Şimdi Ara

Sök tak nedir. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
34.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Galerici tayfasinın kazalı arabaları kakalamak icin uydurduğu kelimelerden biridir. Bknz. kupon araba, muayyer, etek alti vb.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Formdas -- 28 Kasım 2020; 14:38:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sözde=Aracın orijinal parçalarının tamirini kolaylaştırmak için sökülmesi(1 kereye mahsus yaptım.Aracımın kırık plastik tamponun tamiri etmek için)

Gerçekte= Hasarlı parçaların yerine çıkma parça takılması gibi.

• Mesela benim aracımda olmasın diye uğraştığım şey. Arabayı trafikte değdirdim ve kaputun önü içe yamuldu. Sadece ustaya biraz düzelt dedim, önden dikkatli bakılınca da anlaşılıyor. Şimdi ben bunu çıkarttırsam düzelttirsem ya da serviste değiştirsem alıcı kıl kapacak. İnsanlar haklı, bir sürü tokatçı var, bir de kendimizi anlatmakla uğraşacağız

• sökülüp takılan aracın orjinal parçası ise zaten fotoğrafı bandrolü falan vardır. hiçbir evrağı yoksa belli ki arabayı toplamışlar. dışdaki parçanın hiçbir önemi yok fakat değişecek kadar büyük darbe aldıysa altındaki daha önemli kısımlarda büyük tamirler görmüş olabilir. ülkemizdeki herkes ucuza kaçtığı için en dandik şekilde tamir edildiğini varsaymak gerekir. dolayısıyla uzak durmak gerekir.

ek olarak bazı parçaların sök tak'ı mümkün olmuyor. örneğin bazı arabaların çamurlukları şasiye kaynaklıdır. sökebilmeleri için kesmeleri ve tekrar kaynatmaları gerekir. bu kadar zahmete girilirse büyük bir kazanın söz konusu olduğunu varsayabiliriz.

normalde aracın gövde direncini oluşturan parçalara bir zarar gelmedikçe risk yoktur. ama ne yazık ki ülkemizde bolluk yok. kaza geçirenlerin çoğu arabasını mümkün olan en ucuz şekilde yaptırmaya çalışıyor. kaskonun bile kalite çeşitleri var. böyle bir ortamda büyük tamirat demek büyük risk demektir. satın alırken her yerini sökemeyeceğiniz için mümkün olduğunca darbesiz ve bakımlı araçlar almak faydalıdır.

fakat en güzeli jant kapalı boş sıfır araba almak. en azından ne aldığımı biliyorum. kazıklanırsam dava açarım paramı alırım bir şekilde.

• Şimdi sök tak moda oldu.

• sök - tak = boş muhabbet için aramayın, mal bu...

• Bazı ustalar kaputu söküp o şekilde boya yapıyor. Kuzenin arabasını boyaya verdik adam kapıyı söküp öyle boyamış mahkemeye verdik falan. Ama her işte olduğu gibi bu iştede üçkağıtçılıklar dönüyor, başka arabanın parçasını takma falan
  • Göçük düzeltme yapılırken genelde kapılarda çok sök tak yapılıyor araç üzerinde çok derin eziklere müdahale edemedikleri için söküp onarım yapıldıktan sonra geri takıyorlar bizzat kendi aracımda bir kapıda bu şekilde işlem yaptırdım fotolarını çektim satarken izah etmek açısından.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sök tak galericilerin araba satarken değişen yerine kulağa daha tatlı gelsin diye uydurdukları bir şey. Yani kısaca değişen.

Tabiki her sök tak değişen değildir ancak ülkede bu dürüstlükte satıcı bulmak zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahtapot01 -- 29 Kasım 2020; 19:39:4 >
  • Geçen hafta araç aldım. Kaput ve arka kapı için sök tak yazmıştı eksperin biiri .Sonra daha büyük kurumsal bir firmaya götürdüm. Adamlar tek tek bana izah etti, kaputun sadece 2 vidası çamurluk için ayar yapılmış. Arabada boya yok. Tampondan ufak darbe alıp kaput ve çamurluğun ayarı bozulmuş. Ayar yapılması için düzeltilmişti. Airbaglere kadar kontrol edildi. İçime sindi ve aldım. Sök-tak demek değişmiş demek değildir.

• Navi kullanıcısına yanıt

Aracın değer kaybetti arkadasım. Sök tak muhabbetinin %90 i değişen parçadır. Usta rahat çalışsın diye kaput sökülmez. Veya ayar icin kaput sökülmez. Kimse kendini kandırmasın.

• uzunoglan U kullanıcısına yanıt
    Çoğunluk "aaa değişen var" psikolojisi ile düşünmeden sorgulamadan etkilenecek, biliyorum. Aklı başında ve fırsatçı olmayan biri için burada değer kaybı yok. Serviste yenisi takıldı sonuçta. Ben 2.el alıyor olsam, sanayide yapılan yerine serviste değişeni tercih ederim.
    Sen evin pvc doğramalarını değiştirince ev değer kaybediyor mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 21 Mayıs'ta bir punto aldım, Ağustos başında da sattım. Onay oto ekspertiz Ankara şubesine götürmüştüm.

usta civatadaki izleri görünce, detaylıca baktı, ince bir çubuktaki kamerayla kaputun içine girdi vs. sonra açık açık anlattı,

"biz buna sök tak yazmak zorundayız, ama ben renk tonuna, seri numarasına, üretim tarihine detaylıca baktım, bu orjinal ayar için ya da düzeltme için sökülüp takılmış" dedi ve ekledi;

"tramer kaydında arka sağ çamurluk değişmiş gözüküyor ayrıca dolu kaydı da var ama bu ikisinin de parasını almışlar sigortadan, dolu onarımı yapılmamış, arka çamurluk da değişmemiş, şuraları lokal boyalı, düzeltip boyamışlar" dedi.

• canlee89 kullanıcısına yanıt

aracı alacağım zaman sağ ön kapıda göçük vardı. Satıcı gram pazarlık etmedi. Bende madem aracı satıyorsun fotoda bu göçük görünmüyor ilanda hatasız yazmışsın düzelttir öyle alırım dedim. Nasıl olduysa tamam dedi. akabinde göçükçüye gittik. adam kapıyı sökerim dedi bende düzelt sıkıntı yok dedim. Satıcı ödemeyi yaptı bende bıraktım sabah aracı aldım. Böyle bir olay başımdan geçti.

• %90 değişen demektir.

• uzunoglan U kullanıcısına yanıt

zamanına kaputu boyatmak için sanayiye gittim ve yaklaşık 7-8 ustadan teklif almıştım, sorduğum ustaların yarısı kaputu söküp boyarım demişti, diğer yarısı da sökmeden boyayacam demişti. Yani kimisi rahat çalışmak için kaputu söküyor. Oran da azımsanacak düzeyde değil.

• Navi kullanıcısına yanıt

Evin pvclerini deprem veya heyelan gibi bir afet sonucu duvarlar yerinden oynamış ise ve pencereleri değiştirmek zorunda kalmissam ev tabi değer kaybeder. Arabada keza. Kaza yapmış ki değiştirmişler. Mutlaka değer kaybeder sayın hocam

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.