Şimdi Ara

Sokak arasında her yavaşlamada arkadan korna çalan gıcıklar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Efenim sokaklarda giderken olur ki sokak kesişmelerinde biri çıkar diye yavaşlıyorum yokluyorum devam ediyorum bu esnada transit gibi kamyonet gibi araçlar sanki durmuşum gibi arkadan korna çalıyor, bazıları yeşil yanar yanmaz çalıyor yani nabıcaz bu kazmalar için bilmiyorum basa basa gidicez heralde biri yola çıkar çarparsak çarparız diyeceğiz heralde.. onu da geçtim havalı korna çalan kazmalar var.. bugün tepem attı durdurdum arabayı ne var lan dedim.. bişey yok yürü yürü diyo 🤬

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Ben de çalıyorum. Ama bir sorun neden diye.

İstanbul'da araba kullanmanın bir jargonu vardır. İnsanların sosyal/kültürel altyapılarını şerit değiştirmesinden, hızlanmasından, durmasından ve kalkmasından anlayabilirsiniz. İstanbul sokaklarında araç süren milyonlarca insan bu jargonu takip eder. (Dikkat ederseniz kural ve terbiye demedim; jargon dedim)

Daha geçen gün başıma geldi. Ana caddeden aşağı doğru gidiyorum, işlek fakat tek yön bir cadde. Paşanın biri de önümde aheste aheste devam ediyor. Aşırı yavaş gitmesinden kıllanıyorum ama "hadi şehir içi gidiyoruz" diye fazla da yakınlaşmadan takip ediyorum. Tam dörtyol ağzı bir sokak kesişimine geldik; paşa efendi resmen durdu. Bildiğin durdu. Öyle dönme falan olmaz. Aracın içindeki diyalog eminim ki aynen şu şekilde;

Sürücü: Aga nereye geldik la, nereye dönecez? Bizim Adıyaman'da böylesi yok heç.
    Yanındaki numune: Abi bak sola yol gedeyor amma ileri de gidiyor. Hele dur bir bakak.
    Sürücü: Olm bizim Hüsamın dükkan na şuradaydı la işte.
    Numune: Yok aga benzettin sen.
    (Bu arada ben kornaya abanıp, sövdürmeye başlıyorum)
    Sürücü: Dur bi gardaşım ya. Bu İstanbul bebelerinde de heç anlayış yokh yau.
    (Gayri ihtiyari sola döner ve devam eder. Ben taciz etmesem daha bekleyecek hacı)

Çıkarılan sonuç;

1. Kimse İstanbul'un her sokağını bilmek zorunda değil. Madem bilmiyorsun navigasyon kullan. Navigasyonun yoksa müsait bir yerde dur sor birine.
    2. Kavşaklar duraklama yapmak zaten kurallara aykırı.
    3. İşin tuhafı aynısı biz yapsak, daha beter tepki verirdi bu hacılar.

Işıklarda beklerken de çalıyorum. Onun da sebebi şu şekilde;

Bizim millet de sabır olmadığı için kırmızı ışık yanarken ışığın dibine kadar giriyor. Dolayısıyla ışık yeşile döndüğü zaman ışığı görecek konumda olmuyor ve birinin uyarması gerekiyor. Diğer sebep ise ışıklarda beklerken; telefonla konuşmak, cep telefonunda oyun oynamak, yanındaki hatunla oynaşmak gibi ne kadar gereksiz hareketi icra ettikleri için yine ışığın yeşile döndüğünü göremiyorlar. Bu yüzden yine kornaya basarak uyarmak gerekiyor. Ki ben de öyle yapıyorum.

• Maalesef, yerleşik hayata yakın zamanda geçmiş ve halen yerleşik hayatın ve bir arada yaşamanın normlarına uyum sağlamakta zorlanan bir toplumdan çok şey bekliyoruz. Bunları artık kanıksamamız ve bunun yakın zamanda da düzelmeyeceğinin bilincinde olmamız lazım ki daha az stresli günler geçirelim.

Bahsettiğiniz olay ve tiplerle memleketin her köşesinde her an karşılaşma ihtimaliniz bulunmakta, daha dün akşam ş. içi trafik kurallarına azami riayet ederek gitmekteyken, kırmızı ışıkta bekliyoruz, lambalara kadar önümde hiç yoksa 7-8 araç var, ileride ışıklar yeşile döndüğü anda arkamdaki transit kamyonet sürücüsü korna çalmaya başladı. Maalesef toplumun neredeyse yarısı bu tür cahil magandalardan müteşekkil olduğu için tepki vermeden sadece bugün bunu da yedik sindirdik diyip devam etmek gerekiyor.
  • sende dur ozaman tam çıldırsın. hiç şaşmaz soldan 40 la gidip çekilmeyenin önüne geçer 30 la giderim. sokak arasında korna çalıp duranın önünde durur beklerim. Daha iyi oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu biraz arabaya da bağlı

3-4 ay zindan filmli siyah Passat kullanma deneyimine nail oldum, bırak korna çalmayı sol şeritte bile sadece bir kez selektör yedim.Ki sol şeridi gram sevmem gerek İstanbul'da en yavaş akan şerit olmasından gerekse birden trafik oluşup zınk diye durulmasından

Korna mevzusuna pek girmiyorum çok çok abartı olmazsa.Sadece selamlama ve yolda yürüyen davarları uyarmak için çalıyorum, mutluyum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.