Şimdi Ara

ŞOK! Sonunda Canon Pixma MP210 CL-38 CL-41 PG-37 PG-40 RESET (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
273
Cevap
1
Favori
105.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkaadslar, bu yontemin calistigi diger Canon yazici modellerini de listeleyebilir misiniz? Bence MP-140 var mesela, onda denemis ve basarili olmus olan var mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ercaner03

f@Zus ellerine sağlık... bu siteye; (zahmetli bir üyelik prosedürü izlediği halde) verdiğin kıymetli bilgiye teşekkür etmek için üye oldum.

Teşekkür ederim, üyeliğiniz hayırlı olsun.

quote:

Orjinalden alıntı: aarslan

Arkaadslar, bu yontemin calistigi diger Canon yazici modellerini de listeleyebilir misiniz? Bence MP-140 var mesela, onda denemis ve basarili olmus olan var mi?

Yöntemin başka hangi yazıcılarda işe yaradığını deneme fırsatım olmadığından bilemiyorum, ama hali hazırda elinizde mp140 olduğuna göre deneyip sonucu siz ilan edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f@Zus -- 17 Aralık 2008; 9:19:49 >

• Kartusum bittiginde deneyecegim.
  • f@zus eline emeğine sağlık.bende bir dolumcu olarak çok sorun yaşıyodum taki bu başlıktaki uygulamaları görene kadar.bu kartuşlar yüzünden ilk önce reset için ip1800 aldım ama iptool programında gördümki sadece siyah kartuş resetleniyor ve renkli kartuşu bu program bozuyor.sonra yeni aldığım mp210 yazıcımda denedim.uzun uğruşlar sonucunda 37-38 ve 40-41 kartuşlarını resetledim şuan çatır çatır yazıyo.resetleme işleminden sonra kartuşarı tekrardan ip1800 de denedim ama sonuç malesef ki istediğim gibi çıkmadı çünkü kartuşları hala boş gösteriyor.ip1800 üzerinden reseti denemeye çalışıyorum ama biliyosun ki ip de servis modu falan yok.uğraşmaya devam ediyorum eğer olumlu bir sonuç olursa sizlerle en kısa sürede paylaşacağım

• quote:

Orjinalden alıntı: bedo20

f@zus eline emeğine sağlık.bende bir dolumcu olarak çok sorun yaşıyodum taki bu başlıktaki uygulamaları görene kadar.bu kartuşlar yüzünden ilk önce reset için ip1800 aldım ama iptool programında gördümki sadece siyah kartuş resetleniyor ve renkli kartuşu bu program bozuyor.sonra yeni aldığım mp210 yazıcımda denedim.uzun uğruşlar sonucunda 37-38 ve 40-41 kartuşlarını resetledim şuan çatır çatır yazıyo.resetleme işleminden sonra kartuşarı tekrardan ip1800 de denedim ama sonuç malesef ki istediğim gibi çıkmadı çünkü kartuşları hala boş gösteriyor.ip1800 üzerinden reseti denemeye çalışıyorum ama biliyosun ki ip de servis modu falan yok.uğraşmaya devam ediyorum eğer olumlu bir sonuç olursa sizlerle en kısa sürede paylaşacağım

Öncelikle teşekkür ederim. Mesajnızdan benim anladığım ip1800 de arızalanan renkli kartuşları bu yöntemle mp210 da resetlemişsiniz, Doğrumu anladım acaba yoksa yeni kartuşlar mı sözkonusu? Mp210 da servis menüsüne girdiğinizde uyarı ikaz ledi (üçgen içinde şimşek işaretli led) yanıyormuydu? Eğer yanıyorsa ve yine de reset olduysa farklı olarak birşeyler yapmış olmalısınız. Eğer doğru anladıysam turrican22 arkadaşımızın sorununa çare olmuş olmalısınız, farklı olarak ne yaptığınızı yazarsanız ip1800 madurları yararlanabilir.

• quote:

Orjinalden alıntı: f@Zus

quote:

f@zus eline emeğine sağlık.bende bir dolumcu olarak çok sorun yaşıyodum taki bu başlıktaki uygulamaları görene kadar.bu kartuşlar yüzünden ilk önce reset için ip1800 aldım ama iptool programında gördümki sadece siyah kartuş resetleniyor ve renkli kartuşu bu program bozuyor.sonra yeni aldığım mp210 yazıcımda denedim.uzun uğruşlar sonucunda 37-38 ve 40-41 kartuşlarını resetledim şuan çatır çatır yazıyo.resetleme işleminden sonra kartuşarı tekrardan ip1800 de denedim ama sonuç malesef ki istediğim gibi çıkmadı çünkü kartuşları hala boş gösteriyor.ip1800 üzerinden reseti denemeye çalışıyorum ama biliyosun ki ip de servis modu falan yok.uğraşmaya devam ediyorum eğer olumlu bir sonuç olursa sizlerle en kısa sürede paylaşacağım

Öncelikle teşekkür ederim. Mesajnızdan benim anladığım ip1800 de arızalanan renkli kartuşları bu yöntemle mp210 da resetlemişsiniz, Doğrumu anladım acaba yoksa yeni kartuşlar mı sözkonusu? Mp210 da servis menüsüne girdiğinizde uyarı ikaz ledi (üçgen içinde şimşek işaretli led) yanıyormuydu? Eğer yanıyorsa ve yine de reset olduysa farklı olarak birşeyler yapmış olmalısınız. Eğer doğru anladıysam turrican22 arkadaşımızın sorununa çare olmuş olmalısınız, farklı olarak ne yaptığınızı yazarsanız ip1800 madurları yararlanabilir.

evet sadece arıza olarak renkli kısım(c) yanıp sönüyordu ve bu kartuşlar ip1800 de reset atılmıştı yani iptool programıyla.sizin aynen dediklerinizi yaptım kartuşlar 40-41.çok uğraştım yaklaşık 15-20 denemede yaptım.3. ve 4. kısımda ilk önce karyşlar varken işlemi yaptım sonra kartuşalrı çıkarıp 3. ve 4. işlemi yaptım ve makinayı kapattım.sonra kartuşlar full dolu bir şekilde yazmaya başladı.

NOT:mp210 reset yaptığınız kartuşarı ip1800 modeline taktığınız zaman hem yazıcı kartuşları boş gösteriyor hemde rsetleme işlemi kayboluyor.yani kartuşlar eski bozuk haline geliyor

• quote:

quote:

quote:

evet sadece arıza olarak renkli kısım(c) yanıp sönüyordu ve bu kartuşlar ip1800 de reset atılmıştı yani iptool programıyla.sizin aynen dediklerinizi yaptım kartuşlar 40-41.çok uğraştım yaklaşık 15-20 denemede yaptım.3. ve 4. kısımda ilk önce karyşlar varken işlemi yaptım sonra kartuşalrı çıkarıp 3. ve 4. işlemi yaptım ve makinayı kapattım.sonra kartuşlar full dolu bir şekilde yazmaya başladı.

NOT:mp210 reset yaptığınız kartuşarı ip1800 modeline taktığınız zaman hem yazıcı kartuşları boş gösteriyor hemde rsetleme işlemi kayboluyor.yani kartuşlar eski bozuk haline geliyor

Şu kısım çok önemli sadece c (renkli kartuş boş/az ikaz ledi) mi yanıp sönüyordu yoksa uyarı ikaz ledi mi (üçgen içinde şimşek işaretli led) yanıp sönüyordu?

• f@zus hocam şimdi ana menude yani normal başlangıç kısmında sadece C kısmı yani boş ikaz kısımdaki led yanıyordu.sonra zaten servis menüsüne girip ordan sizin dediğiniz ayarları yaptım ve oldu.sonra kartuşları ip1800 de denemeye kalktım ve kartuşlar boş gösterdi.sonra tekrardan mp210'a taktığımda bi baktım karuşlar eski ayarlarına dönmüş ve resetleme birtürlü yapamadım.ta ki yeni bir yöntem bulana kadar.ben servis menüsüne girdiğimde power ledi sürekli yanıyordu yani o daire içindeki led yanmıyordu hiçbir zaman.bulduğum yöntemi akşam eve gidince sizlerle paylaşıcam belki turrican22 nikli arkadaşta işe yarayabilir.çünkü o da kartuşları hem ip1800 de kullanmış hemde mp210 ve reset atamamış reseti ,ben hem sizin resetleme işlemini birazda benden birşeyler katarak halletim diyebilirim
  • hazır yerini bulmuşken birşey de ben sorayım. ben mp210 u 1 sene kadar önce aldım. aldığım günden beri şöyle bir sorun var. ilk baskıyı tam 1.5 dakikada yapıyor. kafa sağa sola gidiyor, birşeyler dönüp duruyor ve sonra baskıyı yapıyor. örneğin ilk baskında 2 dakika sonra 1 baskı daha yapmak istediğim zaman yine 1 dakika kadar dönüp duruyor ve sonra baskı yapıyor. Sorun ne olabilir ki?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Şu kısım çok önemli sadece c (renkli kartuş boş/az ikaz ledi) mi yanıp sönüyordu yoksa uyarı ikaz ledi mi (üçgen içinde şimşek işaretli led) yanıp sönüyordu?

arkadaştaki durum farklı sanırım
    üçgen içindeki şimşek işarati değil -sanırım onun bahsettiği

• Evet malesef dediğin gibi...
  • ARKADAŞLAR EĞER MP 150 DE YAPMAK İSTEYEN OLURSA ONUNKİNİDE BURAYA KOYABİLİRİM.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nethastasi

ARKADAŞLAR EĞER MP 150 DE YAPMAK İSTEYEN OLURSA ONUNKİNİDE BURAYA KOYABİLİRİM.

bu yöntemden farklı ise ayrı bir başlık aç canon mp150 reset diye
  • Arkadaşlar bir kez daha yazıyorum. Bu yöntem benzer özellikte başka model yazıcılarda da işe yarayacaktır. Ama deneme şansım olmadığı için hangilerinde işe yaradığından emin değilim. Kendi yazıcısında (farklı model) deneyip işe yaradığını görenler var (ör: mx300), halen denemeyenlere tavsiyem denemeleridir. Bir riski yok en azından işe yarayıp yaramadığını görebilirler.
  • Arkadaşlar mp190 içinde kartuş resetlemek gerekirmi? bi arkadaşa yeni aldım yazıcıyı.daha dolum zamanı gelmedi. dolum setini de aldım.
    resetlemek gerekirse dediğiniz işlemle mp190 da olurmu?
  • Çok büyük ihtimalle olacaktır ben mp210 ile mp190 arasında hiçbir fark göremedim...
  • fozus birşey sorucam ben bu işlemi yapmıştım uzun süre önce hatrırlayacaksındır ancak resim çıktısı alayım dedim bugün resmi yemyeşil verdi neredeyse ne alaka anlamadım bi fikrin varmı?
    az önce tekrar foto yazdrdm bu defa sorun olmadı..renkli çıktılardada sorun yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeCCe -- 12 Ocak 2009; 0:14:01 >
  • Resmin belli ton ağırlıklı çıkmasının sebebi; tıkanıklık, kullanılan renklerden birinin veya bir kaçının bitmesi, kartuş veriyollarında gerçekleşen temassızlık veya kartuşun fiziksel olarak bozulması ile mümkündür.

Bu sebepler ve yazdıklarınız gözönünde bulundurulduğunda şöyle bir ihtimal söz konusu olabilir; yazıcınızda uygun renk oluşturulması için kullanılan renklerden bir yada bir kaçında zamana bağlı olarak kısmi mürekkep kuruması olmuş ve nozzlelarınızın daha sonraki basımlarda iyice ısınmasından ötürü bu tıkanıklık kendiliğinden açılarak sorun çözülmüş olabilir.

Uzun süreli aralıklarla yazıcı kullanımında, kullanılan mürekkebin kalitesine göre bu tarz tıkanıklıklar görülebilir. Mürekkep seçiminde ne kadar sürede kuruduğunada dikkat edilmelidir.
  • hocam elinize sağlık. bende eur v1.040 makina var. senin yöntemi yapınca anında resetledi.ilk dolumu yaptığım gün yazınız sayesinde reset derdinden ve makinayı atmaktan kurtuldum. yoksa kartuş parası vermektense makinayı atıp, muadil kartuşu olan cihazlara yönelecektim. sayenizde canona devam. Tekrar sağolun tüm emekleriniz için.

Dediğiniz gibi canona kapak olsun.
  • Valla okuduğunu anlayıp uygulayan kişileri görünce çok hoşuma gidiyor. Sormadan-etmeden, olmuyor demeden başarmanın kaynağı sanırım okuduğunu doğru anlama. Bende sizi kutluyorum.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.