğu için komutları kabul etmiyor. Bu durumda yapmanız gereken tek şey arızalı kartuşu yenisiyle değiştirmektir.

İkincisi ise servis menüsüne (mühendislik menüsü, kontrol menüsü de denebilir) girememişsiniz. Bu durumda size giriş kombinasyonunu anlatmam ile sizin 1. sayfada yazılanları okumanız arasında hiçbir fark olmayacaktır. Sizden ricam 1. sayfadaki ilk mesajın kırmızı hat ile ayrılmış (alttaki kısım) kısmını okumanız sonrasında kendinize hatırlatıcı kısa notlar alarak işlem sırasını "anlatıldığı" gibi takip etmeniz. Eğer hala yolunda gitmeyen, anlamadığınız herhangi birşey olursa o zaman eminim ki fikri olan herkes sizinle bildiklerini paylaşacaktır.

Bizim, iki ihtimalden hangisinin kesin olarak gerçekleştiğinden emin olmamız için lütfen reset işlemi adına ne yaptığınızı detaylı olarak anlatın.

• 1.sayfada yazanları aynen yaptım.defalarca yaptım.dediğiniz gibi 1.komutu girerken 1 kez basıyoruzya,aynen oraya kadar oluyor.1 kez basıyorum bekliyorum çıktı gelsin diye ama gelmiyor.oraya kadar aynen söylenenleri yaptım.birde sadece renkli kartuşumu tanıyamıyor.bende siyah kartuşu çıkarıp yaptım ama yine olmadı.hiçbir türlü olmuyor.
  • Peki servis menüsüne girdiğinizde üçgen içerisindeki şimşek şekliyle simgelenen led sürekli yanıyor mu? Kartuşlarınızı simgeleyen B ve C ledlerinin durumu ile ilgili ne söyleyebilirsiniz? Yanıp sönüyorlar mı? Yoksa sürekli yanıyorlar mı?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.