Şimdi Ara

ŞOK! Sonunda Canon Pixma MP210 CL-38 CL-41 PG-37 PG-40 RESET (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
273
Cevap
1
Favori
105.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • f@Zus öncelikle tebrikler çalışman için. Benim sorunumda aynı turrican22 gibi. REnklim kartuşum doğru düzgün çalışırken birden tanınmadı hatası veriyor. Dediklerinin hepsini yaptım ama olmuyor. İki kartuşta takılıyken servis bölümüne giremiyorum. SAdece biri takılıyken girebiliyorum. Ama bu sefer ikinciyi takınca yine hata veriyor. Yani renklinin hata ışığını söndürmeyi başarıyorum ama siyahı takınca yine ikisi birden yanmaya başlıyor. Bir de siyah ı bir görüyor bir görmüyor. Görmediği zaman çıkarıp takınca görmeye başlıyor. 2.5 saattir her yolu denedim ama malesef olmuyor. SAna sormak istediğim " kartuş tanınmıyor " hatasını kendin iptal ettirip tanıtabildin mi yoksa sadece kartuşları dolu göstermeyi mi başardın?
  • quote:

Orjinalden alıntı: freeagle89

f@Zus öncelikle tebrikler çalışman için. Benim sorunumda aynı turrican22 gibi. REnklim kartuşum doğru düzgün çalışırken birden tanınmadı hatası veriyor. Dediklerinin hepsini yaptım ama olmuyor. İki kartuşta takılıyken servis bölümüne giremiyorum. SAdece biri takılıyken girebiliyorum. Ama bu sefer ikinciyi takınca yine hata veriyor. Yani renklinin hata ışığını söndürmeyi başarıyorum ama siyahı takınca yine ikisi birden yanmaya başlıyor. Bir de siyah ı bir görüyor bir görmüyor. Görmediği zaman çıkarıp takınca görmeye başlıyor. 2.5 saattir her yolu denedim ama malesef olmuyor. SAna sormak istediğim " kartuş tanınmıyor " hatasını kendin iptal ettirip tanıtabildin mi yoksa sadece kartuşları dolu göstermeyi mi başardın?

Kartuş tanınmıyor uyarısı normal şartlarda bu yöntemle ortadan kaldırılabiliniyor. Lakin farklı olarak Turrican22 nickli arkadaşımızın sorununda olduğu gibi servis menüsüne girildiğinde üçgen içerisindeki şimşek işaretli ledin tekrarlı olarak uzun süre yanıp kısa süre söndüğü durumlarda yöntem işe yaramıyor. Bu husustaki düşüncelerimi ve fırsatını bulduğum kısa denemelerimin sonuçlarını daha önceki yazılarımda belirtmiştim. Muhakkak bu konuda da gelişme kaydedilebilinir düşüncesindeyim. Ama bunun için uzun deneme ve araştırma süreci gerektiği ortadadır. Benim kartuşlarımda da benzer bir sorun olmadığından ve benzer sorunu olan kartuşları uzun süre deneme/inceleme/kurcalama fırsatım olmadığı için kesin bir yargıda bulunmak istemiyorum.

Daha önceki denemelerimizde ve internet ortamından edindiğimiz bilgiler ışığında bu sorunların iptool yazılımı ile daha önceden resetlenmiş renkli kartuşlarda olduğu bilgisine sahip olmuştuk. Eğer sizin kullandığınız kartuşlar daha önceden hiç iptool ile resetlenmediyse lütfen belirtiniz ki yanılgımız ortadan kalksın ve en azından sorunu edindiğimiz yeni perspeksif ışığında çözemezsek bile neden olduğu hususunda bir yargıya varabilelim.

Eğer elime aynı sorunu taşıyan bir kartuş geçerse ve tamamen kullanılmaz duruma gelmesi önemsenmezse bu hususu incelemek için denemelere başlayabilirim. Ama bu iş uzun bir süreç işi ve zaman gerekli.

• İptool programını kullanmadım ben hiç. Bir kere indirdim ama yazıcıyı görmedi program o yüzden uygulama yapmadan sildim. Ancak şöyle bir durum farkettim ben. SAdece renkli yi takınca renkli kartuşu resetleyebiliyorum. Aynı şekilde tek olarak siyahıda. Bunlar tek takılıyken normal olarak yazıcıyı açınca tek olarak bunları görüyor. Ama ikisi bir araya gelince ne yaparsam yapayım renkliyi görmüyor. Siyahıda bir görüyor bir görmüyor. Tahmin ediyorum bu kartuşları ayrı ayrı kullanırsam şimdiki bozuk olan renkli kartuşumu kullanma ihtimalim olabilir ama yakınımda hiç bu kartuşu olan tanıdığım olmadığı içi deneme yapamıyorum. Sanırım bana yeni bi kartuş alma yolu gözüküyor. Ucuz satan yer biliyormusunuz hiç? Yeni alırsam değiştirmeli olarak denerim birde.
  • Ben arkadaşımdan aldığım kartuşu denediğimde sadece bozuk olan siyah kartuşu başka sağlam renkli kartuşla denediğimde kullanılabildiğini gördüm. Bozuk olan renkli kartuşu sağlam siyah kartuşla denediğimde ise malesef yine aynı uyarı/ikaz ledi yanıyor ve menüden hiçbir işlem yapılmıyordu.

Benim kafamda bir nokta var ama bilmiyorum çok ilintili mi?... Renkli kartuştaki nozzlelar normal olarak mürekkepleri farklı olduğundan daha fazla ısınıyor. Buna ek olarak bir kartuşta 3 nozzle olduğu içinde yüzey başına düşen ısı miktarı iyice artıyor. Bu sayede renkli kartuş boş çalıştırılmaya karşı çok daha hassas dolayısıla ilk can veren kartuş hep renkli oluyor diye düşünüyorum. Ama sadece bir fikir. Dediğim gibi gerçeği öğrenmek için muhakkak denemek lazım...
  • Arkadaşlar ip1800 için bildiğiniz bütün herşeyi ayrıntılı olarak yazarmısının. Servis mod olayı ip1800 de yemedi denedim. şimdi iptoolu deniycem ama renkli kartuş güm oluyomuş diyince arkadaş şimdilik onu denemiycem. Bizimde imdadımıza yetişirseniz güzel olur bekliyorum cevaplarınızı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nethastasi

ARKADAŞLAR EĞER MP 150 DE YAPMAK İSTEYEN OLURSA ONUNKİNİDE BURAYA KOYABİLİRİM.

Lütfen ya valla iyi olur..
    Kartuşları doldurtmuştum ama bi baktım hata veriyor boş ya da tanımıyor diye..
    Bi de mp 150 için açıklarmısın en basit anlaşılır şekilde?
    Ya da bilen başka biri varsa?
  • ya beyler ben iptool ile bikere kartusları resetledim bişi olmadı buroramda resetlenmiş görünüyo ama herşeyden önemlisi bende daha garip bişi var ki işime yarayan bişşi :

kartuşlar boş görünüyo ama o kartusların üzerine tıklayınca ekrana bi ileti geliyo kartusların seviye denetimi devre dısı bırakıldı gibisinden bi yazı yarın ekran görüntüsünü koyarım ve kartus bos bile olsa yazıcı yadırmaya devam ediyo yani bos kartusta kağıt bos çıkıyo ve kartusus gidip geliyo kartusu dolduruncada basbaya problemsiz yazdırıyo nasıl oldu ama onu bilmiyorum yani nasıl devre dışı bıraktığımdan haberim yok ama full time devam çalışıyo kartuslar birsürü ebook yazdırdım banamısın demedi
  • quote:

Orjinalden alıntı: tsfirtina

quote:

Orjinalden alıntı: nethastasi

ARKADAŞLAR EĞER MP 150 DE YAPMAK İSTEYEN OLURSA ONUNKİNİDE BURAYA KOYABİLİRİM.

Lütfen ya valla iyi olur..
    Kartuşları doldurtmuştum ama bi baktım hata veriyor boş ya da tanımıyor diye..
    Bi de mp 150 için açıklarmısın en basit anlaşılır şekilde?
    Ya da bilen başka biri varsa?

Arkadaşım eğer elinde hali hazırda MP150 var ise aynen MP210 için anlatılanları uygulayın. Benzer tuştakımı olan tüm yazıcılarda aynen işe yarama ihtimali %95 diyorum. Bu sözümü dinleyip kendine başlık açan birçok kişi var. Deneyin birşey kaybetmezsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: buraky88

ya beyler ben iptool ile bikere kartusları resetledim bişi olmadı buroramda resetlenmiş görünüyo ama herşeyden önemlisi bende daha garip bişi var ki işime yarayan bişşi :

kartuşlar boş görünüyo ama o kartusların üzerine tıklayınca ekrana bi ileti geliyo kartusların seviye denetimi devre dısı bırakıldı gibisinden bi yazı yarın ekran görüntüsünü koyarım ve kartus bos bile olsa yazıcı yadırmaya devam ediyo yani bos kartusta kağıt bos çıkıyo ve kartusus gidip geliyo kartusu dolduruncada basbaya problemsiz yazdırıyo nasıl oldu ama onu bilmiyorum yani nasıl devre dışı bıraktığımdan haberim yok ama full time devam çalışıyo kartuslar birsürü ebook yazdırdım banamısın demedi

Kartuşlarınız o şekli ile en fazla 10-11 defa dolumu kabul edecektir diye düşünüyorum. Hali hazırda bizim yazıcılarımızda aynı yolla 10-11 defa dolumu kabul ediyor. Sonrasında ise makina sizi kartuşların bozulduğu yönünde kandırmaya başlayacaktır.

• selam arkadaşlar ben bi noktada takıldım,

2/3/4 kere cancele basıp sonra power tuşuna basma işleminde , power tuşuna basınca makina kapanıyor. benmi yanlışyapıyorum... nasıl olacak sadece bu noktada takıldım.

murat
  • Sanırım servis moduna girememişsiniz. Başarılı bir şekilde servis moduna girildiğinde her cancel tuşuna bastığınızda üçgen içerisindeki şimşek işaretli led yanıp tekrar bastığınızda sönmeli. Eğer bu şekilde makina tepki veriyorsa powera anlık basmanız halinde makina kapanmayacak aksine ait olduğu opsiyona göre işlem yapacaktır.
  • Ya beyler yeni bi sorunla karşılaştım.Kartuşların bağlantı noktalarını bantla kapatıp takayım dedim makina farklı bi kartuş tanısın diye işlem iyi gidiyodu ancak bi yerde hata yaptım galiba şimdi yazıcıyı nasıl açsam kartuşlar ortaya gelmiyo yan tarafta kalıyo çıkartamıyorum........Ne yapacam??
  • Konuyu canon yazıcılar kısmında yazarsanız hada çabuk yardım alabilirsiniz. Şahsen ben olsadım elimle kaydırmayı denerdim ama teknik olarak bir çözümü vardır diye düşünüyorum sormak lazım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: f@Zus

Konuyu canon yazıcılar kısmında yazarsanız hada çabuk yardım alabilirsiniz. Şahsen ben olsadım elimle kaydırmayı denerdim ama teknik olarak bir çözümü vardır diye düşünüyorum sormak lazım...

Evet ben de elle denedim ama kırılacak gibime geliyo zorladım baya.
  • ya arkadaşlar ben bunu bir türlü beceremedim bana yardımcı olun lüfen servis moduna falan giriyorum fakat resume/cancel tuşuyla işlem yaptığımda makine tepkisiz kalıo öyle çıktı falan gelmio lütfen yardım edin!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: takmasana

ya arkadaşlar ben bunu bir türlü beceremedim bana yardımcı olun lüfen servis moduna falan giriyorum fakat resume/cancel tuşuyla işlem yaptığımda makine tepkisiz kalıo öyle çıktı falan gelmio lütfen yardım edin!!!

Anlaşılan bir şeyi eksik yapıyorsunuz. Eğer sevis menüsüne girdiyseniz ve uyarı ikaz ledi yanmıyorsa cancel tuşundan sonra powera basınca işlem yapması lazım. Anlatılanları tekrar okuyup not almanızı öneriyorum.
  • Arkadaşlar eeprom değerini resetledim, ilk eeprom bilgisinde LPT=2009/02/14 yazıyordu; işlem sonrasında LPT=1970/01/01 yazıyor ama yine de printer status'de mürekkep haznesi boş görülüyor. Neyi atlamış olabilirim?
  • Arkadaslar Canon IP1800 var bende yukarda yazmıstım kartusları boş gördüğü halde bile yazdırıyor diye. yazdırmadan önce kartuslar değiştirildi diye bir uyarı veriyor ve ardında tamama basınca yazmaya baslıyor ve hiç bir sıkıntı çıkarmıyo :Dişte resim yorumunuz ne dir bu duruma bilgisayarıda formatladım yazılımsal bişi değil driveri kurdum ve bişi yazdırmayı denidim yine kartus denetimi devre dışı diyo.

• quote:

Orjinalden alıntı: buraky88

Arkadaslar Canon IP1800 var bende yukarda yazmıstım kartusları boş gördüğü halde bile yazdırıyor diye. yazdırmadan önce kartuslar değiştirildi diye bir uyarı veriyor ve ardında tamama basınca yazmaya baslıyor ve hiç bir sıkıntı çıkarmıyo :Dişte resim yorumunuz ne dir bu duruma bilgisayarıda formatladım yazılımsal bişi değil driveri kurdum ve bişi yazdırmayı denidim yine kartus denetimi devre dışı diy

Burada arkadaşların yazdıklarına göre bu kullandığın kartuşları en fazla 10 kere falan bu şekilde kullanabilirsin sonra ne yapsanda kartuşları yazıcı kabul etmiyormuş sen biran önce sana uyan resetleme methodunu yada programını bul çünkü bu senin içinde bulunduğun geçiçci bir durum

• quote:

Orjinalden alıntı: psychedeliczade

Arkadaşlar eeprom değerini resetledim, ilk eeprom bilgisinde LPT=2009/02/14 yazıyordu; işlem sonrasında LPT=1970/01/01 yazıyor ama yine de printer status'de mürekkep haznesi boş görülüyor. Neyi atlamış olabilirim?

birde kartuşları sökerek dene. 3 kere cancel- power, 4 kere cancel- power bastıktan sonra kartuşları sök. normal modda tak
  • @psychedeliczade

Versiyon 1.050 ise öncelikle 4. adımı sonra 3. adımı yapın. Kartuşların sökük haldeyken yapacaksınız, unutmayın. Eğer önce 3 sonra 4 yaparsan makinayı kapatmakta (servis modundan çıkmak) zorlanabilirsin. Makina power tuşuna basınca kolaylıkla kapanmıyorsa anlayın ki işlem geçersiz. Bu durumu engellemek için önce 4. sonra 3. basamağı yapmaya dikkat edin.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.