Şimdi Ara

ŞOK! Sonunda Canon Pixma MP210 CL-38 CL-41 PG-37 PG-40 RESET (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
273
Cevap
1
Favori
105.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • servis menüsüne girdiğimde şimşek şeklindeki led sürekli yanıp sönüyor.B ve C ışığı ise yanmıyor.ama servis menüsüne girmeden bu 3 ışık da sürekli yanıyor
  • yardımcı olmayacaksınız galiba:(
  • Yardımcı olmayacağız diye birşey yok. Forumlar paylaşım için var zaten. Ama sizin sorununuzda Turrican22 nickli arkadaşın sorunu gibi sanırım. Yani kartuşlarınız/kartuşunuz arızalanmış sanırım. Eğer tahminimde yanılmıyorsam arızalı kartuşu tespit edip değişirseniz sorununuz kalmayacaktır. Bu kartuş mevzu bu kadar hassas işte... Bu sebepten dolayı sürekli tekrar ediyorum "risk almayın, kartuşlarınızı yazıcı üzerindeki ledler yanar yanmaz (yada yazıcı mürekkep izleme yazılımının üzerinde ünlem işareti çıkar çıkmaz)" kartuşlarınızın dolu olduğunu bilseniz dahi reset atın diye...
  • arkadaşlar bende mp 190 var.menüye bir türlü giremedim.190 lar yeni model galiba menüyümü değiştirdi bu canon.mp 190 ile kartuş restliyebilen oldumu.
  • Bu konuyu bende merak ediyorum. Acaba mp210san görünüş ve özellik açısından farksız olan mp190, mp210 nun sadece epromu güncellenmiş versiyonumu?
  • Arkadaşlar bende de mp 190 var. Servis menüsüne giriyorum sanırım bunu ekranda 0 yazmasından anlıyorum ama girdikten sonra aynen konuda yazdığı gibi 1 kere resume tuşuna basıp ardından power tuşuna bastığımda yazıcı kapanıyor herşeye yeni baştan başlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstanbul Beyefendisi -- 25 Mayıs 2009; 15:25:28 >
  • Arkadaşlar internette araştırırken ingilizce bir kaynak buldum. Acil olarak çevirebilecek bir arkadaş var mı?

quote:

Because many questions about reset method Printer Canon Pixma MP190. And last I found this method but I’m not yet tries this method. For the things want to try this method work or not for reset ink counter in Canon MP190 I share in this blog.
    Here the methode

1.Start with printer off
    2.Press and hold resume Button (triangle in the circle) and click “Power” button. green led should be on
    3.While holding the Power button, release the Resume Button.
    4.Without releasing the Power Button, click “Resume” button for two times and release Both Buttons.
    5.Click “Resume” for four times then soon click “Power” button, to confirm the selected action (reset counter absorber).
    6.Turn off the printer and turn on again

ŞOK! Sonunda Canon Pixma MP210 CL-38 CL-41 PG-37 PG-40 RESET

• quote:

Orjinalden alıntı: Turgut Bey

Arkadaşlar internette araştırırken ingilizce bir kaynak buldum. Acil olarak çevirebilecek bir arkadaş var mı?

quote:

Because many questions about reset method Printer Canon Pixma MP190. And last I found this method but I’m not yet tries this method. For the things want to try this method work or not for reset ink counter in Canon MP190 I share in this blog.
    Here the methode

1.Start with printer off
    2.Press and hold resume Button (triangle in the circle) and click “Power” button. green led should be on
    4.Without releasing the Power Button, click “Resume” button for two times and release Both Buttons.
    5.Click “Resume” for four times then soon click “Power” button, to confirm the selected action (reset counter absorber).

bende çok aradım ama bulamadım mp 190 restlemeyi.bu siteyi bende buldum ing. olduğu için birşey anlamadım.kartuşun renklisi bitti sinyali geldiğinde reset düğmesine 5-10 sn basıp sayacı pas geçip doldurmaya devam şimdilik

• Evet bende şimdilik bu şekilde kullanıyorum ama eninde sonunda 5 - 10 dolumdan sonra kartuş bozuldu diye kandıracak bizi. Neyse illaki bu model içinde bir yöntem bulunacaktır diye umut ediyorum ben..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstanbul Beyefendisi -- 25 Mayıs 2009; 21:21:01 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Turgut Bey

Arkadaşlar internette araştırırken ingilizce bir kaynak buldum. Acil olarak çevirebilecek bir arkadaş var mı?

quote:

Here the methode

1.Start with printer off

İlk dört basamağın çevirisini yapmaya gerek yok çünkü anlattığı bizim servis menüsüne giriş için yazdığımızın aynısı. 5. adımda resume tuşuna 4 kere bastıktan sonra power tuşuna komutu onaylamak için basılması gerektiği, 6. adımda ise yazıcıyı kapatıp açmanızı söylüyor.
    Yazan kişi yöntemi henüz denemediğini yöntemi vermeden not düşmüş, bilginize....

Kişisel fikrim yazıcıyı kapatmadan kartuşları çıkartıp 5. adımı tekrarlayıp öyle kapatın. Açıldıktan sonra çıkarttığınız kartuşları yerine takarsanız muhtemelen reset işlemi gerçekleşecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f@Zus -- 26 Mayıs 2009; 17:48:02 >

• Evet sonunda benim kartuşlarımda pörtledi. Ölüm ani ve belirtisiz oldu. 2 gün önce makinaya reset atmış ve 10 sayfa çıktı daha almıştım. Yani mürekkep göstergeleri full gösteriyordu. Bugün yazıcıyı açar açmaz daha herhangi birşey yazdırmaya bile açlışmadan makina kartuşlar tanınmıyor demeye başladı. Mp210 umu, her ne kadar bana bir kartuş çifti masrafı daha açmış olsa dahi seviyorum çünkü onunla bir kartuşun yüzlerce defa doldurulduğunu şahit olmuş oldum.

Poliyannacılık: En sonunda istedediğim hatayı veren bir kartuş sahibi oldum. Kim bilir bakarsınız buna da bir çare buluruz.
  • Hangi yöntemi denediysem işe yaramadı ne yazık ki. Yazılan tuş kombinasyonları ile servis menüsüne giriyorum, sonra 4 kere resume tuşuna basıp power tuşuna basıyorum yazıcı kapanıyor. Kartuşları da çıkarıp denedim yine aynısı oldu. Yapılacak bir şey yok sanırım. Mp 190 modeli için kesin bir resetleme yöntemi bulunana kadar bekleyeceğiz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstanbul Beyefendisi -- 26 Mayıs 2009; 22:08:56 >
  • evet bende denedim kapanıyor.
  • selam arkadaşlar bende mp220 var sanırım aynıdır yöntemi
    Servis moda geliyorum 1 kere cancel tuşuna basıyorum sonra pover sevis çıktısı alamıyorum.Boş sayfa çıkartıyo meret

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fdemirkol -- 1 Haziran 2009; 1:00:19 >
  • yardım edecek yokmu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: fdemirkol

selam arkadaşlar bende mp220 var sanırım aynıdır yöntemi
    Servis moda geliyorum 1 kere cancel tuşuna basıyorum sonra pover sevis çıktısı alamıyorum.Boş sayfa çıkartıyo meret

ayrıca 4 kere basıyorum resetlemiyo sonuda renkli kartuşum bitti gözüküyo
  • Size pm de yazdıklarıma ek olarak reset işlemini kartuşlarınızı servis menüsünde çıkarttıktan sonra yapmanızı öneririm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hobar

Ne demek efendim asıl ben teşekkür ederim. Onca araştırmalarıma rağmen kesin çözümünü bir türlü bulamamamıştım. nette rastladığım bunun haricindeki bir sürü yöntem işe yaramıyor. büyük ihtimalle dünyada bu kartuşları resetlemenin yolunu ilk bulup beni ve bir çok kullanıcıyı büyük bir dertten kurtaran kişiye binlerce kez teşekkür ederim.

yöntemi denedim ilk başlarda işe yaramasa da sonradan kartuşlar sökük halde yapınca oldu.

kartuşun resetlenmiş halinin ekran görüntüsü aşağıda. gördüğünüz gibi işe yarıyor. 1. ve 2. adımın çıktılarının ekran görüntüleri aşağıda. eğer bu çıktıları alabiliyorsanız servis modunda giriş yapmışsınız demektir. yalnız ben yukarda anlatılanlara ek olarak servis modunda ilk 4 adımdan sonra kartuşları söküp 3. ve 4. adımı tekrar ertmem gerekti. kartuşları da yazıcıyı normal modda açtıktan sonra taktım. galiba bu farklılık yazcının firmware indeki farklılıklardan kaynaklanıyor. benimki yeni bir yazıcı olduğu için sanırım bendekine fazladan önlem alınmış. aşağıdaki ekran görüntülerinde de gördüğünüz gibi bendeki eur v=1.050. resetlemede başarısız olursanız servis çıktısındaki versiyon 1.050 ise bir de kartuşları söküp deneyin.

Dipçik: yazıcı parasına millete zorla kartuş satmaya çalışan canona kapak olsun

1ve 2. işlemleri yapıp aynı çıktıları alıyorum ama 3 kez ve 4 kez bastığımda sanırım bir işlem yapmıyor kartuşlar hala boş gözüküyorne denediysem olmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fdemirkol -- 3 Haziran 2009; 0:39:47 >

• mp220 kullanıp kartuşlarını resetleyen oldumu merak ettim
  • nasıl yaptım bilmiyorum ama olduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
    çok mutluyummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.